начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

kandidat studentka

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

kandidat studentka

Мнениеот alli » 09 Юни 2005, 11:39

Zdraveite yvajaemi bade6ti kolegi:) Iskam da Vi popitam dali nqkoi ot vas moje da mi otgovori na slednite pet vaprosa? Za6toto se podgotvqm za ispit, a nemoga da otkriq nikade opredelenie na zeti vaprosi. A, te sa:
1.Pravitelstvo?
2.Iuridi4eski aktove?
3.Prinuditelni merki sprqmo grajdanite?
4.Formi na dyrjavno ustroistvo?
5.Vidove dyrjavni organi?

Blagodarq Vi predvaritelno:)

P.S. ako vi natovarvam molq, pone da mi kajete kade da gi potarsa.

[%sig%]
alli

Re: kandidat studentka

Мнениеот eva » 09 Юни 2005, 12:05

Е, а ние ходехме в библиотеката навремето! Помните ли Младжова, колеги от СУ? Друго си е да драснеш едно въпросче откъде да прочетеш за правителството!
eva
Младши потребител

Мнениеот Александра » 09 Юни 2005, 12:35

Но нали Вие сте кандидат-студент, вече не се ли кандидатства с изпит по история и български?! Тези определения за какво са Ви?
Александра

Мнениеот Отговор » 09 Юни 2005, 13:22

Не тове вече е наистина интересно! Ако можете да ми отговорите къде ще кандидатствате, защото ми е интересно с какво се кандидатства там... А след като сте кандидатстудентка, откъде сте сигурна че ще влезете, та се обръщате с бъдещи колеги. Незнам! просто ми е много интересно... Едно време нещата стояха по друг начин, като че ли ... А иначе отивате в юридическата библиотека на института, където сет сигурна че ще влезете и питате там. Ако разбире се този институт има юридическа библиотека... Но колегите са прави една време се четеше... Успех!
Отговор

Мнениеот lorelai » 09 Юни 2005, 14:31

Наистина ми е много интересно в кой университет приемният изпит съдържа такива въпроси! Преди се кандидатстваше с български език или литература и история. Иначе една част от тези въпроси може да се открият в учебник по Конституционно право на Емилия Друмева например, а въпросът за юридическите актове, потърсете в учебниците на Мария Павлова или Любен Василев, или Димитър Радев.
lorelai
Младши потребител

Мнениеот оли » 09 Юни 2005, 15:09

Е, не беше толкова отдавна!
оли

Мнениеот Nabliudatel » 09 Юни 2005, 16:37

Ти за тези въпроси ако не знаеш къде да четеш, то просто не знам какво да ти кажа:-)
Nabliudatel

Мнениеот alli » 14 Юни 2005, 11:33

Blagodarq za otgovora lorelai:)
A na vsi4ki ostanali iskam da vi kaja 4e ste dosta grubi4ki-meko kazano. Naistina neznam ot kade q namirate tazi zloba i zavist.Ami neznam kakvo da Vi kaja osven 4e me e malko jal za vas.A dali 6te me priemat ili ne e moq rabota.Prosto vi pomolix za savet, no qvno tuk se vkliu4vat malko inteligentni i vazpitani "bade6ti kolegi" nadqvam se?
alli

Мнениеот судент » 14 Юни 2005, 11:41

миличка,айде като влезеш да ми се обадиш и аз с радост ще те светна по някои въпроси,свързани не само с администрацията и намирането на учебни материали:-)
судент

Мнениеот i.s. » 14 Юни 2005, 12:10

ако си бъдеща кандидат-студентка защо ти трябват тези въпроси,а не например теми по история или л-ра/и в кой университет приемат с нещо по-различно-може би в ПУЦ.Влез в библиотеката на СУ-там ще намериш всичко,което те интересува!
i.s.

Мнениеот kalia » 14 Юни 2005, 16:03

колегите ви отговориха по този начин, защото тук е място, където се обсъждат правни казуси и по-сериозни въпроси. Сигурна съм , че ако положите мъ-ъ-ъничко усилия да потърсите сама ще си отговорите на тези въпроси
kalia

Мнениеот фифи » 14 Юни 2005, 16:32

Айде какиното, после ще ти ги кажа в кое букварче са......у нас......
фифи

Мнениеот мимоза » 14 Юни 2005, 20:35

Ама вие всичките сте ужасни :( бъдете малко по-снизходителни. Забравихте ли и вие какви бяхте в началото? Едва ли сте били супер компетентни !!!!!!!!!!!!!!!!! Не е срамно да питаш, с питане до Цариград се стига , дори и за елементарни въпроси. На момичето и са трудни защото е в началото, а вие какво направихте: убивате бъдещето:)
мимоза

книжен пазар, речник..

Мнениеот Ant » 14 Юни 2005, 23:43

... в коя-да-е библиотека..
Ant

Мнениеот Гери » 15 Юни 2005, 08:36

Не съм съгласна с тона на колегите, девойчето се чуди от къде да почне с четенето. Сестра ми ще кандидатства догодина и общо взето съм потресена – темите по история варират от 13 (в СУ например) до 34. В НБУ се кандидатства с тест за общообразователна култура – в него има секция „история” и „български език и литература”, които били балообразуващи. Всъщност може би някой от студентите в НБУ може да даде малко повече информация. Когато аз се готвих за кандидат-студентски изпити си взех 2 учебника по история за студенти, както и учебника по който ми преподаваха в училище. Разработих си темите сама. Мисля, че това е начина. Късмет и успех на изпитите.
Гери

Мнениеот Tess` » 15 Юни 2005, 12:18

Ами правилно си разбрала. Само искам да добавя, че тестовете в НБУ са в 60-70 варианта. И кандидат-студентът забрави да отбележи своя вариант на бланката за отговори, изпитът му е загубен.

Но това както и да е . Най-важното е като те приемат в НБУ да успееш да получиш стипендия. Наистина не е лесно, но стипендията ти покрива таксата за обучение и на мен ми беше много необходима, тъй като не бях от най-заможните студенти и на моменти ми беше трудно. Но вече се убедих, че ако студентът мисли повече за учението си, и по-малко за купони, успява.
Tess`

Мнениеот alli » 15 Юни 2005, 13:39

Blagodarq i na novootgovorilite.Radvam se 4e vse pak nqkoi me e razbral i ima 4ove6ko otno6enie.
alli

Мнениеот eti » 16 Юни 2005, 09:45

e,to pak v bibliotekata na SU da moje6e da se 4ete izob6to...njma6a da e zle,v tazi biblioteka daje njma smisal da se zapisva6...sumatohata e palna:))
eti

Re: alli

Мнениеот мимоза » 16 Юни 2005, 11:40

Само мога да ти кажа , че изобщо не трябва да ти пука какво говорят:) Ти си питай, а пък то все ще се намери някой разбран да ти отговори!!!!!!!!!!
От съдници ми е писнало.................а кой ги знае и те какви умници са.....;)
мимоза

Мнениеот Galllka » 16 Юни 2005, 12:23

....определено разсъждавате като мен преди 10 години......напразно!Съсредоточете се в определеният материал за специалността ,която бленувате!Тук наистина е място за сериозни коментари !!!...Пожелавам Ви успех!/в пряка конкуренция ще сме!/
Galllka

Следваща

Назад към Конкурси, изпити