- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
Най-накрая вече мога да си отдъхна, видях си името в назначени и хем ми се плаче от радост, хем нямам сили, но ситурно родителите ми се радват особено баща ми, който преди да се пенсионира беше съдия в едно от върохвните ни съдилища. Сега казвам този факт, защото сама си изкарах и двата изпита и се чувствам горда със себе си. На всички, с които ще работим заедно ЧЕСТИТО И НАСЛУКИ!
- denni_law
- Младши потребител
Ще ви простим сега, заради еуфорията, но не забравяйте "братята си по оръжие", и ни посещавайте.Тук ще сме.
- rossa3
- Потребител
Браво, denni_law!!! Поздравления!!!
Сигурно много като мен в този момент,мечтаят да изпитат това,което изпитваш ти в момента.Поне ще си помечтаем още няколко часа, и ...... дано да стане чудо /по-скоро вече да е станало./
Сигурно много като мен в този момент,мечтаят да изпитат това,което изпитваш ти в момента.Поне ще си помечтаем още няколко часа, и ...... дано да стане чудо /по-скоро вече да е станало./
- rossa3
- Потребител
Форумци, на страницата на ВСС е публикуван протокола от заседанието на 28.11. с имената на назначените!
- kaliman
- Нов потребител
И ако ми позволите да си споделя с Вас щастието, то е такова, защото, ако се върнете в началните страници на този форум, споделих, че готвя и сватба,а именно на 23.09. Сигурно колегите със семества знаят каква е еуфорията преди едно такова житейско събитие и могат да си представят как вървят ръка за ръка учене, подготовка и текуща работа като адвокат.
На тези, които не са назначени пожелавам много успехи в професионалния и житейски път, да не се отказват и да продължават да се борят с нашата професия, независимо от коя страна на банката са, защото знам от личен опит и този на семейството ми, че това да си адвокат си има своите преимущества (сам на себе си си началник), но и минуси (примерно с заплащането на хонорарите и глобите от по 500 лева, когато не се явиш по уважителни причини на дело. Това ме подсеща, че докато се готвех за този конкурс веднъж ме глобиха с такава сума, защото бях ходила на семинара в СУ по АПК и съм станала причина да отложат делото независимо, че си пуснах молба, а втория път прости си взех болничен), а както споделих вече знам как баща ми ходеше и събота и неделя да си изписва делата, защото през седмицата не му оставаше време - 1 ден заседание, 1 ден 5членка, 1 - произнасяне на състава и кога да се пише.
На тези, които не са назначени пожелавам много успехи в професионалния и житейски път, да не се отказват и да продължават да се борят с нашата професия, независимо от коя страна на банката са, защото знам от личен опит и този на семейството ми, че това да си адвокат си има своите преимущества (сам на себе си си началник), но и минуси (примерно с заплащането на хонорарите и глобите от по 500 лева, когато не се явиш по уважителни причини на дело. Това ме подсеща, че докато се готвех за този конкурс веднъж ме глобиха с такава сума, защото бях ходила на семинара в СУ по АПК и съм станала причина да отложат делото независимо, че си пуснах молба, а втория път прости си взех болничен), а както споделих вече знам как баща ми ходеше и събота и неделя да си изписва делата, защото през седмицата не му оставаше време - 1 ден заседание, 1 ден 5членка, 1 - произнасяне на състава и кога да се пише.
- denni_law
- Младши потребител
Честито на denni_law и на останалите назначени. Denni_law (от данните във форума става ясно коя си в списъка), значи ти си можела да пишеш и София на първо място, балът щеше да ти стигне, а и в крайна сметка се оказа, че не първото желание е водещият критерий, а балът. Но човек не знае... Нищо, по-важното е, че имаш работата, която си искала.
Честито, колеги! Вярно е, че високите оценки от конкурса не гарантират, че от един човек става добър съдия, още повече пък - по-добър от тези с малко по-ниските оценки. Но все пак за конкурсите важи същото, което е казано за демокрацията - те не са най-доброто нещо, но по-добро не е измислено.
Честито, колеги! Вярно е, че високите оценки от конкурса не гарантират, че от един човек става добър съдия, още повече пък - по-добър от тези с малко по-ниските оценки. Но все пак за конкурсите важи същото, което е казано за демокрацията - те не са най-доброто нещо, но по-добро не е измислено.
- neregistrirana
- Потребител
и моето име фигурира в списъка на назначените. поздравления и на другите успели. както и да сме се представили обаче, животът продължава. във вторник се случи ужасна неприятност с детето ми и сега го лекувам, така че на този фон конкурса, класиране, назначаване и т.н. ми се струват направо незначетелни.
пожелавам на всички форумци и на семействата им най-вече здраве.
пожелавам на всички форумци и на семействата им най-вече здраве.
- uchastnik
- Младши потребител
denni, честито и от мен! Помня за многото ти дини под една мишница и се радвам за теб! И да внимаваш с глобите, ей!!!
- kaliman
- Нов потребител
Честито denni_law, особено се радвам на успелите форумисти!
Благодаря, че сподели заслужената си радост с нас!
Очакваме още включвания!
Благодаря, че сподели заслужената си радост с нас!
Очакваме още включвания!
- ednaotvsicki
- Потребител
Колеги,
още от началото следях дискусиите във форума, защото получавах много ценна информация, но едва сега се регистрирах.
Поздравявам всички, които вече са назначени за успеха и им желая много здраве, на тях и на семействата им.
Аз също съм в списъка на назначените, макар да участвах малко на шега, без да съм абсолютно убедена, че съдийството ми е призванието. В момента съм юрисконсулт и започвам да си мисля дали си заслужава да си оставя сравнително добре платената работа, на която вече съм се доказала и съм извоювала някакви позиции и да се посветя на това ново за мен поприще.
Тъй като за крайното ми решение е важно къде точно ще попадна в тази Таблица за опредялене размерите на максималните основни месечни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, много моля, ако някой има представа къде мога да я намеря да ми каже или да прати копие във форума, ще бъде полезно за всички, а и може да се освободят места за резервите
още от началото следях дискусиите във форума, защото получавах много ценна информация, но едва сега се регистрирах.
Поздравявам всички, които вече са назначени за успеха и им желая много здраве, на тях и на семействата им.
Аз също съм в списъка на назначените, макар да участвах малко на шега, без да съм абсолютно убедена, че съдийството ми е призванието. В момента съм юрисконсулт и започвам да си мисля дали си заслужава да си оставя сравнително добре платената работа, на която вече съм се доказала и съм извоювала някакви позиции и да се посветя на това ново за мен поприще.
Тъй като за крайното ми решение е важно къде точно ще попадна в тази Таблица за опредялене размерите на максималните основни месечни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, много моля, ако някой има представа къде мога да я намеря да ми каже или да прати копие във форума, ще бъде полезно за всички, а и може да се освободят места за резервите
- pipilotta
- Нов потребител
Днес е Андреев ден и искам да поздравя съдия Андрей Ангелов от СРС, НО за именния му ден и да кажа, че е един от добрите софийски съдии по наказателни дела и да изразя искреното си съжаление, че е от онези 10 човека, които останаха извън класацията за София.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН съдия АНГЕЛОВ, гордея се, че Ви има и че достойно носите съдийската тога!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН съдия АНГЕЛОВ, гордея се, че Ви има и че достойно носите съдийската тога!
- denni_law
- Младши потребител
denny_law,
dokolkoto razbiram poznavash lichno njakoi sudii ako i ti samata ne si sudija,
imash li predstava kakva bi bila neto zaplatata za nachinaesht - t.e. naj niskijt rang sus 7 godini juridicheski staj
dokolkoto razbiram poznavash lichno njakoi sudii ako i ti samata ne si sudija,
imash li predstava kakva bi bila neto zaplatata za nachinaesht - t.e. naj niskijt rang sus 7 godini juridicheski staj
- pipilotta
- Нов потребител
на 29.11 ВСС е приело новите основни заплати за съдилищата, но ако имаш 7 години ги умножи по два %, т.е да имаш 14 % и ти се прибавят към основната съдийска заплата в съответния съд + пари за ранк и т.н. и ако не се лъжа някъде около или над 1500 лева на месец. говоря хипотетично, тъй като заплатите за младши са от 700 и нещо лева на месец, а на върховните над 2000 лева. Четох го някъде вчера, но сега не мога да се сетя къде точно. Запазвам си правото да съм сгрешила с някой и друг лев.
- denni_law
- Младши потребител
kasidi написа:Pipelota,denni-law,uchastnik, moite iskreni pozdravlenia i pojelania za uspeh!
Касиди, благодаря, само че аз чакам утрешния протокол
Мястото си в АС е извоювала Pipilotta, а аз съм Pipelota. Дано имаме утре с какво да се поздравим и ние.
На успелите ЧЕСТИТО и от мен!!!
- pipelota
- Потребител
За съжаление заплатата не е толкова висока или поне тази
на съдиите в окръжен съд - зная го от сигурен първоизточник, ако мислите, че тази на съдиите в АС ще е като на апелативни, защото има еднаква абревиатура - грешите. Да не говорим, че не вярвам вече да имате ранК (г) ( извинете за малката злоба, защото и аз при бързо писане допускам грешки, но поне знам как се получава ранг)...
УСПЕХ и БРАВО на всички назначени!!!! Професионални успехи!!
P S За тези, които се интересуват и аз съм в протокола с положителен вот за единственото си желание.
на съдиите в окръжен съд - зная го от сигурен първоизточник, ако мислите, че тази на съдиите в АС ще е като на апелативни, защото има еднаква абревиатура - грешите. Да не говорим, че не вярвам вече да имате ранК (г) ( извинете за малката злоба, защото и аз при бързо писане допускам грешки, но поне знам как се получава ранг)...
УСПЕХ и БРАВО на всички назначени!!!! Професионални успехи!!
P S За тези, които се интересуват и аз съм в протокола с положителен вот за единственото си желание.
- panika
- Младши потребител
Честито и браво panika! Желая ти да бъдеш мъдър, спокоен, справедлив и уважаван съдия със стабилни актове и динамично растяща към ВАС кариера! Никът ти вече съвсем е за смяна , а като си спомням на старта и в разгара на конкурса, много "импонираше" на атмосферата и настроенията ни, а сега....
сега стреса, паниката и тем подобни шокови емоции се изместват от - по-дълбоки разимсли за смисъла, системата, заплатите и всичко останало....
Примемаме "...и двамата измамници Триумфа и Краха.." Ех...
Над стостраничната ни тема във форума върви към естествения си завършек.........
Лека вечер и дано утре се разбере за още успели от форума!
сега стреса, паниката и тем подобни шокови емоции се изместват от - по-дълбоки разимсли за смисъла, системата, заплатите и всичко останало....
Примемаме "...и двамата измамници Триумфа и Краха.." Ех...
Над стостраничната ни тема във форума върви към естествения си завършек.........
Лека вечер и дано утре се разбере за още успели от форума!
- ednaotvsicki
- Потребител
|
|