- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
izpit za doznateli
|
|
Re: izpit za doznateli
А дали са включени в теста и давност, реабилитация, амнистия и тям подобни? Щото нещо не ми се четат точно сега.
- красивата жаба
Колеги, чета написаното в сайта и умът ми не го побира как можете да се вълнувате за подобни неща?!? Ами ето как премина изпитът за т.нар. юридическа подготовко в Русе миналата година по това време. До обяд се решаваше тест-40 въпроса, за които трябва да имате минимум 24 отговора, за да допуснат кандидата на събеседването следобяд. На този тест се явяваха и кандидати за Трговище, Разград и ние от Русе. Тестът не е за време (за разлика от психотестовете) , просто за демонстрация на знания. Следобяд започна истинското шоу-тук е моментът да ви кажа, че т.нар. Комисия от 8 човека се раздели на 4по 2 човека. И така започва събеседването-ако някой мисли, че за това се води портокол-жестоко се лъжете (аз и до сега не разбрах къде съм сгрешила и дали изобщо съм сбъркала на някой от отговорите, пък то и да питам-няма кой да ми каже) И така след като в системата на МВР се приемат хора-неграмотни, без подготовка, то какво ни остава? А-да, не ни пречи да си правим такива сайтчета, където да си обменяме информациика за преминали или предстоящи изпити. Ако някой е убеден, че без връзки ще успее в МВР, може да ми пише на и-мейла terry_ezra@mail.bg
Да ви пожелавам успех ще е излишно, просто стъпете на земята!
Да ви пожелавам успех ще е излишно, просто стъпете на земята!
- terry ezra
ееее, сега пък 24 от 40 - къде са 32, къде са 24 - това шега ли е? Че то на алабаланица сигурно ще уцелиш толкова.
- чушката
Чушчице,навсякъде е различно.Там където с едни резултати ще смятат,че си се представила добре,другаде ще те отстранят от "надпреварата".Защото тия комисии дето те преценяват се състоят,доколкото знам от всякакви-агрономи,работе,военни,филолози и много рядко юристи.Не съм го виждал това "на живо",но познавайки системата на работа предполагам,че доста съм прав.Ако си жена пък,ще те подложат на допълнителен кръстосан разпит.Колко деца имаш,големи ли са ,кой ще ги гледа ако те извикат спешно,смяташ ли да раждаш в близко бъдеще и прочие и прочие.Това са ми го казвали колежки,които са минали през тази процедура.
- наблюдател
abe da vi kaja ne znam kak sa neshtata s komisiite i t.n.(oshte ne sam se iaviaval no danop skoro da se diplomiram i shte se iava na takav izpit) no tezi fizicheski izpiti i prostotii sa neposilni za edna jena (ne govoria za sebese az sam maj i to s normalna seksualna orentacia i izpitite za men pone ot tova koeto sam chuval shte gi vzema ,pone se nadiavam) ta predstavetesi Reni canova i iska da stane doznatel tia kak shte gi preodolee biagane licevi opori , mai za tova ni kuca cialata sistema i abe tapnia
- nasekjus
- Нов потребител
виж какво, въобще не бяха непосилни нормативите, даже и за жена /макар че в началото и аз мислех, че е невъзможно да се покрият от жена/, стига да няма някакви здравословни проблеми и да й кажат по-навреме, че ще се явява на такъв, за да се подготви /наистина трябват здрави тренировки/. Не е обаче там въпросът - просто за дознател е напълно безсмислено да се въвеждат такива изисквания и е добре, че им дойде акълът да ги махнат.
- чушката
колеги, тъкмо се връщам от изпита. С една дума - спокойно!!!
Който е казал, че тестът е елементарен, дори се изразил твърде меко. Около 3/4 от въпросите будят по-скоро усмивки, отколкото някакво съмнение в отговора. Преобладава общата част на НК, 3-4 от общите състави от особената /няма даказвам какви са, че да не ви заблудя, защото може да са различни вариантите на теста/.
Признавам си /не без известна доза срам/, че за този изпит не бях прочела почти нищо от процеса /просто не ми остана време/ и пак нямах нито един грешен отговор на теста - разбирате за какво иде реч.
Това, което са включили като "въпроси от криминалистиката", половината от него е всъщност от наказателния процес, така че не ви и трябва да четете криминалистика /поне за изпита/. Е, като почнете да работите, ще ви се наложи :)).
Наистина имаше скъсани и на теста /не много/, но останах с впечатление, че бяха хора, които просто са се явили да видят как е, на принципа ако мине номера.
По-проблемно поне за мен беше събеседването /там по принцип наблягат на грешките ти в теста, но задават и допълнителни въпроси, мен лично ме питаха само за процеса, пр. кога се налага МН задържане под стража, за веществените доказателства/, но доста пообърках някои понятия и май казах някоя и друга глупост. Ако знаех, щях да сбъркам някои неща нарочно в теста, че да ме питат за тях :))) - това в кръга на шегата. Та по-важното на събеседването е да сте спокойни и да не избързвате в отговорите. Както каза една кандидатка - ако щете, говорете глупости, но уверено :)) -не че съм съгласна с последното, но може и на такъв принцип да действат изпитващите, не знам.
Не знам обаче какво точно е значението на представянето ти на събеседването. Не знам взел - не взел ли е, с оценки ли. Някой ако има информация - да сподели.
Който е казал, че тестът е елементарен, дори се изразил твърде меко. Около 3/4 от въпросите будят по-скоро усмивки, отколкото някакво съмнение в отговора. Преобладава общата част на НК, 3-4 от общите състави от особената /няма даказвам какви са, че да не ви заблудя, защото може да са различни вариантите на теста/.
Признавам си /не без известна доза срам/, че за този изпит не бях прочела почти нищо от процеса /просто не ми остана време/ и пак нямах нито един грешен отговор на теста - разбирате за какво иде реч.
Това, което са включили като "въпроси от криминалистиката", половината от него е всъщност от наказателния процес, така че не ви и трябва да четете криминалистика /поне за изпита/. Е, като почнете да работите, ще ви се наложи :)).
Наистина имаше скъсани и на теста /не много/, но останах с впечатление, че бяха хора, които просто са се явили да видят как е, на принципа ако мине номера.
По-проблемно поне за мен беше събеседването /там по принцип наблягат на грешките ти в теста, но задават и допълнителни въпроси, мен лично ме питаха само за процеса, пр. кога се налага МН задържане под стража, за веществените доказателства/, но доста пообърках някои понятия и май казах някоя и друга глупост. Ако знаех, щях да сбъркам някои неща нарочно в теста, че да ме питат за тях :))) - това в кръга на шегата. Та по-важното на събеседването е да сте спокойни и да не избързвате в отговорите. Както каза една кандидатка - ако щете, говорете глупости, но уверено :)) -не че съм съгласна с последното, но може и на такъв принцип да действат изпитващите, не знам.
Не знам обаче какво точно е значението на представянето ти на събеседването. Не знам взел - не взел ли е, с оценки ли. Някой ако има информация - да сподели.
- чушката
Mnogo se izviniavam no moje li niakoi da mi kaje kade da tarsia obiavite za rabota vav tozi sait :)
- stutsi
- Нов потребител
до чушката
Моля те напиши някой въпрос от теста който си спомняш
Моля те напиши някой въпрос от теста който си спомняш
- mpp
- Младши потребител
Обявите за работа са в самото начало на сайта където пише - " работа за юристи"
- mpp
- Младши потребител
Tova za testa koeto 4u6kata kazva ne e vqrno.
Az idvam ot sa6tiq izpit i smeq da tvardq , 4e vaprosite ne sa 4ak tolkova lesni , 4e da im se dava kvalifikaciq na sme6ni ili ne6to takova.
Az li4no imam 2 gra6ki, no tova e ot nedoglejdane i smeq da tvardq , 4e na nqkoi vaprosi dosta se ispotih. Taka , 4e horaaa. 4etete i ne vqrvaite ne nikogo a samo na sebe si.
Za neq moje da e bilo lesno no za vas da ne e . Slojnostta nai - mnogo idva ot na4ina na zadavane na vaprosa. Otvarqite si o4ite.
ot predvaritelnoto proizvodstvo nqma nikakav vapros. Vaprosite sa ot ob6ta 4ast na NK
osobena 4ast, i policeisko proizvodstvo, i kriminalistika. Ne 4etete kriminalistika. Nqma nujda. Nablegnete nai -mnogo na policeiskoto proizvodstvo. Tam e istinata.
i na ob6tata 4ast.
Az idvam ot sa6tiq izpit i smeq da tvardq , 4e vaprosite ne sa 4ak tolkova lesni , 4e da im se dava kvalifikaciq na sme6ni ili ne6to takova.
Az li4no imam 2 gra6ki, no tova e ot nedoglejdane i smeq da tvardq , 4e na nqkoi vaprosi dosta se ispotih. Taka , 4e horaaa. 4etete i ne vqrvaite ne nikogo a samo na sebe si.
Za neq moje da e bilo lesno no za vas da ne e . Slojnostta nai - mnogo idva ot na4ina na zadavane na vaprosa. Otvarqite si o4ite.
ot predvaritelnoto proizvodstvo nqma nikakav vapros. Vaprosite sa ot ob6ta 4ast na NK
osobena 4ast, i policeisko proizvodstvo, i kriminalistika. Ne 4etete kriminalistika. Nqma nujda. Nablegnete nai -mnogo na policeiskoto proizvodstvo. Tam e istinata.
i na ob6tata 4ast.
- nikito
Виж, Никито, не казвам, че абсолютно всички въпроси са били тъпи, но за хора, които внимават и ги осмислят /предупреждения за това се съдържат достатъчно много нагоре в този форум, затова не съмго писала/, няма никакъв проблем, още повече, че времеза мислене има предостатъчно. Съгласи се, че огромната част от въпросите бяха свързани с определения или част от такива и то на основни понятия от общата част - вина и формите й, съучастие и формите му, а пък от особената част бяха доколкото си спомням също само за общи състави /аз поне май нямах въпрос, свързан с квалифицирани състави/, и по-точно за довършеността на престъплението /попрегледайте си общите състави в тази връзка/.
Между другото, аз също имах 2 грешки /като си чета предното изказване, май съмоставила впечатление, ченямам такива/.
Между другото, аз също имах 2 грешки /като си чета предното изказване, май съмоставила впечатление, ченямам такива/.
- чушката
Az sam doznatel ot dosta vreme i do kolkoto znam niama izpit po fizicheska podgotovka. Ima prepitvane ot komislia nai-nakraia, predsedatelstvana ot uristi. Rabotata ne e losha, no e mnogo natovarena. Zdravo se raboti i e mnogo otgovorno. Triabva da naznachat dosta oznateli, ima neobhodimost.
- S
Не, щеше да е много лесно ако можеха да се използват НК и НПК. Все пак всички въпроси са от тях.
- roko
- Младши потребител
|
|