- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
А бихте ли дали някакъв линк за тези жалби, че аз не се оправям все още особено удачно със сърфирането в нета... все пак би било интересно за мен да прочета... Предварително благодаря.
- d1355
- Младши потребител
Не фигурира гласуването за РС - наказателно право в дневния ред за заседанието на ВСС на 24.10.2007 г. Просто вече не знам какво да мисля.
Определено не смятам, че жалбите срещу назначени от другите конкурси имат някакво значение за този. Още повече, че наистина докато вземат да гласуват всички ще имат 3 г. стаж. Пък и сега предполагам, че повечето го имат, а дали ще има някоя инцидентна жалба - не мисля че това ги интересува. То при всички положения ще се намери все някой да обжалва за нещо.
Притеснява ме обаче, че изчакват, за да се ориентират къде какво трябва да направят. Особено за по-големите градове. Защото, както написа някой по-рано, едва ли би отнело много време за гласуването на 19 човека.
Аз направо вече почти забравих, че евентуално ще ставам съдия. Само като ме срещне някой познат и ме пита не съм ли вече съдия се сещам за конкурса. И с неприятно чувство обяснявам, че още не е минало гласуването и не знам кога ще мине изобщо.
Мога само да пожелая успех на всички добронамерени участници в конкурса....и здраве, което по-важно!
Определено не смятам, че жалбите срещу назначени от другите конкурси имат някакво значение за този. Още повече, че наистина докато вземат да гласуват всички ще имат 3 г. стаж. Пък и сега предполагам, че повечето го имат, а дали ще има някоя инцидентна жалба - не мисля че това ги интересува. То при всички положения ще се намери все някой да обжалва за нещо.
Притеснява ме обаче, че изчакват, за да се ориентират къде какво трябва да направят. Особено за по-големите градове. Защото, както написа някой по-рано, едва ли би отнело много време за гласуването на 19 човека.
Аз направо вече почти забравих, че евентуално ще ставам съдия. Само като ме срещне някой познат и ме пита не съм ли вече съдия се сещам за конкурса. И с неприятно чувство обяснявам, че още не е минало гласуването и не знам кога ще мине изобщо.
Мога само да пожелая успех на всички добронамерени участници в конкурса....и здраве, което по-важно!
- dozn03
- Потребител
колеги, защо никой от гласуваните и вече всъпилите в длъжност не коментира какви са впечатленията от новата длъжност, започнахте ли същинската работа, някакви неурудици при всъпването и т.н.
- kazablanka
- Младши потребител
Някакви особени по-различни впечатления от длъжността нямам - аз и преди бях младши прокурор, сега - прокурор - разлика в задълженията няма. Да, започнах същинска работа - няма кой да ме чака, въпреки че реално сега започвам, защото до скоро бях на обучение в НИП-а и така ми мина стажа като младши. Още на третия ден имах влизане в зала. Иначе от конкретното място и колегите си съм много доволна - има създадена доста добра организация. Неуредици при встъпването не съм имала, напротив, бяха ми организирали много мило посрещане, от което съм трогната и изключително благодарна.
- dozn03
- Потребител
Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще насрочи за 9 ноември 2007 г./петък/ заседание на Висшия съдебен съвет, на което ще бъдат разгледани предложенията за кандидатури за председател на Върховния касационен съд и за директор на Националната следствена служба. На същото заседание кандидатите ще бъдат изслушани.
Датата за разглеждането на кандидатурите е съгласувана с членовете на съвета, за да могат всички те да вземат участие в заседанието на 9 ноември.
Следващото заседание на ВСС е насрочено за 31 октомври 2007 г. от 10.00 ч. и то се явява второ поред за внасяне на предложения за кандидатури за председател на ВКС и за директор на НСлС.
Извадка от сайта на Министерство на правосъдието .... Ще има май още да почакаме за конкурсите!
Датата за разглеждането на кандидатурите е съгласувана с членовете на съвета, за да могат всички те да вземат участие в заседанието на 9 ноември.
Следващото заседание на ВСС е насрочено за 31 октомври 2007 г. от 10.00 ч. и то се явява второ поред за внасяне на предложения за кандидатури за председател на ВКС и за директор на НСлС.
Извадка от сайта на Министерство на правосъдието .... Ще има май още да почакаме за конкурсите!
- andronika
- Потребител
какво ви е мнението за съдебен и прокурорски помощник- някой може ли даде по подробна информация в какво се състои работата му, тъй като се очаква конкурс за тези длъжности, но не се знае кога-може и през м.декември да е!
- enkad
- Нов потребител
Май още не се знае, ЗСВ е изключително лаконичен в тази си част, пише само, че трябва да отговаря на условията на чл. 162 и да е издържало конкурс за съдебен служител. Възнаграждението не е лошо - до 90 на сто от основното възнаграждение за най-ниската съдийска или прокурорска длъжност. Мина един такъв конкурс за ВАС, ето http://www.sac.government.bg/home.nsf/0/5EDF6A302C5827AB4225727A002A0282?OpenDocument
- d1355
- Младши потребител
andronika написа: Ще има май още да почакаме за конкурсите!
Колеги, то се видя какво стана с тези конкурси, но все пак ни остава надеждата новия ВСС да промени нещата. В тази връзка някой знае ли дали след всички тазгодишни конкурси и внушителната бройка магистрати, които влязоха в системата, ще има следващата година нови конкурси - макар и само за младши магистрати. Знам, че е още много рано, но ние неуспелите все си чакаме следващ конкурс.
- sogio
- Потребител
Napravo da mu pisne na chovek ot vsichko.I az sym ot spechelilite za sydiq no se prinudih da vstypq kato prokuror.Pochvam da se symnqvan vyv vsichko
- de_iure
- Младши потребител
sogio написа:andronika написа: Ще има май още да почакаме за конкурсите!
Колеги, то се видя какво стана с тези конкурси, но все пак ни остава надеждата новия ВСС да промени нещата. В тази връзка някой знае ли дали след всички тазгодишни конкурси и внушителната бройка магистрати, които влязоха в системата, ще има следващата година нови конкурси - макар и само за младши магистрати. Знам, че е още много рано, но ние неуспелите все си чакаме следващ конкурс.
Трябва да разбере едно, в България, ако нещо все пак се предвижва, това става само чрез НАТИСК! Точка! Но не говоря за Бойка и за Атака, за нещо съвсем демократично и разумно!
- mitko6
- Потребител
не ми ясно с какво точно ще се занимават съдебните и прокурорските помощници. Някой ще ми разясни ли! Благодарско!
- genius75
- Потребител
Да, аз ще ви разясня - ще носят папките, ще гладят тогите, ще носят кафе, чай, други топли напитки и подобни неща... Ако са на възраст до 25 години и от женски пол, може да ги позанимаем и с други работи...
- agents_group
- Младши потребител
Здравейте колеги
Благодаря колега за добрите думи. Поздрави и на всички новоназначени. Страшно няма !
Последна промяна Akademika на 09 Апр 2008, 12:55, променена общо 1 път
- Akademika
- Потребител
Подкрепям мнението на Академика, макар че лично за мен никога не е имало колебание какво искам да правя - дори и по времето, когато адвокатите не бяха чак толкова много, а съдиите (май) не бяха чак толкова добре платени.
Честито на всички назначени и много специално на dozn03 и andronika!
Честито на всички назначени и много специално на dozn03 и andronika!
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
|
|