начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

конкурса да длъжността младши съдия

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурса да длъжността младши съдия

Мнениеот albena_ai » 24 Авг 2006, 15:57

Уважаеми колеги имам въпрос към Вас.
Знаете, ли какви са били казусите на конкурса да длъжността младши съдия във Висшия съдебен съвет?! Бихте, ли ми препоръчали конкретна литература върху, която да се готвя за изпитите? Ще Ви бъда много благодарна за съдействието.
С уважение: Албена Иванова :lol:
albena_ai
Младши потребител

За конкурса за длъжността младши съдия - подготовка

Мнениеот albena_ai » 24 Авг 2006, 15:58

Уважаеми колеги имам въпрос към Вас.
Знаете, ли какви са били казусите на конкурса да длъжността младши съдия във Висшия съдебен съвет?! Бихте, ли ми препоръчали конкретна литература върху, която да се готвя за изпитите? Ще Ви бъда много благодарна за съдействието.
С уважение: Албена Иванова :lol:
albena_ai
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 24 Авг 2006, 16:06

Нямам точно представа какви са казусите.Но със сигурност са много-много по-усложнени от двата казуса,които се паднаха на изпита за адвокати и младши адвокати.

Конкретна литература-за писмения ви изпит с казусите основно трябва да сте подготвена и запозната със законите и съдебната практика.Последната не се набавя лесно,но трябва да я познавате.

За устния Ви изпит /ако успешно се представите на писмения изпит с оценка най-малко 4,50/ трябва да сте подготвена по въпросите от зададения Ви конспект.таме енеобходимо и да си преговорите теорията от учебниците
gosho72
Потребител

Re: За конкурса за длъжността младши съдия - подготовка

Мнениеот albena_ai » 24 Авг 2006, 17:12

Много Ви благодаря за изчерпателния отговор.
albena_ai
Младши потребител

Мнениеот albena_ai » 24 Авг 2006, 17:17

Истината е че досега не съм участвала в конкурс за магистрати и имам огромното желание да се представя добре. Пожелавам Ви всичко най-хубаво - много успехи в личен и професионален план.
Бени :)
albena_ai
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити