начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

И пак ще има изпити за магистрати!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: И пак ще има изпити за магистрати!

Мнениеот Aidin » 08 Яну 2009, 10:41

ДАЙ ЖОКЕР:)))
Аз също бях на този конкурс и бях леко изненадана от начина, по който се проведе......от една страна е редно да се проверят теоретичните и практически познания, от друга страна според мен това трябваше да стане с предварително обявен въпросник или дори по общо ако щете определени теми. Иначе няма начин да се подготвиш за такъв вид конкурс..остава единствено да разчиташ на късмет да ти зададат въпрос от сферата на правото, в която работиш или си работил....
Aidin
Младши потребител

Мнениеот sladkische » 08 Яну 2009, 10:51

Ами колега според новия Закон за изменение и допълнение на ЗСВ - съдебните и прокурорските помощници, ще могат да бъдат назначавани за съдия или прокурор без конкурс
§ 74. В чл. 246 се създава ал. 3:
„(3) След изтичане на петгодишен срок от назначаването им в съответния орган на съдебната власт съдебните помощници и прокурорските помощници могат да бъдат назначени на длъжност съдия в районен съд, съответно – прокурор в районна прокуратура без провеждане на конкурс.”
sladkische
Младши потребител

Мнениеот Aidin » 08 Яну 2009, 11:06

.............останах без думи.....
Благодаря за своевременния отговор.
Aidin
Младши потребител

Мнениеот vale4ka » 08 Яну 2009, 12:29

Колеги,а къде беше обявен този конкурс за помощници,в сайта на ВСС няма нищо.Дали се обявяват от съответния съд?Публикуват ли се някъде в нета тези конкурси?
vale4ka
Младши потребител

Мнениеот tsveti_d » 08 Яну 2009, 12:49

Ами например, за БОС, имаше обява в страницата на ВСС за две бройки за съд. помощници. Можете да следите протоколите на ВСС - там се одобрява разширението на щата и вече да "тормозите" служителките от съответния съд по телефона поне два пъти седмично. Аз така чакам за моя град, от протокол на ВСС от 17.12 ги одобриха и като попитах в съдебна администрация ми казаха, че конкурса ще бъде обявен до края на месеца, обява ще бъде публикувана в някой ат местните вестиници, в страницата на съда и на таблото за обяви в самия съд, но аз продължавам да им звъня по два пъти в седмицата, че да не забравят ! :) Иначе попаднах на такава обява и в страницата на ПОС, и за СГС имаше обяви! Но може би вече са изтекли! :(
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 08 Яну 2009, 13:51

Надявам се да има конкурс и за младши административни съдии.
zzzzz
Потребител

Мнениеот tsveti_d » 08 Яну 2009, 14:35

Едва ли. Закона не говори за младши административни съдии, а за младши съдии, които се назначават като такива към окръжните съдилища. За административен съдия ти трявба 8 г. юридически стаж!
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот geri_pelovska » 21 Яну 2009, 20:00

някай знае ли как точно протича изпитът-устен за мл. съдии и прокурори.
geri_pelovska
Младши потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити