Колеги, за тези от Вас, които си търсят работа давам следната информация:
[url]Място[/url]- София, ул. "Париж", № 5, Столичен инспекторат към Столична община;
[url]Дейност[/url]: предимно юридическа, а именно: административноправна, контролна, процесуално представителство, отговаряне на жалби, преглед за правомерността на наказателни постановления, актове за установяване на административни нарушения, окомплектоване на преписки до съда, АДВ и др.;
[url]Длъжност[/url]: инспектор или юрисконсулт (предстои преструктуриране и евентуално увеличаване на бройките за юристи в щатното разписание);
Трудов договор;
[url]Възнаграждение[/url]: между 320 и 455лв.
Изисквания:юридическа правоспособност; компютърна грамотност; желание за много работа; отговорност и находчивост.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ ЮРИСТИ
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ ЮРИСТИ
Пръв сред равни - за правата и правилата в един по-добър свят!
- TEREZADESKOVA
- Младши потребител
Re: ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ ЮРИСТИ
TEREZADESKOVA написа:Колеги, за тези от Вас, които си търсят работа давам следната информация:
[url]Място[/url]- София, ул. "Париж", № 5, Столичен инспекторат към Столична община;
[url]Дейност[/url]: предимно юридическа, а именно: административноправна, контролна, процесуално представителство, отговаряне на жалби, преглед за правомерността на наказателни постановления, актове за установяване на административни нарушения, окомплектоване на преписки до съда, АДВ и др.;
[url]Длъжност[/url]: инспектор или юрисконсулт (предстои преструктуриране и евентуално увеличаване на бройките за юристи в щатното разписание);
Трудов договор;
[url]Възнаграждение[/url]: между 320 и 455лв.
Изисквания:юридическа правоспособност; компютърна грамотност; желание за много работа; отговорност и находчивост.
Задълженията са ясни , но заплащането не е ли многооооо ниско?То всеки новоизлюпен сервитьор взема повече и работи по -малко!
- pepelanka
- Младши потребител
Сред изискванията трябваше да посочат и следното: да живее чрез фотосинтеза, защото при тази "солидна заплата" друго не трябва да очаква ))))
- barri
- Потребител
Я по-добре ставайте сервитьри! Още 2004г. взимах повече като сервитьор и бакшиш отколкото сега като юрист.... А онзи ден гледах случайно обявите в "Труд" и съжалих, че не си пазя тапията за стругар - заплатата е като за магистрат.... Абе ш...на държава....
- Gabi1
- Потребител
Gabi1 написа:Я по-добре ставайте сервитьри! Още 2004г. взимах повече като сервитьор и бакшиш отколкото сега като юрист.... А онзи ден гледах случайно обявите в "Труд" и съжалих, че не си пазя тапията за стругар - заплатата е като за магистрат.... Абе ш...на държава....
Aма те и сервитьорите едни.....Днес ми разля водата за чая...Обаче им плащат поне да се мотаят!А юриста който дава съвет не заслужава плащане ,"щото кво толкова само си отворил устата" нали?
- pepelanka
- Младши потребител
Мдааа започвам да си мисля дали да не се върна в хотела в който бачках докато учех. Сега колегите, които са останали взимат по 800 лв. заплата и поне още толкова бакшиши за 15-на дена работа на месец
- pdimitrow
- Потребител
Я кажи хотела да ходим да бачкаме там Заплатите за юристи просто са толкова мижави на общия фон, че да го хване яд човек за какво е учил.
- Kalina8
- Нов потребител
pdimitrow написа:Мдааа започвам да си мисля дали да не се върна в хотела в който бачках докато учех. Сега колегите, които са останали взимат по 800 лв. заплата и поне още толкова бакшиши за 15-на дена работа на месец
Колега от ден на ден се убеждавам ,че юридическите професи търпят някакв спад ,не зная на какво се дължи това ,тъй като е масово явление.
Като си спомням оняденшната случка която е за темата смях в залата -съпругата на доверителя ми в залата обвини мен ,че не и защитавам интересите ,щото не явно подскачам като по американските филми /е тя зае тая позиция /, съдията не знам за ко и беше крива при все ,че изслуша вс. глупости които те лично наговориха и че се караха с ищеца и обиждаха /не можахме да ги укротим/ и вещото лице ,че било корумпирано ,че ...абе истината е притеснявали жената/от едно село са/ и тя ..така да се каже едва се отървала от тях Спора беше за една царевица
И за капак като излязохме като я попитах и накарах кви са тия изцепки заяви ,че ще се държи както си ще ,кво било това съд
И аз е трябвало да прекратя веднага делото и да напиша протокола ...признавам ,че не предполагах ,че е толкова луда инъче въобще нямаше да ги поема тия хора...
- donna
- Старши потребител
И що не и написахте протокола.... на горката жена.
Преди да стана адвокат един месец съм работила като барман и сервитьор. Беше ми много полезна дейност.
Но като юрист печеля повече.
Според мен в нашият занаят има място за знаещите и можещите. Аз уча всеки ден и това е от години. И влагам много хъс в работата си.
Винаги съм работила сама, като вълк, никой не стои зад гърба ми.
Харесва ми и много учи.
Преди да стана адвокат един месец съм работила като барман и сервитьор. Беше ми много полезна дейност.
Според мен в нашият занаят има място за знаещите и можещите. Аз уча всеки ден и това е от години. И влагам много хъс в работата си.
Харесва ми и много учи.
- alissa
- Потребител
alissa написа:И що не и написахте протокола.... на горката жена.
Харесва ми и много учи.
Айди де ,що не го написах протокола ,абе да се оплаква в колегията ,че не искам да го пиша нали така
- donna
- Старши потребител
Също се присъединявам към мнението на Дона за тотален срив и на престижа и на стандарта,който човек може да има с юридическото си образование.Аз мога твърдо да коментирам само заплатите в съдебната система.Незнам защо някой си мисли че 1004лв заплата(брутна) за младши магистрат е нещо страхотно.В София един секретарка на строителна фирма взема повече.Разбира се че цитираните горе цифри пък са просто подигравка с личноста.Колкото и да не ви се иска обаче бъдете сигурни че за тези места ще има поне по 10-на кандидата.Точно за това навсякъде заплатата на юриста е най-ниска.Огромно,дори свръхпредлагане на работна ръка има.В София за юрисконсулт 1 500лв се счита за страхотна заплата.Но в същата фирма счетоводителя получава 3 000!В адвокатските кантори,мечта за всички студенти се работи от 8 до 8 в най-добрия случай отново за не повече от 1 000лв.Пак казвам това са цифри от София,представям си как е в провинцията.Но в същата тази София,общия работник на строежа взема 1 500,майстора 2 000,готвач в заведение среден клас 1 500 и разбира се шофьорите от градски транспорт 1 000лв.
Но аз мисля че най-ощетени сме юристите от това че не можем да работим в страни от ЕС.Търсят се под дърво и камък лекари и инженери!!!Започва се веднага,без никакво разтакаване за признаване на дипломи и т.н.Средните доходи са около 4500-8000Евро на месец.
Няма да коментирам берачите на ягоди,който спокойно си вадят 2 000евро в Англия ,като им е осигурено всичко.Така че наистина правото девалвира и то страшно много.Най-лошото е че фирмите в частния сектор,дават най-ниската заплата на юриста от всичките си служители с висше обраязование,в много случаи много по-ниска и от тези който са със средно или основно.
Но аз мисля че най-ощетени сме юристите от това че не можем да работим в страни от ЕС.Търсят се под дърво и камък лекари и инженери!!!Започва се веднага,без никакво разтакаване за признаване на дипломи и т.н.Средните доходи са около 4500-8000Евро на месец.
Няма да коментирам берачите на ягоди,който спокойно си вадят 2 000евро в Англия ,като им е осигурено всичко.Така че наистина правото девалвира и то страшно много.Най-лошото е че фирмите в частния сектор,дават най-ниската заплата на юриста от всичките си служители с висше обраязование,в много случаи много по-ниска и от тези който са със средно или основно.
- plamena26
- Потребител
Незнам защо някой си мисли че 1004лв заплата(брутна) за младши магистрат е нещо страхотно.
plamena26??? "Чудесен коментар"! Имайки пред вид стандарта, още повече законовите разпоредби относно работната заплата... напълно естествено е да се стигне до извода, че 1004 лв.(бруто) е една страхотна заплата за младши магистрат!!! Вие, правейки такова сравнение с неквалифицираната работна ръка, бихте ли могла да заявите, че познавате дори и малка част от длъжностната характеристика на всяка една от изброените професии(берачи на ягоди, сервитьори и т.н.)?!?
Много малко са колегите юристи, които в началото на кариерата си като такива, вземат достойна за "а ла Гришъм" заплата.
Работете усилено, учете се непрекъснато, приемайте всеки "провал" като успех, защото действително, винаги има какво да научите... и тогава си позволявайте да се сравнявате с другите професии по достоен начин, а не така, че да уронвате престижа на юриста!
Всеки човек сам избира какво да работи. И след като веднъж е направил избора, трябва да си носи и последствията... Не се принизявайте, сравнявайки се с професии, за които не се изисква кой знае какъв умствен труд.
plamena26??? "Чудесен коментар"! Имайки пред вид стандарта, още повече законовите разпоредби относно работната заплата... напълно естествено е да се стигне до извода, че 1004 лв.(бруто) е една страхотна заплата за младши магистрат!!! Вие, правейки такова сравнение с неквалифицираната работна ръка, бихте ли могла да заявите, че познавате дори и малка част от длъжностната характеристика на всяка една от изброените професии(берачи на ягоди, сервитьори и т.н.)?!?
Много малко са колегите юристи, които в началото на кариерата си като такива, вземат достойна за "а ла Гришъм" заплата.
Работете усилено, учете се непрекъснато, приемайте всеки "провал" като успех, защото действително, винаги има какво да научите... и тогава си позволявайте да се сравнявате с другите професии по достоен начин, а не така, че да уронвате престижа на юриста!
Всеки човек сам избира какво да работи. И след като веднъж е направил избора, трябва да си носи и последствията... Не се принизявайте, сравнявайки се с професии, за които не се изисква кой знае какъв умствен труд.
- elenkovai
- Нов потребител
"Огромно,дори свръхпредлагане на работна ръка има." казва Пламена26. Ами как няма да има, като юридическите факултети са 10, а до скоро бяха 13 или някъде там. Кому бяха нужни толкова много печатници за дипломи?
- s.penchev
- Нов потребител
Интересно колко от тези около 1500 т.н.р. новоизлюпени юристи всяка година си намират работа веднага и колко от тях бършат прахта с дипломата си .Едва ли съотношението е такова като при лекарите или счетитата
- Logan
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|