начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Най-вероятните 29 спечелили конкурса

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Най-вероятните 29 спечелили конкурса

Мнениеот maria j » 02 Ное 2003, 16:06

Едва ли всички изгубили са комплексари. Вярно е, че има и честно спечелили, но коя си ти и с какво основание смееш да твърдиш, че нямаме право да съдим останалите. Естествено че имаме. Нима ти не го правиш? Или нима спечелилите не съдят изгубилите? Или искаш да кажеш, че не си чела достатъчно и това ти дава право да си правиш пожелания, а косвено да ги насочваш към останалите? Всеки има право да каже това, което мисли. Уважават твоето мнение, но не мислиш ли че би трябвало да си по-скромна по отношение на пожеланията. Беше ясно, че не може всички участвали в конкурса да спечелят, но поне имай уважение към усилията на всички участвали в конкурса, защото съм сигурна че всички те са се готвили и то доста усърдно. Ако ти не си го направила, а правиш изводи от това и за останалите - е в този случай ти съчувствам. И наистина е по-добре да почетеш повече. Но едва ли ще има особена полза ако не си го направила по време на следването...
maria j

Re: karo

Мнениеот мислител » 03 Ное 2003, 09:22

Ха, ха, ха, как ще ти е забавно като отпадна от играта. Всичко което пишеш е пропито с огорчение и разочарование. Разбирам те, но не си схванал/а причината за неуспеха ти, а тя не е в обкръжаващата те среда ("корумпционна", "враждебна", "нечестна", "интригантска" и тн.), а в теб - просто не си достатъчно подготвен/а, за да станеш магистрат. Нищо, има време. Отдай се на учение и шансовете ти да успееш след "хиляди години" (както се пее в една песен) се увеличават :))))))))). Но през това време трябва да намалиш времето, през което неуспешно се изживяваш като психолог на другите. Именно това, което правише през цялото време докато другите се готвиха за конкурса ти изяде главата. Ако си достатъчно умен/умна ще си вземеш бележка и ще се скриеш от света и ще залегнеш над книжките :-)))))))))))))))))))))
мислител

Кога ще има класиране?

Мнениеот *** » 04 Ное 2003, 12:24

Знае ли някой кога се очаква да бъде изнесено класирането?

Re: Кога ще има класиране?

Мнениеот pepito » 04 Ное 2003, 16:30

Какво изнасяне на списъци бе. Та аз чух, че по другата седмица в заседанието на ВСС хората вече ще ги назначават. Може и да се изнесе нещо ама ще е след дъжд качулка!
pepito
Нов потребител

Мнениеот pepito » 04 Ное 2003, 16:31

Не се шашкайтеееее, шегувам се:-)
pepito
Нов потребител

Мнениеот Kose_bose » 04 Ное 2003, 16:34

Abe ti ne se 6eguvai, za6toto niakoi moze i infark da polu4i dordeto pro4ete i vtoria ti komentar.
Kose_bose

Мнениеот dida1 » 04 Ное 2003, 17:02

Обадих се във ВСС и ми казаха, че класиренето ще бъде публикувано в четвъртък.
dida1

Мнениеот d-r P.Popov » 05 Ное 2003, 14:51

От всяко дърво свирка не става,и от всеки "юрист" съдия в София не става.
d-r P.Popov

Мнениеот Марина » 05 Ное 2003, 18:40

И на мен миналата седмица ми казаха,че ще ги публикуват във вторник,ама не са.
Днес ми казаха,че не знаят кога.Дано Дида не са я излъгали
Марина

Мнениеот Dark knight » 06 Ное 2003, 09:02

Abe, pi4, ne moja li da proumee kuhata ti kratuna, 4e izob6to ne mi se zanimava s teb! Paranoikut si to4no ti!!! Az nqmam internet nito na rabotata si, nito u nas, a minavam 2-3 puti sedmi4no prez klub - ili predi rabota ili v nedelq - predi fitnesa! Ne vijdam za6to ti gi obqsnqvam tezi ne6ta, no se nadqvam nai-setne da proumee6 prosti4kata istina, 4e pi6a samo s edin nick, ne sum advokat i ne me zasqga nikakuv pazardjik /osven, 4e ediniqt spe4elil mi e poznat/ - za men tozi vupros otdavna e priklu4il:)))))))))))))!!! Za6to si tursi6 belqta!?!? Stiga da iskam - 6te nau4a koi si to4no!!! Mujete s 5.50 na pismeniq sa samo 5, a za tova ne se sumnqvam, 4e v pristup na samolubie i gordelivost ne si izlugal - moga da izklu4a avtomati4no 3-ma ot tqh - 2, koito ne sa za SGS i 1 s 5.80 i ostava edin s 4.40 i edin s 4.80 na ustniq, e kato se ima predvid, 4e si i ot plovdiv /kakto nqkude be6e spomenal/ - predpolagam samo ediniqt 6te da e ottam:)))! Logikata e prosta, a?!?! 5.50 e naistina visoka ocenka /dulji se mai na lipsata na edinni kriterii za ocenqvane i blagosklonnost na proverqva6tite/ i ako se priemat tvoite razsujdeniq za vruzkarstvoto - to ti su6to trqbva da si vruzkar, no nali puk posle otli4nicite imali 4-rki - e ako bqha vruzkari mai trqbva6e pak 6-ci da imat:))), nali - istinata e, 4e pri takava golqma komisiq nqma kak da ima vruzkari! Kak e po-dobre s konkursite po mesta li?! - sigurno zatova si nedovolen, 4e ne moje6 da si polzva6 vruz4icite na mestno nivo!!! Za6to li samo si gubq vremeto da ti otgovarqm?!?!? A ti o6te ne si razbral, 4e uni6tojaemostta e vid nedeistvitelnost na sdelkite - a ot druga strana razvalqneto na dvustrannite dogovori e institut, koito moje da se prilaga samo po otno6enie na deistvitelni sdelki - e tova e osnovno pravilo, koeto go pi6e v u4ebnicite po GP - ta kakto bqh pisal - vsi4ko e vupros na gledna to4ka - subektivno - dali e znael za izmamata ili ne! Da ne govorim kolko vreme ti obqsnqvah, 4e kogato e izpolzvana izmama pri sklu4vaneto na sdelka i sa pri4ineni vredi - tova se qvqva i grajdanski delikt, ili puk za lihvite - 4e propusnati polzi, predstavlqva6ti lihvi, 6te se duljat ot momenta na davane na sumata - bilo na osnovanie vinovno neizpulnenie na dogovora, bilo na deliktno osnovanie i nqma da e nujno da se dokazvat - naprimer, 4e v protiven slu4ai daliqt gi e 6tql da gi vloji v banka:))))!!!! E, kakvo da ti kaja - kato gledam kak osira6 foruma s glupostite si i to qvno ejednevno, bih te posuvetval da namali6 rqzko polzvaneto na internet i da se zaeme6 malko da se poobrazova6 pravno! 4e sudiq nqma nikoga da stane6 - moga da ti go garantiram, no pone se vzemi v ruce i si potursi nqkakva rabota - da vidi6, togava, kak kogato si skapan ot ba4kane i ot vzirane v monitora, 4etene na u4ebnici i knijki - izob6to nqma da ti se zanimava s i-net, forumi i drugi takiva gluposti! Koi e zlobarqt - vsi4ki go vijdat, zatova i drugite se zaqjdat s teb!!! Nqma6e da se obajdam ako ne bqh vidql, 4e si pisal pak gluposti, za6toto za men tova e samo zaguba na vreme - dostatu4no mi e samo da pro4eta naburzo nqkoi drug biser:)))! Are gledai si bolnoto zdrave i vnimavai s oblu4vaneto ot monitora - vredno e!!!:))))
Dark knight

Предишна

Назад към Конкурси, изпити