начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Държавен съдия-изпълнител

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Държавен съдия-изпълнител

Мнениеот mahoni2 » 13 Яну 2007, 16:06

Някой има ли информация за конкурс, за Държавен съдия-изпълнител?
На доста места бяха назначени такива, до обявяване на конкурс.
mahoni2
Младши потребител

Мнениеот ptichka » 04 Фев 2007, 14:42

ami vidqh na tabloto na ministrestvo na pravosydieto che e minal na ustniq ima mngo skysani i sa obqveni 4 ili 5 dushi che sa naznacheni na rabota
ptichka
Младши потребител

Мнениеот g.atanasova » 04 Фев 2007, 16:00

На страницата на Министерството не е бил обявяван такъв конкурс. Или обявата е преместена? :oops: :?:
g.atanasova
Младши потребител

Мнениеот MAILIN » 04 Фев 2007, 17:35

Как така е минал конкурса? Че кога го обявиха? Аз редовно проверявам Държавен вестник и станицата на Министерството на правосъдието. Нямаше обяве-н конкурс. Кога е бил проведен?
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 09 Май 2007, 11:23

Тоя дето говори за минал конкурс вероятно е чул за конкурса за чси. За държавни съдебни изпълнители още не е насрочван конкурс. Ако някой има някаква връзка с министерството, да съобщи.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот joko82 » 24 Окт 2007, 20:23

Ivailo5rov написа:За държавни съдебни изпълнители още не е насрочван конкурс. Ако някой има някаква връзка с министерството, да съобщи.

Колеги, аз съм един от тези, дето нямат достатъчно юридически стаж, и не можах да се пробвам за районен съдия... Пробвах се на изпитите за младши и нищо не стана. Освен това сега с въвеждането на тези оценки от държавните изпити като балообразуващи за магистратските конкурси, с моите три тройки абсолютно вече съм извън борда, и си мисля, че единствения ми шанс да вляза в системата е като съдия - изпълнител или по вписванията.
В районния съд в нашия град имаше двама съдии - изпълнители - едната колежка стана частна, и на нейно място назначиха един друг колега, но за има - няма половин година и той също стана частен. Сега тази бройка вече втора година стои празна.
Преди няколко дни научих, че в близкия град съдия - изпълнителят е спечелил конкурса за районен съдия и вече е встъпил, тъй че и неговото място е свободно. Нещо повече - в този РС няма друг съдия - изпълнител и в момента няма кой да изпълнява тази работа. Реших да звънна в Министерство на правосъдието и от там ми казаха, че не знаят със сигурност кога ще е конкурса, но ще бъде обявен до края на годината, поради което следва да следя ДВ и сайта на МП и че оттам ще разбера подробности. Казаха още, че конкурса ще е централизиран и ще се обявят всички свободни места, тоест ще може да се кандидатства на повече от едно място.
joko82
Нов потребител

Мнениеот agents_group » 25 Окт 2007, 20:33

joko82 написа:...с моите три тройки абсолютно вече съм извън борда, и си мисля, че единствения ми шанс да вляза в системата е като съдия - изпълнител или по вписванията...

Вие с Вашите три тройки изобщо не е трябвало да кандидатствате, те явно са ви справедливо писани, и са подплатени с точното количество знания... Защо обаче предпоставяте, че с такива оценки може да станете съдия - изпълнител или съдия по вписванията, или тези длъжности според вас са точно за тройкаджии ?
Моето момче, вписванията, както и съдебното изпълнение, са сериозни съдебни дейности, тъй че, не ги подценявайте, като се самопредлагате за тях 8)
agents_group
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 25 Окт 2007, 22:13

КОЛЕГА agents_group много ми е интересно от кога заемате длъжността съдия по вписванията или държавен съдебен изпълнител. Имаше един период в който никой ама никой не ги искаше тези длъжности и има предполагам доста от тези с характерните черти на тези които отхвърлихте в предния пост, които с практиката са станали по добри професионалисти от тези с еднообразните шестици.
Та интересно ми е вие кога сте станали съдия по вписванията или Държ. съдебен изпълнител :?:
dqwola
Младши потребител

Мнениеот agents_group » 25 Окт 2007, 23:14

КОЛЕГА Дявол, а вие защо си мислите, че съм съдия - изпълнител или съдия по вписванията... Явно не четете редовно, не си водите записки, когато ние говорим... Вижте опцията "всички мнения на този потребител", прочетете и после ще говорим... кой какъв е и защо такъв е, както се казваше в една детска книжка 8)
agents_group
Младши потребител

Мнениеот mitko6 » 17 Ное 2007, 11:03

agents_group написа:
joko82 написа:...с моите три тройки абсолютно вече съм извън борда, и си мисля, че единствения ми шанс да вляза в системата е като съдия - изпълнител или по вписванията...

Вие с Вашите три тройки изобщо не е трябвало да кандидатствате, те явно са ви справедливо писани, и са подплатени с точното количество знания... Защо обаче предпоставяте, че с такива оценки може да станете съдия - изпълнител или съдия по вписванията, или тези длъжности според вас са точно за тройкаджии ?
Моето момче, вписванията, както и съдебното изпълнение, са сериозни съдебни дейности, тъй че, не ги подценявайте, като се самопредлагате за тях 8)

Брей, агентчето, който при единственото правно мнение изговори куп глупости, започнал отново да дава оценки на този и на онзи! Изпълнявай си поръчките и си пийвай ракийцата с туршийката, така ще се чувстваш "рахатно"! "Фуражката" никому не е простила!
mitko6
Потребител

Мнениеот mitko6 » 17 Ное 2007, 11:05

agents_group написа:КОЛЕГА Дявол, а вие защо си мислите, че съм съдия - изпълнител или съдия по вписванията... Явно не четете редовно, не си водите записки, когато ние говорим... Вижте опцията "всички мнения на този потребител", прочетете и после ще говорим... кой какъв е и защо такъв е, както се казваше в една детска книжка 8)

По-добре да не го прави, защото макар и "смехът да е здраве", това е юридически, а не "казармен" форум!
mitko6
Потребител

Назад към Конкурси, изпити