начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Устен изпит за младши прокурори ...

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот i.s.k.r.a » 19 Фев 2007, 20:30

Твой познат ли е? В смисъл лично ли си говорила с него? Извинявай, че разпитвам така, но ми се вижда лишено от смисъл това с гражданското и все още крия някакви надежди, че е просто слух... :(
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот deniva » 19 Фев 2007, 20:51

Здравейте и от мен, още един от тръпнещите в очакване на устния изпит. Опасявам се , че "слуховете" за въпроси по ГП са повече от реални, инак все щеше да се намери една добра душа от явилите се днес колеги, който да ги опровергае. Това, което на мен все още ми е неясно как са разпределени въпросите- да разбирам ли, че в едната купчинка са въпроси по материално наказателно право ( обща и особена част) и НПП, а в друга са тези по ГП. Всъщност, какво ли значение има :-)
Колкото до членовете на комисията, не зная имената, но посоченото по-горе име на Иван Владимиров силно ме смути, ако става въпрос за професор с това име, доста възрастен, то той е по търговско и международно право ( което вече сериозно ме стряска :oops: ), а има и Румен Владимиров, който струва ми се се занимава с наказателно право. Нооооо, пак ще се повторя, какво ли значение има - за мен поне.
Успех на всички утре, аз ще потреперя още ден :shock:
deniva
Нов потребител

Аман бре !!!

Мнениеот Rommel » 19 Фев 2007, 20:54

И аз тая такива надежди, ама като нищо ще "изгоря" с този въпрос от конспекта по гражданско право! Просто нямах никаква възможност да чета и за гражданско-правните, а и от предните години такава практика - с включване на конспекта по ГП в изпита за младши прокурори - НЯМА!?
Не знам вече къде се намирам с тия смешници от комисиите, но не вярвам, от друга страна, колегата така просташки да се шегува... :(
Струва ми се, че може да е междинен вариант, при който комисиите наистина са изпитвали с двата въпроса, но днес-утре ще стане ясно, че това не е редно и ще свирят (пак) преиграване? Не знам какво да мисля друго...
Rommel
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 19 Фев 2007, 20:58

Няма никаква логика... Особено пък знанията по гражданско и наказателно да са с еднаква тежест... Едно е да имаш представа от материята и да си наясно с нея, за да не се излагаш по елементарни въпроси, съвсем друго е знанията да са на ниво явяване на изпит
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот deniva » 19 Фев 2007, 21:00

пак съм аз, май вместо да чета, ще компенсирам неактивността си във форума с няколко последователни включвания. Ако ви досадя, кажете. Тъй като не зная отде да я захвана с учебниците, реших да се пробвам с бакалски сметки за шансовете си, но и тук ударих на камък. Та да запитам и вас - как да разбера кои от кандидатите, допуснати до устен, са подали документи за Варна. Питам, защото ако са се нароили достатъчно претенденти с високи оценки за скромните 2 места се чудя дали изобщо да харча парички да пътувам ( за нервите и времето не споменавам). Подобен песимизъм не е похвален, но малко реализъм не ми е излишен :-)
deniva
Нов потребител

Мнениеот iva_kari » 20 Фев 2007, 20:05

Здравейте! Днес бях на изпит за мл. прокурори - много не задълбаваха по гражданския въпрос, повече говорих по наказателния.Задават и други не много лесни въпроси.При мен този изпит мина по трудно от съдийския.Пожелавам успех на всички утре!
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот pkonov » 26 Фев 2007, 13:08

octavius написа:Никола Манев - нашумя с Новелизация на нак. процес
и има учебник по нак. п-с

Изключително точен и почтен човек. Г-н Манев ми е преподавал наказателен процес :wink:
pkonov
Нов потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити