начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот horror » 29 Ное 2006, 15:01

oho_boho написа:Питам тези "съдии" "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс!" е единственият верен отговор и вие сте станали добри, така ли. Жалка заблуда.

Питам пък аз oho_boho: След като сте сменили три професии, вероятно сте закачили и съдийската или някоя "подобна". Е, аджеба, "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс?!?!?!?!?".

Не се заяждам - ЧЕСТНО! Просто си питам.
horror
Нов потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 29 Ное 2006, 15:08

Въпрос на реална преценка - при този бал 10,50 и градовете София и Перник - довиждане до следващия път :( Но ме гложди мазохистичното любопитство докъде е стигнал бала-за да се поядосам още на себе си :) Касиди ти за къде си - за морските градове ли? За Варна чух, че вчера са гласували донякъде и днес продължават, но бал 10, 80 стига и надолу.....Искрено ти желая успех-по поведението ти и изказванията ти във форума заслужаваш! И да се похвалиш, да не забравиш!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот maimundere » 29 Ное 2006, 15:17

Скъпа Касиди, нямам никаква представа какъв е резултата от днешното гласуване и вече съм на ръба на нервна криза :twisted: Погрешно си разбрала думите ми........... :(
maimundere
Потребител

Мнениеот maimundere » 29 Ное 2006, 15:23

Скъпа Касиди, нямам никаква представа какъв е резултата от днешното гласуване и вече съм на ръба на нервна криза :twisted: Погрешно си разбрала думите ми........... :(
maimundere
Потребител

Мнениеот oho_boho » 29 Ное 2006, 15:26

horror написа:
oho_boho написа:Питам тези "съдии" "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс!" е единственият верен отговор и вие сте станали добри, така ли. Жалка заблуда.

Питам пък аз oho_boho: След като сте сменили три професии, вероятно сте закачили и съдийската или някоя "подобна". Е, аджеба, "Как сте влезли вие в системата?"- "Без конкурс?!?!?!?!?".

Не се заяждам - ЧЕСТНО! Просто си питам.

Е, аз пък няма да ти отговоря на такъв въпрос! ЧЕСТНО! Който може да мисли, ще си отговори сам!
oho_boho
Потребител

Мнениеот turtoise » 29 Ное 2006, 15:36

Както на всички вече ви е станало ясно, аз съм съдия и ще продължа да бъда такава, но в друг съд. Този конкурс ми е втория в системата и също така ми е втория спечелен. Освен това имам и години работа в най-натоварените съдилища в страната. При това, мисля, добра работа, за което съм получила обективно признание. За това непоклатимо стоя зад всяка своя дума. Макар че имам добри оценки и в крайна сметка печеля, продължавам да смятам, че действащите съдии трябваше да бъдат преназначавани въз основа на други критерии - оценяващи РЕАЛНО работата им именно КАТО СЪДИИ. Но, като няма други работещи критерии, и тези са добри. Поздравления за всички, които са назначени.За доста съм сигурна, че го заслужават, за останалите - надявам се, че е така.Не съм предубедена към колегите, които не са били съдии в смисъл, че не ги смятам за некадърни. Просто знам как работи човек без опит в първите една-две години и като се има предвид, че вече става въпрос за работа на високо ниво в системата, съм леко снизходителна. В крайна сметка съдиите с опит като такива, и то в областта на административното правораздаване, ще бъдем малцинство в административните съдилища. Дай Боже всички да докажат, че стават за там. А за тези, които не успяха на този конкурс, пожелавам вътрешна сила и подкрепа от близките, за да го преодолеят. Вероятно следващият им успех просто чака зад ъгъла.
turtoise
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 29 Ное 2006, 15:46

turtoise написа:Както на всички вече ви е станало ясно, аз съм съдия и ще продължа да бъда такава, но в друг съд. Този конкурс ми е втория в системата и също така ми е втория спечелен. Освен това имам и години работа в най-натоварените съдилища в страната. При това, мисля, добра работа, за което съм получила обективно признание. За това непоклатимо стоя зад всяка своя дума. Макар че имам добри оценки и в крайна сметка печеля, продължавам да смятам, че действащите съдии трябваше да бъдат преназначавани въз основа на други критерии - оценяващи РЕАЛНО работата им именно КАТО СЪДИИ. Но, като няма други работещи критерии, и тези са добри. Поздравления за всички, които са назначени.За доста съм сигурна, че го заслужават, за останалите - надявам се, че е така.Не съм предубедена към колегите, които не са били съдии в смисъл, че не ги смятам за некадърни. Просто знам как работи човек без опит в първите една-две години и като се има предвид, че вече става въпрос за работа на високо ниво в системата, съм леко снизходителна. В крайна сметка съдиите с опит като такива, и то в областта на административното правораздаване, ще бъдем малцинство в административните съдилища. Дай Боже всички да докажат, че стават за там. А за тези, които не успяха на този конкурс, пожелавам вътрешна сила и подкрепа от близките, за да го преодолеят. Вероятно следващият им успех просто чака зад ъгъла.

Да, това е премерено и добронамерено изказване на истински съдия. наистина в СГС от началото на 90-те години имаше конкурси за младши съдии. Но само в СГС, доколкото си спомням. А България не е София. А пък и това бе един все пак ограничен по своето огласяване конкурс. Може би си права, че е следвало да има определена квота за съдии, но предвид мъглявите критерии по атестацията и нивото на атестиращите съдии (да не подценяваме и по-горните инстанции), не виждам това да е по-добрият вариант от единния конкурс, на който всички ще премерят силите си. Наистина, мнозина съдии не успяха да "изкласят" поради липса на време за подготовка, но пък адвокатите и юрисконсултите да не би да са без работа. А и да са - конкурсът е определящ. Все още не сме дораснали за квотния принцип при постъпване в системата и при повишаването на магистратите. След 5-6 години, при промяна на системата, може и този ден да дойде! А и трябва!
oho_boho
Потребител

Мнениеот kasidi » 29 Ное 2006, 18:16

Аз съм също на ръба на нервна криза.Утре имам презентация на работа по проект,свързан с достъпа до правосъдие и закона за правната помощ,за което се иска голяма организация.И работя всички с големи усилия на волята.нищо не знам за нашия град.От издържалите на местно ниво трябва да съм вътре,но не се знае колко отвън ще се наместят с по-висок бал от моя.Реално съществува риск за мен.Така че чакането е мъчително.
kasidi
Потребител

Мнениеот katya01 » 29 Ное 2006, 18:20

Българският съдия е гола вода и кал по ушите! Колкотo е по-високо, толкова е по-кух, щото не-мисленето води до деградация, а деградацията до корупция, a корупцията до катастрофа!
Извод: Българската съдебна система е катастрофирала
katya01
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 29 Ное 2006, 18:23

katya01 отново се появи с нейните истерически коментари и раздаде присъдата, за сега на съдиите, след време и на всеки един от нас поотделно, които се "осмелим" да й "противоречим"! 8)
А тя се изказва така за българския съдия, защото познава и други! Вярвайте й! :wink:
oho_boho
Потребител

Мнениеот denni_law » 29 Ное 2006, 18:32

Имали някой, който вече да е разбрал кога ще изнесат списъците?
denni_law
Младши потребител

Мнениеот katya01 » 29 Ное 2006, 18:45

Първо, не давам присъди, а повтарям констациите на Европейската Комисията и българските експерти, които постоянно говорят за "реформа", която перманентно си тече :))
Второ, познавам и други съдии, но това не е темата! Познавам и българските адвокати. Познавам и посредтсвеността на българската академична мисъл, и знам, че светлината в тунела "България" е от влакa :))) Затова Катето избяга от тунела ;) :)
katya01
Младши потребител

Мнениеот kasidi » 29 Ное 2006, 19:20

Мога да кажа едно символично сбогом на Съдебната система.Символично ,защото ще продължавам да работя с нея,такава,каквато е.Но няма да кажа сбогом на форума.Успех на всички ,които не са разбрали още резултата си.
kasidi
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 29 Ное 2006, 19:39

kasidi опитвам се спокойно и мъдро да приема резултатите, вече ми поотлежа пораженческото чувство, но тази сага си е краста, която дълго ще държи белези....Но нали казват, че когато губим не знаем какво печелим...дано скоро узнаем скритата ни зад неуспеха печалба :D! Пък и както се изрази по горе една колега "следващият ни успех вероятно ни чака зад ъгъла" /благодаря й за посланието/!
Успех на презентацията утре:ние упражнихме право на достъп до съдебната система в кадровия й аспект :D , важното е че има път до целта, който заедно вървяхме и оттук!
Хайде печелившите форумци, кога ще се похвалите!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот kasidi » 29 Ное 2006, 19:46

Благодаря :D :D :D Въпреки,че може би е така:Когато губиш,не знаеш какво печелиш,аз не се утешавам с това.Някъде във форума бях казала една моя друга позиция в такива случаи:Не съжалявам за нищо.Помитам всичко и започвам отначало.Но ще добавя край на конкурсите от този кандидатстудентски вид.Твърде много ми е минало през главата,за да имам нуждата да се доказвам по този начин.
Първите две места са заети от колеги от града,всички останали нямат нищо общо с града,а за другото тепърва ще се види.
kasidi
Потребител

Мнениеот denni_law » 29 Ное 2006, 19:51

кажете дават ли вече информация по телефона
denni_law
Младши потребител

Мнениеот Queen » 29 Ное 2006, 19:54

Колеги от достоверен източник, разбрах, че днес за наше нещастие е имало много повече отхвърлени кандидатури! Някой знае ли какво става? Поредния дирижиран политически конкурс може би :(
Queen
Младши потребител

Мнениеот V_I_K_I » 29 Ное 2006, 21:09

ksidi, от казаното от теб излиза, че си наясно с резултатите. Официално има ли ги някъде?
Queen -ще споделиш ли малко повече, ако знаеш....
V_I_K_I
Младши потребител

Мнениеот pipelota » 29 Ное 2006, 21:33

Откъде си разбрахте резултатите, хора?
pipelota
Потребител

Мнениеот pipelota » 29 Ное 2006, 21:40

Ехо-о-о-о! Къде сте?
pipelota
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити