начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

USPEX

Мнениеот nikivanko1 » 26 Окт 2006, 17:29

Ne smiatam che shtom cheta ot Nenov,Stoinov i Gerginov sam s porazenchesko mislene,izkarax staz na 3 okrazni sada i vidiax za kvo stava na vapros ,a shte se iavia imenno shtoto smiatam che shte moga da mina megdy vrazkarite!NO MESTA SE PRODAVAT I NIE TRIABVA DA VDIGNEM OLELIA PO EDIN ILI DRUG NACHIN !!!!!
bY THE way na 8 dekemvri e za mladshi prokurori a za ml.sadii na 15 dekemvri,tova kazvat ot kancelariata,za nakazatelni sadii mai shte e i po grazdanskopravni!USPEX.
nikivanko1
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 26 Окт 2006, 17:43

Явявал съм се на изпити за мл.магистрат преди години.Не мога да претендирам за това,че не съм изкарал висока оценка-явно не съм имал добра подготовка.

Но какво ми направи впечатление.Колега,който не успя на писмения изпит за мл.следователи да изкара нужната му оценка от Добър 4,00 /тогава мининума беше 4,00 за да те допуснат до устен изпит/ в последствие стана мл.следовател,а днес поради реформите в съдебната система от следовател стана прокурор-по право,без да се явява на конкурсни изпити.

И на всичко това спокойно може да се каже конкурсна система по български. :idea:
gosho72
Потребител

konkurs

Мнениеот svetlomira » 26 Окт 2006, 18:10

Доколкото разбирам конкурса още не е официално обявен в ДВ някой знае ли кога ще стане това? тази информация за 3.11. достоверна ли е?
svetlomira
Младши потребител

da

Мнениеот nikivanko1 » 26 Окт 2006, 18:14

dostoverna e!!!!!
nikivanko1
Младши потребител

$@$%@#&^#&%*

Мнениеот nikivanko1 » 26 Окт 2006, 19:05

Чл. 22. (1) За всеки писмен изпит конкурсната комисия съставя предварително десет казуса от съответния правния отрасъл.
(2) При провеждането на конкурс за младши съдии в окръжен съд конкурсните комисии съставят пет казуса от наказателно-правните науки и пет казуса от гражданско-правните науки. При провеждане на конкурс за съдии в районен съд и съдии в окръжен съд се съставят по десет казуса за съответната специализация по правен отрасъл, съобразно обявените места.
Kak se talkuva tova mamka mu !!!! 100 procenta za mladshi sadii shte ima i grazdansko mai,dobre de az primerno iskam nakazatelno,ama neice!
:)
nikivanko1
Младши потребител

Мнениеот smirnoff » 26 Окт 2006, 22:10

Здравейте!
Някой знае ли кога ще е конкурса за мл. съдии в Адм. съд?
smirnoff
Младши потребител

Мнениеот ablena » 27 Окт 2006, 09:31

Здравейте, колеги и успех на всички, които ще се пробват на предстоящия конкурс! Аз се явих на миналогодишния за съдии и прокурори и спечелих за мл.прокурор, но в различен град от този, където желаех. Въпреки това, реших, че това е шанс да вляза в съдебната система, подадох документи и ме назначиха. Сега обаче се чудя дали да не се явя отново на конкурс за мл.прокурори за града, който ми беше първо желание. Има ли някой от Вас, който е правил нещо подобно, допуска ли се това и какво следва при евентуално спечелване на втория конкурс - пак ли предстои обучение в НИП и т.н.?
ablena
Нов потребител

Мнениеот kapina » 27 Окт 2006, 11:47

ablena,
поздравления за успеха:)))))искам да те помоля да споделиш инфо за отношението на комисията при устния изпит-разбира се, това има значение, ако се преодолее казуса, но все пак...:) чувам какви ли не неща за тази комисия без да се уточняват конкретните й членове, а доколкото разбирам те не на всички кнкурси са едни и същи.сподели твоето впечатление.благодаря:)
относно въпроса-мисля, че можеш да кандидатстваш, но ако се класираш, предвид това, че трябва в 7-дн.срок да потвърдиш желанието си да заемеш съотвената длъжност, ще трябва да си прекратиш правоотношението по сегашната длъжност-според мен.а по какъв ред става това, нямам представа.
съвет-аз бих изчакала да изтече срока, за който съм назначена като младши, и после да предприемам нещо:)
kapina
Младши потребител

Мнениеот bori_m » 27 Окт 2006, 11:47

ablena, честито за успеха. Ще споделиш ли с всички по какви учебници си чела и как премина изпита? Достатъчно ли е да се познават НК и НПК или трябва да с чете и практика?
БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
bori_m
Младши потребител

Мнениеот ksanti » 27 Окт 2006, 14:37

Писна ми да чета от разни бездарници и мързели как се купуват местата на конкурсите. Искам да успокоя тези колеги които имат желание да се подготвят, че и със знания също се получава. Ако някой има съществени въпроси относно конкурсите, с удоволствие ще отговоря.
ksanti
Нов потребител

Мнениеот bori_m » 27 Окт 2006, 15:40

Желание да се подготвя не ми липсва, но мисля, че е важно да знам от кои учебници е добре да се учи, трябва ли да се наблегне на практиката? Ако можеш да ми отговориш ще съм благодарна. :roll:
bori_m
Младши потребител

Мнениеот ksanti » 27 Окт 2006, 15:44

За казуса подготовката е по Стойнов и съдебна практика от Сиела или Апис, за устния изпит + новото ръководство на Никола Манев за процеса.
ksanti
Нов потребител

Мнениеот bori_m » 27 Окт 2006, 15:49

Ти явявал ли си се на конкурса? Ако да как мина устния изпит?
bori_m
Младши потребител

Мнениеот ksanti » 27 Окт 2006, 16:03

да явих се на конкурса за мл. прокурори миналата година, паднах се в така наречената гадна комисия на Паликарски и ви казвам, че ако си отговориш на въпросите въобще не се заяждат, питат само по въпроса който ти се е паднал на изпита, но трябва да сте чели и практика. Забравих да спомена че се класирах :)
ksanti
Нов потребител

Мнениеот svetlina1 » 27 Окт 2006, 16:07

за къде се класира :D
svetlina1
Младши потребител

Мнениеот bori_m » 27 Окт 2006, 16:13

Честито. :) :) На пета страница на форума има казуси. Някой написа, че втория казус се е паднал миналата година. Ще споделиш ли твоите отговори на въпросите към него?
bori_m
Младши потребител

Мнениеот ksanti » 27 Окт 2006, 16:18

класирах се по първо желание, а относно отговорите на казуса искам да ви кажа, че е важно как ще ги мотивирате. С моя колежка сме квалифицирали по различен начин деянието и имаме еднакво високи отценки
ksanti
Нов потребител

Мнениеот svetlina1 » 27 Окт 2006, 16:25

Васев е помагач. Антов, Банов и Гергов са съизвършители на престъплението-грабеж. Антов отговаря и за умишлето убийство в съвкупност, реална, с грабежа, при това квалифицирано-по начин опасен за живота на мнозина.
Процесуалните нарушения-съда не може да повдига обвинение.Производството е следвало да бъде спряно още на досъдебна фаза, поради отсътвието на антов.
Въззивният съд ще отмени присъдата.
Ако присъдата е влезнала в сила ще трябва да бъде възобновено наказателното производство.
На кратко това са отговорите на казуса за младши прокурори от миналата година.
Успех!
svetlina1
Младши потребител

Мнениеот svetlina1 » 27 Окт 2006, 16:26

да, можеше да има различни квалификации, но в някои части.впоследствие се разбра, че винаги при конкурсите умните глави сядат и решават какъв е правилният отговор.понякога даже се скарват, както е станало на по-предишния конкурск.
svetlina1
Младши потребител

Мнениеот ksanti » 27 Окт 2006, 16:41

колежката не е съвсем права. Относно правната квалификация, само уточнявам, че се касае за интелектуален помагач, но относно процеса съвсем не е това процесуалното нарушение, защото Антов може да бъде съден и задочно, той не е неизвестен. Процесуалното нарушение е относно Васев - не може съда да повдига обвинение, това е правомощие само на прокурора и ако деянието не е разследвано на досъдебното производсво, няма как да му бъде повдигнато обвинение в съд. заседание.
ksanti
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити