- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурси за ДСИ и съдия по вписванията по документи
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
конкурси за ДСИ и съдия по вписванията по документи
Здравейте!Подавал ли е някой документи по обявени такива свободни места за заемане на длъжността до обявяването на конкурса? Кои са определящите критерии - успех, стаж, университет?Как са ви уведомили от Министерството на правосъдието?
- t_evaline
- Младши потребител
Незнам дали е случайно, но документите се подаваха в седем дневен срок от обявяването на конкурса в местен вестник (това стана края на юли, началото на август) и до настоящия момент няма резулатати!
- t_evaline
- Младши потребител
Аз лично не съм подавал, но знам от колеги, че подаваха документите в Районен съд, но мисля, че ставаше въпрос когато ДСИ-тата излезнаха като частни. Наскоро четох /може би преди около две седмици/ че са обявили по заместване до провеждане на конкурс за съдия по вписванията. Пробвай се предполагам, че документите са рутинните свидетелства.
- dqwola
- Младши потребител
Става въпрос за вече обявени конкурси в местни вестници, за които може много трудно да се разбере (освен ако не си купувате всеки ден вестника)! Незнам в колко града в страната са обявени такива, навсякъде може би!
- t_evaline
- Младши потребител
Аз също разбрах от местен вестник за подаване на документи за съдия по вписвания в Районен съд като срокът беше седемдневен от датата на публикуване на обявата. Освен документите, които трябваше да се представят, не зная нищо повече като критерии за подбор.
- toni_ms
- Нов потребител
Ясно! Критерият - "наше" момче /момиче/, което трябва да започне сладка работа и което трябва да пробутаме при следващия обявен конкурс. Значи, до шест месеца да очакваме съответния конкурс.
Желаещите да изпълнят функцията "мюре" могат отсега да започнат да се готвят - най-малкото - за да вгорчат живота на комисията, която трябва да намери елегантен начин хем да не ги зацафари, хем да си останат "на една ръка разстояние" от лелеяната длъжност.
Желаещите да изпълнят функцията "мюре" могат отсега да започнат да се готвят - най-малкото - за да вгорчат живота на комисията, която трябва да намери елегантен начин хем да не ги зацафари, хем да си останат "на една ръка разстояние" от лелеяната длъжност.
- chronometer
- Младши потребител
Дойде време за резултатите, но не си мислете, че някой ще благоволи да Ви уведоми, колкото тайно се обявявят конкурсите и неясни остават критериите за назначаване, толкова тайни са и резултатите! Може би само устно ще се разгласяват! Този път аз лично нямах късмет, или как да го нарека незнам...но да се надяваме следващия път! Или може би по-скоро на обявения следващ конкурс!
- t_evaline
- Младши потребител
Айде, пак дезинформация и преразкази на тема по картинка...
Няма такова нещо като обявяване на конкурс....
Става въпрос за подаване на документи, които се разглеждат изключително "на затворени врати" и то голям келепир, щото става въпрос за назначаване на хора до провеждане на конкурс за съдия по вписване/ДСИ - сиреч временно.
Незнам кво се натискате...
Няма такова нещо като обявяване на конкурс....
Става въпрос за подаване на документи, които се разглеждат изключително "на затворени врати" и то голям келепир, щото става въпрос за назначаване на хора до провеждане на конкурс за съдия по вписване/ДСИ - сиреч временно.
Незнам кво се натискате...
- genius75
- Потребител
Според мен има за какво да е натискането.
...на мен честно казано ми писна да се разправям с хора, които говорят "на някакъв странен език"...
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
- samoten_agent
- Младши потребител
Ех, агент, при това самотен..
Те наште момчета/момичета са ясни.
Ний, свободните електрони се пънем по форумите да пишем колко сме нещастни, щот не можем да се вредим.
Мда, съгласен съм че съм циник, но такъв е живота - безмилостно жесток........
Те наште момчета/момичета са ясни.
Ний, свободните електрони се пънем по форумите да пишем колко сме нещастни, щот не можем да се вредим.
Мда, съгласен съм че съм циник, но такъв е живота - безмилостно жесток........
- genius75
- Потребител
точно така- няма конкурс. Има само събиране на документи след обява в местен вестник. Който разбрал, разбрал(срокът е 7-дневен). После се чака около ЕДИН месец в МП да се натуткат и да пуснат заповедта на богоизбрания от тях човек( критериите- мъгляви и ясни само в МП), който заема мястото на основание чл. 68,т.4 от КТ - до провеждане на конкурс. Уведомява се този човек, който заявява , че не бил разбрал, че мястото е временно- до провеждане на конкурс и съответно не го заема. Между временно документите на останалите подали документи са върнати и процедурата трябва да започне отначало.
- titin
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|