- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.1
|
|
USPEX
Ne smiatam che shtom cheta ot Nenov,Stoinov i Gerginov sam s porazenchesko mislene,izkarax staz na 3 okrazni sada i vidiax za kvo stava na vapros ,a shte se iavia imenno shtoto smiatam che shte moga da mina megdy vrazkarite!NO MESTA SE PRODAVAT I NIE TRIABVA DA VDIGNEM OLELIA PO EDIN ILI DRUG NACHIN !!!!!
bY THE way na 8 dekemvri e za mladshi prokurori a za ml.sadii na 15 dekemvri,tova kazvat ot kancelariata,za nakazatelni sadii mai shte e i po grazdanskopravni!USPEX.
bY THE way na 8 dekemvri e za mladshi prokurori a za ml.sadii na 15 dekemvri,tova kazvat ot kancelariata,za nakazatelni sadii mai shte e i po grazdanskopravni!USPEX.
- nikivanko1
- Младши потребител
Явявал съм се на изпити за мл.магистрат преди години.Не мога да претендирам за това,че не съм изкарал висока оценка-явно не съм имал добра подготовка.
Но какво ми направи впечатление.Колега,който не успя на писмения изпит за мл.следователи да изкара нужната му оценка от Добър 4,00 /тогава мининума беше 4,00 за да те допуснат до устен изпит/ в последствие стана мл.следовател,а днес поради реформите в съдебната система от следовател стана прокурор-по право,без да се явява на конкурсни изпити.
И на всичко това спокойно може да се каже конкурсна система по български.
Но какво ми направи впечатление.Колега,който не успя на писмения изпит за мл.следователи да изкара нужната му оценка от Добър 4,00 /тогава мининума беше 4,00 за да те допуснат до устен изпит/ в последствие стана мл.следовател,а днес поради реформите в съдебната система от следовател стана прокурор-по право,без да се явява на конкурсни изпити.
И на всичко това спокойно може да се каже конкурсна система по български.
- gosho72
- Потребител
konkurs
Доколкото разбирам конкурса още не е официално обявен в ДВ някой знае ли кога ще стане това? тази информация за 3.11. достоверна ли е?
- svetlomira
- Младши потребител
$@$%@#&^#&%*
Чл. 22. (1) За всеки писмен изпит конкурсната комисия съставя предварително десет казуса от съответния правния отрасъл.
(2) При провеждането на конкурс за младши съдии в окръжен съд конкурсните комисии съставят пет казуса от наказателно-правните науки и пет казуса от гражданско-правните науки. При провеждане на конкурс за съдии в районен съд и съдии в окръжен съд се съставят по десет казуса за съответната специализация по правен отрасъл, съобразно обявените места.
Kak se talkuva tova mamka mu !!!! 100 procenta za mladshi sadii shte ima i grazdansko mai,dobre de az primerno iskam nakazatelno,ama neice!
(2) При провеждането на конкурс за младши съдии в окръжен съд конкурсните комисии съставят пет казуса от наказателно-правните науки и пет казуса от гражданско-правните науки. При провеждане на конкурс за съдии в районен съд и съдии в окръжен съд се съставят по десет казуса за съответната специализация по правен отрасъл, съобразно обявените места.
Kak se talkuva tova mamka mu !!!! 100 procenta za mladshi sadii shte ima i grazdansko mai,dobre de az primerno iskam nakazatelno,ama neice!
- nikivanko1
- Младши потребител
Здравейте, колеги и успех на всички, които ще се пробват на предстоящия конкурс! Аз се явих на миналогодишния за съдии и прокурори и спечелих за мл.прокурор, но в различен град от този, където желаех. Въпреки това, реших, че това е шанс да вляза в съдебната система, подадох документи и ме назначиха. Сега обаче се чудя дали да не се явя отново на конкурс за мл.прокурори за града, който ми беше първо желание. Има ли някой от Вас, който е правил нещо подобно, допуска ли се това и какво следва при евентуално спечелване на втория конкурс - пак ли предстои обучение в НИП и т.н.?
- ablena
- Нов потребител
ablena,
поздравления за успеха:)))))искам да те помоля да споделиш инфо за отношението на комисията при устния изпит-разбира се, това има значение, ако се преодолее казуса, но все пак... чувам какви ли не неща за тази комисия без да се уточняват конкретните й членове, а доколкото разбирам те не на всички кнкурси са едни и същи.сподели твоето впечатление.благодаря:)
относно въпроса-мисля, че можеш да кандидатстваш, но ако се класираш, предвид това, че трябва в 7-дн.срок да потвърдиш желанието си да заемеш съотвената длъжност, ще трябва да си прекратиш правоотношението по сегашната длъжност-според мен.а по какъв ред става това, нямам представа.
съвет-аз бих изчакала да изтече срока, за който съм назначена като младши, и после да предприемам нещо:)
поздравления за успеха:)))))искам да те помоля да споделиш инфо за отношението на комисията при устния изпит-разбира се, това има значение, ако се преодолее казуса, но все пак... чувам какви ли не неща за тази комисия без да се уточняват конкретните й членове, а доколкото разбирам те не на всички кнкурси са едни и същи.сподели твоето впечатление.благодаря:)
относно въпроса-мисля, че можеш да кандидатстваш, но ако се класираш, предвид това, че трябва в 7-дн.срок да потвърдиш желанието си да заемеш съотвената длъжност, ще трябва да си прекратиш правоотношението по сегашната длъжност-според мен.а по какъв ред става това, нямам представа.
съвет-аз бих изчакала да изтече срока, за който съм назначена като младши, и после да предприемам нещо:)
- kapina
- Младши потребител
ablena, честито за успеха. Ще споделиш ли с всички по какви учебници си чела и как премина изпита? Достатъчно ли е да се познават НК и НПК или трябва да с чете и практика?
БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
- bori_m
- Младши потребител
Писна ми да чета от разни бездарници и мързели как се купуват местата на конкурсите. Искам да успокоя тези колеги които имат желание да се подготвят, че и със знания също се получава. Ако някой има съществени въпроси относно конкурсите, с удоволствие ще отговоря.
- ksanti
- Нов потребител
Желание да се подготвя не ми липсва, но мисля, че е важно да знам от кои учебници е добре да се учи, трябва ли да се наблегне на практиката? Ако можеш да ми отговориш ще съм благодарна.
- bori_m
- Младши потребител
За казуса подготовката е по Стойнов и съдебна практика от Сиела или Апис, за устния изпит + новото ръководство на Никола Манев за процеса.
- ksanti
- Нов потребител
да явих се на конкурса за мл. прокурори миналата година, паднах се в така наречената гадна комисия на Паликарски и ви казвам, че ако си отговориш на въпросите въобще не се заяждат, питат само по въпроса който ти се е паднал на изпита, но трябва да сте чели и практика. Забравих да спомена че се класирах
- ksanti
- Нов потребител
Честито. На пета страница на форума има казуси. Някой написа, че втория казус се е паднал миналата година. Ще споделиш ли твоите отговори на въпросите към него?
- bori_m
- Младши потребител
класирах се по първо желание, а относно отговорите на казуса искам да ви кажа, че е важно как ще ги мотивирате. С моя колежка сме квалифицирали по различен начин деянието и имаме еднакво високи отценки
- ksanti
- Нов потребител
Васев е помагач. Антов, Банов и Гергов са съизвършители на престъплението-грабеж. Антов отговаря и за умишлето убийство в съвкупност, реална, с грабежа, при това квалифицирано-по начин опасен за живота на мнозина.
Процесуалните нарушения-съда не може да повдига обвинение.Производството е следвало да бъде спряно още на досъдебна фаза, поради отсътвието на антов.
Въззивният съд ще отмени присъдата.
Ако присъдата е влезнала в сила ще трябва да бъде възобновено наказателното производство.
На кратко това са отговорите на казуса за младши прокурори от миналата година.
Успех!
Процесуалните нарушения-съда не може да повдига обвинение.Производството е следвало да бъде спряно още на досъдебна фаза, поради отсътвието на антов.
Въззивният съд ще отмени присъдата.
Ако присъдата е влезнала в сила ще трябва да бъде възобновено наказателното производство.
На кратко това са отговорите на казуса за младши прокурори от миналата година.
Успех!
- svetlina1
- Младши потребител
да, можеше да има различни квалификации, но в някои части.впоследствие се разбра, че винаги при конкурсите умните глави сядат и решават какъв е правилният отговор.понякога даже се скарват, както е станало на по-предишния конкурск.
- svetlina1
- Младши потребител
колежката не е съвсем права. Относно правната квалификация, само уточнявам, че се касае за интелектуален помагач, но относно процеса съвсем не е това процесуалното нарушение, защото Антов може да бъде съден и задочно, той не е неизвестен. Процесуалното нарушение е относно Васев - не може съда да повдига обвинение, това е правомощие само на прокурора и ако деянието не е разследвано на досъдебното производсво, няма как да му бъде повдигнато обвинение в съд. заседание.
- ksanti
- Нов потребител
|
|