- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
административни съдилища
|
|
След конкурса наистина някои хора се похвалиха, че са имали казуса. Дали не се оказва, че за положението, което имат е въпрос на чест да демонстрират достъп до подобна информация. Иначе е много нагло.
- nuance
- Нов потребител
Дори и да не е истина това , което видях със собствените си очи и да се стремя да намеря причина и да отхвърля казаното от моя познат, винаги ще остане подозрението - "Защо не публикуваха верните отговори?" А и след тази днешна излагация......... А бе, думи нямам... Отивам да обърна внимание на децата и на съпруга си, всичко друго е вятър и мъгла..............
Сигурна съм , че има и хора, които са успели заради самите себе си, своите познания и умения, това са нашите хора от форума и вероятно и др. Отново ги поздравявам, че са се преборили, въпреки фалша! Победата ВИ е още по-голяма, КОЛЕГИ!
Сигурна съм , че има и хора, които са успели заради самите себе си, своите познания и умения, това са нашите хора от форума и вероятно и др. Отново ги поздравявам, че са се преборили, въпреки фалша! Победата ВИ е още по-голяма, КОЛЕГИ!
- a_ni
- Потребител
За след конкурса всеки може да каже, че е имал казусите, но защо не го направи преди писмения ни изпит? Много просто, зощото никой, освен от комисиите не ги е знаел, дори и съдиите от ВАС. Така че слухове и клюки всякакви.
Всеки, който не е преминал границата от 4,50 и не е назначен сега може да си говори всичко!
А, и вече ми писна от това да чета и да слушам, че някой си е платил или че е дете на еди ки кой и т.н.
И ако има прозрачен конкурс, то това беше нашия.
Всеки, който не е преминал границата от 4,50 и не е назначен сега може да си говори всичко!
А, и вече ми писна от това да чета и да слушам, че някой си е платил или че е дете на еди ки кой и т.н.
И ако има прозрачен конкурс, то това беше нашия.
- denni_law
- Младши потребител
denni_lawq, съгласна съм с теб! Незнам дали е заради това, че всичко стана прекалено публично ими защото този път имах шанса да се преборя, но ми се струва, че конкурса наистина беше обективен. Е, не на 100%, защото в деня преди писмения изпит се понесе слух, че казусът ще е по ЗУТ и ЗПИНМ..., за съжаление бях подготвила само ЗУТ като нормативна уредба .........със сигуртонст има хора, на които са им помогнали, но този път шанс имаха и много такива като мен .....простичко казано НИКОИ! Е, при младшите прокурори, съдии..нещата са по - сложни...че там бройките са малко и не за всеки окръг...Замислете се, това в което участвахме никога повече няма да се повтори
- maimundere
- Потребител
Здравейте! Честит празник навсички!
Позволявам си да пиша тук, след като близо 3 месеца следих форума. Това го правих с цел, защото още преди очаквах обявяването на нашия конкурс /за мл. магистрати/ и просто търсех аналогия И след днешната случка и досегашните коментари тук просто не се сдържам. Колкото нашия опит за конкурс беше прозрачен, толкова и вашия. Единствено по-хубаво нещо /според мен/ е, че тлокова много бройки за назначения никога преди и /сигурно/ никога в близко бъзеще не ще има. А тези много бройки предполагат и много връзкари, но достаъчно и от най-знаещите. А при нашия конкурс, като бройките са крайно ограчени, май няма места за всички връзкари, та камо ли да остане за някой от най-знаещите. Така, че тези, дето постоянно изтъкват, чеза тях конкурса за съдии н АС бил честен, нека моля си направят сметка би ли било това така, ако местата бяха с 6-7 пъти по-малко? Че вашият конкурс беше най-големия възможен шанс - с това съм абсолютно съгласна. По тази причина. А не, че е бил по-прозрачен. Напротив - там не стана ясно колко /явно доста/ от многото бройки са минали по "оня" ред. Нищо. Аз пак ще се явявм и пак ще пробвам. В някой момент мога да се окажа в някое от тези евентуално хартисали места. Аз друг шанс нямам, така, че съм длъжна да пробвам. А на тези, назначени с "предваритлни знания" пожелавам да не се излагат прекалено много с некомпетността си и да се огледат и ослушат добре там, където са се озовали!
Позволявам си да пиша тук, след като близо 3 месеца следих форума. Това го правих с цел, защото още преди очаквах обявяването на нашия конкурс /за мл. магистрати/ и просто търсех аналогия И след днешната случка и досегашните коментари тук просто не се сдържам. Колкото нашия опит за конкурс беше прозрачен, толкова и вашия. Единствено по-хубаво нещо /според мен/ е, че тлокова много бройки за назначения никога преди и /сигурно/ никога в близко бъзеще не ще има. А тези много бройки предполагат и много връзкари, но достаъчно и от най-знаещите. А при нашия конкурс, като бройките са крайно ограчени, май няма места за всички връзкари, та камо ли да остане за някой от най-знаещите. Така, че тези, дето постоянно изтъкват, чеза тях конкурса за съдии н АС бил честен, нека моля си направят сметка би ли било това така, ако местата бяха с 6-7 пъти по-малко? Че вашият конкурс беше най-големия възможен шанс - с това съм абсолютно съгласна. По тази причина. А не, че е бил по-прозрачен. Напротив - там не стана ясно колко /явно доста/ от многото бройки са минали по "оня" ред. Нищо. Аз пак ще се явявм и пак ще пробвам. В някой момент мога да се окажа в някое от тези евентуално хартисали места. Аз друг шанс нямам, така, че съм длъжна да пробвам. А на тези, назначени с "предваритлни знания" пожелавам да не се излагат прекалено много с некомпетността си и да се огледат и ослушат добре там, където са се озовали!
- dozn03
- Потребител
dozn03, това имах предвид и аз! Шансът за такива като мен, дето си нямат вуйчо владика, беше точно този конкурс - 268 места не са хич зле, стигат и за връзкарите и за случайните...само, че това, че този път шансът бе на моя страна, не означава, че няма да се възмущавам от гадости,като тази днес например....че аз доста неща видях и разбрах за 6-те си години практика! не, че са много, но са достатъчно за да видиш в детайли някои кусури, дето не могат да се преглътнат!Хайде лека нощ на всички, пък дано утрото е по - мъдро от вечерта!
- maimundere
- Потребител
maimundere написа:dozn03, това имах предвид и аз! Шансът за такива като мен, дето си нямат вуйчо владика, беше точно този конкурс - 268 места не са хич зле, стигат и за връзкарите и за случайните...само, че това, че този път шансът бе на моя страна, не означава, че няма да се възмущавам от гадости,като тази днес например....че аз доста неща видях и разбрах за 6-те си години практика! не, че са много, но са достатъчно за да видиш в детайли някои кусури, дето не могат да се преглътнат!Хайде лека нощ на всички, пък дано утрото е по - мъдро от вечерта!
Шест години практика са смешно кратък период в правото и недеи да се радваш, че си в системата макар и наред с връзкари, защото от тук на татък започва страданието ти. Сега когато се решава кой кой кабинет да вземе на връзкарчето ще се даде по-добрия, по-топлия, по-големия, кой с кой секретар да работи пак на него ще се даде по-добрия който от една дума в съдебно заседание разбира какво трябва да напише в протокола, а на теб ще ти се даде неграмотния новак и ще четеш протоколи до припадък във времето когато трябва да пишеш решения, лятото когато е времето за отпуски на връзкарчето ще му се осигури най-доброто време, а на теб каквото остане, нищо чудно и да даваш дежурство по средата на отпуската, а когато след две три години връзкаря отиде в апелативен съд макар там да няма адм. отделение, а ти си останеш на това място и дискретно или не чак толкова ти подхвърлят, че най-вероятно и там ще се пенсионираш пак ли ще говориш за случилото се с този меко казано найвен патос. Разбира се пак имаш шанс да се наведеш по молба на някое началниче и да напишеш две три решения с абсурдна правна логика но в полза на правилните хора, тогава или и ти ще получиш описаните по-горе облаги или ще те жертват в името на така модерната борба с корупцията.
Не искай много защото не можеш да му платиш цената. Ванга.
- mistik
- Младши потребител
Не мога да сложа всички хора /магистрати/ под общ знаментел, но се набива в очи невероятен абсурд.
Най - критикуваната от ЕС система в държавата; Според последните доклади и най - корумпираната, за сметка на това с неввероятно големите заплати /за стандарта в БГ/, с големи привилегий, имунитети, безотговорност /абсолютна/.
Направи ми впечатление и реакцията след 8.12 - "някой опоручил конкурса" - ни дума за виновни, за наказания. Убеден съм, че няма да се разбере от кого и за кого са приготвени казусите.
Единственият начин конкурсите да станат истински е да се намали материалния интерес към професията - да им направят заплатите като на юрисконсултите в районните кметства -270лв. и готово. /шигичка/
А не да се оплакват че им давали не повече от 500лв за дрехи.
Човек се ядосва, па като мине малко време и му става весело..............
Най - критикуваната от ЕС система в държавата; Според последните доклади и най - корумпираната, за сметка на това с неввероятно големите заплати /за стандарта в БГ/, с големи привилегий, имунитети, безотговорност /абсолютна/.
Направи ми впечатление и реакцията след 8.12 - "някой опоручил конкурса" - ни дума за виновни, за наказания. Убеден съм, че няма да се разбере от кого и за кого са приготвени казусите.
Единственият начин конкурсите да станат истински е да се намали материалния интерес към професията - да им направят заплатите като на юрисконсултите в районните кметства -270лв. и готово. /шигичка/
А не да се оплакват че им давали не повече от 500лв за дрехи.
Човек се ядосва, па като мине малко време и му става весело..............
- n_ikito
- Активен потребител
maimundere написа:denni_lawq, съгласна съм с теб! Незнам дали е заради това, че всичко стана прекалено публично ими защото този път имах шанса да се преборя, но ми се струва, че конкурса наистина беше обективен. Е, не на 100%, защото в деня преди писмения изпит се понесе слух, че казусът ще е по ЗУТ и ЗПИНМ..., за съжаление бях подготвила само ЗУТ като нормативна уредба .........със сигуртонст има хора, на които са им помогнали, но този път шанс имаха и много такива като мен .....простичко казано НИКОИ! Е, при младшите прокурори, съдии..нещата са по - сложни...че там бройките са малко и не за всеки окръг...Замислете се, това в което участвахме никога повече няма да се повтори
Без да съм имала вътрешна информация и аз предполагах, че може да има казус по ЗУТ, тъй като в коментара на АПК имаше много примери от този закон. А, що се отнася до прозрачността на нашия конкурс считам, че межо да говорим толкова много за нагласяване след като един бивш зам - министър отпадна и доста действащи магистрати не бяха преназначени - бяха класирано, но бала не им стигна или бяха запълнени бройките за градовете, за които кандидатстваха. А при младшите конкуренцията наистина е по-жестока,защото бройките са по-малко и ако трябва да цитирам един висш магистрат, който сподели, че на миналия конкурс за мл. прокурори, синът му не е оспял да премине границата от 4,50 на писмения. И не на последно място е по-добре да ги има тези конкурси за първоначално влизане в системата, защото така поне си сравняваш нивото с останалите кандидати, а не както беше до края на април тази години ентата районна прокуратура обявява конкурс за 1 бройка, но човека е известен предварително, защото конкурса е обявен за него и другите наивници, които си подават документите, са само масовка.
- denni_law
- Младши потребител
mistik, айде пък сега наивна съм била . Естествено, че 6-те години практика са неголям период (извинявай, ама смешен ми звучи малко обидно), но пък е достатъчен да придобиеш макар и елементарна ориентация! Не ме стряскай с приказките за отпуските, кабинетите и др.подобни....защо реши, че това не ми е ясно? Че аз за тия смешни 6 години, да не мислиш, че по цяло лято съм щракала с пръсти? Няколкото дни "почивка", но с компютъра на плажа и изгоряла на телефон, хич няма да ми липсват
В крайна сметка щом не ти харесва толкова системата, вземи я напусни (това не го казвам с лошо чувство )
Наколко дни смятам да си почина от вас...нещо почнах да се дразня от поучителния тон на някои от участниците, от Катето, която не мирясва и непрекъснато излива яда си върху нас.....останете със здраве, а аз наивничко ще се опитам да се порадвам още малко....пък, че ще има страдание то е ясно, само че не виждам смисъл да почвам да страдам от сега
В крайна сметка щом не ти харесва толкова системата, вземи я напусни (това не го казвам с лошо чувство )
Наколко дни смятам да си почина от вас...нещо почнах да се дразня от поучителния тон на някои от участниците, от Катето, която не мирясва и непрекъснато излива яда си върху нас.....останете със здраве, а аз наивничко ще се опитам да се порадвам още малко....пък, че ще има страдание то е ясно, само че не виждам смисъл да почвам да страдам от сега
- maimundere
- Потребител
maimundere струва ми се, че доста лесно губиш самоконтрол когато се почувстваш заплашена от това, че някой може да омаловажи успеха ти, това е лошо за съдия защото в залата място за емоции няма. Що се отнася до съвета за напускането благодаря, даван ми е и друг път, но от административен ръководител, който след като ме напсува на майка след това ми организира другарски съд и ми търсеше сметка как може да отхвърля искане за издаване на и.л. по което само д.т. е 6 000лв., но още съм в системата защото си дадох сметка че е по-добре да си недоволен човек от колкото доволно прасе. Приятна почивка на теб, а що се отнася до мен то аз ще продължавам да тормозя инертните си колеги превърнали собственотото си благополучие в единственна цел.
- mistik
- Младши потребител
Уморих се да повтарям - докато не излезем обединени и не се противопоставим активно на ВСС, нищо добро не чака българската съдебна система. И всеки един като теб, мистик, ще води дребни, уморителни, ежедневни борби, които за съжаление не водят до някаква кой знае каква промяна. А само изхабяват твоите сили. Ако се обеденят мислещите юристи независимо, каква юридическа професия упражняват и се изложи аргументирано проблема сред обществото, това ще бъде най-сериодният отпор на кликата, наречена ВСС и продажните политици. Казвал съм и друг път - този ВСС е "пътник", но не трябва да се радваме, когато му изтече мандата или бъде без време разпуснат (макар че има, види се, ПОЛИТИЧЕСКО споразумение този ПОЗОРЕН орган да съществува в настоящия си членствен състав), а да притиснем "ПОЛИТИЦИТЕ" да изменят конституционния модел при конституирането на органа, който назначава, повишава, освобождава и уволнява магистратите. До сега всички се спотайвахме, наш ред е сега да изискваме. А това можем да сторим обединени - юристи, упражняващи различни юридически професии. Инак отново ще водим дребни, изтощителни без никакви положитгелни последствия борби. И "олигарха" ще се окаже за ПОРЕДЕН път прав.
- gega
- Потребител
Мими, остави ги тия приказки за компютъра на плажа и изгарянето на телефон, и 14 часа четене. Кажи ми какви са тия системи с казусите? Изтичала информация! Как така изтекли в пресата?! Гордите победители - имало и честно спечелили. Още малко и ще си повярвате! Досега, не съм видялa нито един служител в министрество или фирма или работещ в съдебната система, който да каже - ей, аз съм с връзки! Всички се борят с връзкарите! Kрaдецът вика: "дръжте крадеца!" В БГ с връзки сме само ние - децата на бившите комунсти, които работим в UK! Други всички сте без връзки - умни и работливи
Иначе, какво да ти кажа в съдебната система работят много подли хора - пази се! Като изключим интригите, работата е спокойна - ако беше тежка - нямаше да се бутат там с връзки!
Иначе, какво да ти кажа в съдебната система работят много подли хора - пази се! Като изключим интригите, работата е спокойна - ако беше тежка - нямаше да се бутат там с връзки!
- katya01
- Младши потребител
denni_law написа:Чао засега, че отиваме да празнуваме празника, но като абсолвенти!
Дени,
нали си съдия в АС...,
как си абсолвентка в момента ?
Двете не са подходяща комбинация...
- krem_karamel
- Потребител
Някой от форума каза: " Като изключим интригите, работата е спокойна - ако беше тежка - нямаше да се бутат там с връзки! :
Цитирам относно сравнението , направено в залата :
"В 9,50 часа сравнението бе направено - оказа се, че 10-те казуса, изпратени на "Монитор" са точно тези, които са "тайни" и ще се падат на кандидатите."
lol:[/quote]
А се даде гласност на : "един от работните вариамти".
Колеги съдии, прокурори, адвокати,
разликата между двете е огромна - между един от мноооогото работни варианти (например 1 от 50) и ТОЧНО СЪЩИЯ КОМПЛЕКТ, който е бил на банката на комисията.
ХИПОТЕТИЧНО гражданинът Х. можеше да е и ексцентрик, който да си е скалъпил 10 казуса (дори например копирал от тези форуми:):)
, да ги прати на вестник
и да е искал да блесне или пр...., това надали щеше да смути някого, но казусите случайно съвпадали.......
По нито една от централните телевизии нямаше и намек за този "провал",
а за конкурса за АС - обширен репортаж.
Колеги,
никой не омаловажава успеха ви и не изразява съмнение към вас лично.
Има хора, които познавам, и които наистина са достойни.
Цитирам относно сравнението , направено в залата :
"В 9,50 часа сравнението бе направено - оказа се, че 10-те казуса, изпратени на "Монитор" са точно тези, които са "тайни" и ще се падат на кандидатите."
lol:[/quote]
А се даде гласност на : "един от работните вариамти".
Колеги съдии, прокурори, адвокати,
разликата между двете е огромна - между един от мноооогото работни варианти (например 1 от 50) и ТОЧНО СЪЩИЯ КОМПЛЕКТ, който е бил на банката на комисията.
ХИПОТЕТИЧНО гражданинът Х. можеше да е и ексцентрик, който да си е скалъпил 10 казуса (дори например копирал от тези форуми:):)
, да ги прати на вестник
и да е искал да блесне или пр...., това надали щеше да смути някого, но казусите случайно съвпадали.......
По нито една от централните телевизии нямаше и намек за този "провал",
а за конкурса за АС - обширен репортаж.
Колеги,
никой не омаловажава успеха ви и не изразява съмнение към вас лично.
Има хора, които познавам, и които наистина са достойни.
- krem_karamel
- Потребител
katya01 написа:В БГ с връзки сме само ние - децата на бившите комунсти, които работим в UK! Други всички сте без връзки - умни и работливи
Точно този стил имах предвид, когато охарактеризирах "катените" слова като израз на дребнобуржоазния посткомунистически морал. Никога не могат да промислят, че има и други, които успяват въпреки всичко, което се случва в България! И те са носителите на новите идеи! А кате, виж колко си объркана - от една страна, критикуваш настоящата система - безогледно, твръдиш, че всичко е затънало в корупция и връзкарство, че няма изход за честните, достойните и мислещите, а от друга, грубо обиждаш всеки, който е успял да постигне нещо смислено в живота си благодарение на своите усилия и ум. И който се бори да живее по-добре - едно напълно естествено човешко стремление. Какво искаш ти? Първо определи своите житейски възгледи, демек своя мироглед и тогава може да се породи дискусия. Инак, досега ти се показваш като неук и злобен човек. Това е положението, кате!
- gega
- Потребител
Днес колега, който спечели конкурса получи извлечение от протокола от 29.11.2006г.на ВСС с който е назначен и придружително писмо, в което пише, че му изпращат протокола за сведение- само това пише!. Аз още нищо не съм получила! Някой друг получил ли е такова писмо?ВСС длъжен ли е да ни уведоми лично, или сме уведомени от публикуването на интернет страницата на ВСС?
- Queen
- Младши потребител
gega написа:katya01 написа:В БГ с връзки сме само ние - децата на бившите комунсти, които работим в UK! Други всички сте без връзки - умни и работливи
Точно този стил имах предвид, когато охарактеризирах "катените" слова като израз на дребнобуржоазния посткомунистически морал. Никога не могат да промислят, че има и други, които успяват въпреки всичко, което се случва в България! И те са носителите на новите идеи! А кате, виж колко си объркана - от една страна, критикуваш настоящата система - безогледно, твръдиш, че всичко е затънало в корупция и връзкарство, че няма изход за честните, достойните и мислещите, а от друга, грубо обиждаш всеки, който е успял да постигне нещо смислено в живота си благодарение на своите усилия и ум. И който се бори да живее по-добре - едно напълно естествено човешко стремление. Какво искаш ти? Първо определи своите житейски възгледи, демек своя мироглед и тогава може да се породи дискусия. Инак, досега ти се показваш като неук и злобен човек. Това е положението, кате!
Много точно съм ти го казала, но си ми извадил изречението от контекста! И не помня да съм обиждала никого, още по-малко някого, който е успял да постигне нещо смислено в живота си благодарение на своите усилия и ум.
Но, фантазирай си, щом така ти харесва!
- katya01
- Младши потребител
gega, как да се обединим, като не можем да се разпознаем.
Думи, думи, думи..., зад които не е ясно какво се крие.
Май, най - често - нищо!
Такова лицемерие цари, че чак на мен не ми се говори и пише. Макар и да знам, че е наивно, непрекъснато си мисля дали е толкова трудно да се намерят 25 юриста с качества, морал и несклонни на компромиси. Сигурно не е толкова трудно, но явно не тази е целта. Тъжно е!
За сметка на това искам да пожелая УСПЕШНА СЕДМИЦА на всички!
Мен ме чака тежко дело, така че стискайте палци да не се орезиля!
Май, най - често - нищо!
Такова лицемерие цари, че чак на мен не ми се говори и пише. Макар и да знам, че е наивно, непрекъснато си мисля дали е толкова трудно да се намерят 25 юриста с качества, морал и несклонни на компромиси. Сигурно не е толкова трудно, но явно не тази е целта. Тъжно е!
- vtora
- Младши потребител
vtora написа:gega, как да се обединим, като не можем да се разпознаем.
Май, най - често - нищо!
Стискаме, стискаме.....
палци.
Всичко ще мине добре...
Лека и успешна седмица на всички !!!
- krem_karamel
- Потребител
|
|