- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
хайде да решаваме заедно ТЕСТАТ от конкурса за ДЛР
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
хайде да решаваме заедно ТЕСТАТ от конкурса за ДЛР
Единственото за което мога да кажа браво на агенцията, е че публикува
тестът и верните според нея отговори. http://www.registryagency.bg/bg/News/jobs/f63.html
Според мен обаче, част от тях не кореспондират със закона.
Хайде да решаваме заедно!
тестът и верните според нея отговори. http://www.registryagency.bg/bg/News/jobs/f63.html
Според мен обаче, част от тях не кореспондират със закона.
Хайде да решаваме заедно!
- alissa
- Потребител
Започвам аз.
Теста
въпрос 1. б; според мен подлежащите на вписване обстоятелства, относно търговците пораждат правно действие от момента на вписването им в ТР.
Според Агенцията, верния отговор е а, т.ст. според нея подлежащите на вписване обстоятелства, относно търговците пораждат правно действие от момента на възникването им, ако в закон не е предвидено друго. - много коректно зададен въпрос, а с отговора на Агенцията се обезмисля цялото регистърно производство.
Значи правим си документи, не ги вписваме щото правните им действия са си възникнали и спестяваме страх и ужас в АВ. Аз така го разбирам.
2 въпрос - нямам спорове с "верния" отговор, така, че няма да го коментирам.
И по 3 се съгласявам.
Но по 4 -не. Моят отговор е в - За вписване на прокурист на ООД, е необходимо в ТР да се представятят:
Решение на ОС, договор за прокура подписан от управителите на дружеството и от прокуриста, пълномощно с нот.зав. на подписа, подписано от управителя на дружесвото, и нотариално заверен образец от подписа на прокуриста
Според Агенцията, верен отговор е а т.ст Решение на ОС, пълномощно с нотариална заверка на подписа, подписано от управителя на дружеството и нотариално заверен образец на подписа на прокуриста.
И в двата отговора /и моя и на агенцията/ има допуснати грешки /не правописни, който са им патента/. Според агенцията не се представя договор за прокура. Егати и от къде ще черпим при спор, приоритетите му??? Ще си ги нанаждаме.
Спирам за малко, че много се ядосвам.
Или аз съм тъпа и не познавам закона и логиката му или от Агенцията са ги хванали от гората.
Теста
въпрос 1. б; според мен подлежащите на вписване обстоятелства, относно търговците пораждат правно действие от момента на вписването им в ТР.
Според Агенцията, верния отговор е а, т.ст. според нея подлежащите на вписване обстоятелства, относно търговците пораждат правно действие от момента на възникването им, ако в закон не е предвидено друго. - много коректно зададен въпрос, а с отговора на Агенцията се обезмисля цялото регистърно производство.
Значи правим си документи, не ги вписваме щото правните им действия са си възникнали и спестяваме страх и ужас в АВ. Аз така го разбирам.
2 въпрос - нямам спорове с "верния" отговор, така, че няма да го коментирам.
И по 3 се съгласявам.
Но по 4 -не. Моят отговор е в - За вписване на прокурист на ООД, е необходимо в ТР да се представятят:
Решение на ОС, договор за прокура подписан от управителите на дружеството и от прокуриста, пълномощно с нот.зав. на подписа, подписано от управителя на дружесвото, и нотариално заверен образец от подписа на прокуриста
Според Агенцията, верен отговор е а т.ст Решение на ОС, пълномощно с нотариална заверка на подписа, подписано от управителя на дружеството и нотариално заверен образец на подписа на прокуриста.
И в двата отговора /и моя и на агенцията/ има допуснати грешки /не правописни, който са им патента/. Според агенцията не се представя договор за прокура. Егати и от къде ще черпим при спор, приоритетите му??? Ще си ги нанаждаме.
Спирам за малко, че много се ядосвам.
Или аз съм тъпа и не познавам закона и логиката му или от Агенцията са ги хванали от гората.
- alissa
- Потребител
Алиса, прощавайте!
Аз си ги разпечатах за да ги виждам добре -
Мисля че на казуса отговорите са в лявата колона - а Вие гледате отговорите на теста в дясно вм. казуса...
На казуса отговора по 1 е В и той е верният отговор!
Аз си ги разпечатах за да ги виждам добре -
Мисля че на казуса отговорите са в лявата колона - а Вие гледате отговорите на теста в дясно вм. казуса...
На казуса отговора по 1 е В и той е верният отговор!
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
по въпроси с № 5 и 6 нямам спорове- съвпаднало ни е мисленото.
Но по 7, според мен КД се представлява от всички комплементари заедно. Според Агенцията от всеки комплементар поотделно, ако друго не е вписано в ТР.
HELP! Доколкото си спомням, то и вписването беше ненужно, щото правните действия настъпваха от момента на създаването им, ама и да кажеш, че НОС действат поотделно си е направо ново търговско право!
Къде сте го учили това бе хора? Що на мене ми е "грешен" софтуера?
И ТЗ ми е "грешен"- чл.105, къде видяхте поотделно?
Но по 7, според мен КД се представлява от всички комплементари заедно. Според Агенцията от всеки комплементар поотделно, ако друго не е вписано в ТР.
HELP! Доколкото си спомням, то и вписването беше ненужно, щото правните действия настъпваха от момента на създаването им, ама и да кажеш, че НОС действат поотделно си е направо ново търговско право!
Къде сте го учили това бе хора? Що на мене ми е "грешен" софтуера?
И ТЗ ми е "грешен"- чл.105, къде видяхте поотделно?
- alissa
- Потребител
Вили, отговарям на теста, не на казуса с другото съм съгласна. Верния отговор в казуса на 1 въпрос е в- спор няма.
Всъщност ще се редактирам, май ще има спор. Според мен е необходимо съгласието на банката- ипотекарен кредитор. Щото иначе какво се случва с ипотеката и? При апорт в дружеството се променя носителят на правата. Или по-точно, апорта става част от капитала на дружеството, а общоизвестно е, че дружеството отговаря пред кредитора си първо със своето имущество, а самите съдружници до размера на вноската /инвестицията си в дружеството. Тоест ипотекирания имот /апорта/ става част от възможните за атака при задълженост
Логично е, ипотекарния кредитор да даде съгласието си. А, че по принцип няма пречка да се апортира ипотекиран имот съм съгласна.
И още нещо, ще спра, защото най-ми е трудно да се боря с илюзии, вече се замислям дали наистина не ми е сбъркан софтуера. Имаме, много разминавания с агенцията.
Но ми се ще да видя коментарите на колегите отговорили правилно според агенцията, поне що се касае до коментираните до тук въпроси. А именно от 1 до 7 включително на теста и №1 от казуса /инцидентно/.
Всъщност интересно ми е какво мислят всички колеги, не само "правилните"
Всъщност ще се редактирам, май ще има спор. Според мен е необходимо съгласието на банката- ипотекарен кредитор. Щото иначе какво се случва с ипотеката и? При апорт в дружеството се променя носителят на правата. Или по-точно, апорта става част от капитала на дружеството, а общоизвестно е, че дружеството отговаря пред кредитора си първо със своето имущество, а самите съдружници до размера на вноската /инвестицията си в дружеството. Тоест ипотекирания имот /апорта/ става част от възможните за атака при задълженост
Логично е, ипотекарния кредитор да даде съгласието си. А, че по принцип няма пречка да се апортира ипотекиран имот съм съгласна.
И още нещо, ще спра, защото най-ми е трудно да се боря с илюзии, вече се замислям дали наистина не ми е сбъркан софтуера. Имаме, много разминавания с агенцията.
Но ми се ще да видя коментарите на колегите отговорили правилно според агенцията, поне що се касае до коментираните до тук въпроси. А именно от 1 до 7 включително на теста и №1 от казуса /инцидентно/.
Всъщност интересно ми е какво мислят всички колеги, не само "правилните"
- alissa
- Потребител
Само аз ли ще пиша в тази тема?
По въпрос № 8 от теста, За управител на ООД, може да бъде назначен:
а/ едно или повече ФЛ,
б/едно или повече ФЛ или ЮЛ,
в/ едно или повече ФЛ, които не учавстват в СД, КД, или ООД и не заемат длъжност в ръководни органи на други дружества.
Според агенцията верния отговор е а, аз съм отговорила в, защото в моя ТЗ има чл.142, явно в софтуера на агенцията липсва... друг е въпроса колко се спазва на практика, но като норма съществува от 1991г.
Моля и други колеги да се включат по темата.
По въпрос № 8 от теста, За управител на ООД, може да бъде назначен:
а/ едно или повече ФЛ,
б/едно или повече ФЛ или ЮЛ,
в/ едно или повече ФЛ, които не учавстват в СД, КД, или ООД и не заемат длъжност в ръководни органи на други дружества.
Според агенцията верния отговор е а, аз съм отговорила в, защото в моя ТЗ има чл.142, явно в софтуера на агенцията липсва... друг е въпроса колко се спазва на практика, но като норма съществува от 1991г.
Моля и други колеги да се включат по темата.
- alissa
- Потребител
на практика е така, но какво ще кажеш за чл.142 ТЗ /не се смоменава дали има или няма съгласие/ при задаването на въпроса. Изрично беше казано, че въпросите са теоретични.
Отделно, всяко дружество което регистрирам, прилагам декларация по 142 ТЗ за забрана за конкурентна дейност, защото е изрично изискване на закона.
Моля те, аргументирай се защото искам да науча това което не зная.
Отделно, всяко дружество което регистрирам, прилагам декларация по 142 ТЗ за забрана за конкурентна дейност, защото е изрично изискване на закона.
Моля те, аргументирай се защото искам да науча това което не зная.
- alissa
- Потребител
така беше написано снощи, като излязоха резултатите. Затова го пиша с големи букви
Много ме е яд, защото трудът ми се оценява от хора пропускали часовете по български език и литература в училище, незнайно как са влезли в университета, пропуснали са лекциите по търговско право и сега тези хора оценяват моя труд!
такава правописна грешка, не би допуснал второкласник.
Тези хора с грешките, решават кой да бъде ДЛР и после ще има съдебни решения като това:"Ако на длъжностното лице нещо не му е ясно... да го проучи... в рамките на компенециите си"
Не мога да се примиря. Напълно обезверена съм вече.
Много ме е яд, защото трудът ми се оценява от хора пропускали часовете по български език и литература в училище, незнайно как са влезли в университета, пропуснали са лекциите по търговско право и сега тези хора оценяват моя труд!
такава правописна грешка, не би допуснал второкласник.
Тези хора с грешките, решават кой да бъде ДЛР и после ще има съдебни решения като това:"Ако на длъжностното лице нещо не му е ясно... да го проучи... в рамките на компенециите си"
Не мога да се примиря. Напълно обезверена съм вече.
- alissa
- Потребител
Мила Алиса, ккво да го решаваме теста - ами те от АВ-ТР са си го решили, както на тях им е угодно. Видях само няколко отговора на въпроси, за които съм сто процента сигурна в отговора си и се хванах за главата - няма смисъл, дипломата ми не струва за нищо.... Крайно съм разочарована (но не съм сигурна от себе си или от колегите от ТР)
- masha_kasha
- Нов потребител
Много се извинявам, че ви навлизам в темата, ама няма ли начин някой да поправи правописната грешка в темата, че ужасно дразни и направо крещи!!!
- razli4na
- Активен потребител
Правописната грешка е нарочна.
Аз няма да я поправя.
Така излезе нощеска онази вечер в сайта на агенцията. Тестат.
Чак на сутринта някой я забеляза и си я оправиха.
Обяснение подробно има по-горе.
Аз няма да я поправя.
Така излезе нощеска онази вечер в сайта на агенцията. Тестат.
Чак на сутринта някой я забеляза и си я оправиха.
Обяснение подробно има по-горе.
- alissa
- Потребител
Колеги ще се включа тук за да питам нещо и ако някой има желание нека ми отговори. 1.Когато се учредява АД нужно ли е устава да е приет единодушно от учредителите? 2.Нужно ли е да е внесен мин.изискумем капитал от записалите акции? 3.Ако не са спазени тези изисквания следва ли дружеството да се впише в търговския регистър? Ще очаквам отговори с нетърпение и после ще продължим с коментара относно "капацитетите" в АВ-ТР.
- venko7
- Младши потребител
1. Да, уставът на АД се приема с единодушие от учредителите.
2. За да бъде вписано АД, е нужно да бъде внесен 25% от емисионната стойност на записаните акции.
3. Ако не са изпълнени горните изисквания, дружеството не следва да бъде вписвано, защото преди вписване ДЛР проверява и законосъобразността на заявените за вписване обстоятелства.
Съгласен ли сте?
2. За да бъде вписано АД, е нужно да бъде внесен 25% от емисионната стойност на записаните акции.
3. Ако не са изпълнени горните изисквания, дружеството не следва да бъде вписвано, защото преди вписване ДЛР проверява и законосъобразността на заявените за вписване обстоятелства.
Съгласен ли сте?
- miramar
- Нов потребител
Абсолютно съгласен съм с тази теза. Но ако погледнете казуса от последния изпит ще установите, че уважаемият български съд е вписал такова дружество, без да са налице тези обстоятелства. Не Ви ли се струва, че този казус в цялост е гавра с всички явили си на "конкурса" за длр?
- venko7
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|