начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурси за ДСИ и съдия по вписванията по документи

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурси за ДСИ и съдия по вписванията по документи

Мнениеот t_evaline » 30 Авг 2008, 20:59

Здравейте!Подавал ли е някой документи по обявени такива свободни места за заемане на длъжността до обявяването на конкурса? Кои са определящите критерии - успех, стаж, университет?Как са ви уведомили от Министерството на правосъдието?
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот t_evaline » 30 Авг 2008, 21:24

Незнам дали е случайно, но документите се подаваха в седем дневен срок от обявяването на конкурса в местен вестник (това стана края на юли, началото на август) и до настоящия момент няма резулатати!
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот dqwola » 30 Авг 2008, 21:27

Аз лично не съм подавал, но знам от колеги, че подаваха документите в Районен съд, но мисля, че ставаше въпрос когато ДСИ-тата излезнаха като частни. Наскоро четох /може би преди около две седмици/ че са обявили по заместване до провеждане на конкурс за съдия по вписванията. Пробвай се предполагам, че документите са рутинните свидетелства.
dqwola
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 01 Сеп 2008, 09:51

Колеги, къде ги видяхте тези конкурси? На сайта на МП няма нищо! За минало време ли говорим?
chronometer
Младши потребител

Мнениеот t_evaline » 01 Сеп 2008, 19:11

Става въпрос за вече обявени конкурси в местни вестници, за които може много трудно да се разбере (освен ако не си купувате всеки ден вестника)! Незнам в колко града в страната са обявени такива, навсякъде може би!
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот toni_ms » 01 Сеп 2008, 19:20

Аз също разбрах от местен вестник за подаване на документи за съдия по вписвания в Районен съд като срокът беше седемдневен от датата на публикуване на обявата. Освен документите, които трябваше да се представят, не зная нищо повече като критерии за подбор.
toni_ms
Нов потребител

Мнениеот chronometer » 02 Сеп 2008, 10:09

Ясно! Критерият - "наше" момче /момиче/, което трябва да започне сладка работа и което трябва да пробутаме при следващия обявен конкурс. Значи, до шест месеца да очакваме съответния конкурс.
Желаещите да изпълнят функцията "мюре" могат отсега да започнат да се готвят - най-малкото - за да вгорчат живота на комисията, която трябва да намери елегантен начин хем да не ги зацафари, хем да си останат "на една ръка разстояние" от лелеяната длъжност. :wink:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот t_evaline » 02 Сеп 2008, 16:41

Дойде време за резултатите, но не си мислете, че някой ще благоволи да Ви уведоми, колкото тайно се обявявят конкурсите и неясни остават критериите за назначаване, толкова тайни са и резултатите! Може би само устно ще се разгласяват! Този път аз лично нямах късмет, или как да го нарека незнам...но да се надяваме следващия път! Или може би по-скоро на обявения следващ конкурс!
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 05 Сеп 2008, 10:28

...до утре вечер, в другия спектакъл... :wink:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 08 Сеп 2008, 13:27

Айде, пак дезинформация и преразкази на тема по картинка...
Няма такова нещо като обявяване на конкурс....
Става въпрос за подаване на документи, които се разглеждат изключително "на затворени врати" и то голям келепир, щото става въпрос за назначаване на хора до провеждане на конкурс за съдия по вписване/ДСИ - сиреч временно.
Незнам кво се натискате...
genius75
Потребител

Мнениеот samoten_agent » 08 Сеп 2008, 13:29

Според мен има за какво да е натискането. :wink:
...на мен честно казано ми писна да се разправям с хора, които говорят "на някакъв странен език"...
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 08 Сеп 2008, 13:37

Ех, агент, при това самотен..
Те наште момчета/момичета са ясни.
Ний, свободните електрони се пънем по форумите да пишем колко сме нещастни, щот не можем да се вредим. :)
Мда, съгласен съм че съм циник, но такъв е живота - безмилостно жесток........
genius75
Потребител

Мнениеот titin » 08 Сеп 2008, 14:14

точно така- няма конкурс. Има само събиране на документи след обява в местен вестник. Който разбрал, разбрал(срокът е 7-дневен). После се чака около ЕДИН :roll: :roll: :roll: месец в МП да се натуткат и да пуснат заповедта на богоизбрания от тях човек( критериите- мъгляви и ясни само в МП), който заема мястото на основание чл. 68,т.4 от КТ - до провеждане на конкурс. Уведомява се този човек, който заявява , че не бил разбрал, че мястото е временно- до провеждане на конкурс :evil: и съответно не го заема. Между временно документите на останалите подали документи са върнати и процедурата трябва да започне отначало.
titin
Потребител

Мнениеот genius75 » 08 Сеп 2008, 14:25

Може ли да питам за кои градове са пуснати хора, до провеждане на конкурс ?
genius75
Потребител

Назад към Конкурси, изпити