начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

И пак ще има изпити за магистрати!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот titin » 24 Сеп 2007, 16:14

За съжаление вестникът не е пред мен и ще цитирам по памет:
Проф.Мръчков застъпва тезата, че провеждането на конкурса включва и двата етапа- участието и класирането на кандидатите и гласуването им от ВСС и след като конкурса е започнал по стария ред следва да бъде довършен по него. Счита, че изискаването за стаж е било условие, за да бъде допуснат даден кандидат до участие в конкурс и не може с обратна сила да се въвеждат изисвания за такъв. Провежда един опреснителен урок за обратната сила на нормативните актове и прави паралел между параграф 12 и параграф 8/дано не греша/- в който/перефразирам/ се казваше, че магистратите без необходимия стаж запазват местата си.
titin
Потребител

Мнениеот Penalist » 24 Сеп 2007, 17:06

Стамболиев :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Penalist
Младши потребител

Мнениеот de_iure » 24 Сеп 2007, 19:46

Дали на 26 ще гласуват предложенията на конкурсните комисии за Р.С.-нак.специализиция или ще има отлагане.И кога ли ще бъде публикуван протокола, като се има предвид колко се бави този от 21.Как може да стане веднага встъпването, ако не е пристигнал още препис от съответното решение по месторабота на назначения
de_iure
Младши потребител

Мнениеот de_iure » 24 Сеп 2007, 19:50

В кой точно брой на вестник "Труд " е излязла тази статия,ще ми бъде интересно да я прочета
de_iure
Младши потребител

Мнениеот de_iure » 24 Сеп 2007, 19:52

Penalist написа:Стамболиев :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Може г-н Стамболиев и да достигне нивото на г-н Живко Сталев - в мечтите си :D :D :D
de_iure
Младши потребител

Мнениеот Akademika » 25 Сеп 2007, 09:12

Чакаме Стамболиев да напише учебник....
Последна промяна Akademika на 09 Апр 2008, 12:40, променена общо 1 път
Akademika
Потребител

Мнениеот Penalist » 25 Сеп 2007, 09:33

На семестриален изпит по граждански процес си спомням, че Стамболиев извади една краставица и започна да я нарязва на кръгчета, които след това започна да си лепи на челото :lol: :lol: :lol: Каза, че не си прави освежаваща маска, а това било олицетворение на третото му око :lol: :lol: :lol: На държавния изпит /и двата пъти бях при него, ...... майтапа ... обаче не ме скъса той, а се намеси световното еврейство в лицето на Ана Станева/ пък извади един чук и една торбичка гвоздеи, като уточни с апломб, че си ги е донесъл от къщи, че СУ нямало разсилни, които да поддържат инвентара и през цялото време мърмореше, че ако не са професорите, всичко щяло да рухне, и като започна едно коване... :lol: :lol: :lol:
Няма какво да си кривя обаче душата, втория път световното еврейство отново искаше да ме скъса, обаче той ме спаси, да е жив и здрав за което !!! 8) 8) 8)
Penalist
Младши потребител

Мнениеот semiramida » 25 Сеп 2007, 09:37

За написаното по-горе от "Академика", не бих могла да го кажа по-добре. Браво ! И абсолютно съм съгласна.
semiramida
Младши потребител

Мнениеот portokal » 25 Сеп 2007, 09:41

Докато чакате протоколите, може някой да обясни коя е тази Ана Станева :oops: и какво общо има със световното еврейство. Ние от нашия ПУЦ не сме я чували. :D
Последна промяна portokal на 25 Сеп 2007, 09:43, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот andronika » 25 Сеп 2007, 09:43

... а и с конкурсите :roll:
andronika
Потребител

Мнениеот fixxxer » 25 Сеп 2007, 09:51

Ана Хаик Станева - доцент по гражданско и семейно право, но преподава по семейно и наследствено. Връзката със световното еврейство е по бащина линия, видно и от бащиното й име. Общо взето никой няма добро мнение за нея и никой не я харесва, май само в СУ преподава. Има големи ..., :D т.е. прасци :lol:
fixxxer
Потребител

Мнениеот semiramida » 25 Сеп 2007, 09:54

Защото колеги, това вече не е "право", превърнаха законите в "инструментариум" за уреждане на въпроси, касаещи "техни" хора, ад хок. Законът вече не е нормативен акт, с който се уреждат обществени отношения ТРАЙНО, а акт, с който се обслужват определени ТРАЙНИ интереси.
semiramida
Младши потребител

Мнениеот portokal » 25 Сеп 2007, 10:00

fixxxer написа:Ана Хаик Станева - доцент по гражданско и семейно право, но преподава по семейно и наследствено. Връзката със световното еврейство е по бащина линия, видно и от бащиното й име. Общо взето никой няма добро мнение за нея и никой не я харесва, май само в СУ преподава. Има големи ..., :D т.е. прасци :lol:

Ясно. Не съм я чувала.
А Хаик не е ли име, принадлежащо на световното арменство?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Шанс

Мнениеот Akademika » 25 Сеп 2007, 10:07

За мен при избора на членовете на комисиите трябва да се спазва следния принцип :

В тях не участват лица , които живеят в града , за който са местата.
Не може да участва апелативен съдия от ВАРНА, ако са предвидени места за окръжен съд ВАРНА. Или същото за ПЛОВДИВ.

Или съдии от СГС да изпитват съдии от СГС , които всъщност са районни съдии от СРС , но са командировани в СГС.

Това са номера от селски вечеринки. И аз да съм съдия в съответния район , и аз сигурно ще дам по-висока оценка на човек, с който сме работили в съседни стаи или на горния етаж....
Akademika
Потребител

Мнениеот fixxxer » 25 Сеп 2007, 10:12

А Хаик не е ли име, принадлежащо на световното арменство?
==============================================
Да,бе - при нея историята е мн. странна, май баща й беше арменец, а майка й еврейка, или нещо подобно, вече съм забравил - но при тая смес - арменци и евреи - представете си какво се е получило :lol: :lol: :lol:
fixxxer
Потребител

Мнениеот fixxxer » 25 Сеп 2007, 10:14

Но мен направо ме разстрои факта,че Стамболиев пишел учебник по новото ГПК по граждански процес, а Русчев - по гражданско право. Как може най-големите откачалки да са се заели с такива неща и после да мъчат с техните глупости от учебниците горките студенти по изпитите! :(
fixxxer
Потребител

Мнениеот Skaramush » 25 Сеп 2007, 10:18

Akademika написа:
de_iure написа:
Penalist написа:Стамболиев :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Може г-н Стамболиев и да достигне нивото на г-н Живко Сталев - в мечтите си :D :D :D

Абсолютно съм съгласен. Явлението "Стамболиев" заслужава сериозно психиатрично изследване. Това не е човек лишен от качества и интелект.
!

Чудя се какви са качествата на Стамболиев.Това ,което съм чел, не ме е впечатлило особено.Студентите се впечатляват ,защото още не са завършили .Третокласниците,напр., се впечатляват от учителката си по математика ,но след време ,когато са се научили как да събират и изваждат -установяват ,че светът от край време събира и изважда и тук няма нищо ново,нито се изискват особени качества.
Стамболиев е посредствен и знае това.Избива комплекси.Заел се е с преподавателска работа ,а мрази студентите.Е ,за какво му е тогава. За да подхранва егото си ?!И сега с новия ГПК намери начин отново да натрапи присъствието си .Ще пише учебник и още как.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
Skaramush
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 25 Сеп 2007, 10:26

ХАхахаха спомени от казармата... :D

На моя държавен изпит стана луд скандал между екстрасенса и Станева за наличието на право на иск за вземане по ЗЗ... яко.... :D И това е редовна практика като са в една комисия да спорят помежду си, а изпитвания седи и гледа сеир...

Мда ... а сега като напише и учебника.... малиииииии.

А професор Сталев казва за своя учебник, че е "кратка телеграма" на българския граждански процес :wink:
Clavdivs.
Потребител

Re: Шанс

Мнениеот Skaramush » 25 Сеп 2007, 10:32

Akademika написа:За мен при избора на членовете на комисиите трябва да се спазва следния принцип :

В тях не участват лица , които живеят в града , за който са местата.
Не може да участва апелативен съдия от ВАРНА, ако са предвидени места за окръжен съд ВАРНА. Или същото за ПЛОВДИВ.

Или съдии от СГС да изпитват съдии от СГС , които всъщност са районни съдии от СРС , но са командировани в СГС.

Това са номера от селски вечеринки. И аз да съм съдия в съответния район , и аз сигурно ще дам по-висока оценка на човек, с който сме работили в съседни стаи или на горния етаж....

Абсолютно вярно и точно наблюдение.Право в десятката.
Това е гнилата основа на проведените конкурси за окръжни съдилища. Смятат ,че колегите са малоумни.За това говоря за гавра.И това от съдии ,които според закона трябва да имат морални и професионални качества.Страните в процеса имат право на обективен и безпристрастен арбитър ,всички знаем- предвидено е право на отвод . А тук още от самото начало всичко е било предрешено или поне са създадени условия за това.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
Skaramush
Младши потребител

Стамбо

Мнениеот Akademika » 25 Сеп 2007, 10:38

Стамболиев с това "право на иск":)))

Добре че е учебникът на Сталев.
Последна промяна Akademika на 09 Апр 2008, 12:42, променена общо 1 път
Akademika
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити