- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за длъжностни лица по регистрацията
|
|
Ами "психиатрите" и "психоаналитиците" бяха Таня Бузева и Нели Маданска:) Присъстваше и Даниела Митева, както и няколко лица от мъжки пол, които нямам честта да познавам. И аз така си мисля, че са ни отсяли на теста, и оттам са решили кого ще вземат и кого не. И тъй като не вървеше да ми кажат "Колега, имате малко точки на теста, така че няма да Ви вземем, поради което е безпредметно да си губим времето да Ви интервюираме", са ми задали въпроси само проформа, за да спазят процедурата, изискваща устна фаза за всеки допуснат кандидат.
- Maghalena
- Младши потребител
По-скоро, отсяването е приключило, когато са приключили обажданията от връзкарите и плащанията от плащачите и се е изяснило кои "свои хора" трябва да бъдат назначени. Всичко останало беше хвърляне на прах в очите. Ако искаха конкурса да е честен, най-малкото правилата щяха да са ясни, а нямаше да ги обявяват в началото на самия изпит. Абе българска работа - некомпетентност и корупция отвсякъде.
- Antheus
- Нов потребител
Аз се явих на втората част от изпита вчера - 23.07 (хората кандидатстващи за София и за страната се явяваха в два отделни дни), като впечатлението ми е, че конкурсът не е нагласен, просто човек трябва да премине теста, а устното препитване е въпрос на късмет - на някои колеги им бяха зададени сложни въпроси, на които никой от чакащите реда си не можахме да отговорим, а на други като мен - не дотам сложни. Аз например трябваше да отговарям за вписване на преобразуване чрез промяна на правната форма, питаха ме и относно формата на отказите на длъжностните лица и за вписване на ЕТ.
Предполагам, че първоначално не бяха обявени бройки за различните градове, защото искаха да запълнят местата за София. Според мен очакванията на комисията бяха, че за София ще има доста повече кандидати, издържали писмения изпит, а те бяха само около 30 души. Все пак, в София има най-много регистрирани търговци. На 22 юли можеха да се явят хора, които имат първо желание да работят в София и второ за страната. Така кандидати, пуснали заявления само за страната, получиха възможност да кандидатстват и за София и комисията да подбере най-подготвените за София. Разбира се, това са само мои предположения. Ще чакам окончателните резултати и ще разбера дали предположенията ми са оправдани.
Предполагам, че първоначално не бяха обявени бройки за различните градове, защото искаха да запълнят местата за София. Според мен очакванията на комисията бяха, че за София ще има доста повече кандидати, издържали писмения изпит, а те бяха само около 30 души. Все пак, в София има най-много регистрирани търговци. На 22 юли можеха да се явят хора, които имат първо желание да работят в София и второ за страната. Така кандидати, пуснали заявления само за страната, получиха възможност да кандидатстват и за София и комисията да подбере най-подготвените за София. Разбира се, това са само мои предположения. Ще чакам окончателните резултати и ще разбера дали предположенията ми са оправдани.
- lsn26
- Нов потребител
Колеги, някой получи ли писмо с окончателния резултат от конкурса - независимо дали одобрително или "отказвателно"? Или поне някаква информация по телефона?
- Maghalena
- Младши потребител
Maghalena написа:Колеги, някой получи ли писмо с окончателния резултат от конкурса - независимо дали одобрително или "отказвателно"? Или поне някаква информация по телефона?
Да аз получих днес писмо с което съм уведомена, че съм спечелила конкурса. Освен това още в деня на изпита около 19.00часа ми се обадиха от Агенцията по телефона за да ме уведомят.
- rojera
- Нов потребител
Да аз днес получих уведомително писмо, че съм спечелила конкурса изпратено с куриер /Спиди/. Освен това още в деня на устния изпит около 19.00 часа ми се обадиха от Агенцията.
- rojera
- Нов потребител
Честито! Поздравления!!!
А Вие за София ли се явявахте, или за провинцията? Защото, ако сте били за София, т.е. сте се явявали през първия ден, това показва, че комисията е имала предварителен разчет за кой град колко места има. Което поражда недоумение защо напълно нелогично накараха колегите, които кандидатстват за провинцията, да дойдат на следващия ден.
А Вие за София ли се явявахте, или за провинцията? Защото, ако сте били за София, т.е. сте се явявали през първия ден, това показва, че комисията е имала предварителен разчет за кой град колко места има. Което поражда недоумение защо напълно нелогично накараха колегите, които кандидатстват за провинцията, да дойдат на следващия ден.
- Maghalena
- Младши потребител
Да добавя само, че аз нямам никакви връзки и не ми е бил известен теста. На устният изпит от комисията не ми бяха зададени много лесни въпроси. Просто винаги ми е било интересно да се занимавам с търговско и доколкото имам възможност се подготвих сериозно за конкурса. Самата аз съм се явявала на много конкурси и мисля, че факта че бяха публикувани не само теста, но и отговорите показа, че има някакъв шанс и за такива като мен /без връзки/. Самата аз имах подозренията, че местата ще бъдат заети от колегите кандидатстващи за София, но не се оказа така.
- rojera
- Нов потребител
Ни най-малко не Ви подозирам, че сте с връзки. Искрено Ви поздравявам за успеха и съм убедена, че честно и почтено сте го постигнали в резултат на знания и способности!
И моите впечатления са, че конкурсът беше обективен. Просто единственто нещо, което не ми се връзва, е защо Даниела Митева обяви, че комисията имала много основателни съображения кандидатите за провинцията да минат интервюто на следващия ден, но не каза какви са съображенията. Беше по-логично и по-удобно хората, които кандидатстват за провинцията, и се презумира, че повечето от тях живят в провинцията, да минат на интервю първия ден, а тези от София - на втория.
И моите впечатления са, че конкурсът беше обективен. Просто единственто нещо, което не ми се връзва, е защо Даниела Митева обяви, че комисията имала много основателни съображения кандидатите за провинцията да минат интервюто на следващия ден, но не каза какви са съображенията. Беше по-логично и по-удобно хората, които кандидатстват за провинцията, и се презумира, че повечето от тях живят в провинцията, да минат на интервю първия ден, а тези от София - на втория.
- Maghalena
- Младши потребител
leator написа:rojera,
казаха ли кога ще почвате реална работа?
Не. Първо ще има обучение, което започва днес за някои колеги. Ще има и втора група, но не зная кога започва.
- rojera
- Нов потребител
[quote="leator"]жалко,
надявах се подкрепленията да се включат колкото се може по скоро...[/quote
Толкова ли е тежко положението?
надявах се подкрепленията да се включат колкото се може по скоро...[/quote
Толкова ли е тежко положението?
- rojera
- Нов потребител
Но какво значи подкрепленията да започната ефективна работа колкото се може по-скоро? Все пак, повечето одобрени кандидати работят някъде, и ако не са адвокати, дължат едномесечно предизвестие...
- Maghalena
- Младши потребител
Което, разбира се, е още една цедка към "лелеяната" длъжност - кандидатът, спечелил конкурса трябва да постъпи на работа в двуседмичен срок от уведомяването му/чл. 96 ал. 2 КТ/. И тъй като по дефиниция предишният работодател проявява странна неотстъпчивост по отношение на освобождаването от работа, се налага да му хвърлиш половината си заплата - за тази част от срока на предизвестието, която няма да бъде спазена /чл. 220 ал.1/.
- chronometer
- Младши потребител
Някак си си мисля, че в случай, че лицето, спечелило конкурса, работи и дължи едномесечно предизвестие на стария си работодател, е налице уважителна причина по смисъла на чл. 96, ал. 2, изр. 2 КТ и срокът за постъпване на работа трябва да се удължи до 1 месец...
- Maghalena
- Младши потребител
За съжаление отношенията на кандидата със стария работодател не касаят новия, особено след като КТ му дава възможност да напусне веднага, срещу известно финансово олекване. За уважителна причина обикновено се зачита внезапното заболяване, предварително уреденото пътуване в чужбина и изпълнението на някои функции от обществен интерес, като явяване пред съд или орган на предварителното производство в качеството на свидетел или вещо лице, участие в заседание на общински съвет. Ако "някак си" изтъкнете като уважителна причината, че отработвате срока на предизвестието си, получавате учтив отговор в стила на томболите с парично-предметни награди: "Не печелите нищо, благодарим ви за участието, опитайте пак!"
- chronometer
- Младши потребител
|
|