начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот denni_law » 30 Ное 2006, 18:41

Най-накрая вече мога да си отдъхна, видях си името в назначени и хем ми се плаче от радост, хем нямам сили, но ситурно родителите ми се радват особено баща ми, който преди да се пенсионира беше съдия в едно от върохвните ни съдилища. Сега казвам този факт, защото сама си изкарах и двата изпита и се чувствам горда със себе си. На всички, с които ще работим заедно ЧЕСТИТО И НАСЛУКИ!
denni_law
Младши потребител

Мнениеот rossa3 » 30 Ное 2006, 18:42

Ще ви простим сега, заради еуфорията, но не забравяйте "братята си по оръжие", и ни посещавайте.Тук ще сме.
rossa3
Потребител

Мнениеот rossa3 » 30 Ное 2006, 18:47

Браво, denni_law!!! Поздравления!!!
Сигурно много като мен в този момент,мечтаят да изпитат това,което изпитваш ти в момента.Поне ще си помечтаем още няколко часа, и ...... дано да стане чудо /по-скоро вече да е станало./
rossa3
Потребител

Мнениеот kaliman » 30 Ное 2006, 19:06

Форумци, на страницата на ВСС е публикуван протокола от заседанието на 28.11. с имената на назначените!
kaliman
Нов потребител

Мнениеот denni_law » 30 Ное 2006, 19:10

И ако ми позволите да си споделя с Вас щастието, то е такова, защото, ако се върнете в началните страници на този форум, споделих, че готвя и сватба,а именно на 23.09. Сигурно колегите със семества знаят каква е еуфорията преди едно такова житейско събитие и могат да си представят как вървят ръка за ръка учене, подготовка и текуща работа като адвокат.
На тези, които не са назначени пожелавам много успехи в професионалния и житейски път, да не се отказват и да продължават да се борят с нашата професия, независимо от коя страна на банката са, защото знам от личен опит и този на семейството ми, че това да си адвокат си има своите преимущества (сам на себе си си началник), но и минуси (примерно с заплащането на хонорарите и глобите от по 500 лева, когато не се явиш по уважителни причини на дело. Това ме подсеща, че докато се готвех за този конкурс веднъж ме глобиха с такава сума, защото бях ходила на семинара в СУ по АПК и съм станала причина да отложат делото независимо, че си пуснах молба, а втория път прости си взех болничен), а както споделих вече знам как баща ми ходеше и събота и неделя да си изписва делата, защото през седмицата не му оставаше време - 1 ден заседание, 1 ден 5членка, 1 - произнасяне на състава и кога да се пише.
denni_law
Младши потребител

Мнениеот neregistrirana » 30 Ное 2006, 19:14

Честито на denni_law и на останалите назначени. Denni_law (от данните във форума става ясно коя си в списъка), значи ти си можела да пишеш и София на първо място, балът щеше да ти стигне, а и в крайна сметка се оказа, че не първото желание е водещият критерий, а балът. Но човек не знае... Нищо, по-важното е, че имаш работата, която си искала.
Честито, колеги! Вярно е, че високите оценки от конкурса не гарантират, че от един човек става добър съдия, още повече пък - по-добър от тези с малко по-ниските оценки. Но все пак за конкурсите важи същото, което е казано за демокрацията - те не са най-доброто нещо, но по-добро не е измислено.
neregistrirana
Потребител

Мнениеот uchastnik » 30 Ное 2006, 19:40

и моето име фигурира в списъка на назначените. поздравления и на другите успели. както и да сме се представили обаче, животът продължава. във вторник се случи ужасна неприятност с детето ми и сега го лекувам, така че на този фон конкурса, класиране, назначаване и т.н. ми се струват направо незначетелни.
пожелавам на всички форумци и на семействата им най-вече здраве.
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот neregistrirana » 30 Ное 2006, 19:47

Няма нищо по-важно от здравето, а на детето ти му пожелавам да се оправи по-бързо.
neregistrirana
Потребител

Мнениеот kaliman » 30 Ное 2006, 19:54

denni, честито и от мен! Помня за многото ти дини под една мишница и се радвам за теб! И да внимаваш с глобите, ей!!! :lol: :lol: :lol:
kaliman
Нов потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 30 Ное 2006, 20:09

Честито denni_law, особено се радвам на успелите форумисти!
Благодаря, че сподели заслужената си радост с нас!
Очакваме още включвания!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот pipilotta » 30 Ное 2006, 20:41

Колеги,
още от началото следях дискусиите във форума, защото получавах много ценна информация, но едва сега се регистрирах.
Поздравявам всички, които вече са назначени за успеха и им желая много здраве, на тях и на семействата им.
Аз също съм в списъка на назначените, макар да участвах малко на шега, без да съм абсолютно убедена, че съдийството ми е призванието. В момента съм юрисконсулт и започвам да си мисля дали си заслужава да си оставя сравнително добре платената работа, на която вече съм се доказала и съм извоювала някакви позиции и да се посветя на това ново за мен поприще.
Тъй като за крайното ми решение е важно къде точно ще попадна в тази Таблица за опредялене размерите на максималните основни месечни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, много моля, ако някой има представа къде мога да я намеря да ми каже или да прати копие във форума, ще бъде полезно за всички, а и може да се освободят места за резервите :lol:
pipilotta
Нов потребител

Мнениеот pipilotta » 30 Ное 2006, 20:44

Предварително ви благодаря!
pipilotta
Нов потребител

Мнениеот denni_law » 30 Ное 2006, 20:49

Днес е Андреев ден и искам да поздравя съдия Андрей Ангелов от СРС, НО за именния му ден и да кажа, че е един от добрите софийски съдии по наказателни дела и да изразя искреното си съжаление, че е от онези 10 човека, които останаха извън класацията за София.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН съдия АНГЕЛОВ, гордея се, че Ви има и че достойно носите съдийската тога!
denni_law
Младши потребител

Мнениеот pipilotta » 30 Ное 2006, 21:04

denny_law,
dokolkoto razbiram poznavash lichno njakoi sudii ako i ti samata ne si sudija,
imash li predstava kakva bi bila neto zaplatata za nachinaesht - t.e. naj niskijt rang sus 7 godini juridicheski staj
pipilotta
Нов потребител

Мнениеот denni_law » 30 Ное 2006, 21:15

на 29.11 ВСС е приело новите основни заплати за съдилищата, но ако имаш 7 години ги умножи по два %, т.е да имаш 14 % и ти се прибавят към основната съдийска заплата в съответния съд + пари за ранк и т.н. и ако не се лъжа някъде около или над 1500 лева на месец. говоря хипотетично, тъй като заплатите за младши са от 700 и нещо лева на месец, а на върховните над 2000 лева. Четох го някъде вчера, но сега не мога да се сетя къде точно. Запазвам си правото да съм сгрешила с някой и друг лев.
denni_law
Младши потребител

Мнениеот kasidi » 30 Ное 2006, 21:33

Pipelota,denni-law,uchastnik, moite iskreni pozdravlenia i pojelania za uspeh!
kasidi
Потребител

Мнениеот pipelota » 30 Ное 2006, 21:40

kasidi написа:Pipelota,denni-law,uchastnik, moite iskreni pozdravlenia i pojelania za uspeh!

Касиди, благодаря, само че аз чакам утрешния протокол :cry:
Мястото си в АС е извоювала Pipilotta, а аз съм Pipelota. Дано имаме утре с какво да се поздравим и ние.
На успелите ЧЕСТИТО и от мен!!! :)
pipelota
Потребител

Мнениеот panika » 30 Ное 2006, 22:39

За съжаление заплатата не е толкова висока или поне тази
на съдиите в окръжен съд - зная го от сигурен първоизточник, ако мислите, че тази на съдиите в АС ще е като на апелативни, защото има еднаква абревиатура - грешите. Да не говорим, че не вярвам вече да имате ранК (г) ( извинете за малката злоба, защото и аз при бързо писане допускам грешки, но поне знам как се получава ранг)...
УСПЕХ и БРАВО на всички назначени!!!! Професионални успехи!!
P S За тези, които се интересуват и аз съм в протокола с положителен вот за единственото си желание.
panika
Младши потребител

Мнениеот pipelota » 30 Ное 2006, 23:06

Panika, честито!!!
Радвам се за теб.

Аз ще чакам още, макар да нямам големи надежди.
pipelota
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 30 Ное 2006, 23:08

Честито и браво panika! Желая ти да бъдеш мъдър, спокоен, справедлив и уважаван съдия със стабилни актове и динамично растяща към ВАС кариера! Никът ти вече съвсем е за смяна :D , а като си спомням на старта и в разгара на конкурса, много "импонираше" на атмосферата и настроенията ни, а сега....
сега стреса, паниката и тем подобни шокови емоции се изместват от - по-дълбоки разимсли за смисъла, системата, заплатите и всичко останало....
Примемаме "...и двамата измамници Триумфа и Краха.." Ех...
Над стостраничната ни тема във форума върви към естествения си завършек.........
Лека вечер и дано утре се разбере за още успели от форума!
ednaotvsicki
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити