начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот edit » 30 Ное 2006, 23:09

E, колеги и аз съм назначена. Четвърто желание и странно как в доста по- голям град в сравнение с този в който живея и който съм посочила на първо място. Доволна съм, защото за себе си знам, че не е имало нито връзки , нито пари. МОЖЕ БИ СТРАХОТЕН ШАНС. УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
edit
Потребител

Мнениеот rossa3 » 01 Дек 2006, 11:05

Честито edit,panika и другите,които вероятно изпускам.
Pipelota,стискам палци за теб! И аз съм на "твоето дередже",чакам,но нямам кои знае какви надежди.Дай знак,ако имаш вести.
rossa3
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 11:25

Panika,Edit , поздравления.Честито назначаване!!!Радвам се изключително много за Вас-бяхте от самото начало във форума и много помогнахте с вашите анализи и отговори по въпроси на "неразораната целина "-АПК. Бъдете здрави и..... разумни в тези бъдещи административни съдилища,в които заради предмета на делата ще бъдете подложени на най-различен натиск/знам от опита си ,макар и не в административен съд/.Надявам се все пак да се срещнем някъде,някой ден,по някой практически въпрос :D
Пипелота искрено се надявам моето предварително поздравление да е реална действителност.Оше веднъж ти пожелавам да си сред класираните.Вторият протокол още не е излязъл,но аз си знам резултата и след дългите дни на "блаженно" чакане се захващам за това,за което явно съдбта ми е отредила :wink:
kasidi
Потребител

Мнениеот rossa3 » 01 Дек 2006, 11:45

kasidi, дано предварителната ти информация не е вярна и като отвориш протокола да видиш срещу името си "НАЗНАЧАВА", а не отказава, поради липса на свободни места. Желая ти го от сърце.Ти беше от участниците във форума, за които считам,че заслужават да правораздават!!!
rossa3
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 11:59

Rossa,благодаря от сърце! Но едва ли.... Все пак,когато съм се родила не е имало административни съдилища и както се казва"пъпът ми не е хвърлен в тях :) ,но някои от лицата,които са в състава направо ме ужасяват 8)
kasidi
Потребител

Мнениеот rossa3 » 01 Дек 2006, 12:05

Много добре те разбирам.И мен това най-много ме тормози, но такава е за жалост действителността.Все пак нека да гледаме напред и да не забравяме поговорката "Всяко зло за добро" !!!!
rossa3
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 12:10

Rossa,сега проверих във форума и видях,че ти си в очакване и дай боже да си сред успелите-искрено ти го пожелавам!Успех!Чакам да се похвалиш!
kasidi
Потребител

конкурс

Мнениеот mona_liza » 01 Дек 2006, 13:25

колеги, случилото се с колегата Вълчев от Ямбол е абсурдно.Някой казал с "недомлъвки",нещо бил чул.Никакви факти,никакви обстоятелства.Мирише ми на "лов на вещици".Това ВСС ли е или средновековна инквизиция.За сведение на аудиторията колегата Вълчев беше перфектен съдия и напусна по времето на "голямото напускане на съдиите" по време на колегата Генков като председателствуващ ОС и защо ли?Колегата Вълчев е също толкова перфектен адвокат и отново за сведение работи в областта на гражданската материя,а не на тази,която по същество стимулира към "нерегламентирани контакти"съдиите и адвокатите.Мисля,че проблемът следва да бъде поставен на обсъждане,защото утре това ще се случи с Вас!
mona_liza
Нов потребител

Мнениеот gega » 01 Дек 2006, 13:33

Както многократно съм казвал, който счита, че неговите права са накърнени, да обжалва! Конституцията правъзгласява Републиката за правова държава, така че трябва да се има вяра на ВАС. А че ВСС решава изключително по слухове, повече от вярно е. Което е отново доказателство за неговата неефективност и откровенна произволност.
Казвал съм - ВСС е най-ПОЗОРНИЯТ колегиален орган в тази държава. И ще продължавам да го твръдя, докато не се промени конституционният модел на съдебната власт в нашата изстрадала държава.
gega
Потребител

Мнениеот pipelota » 01 Дек 2006, 13:35

Благодаря искрено на всички които ми пожелават успех!
pipelota
Потребител

Магистрати получават между 1000 и 2000 лева

Мнениеот katya01 » 01 Дек 2006, 13:45

RE: За балъците, които кандидатсват без да знаят за какво кандидатсват! :) То, че заплатите са символични така е, ама чак пък толкова да сте невежи :)
Вижте заплатите и обърнете внимание, че това е бруто. Дължите и данъци и т.н. Ле-ле-ле, майко какви са ми административни - от нищо правим нещо и веем знамена :))))

Основната заплата на начинаещ съдия в Районен съд е 960 лв., на прокурор в Районна прокуратура – 1005 лв., а на следовател - 1060 лв. Размерът на трудовите възнаграждения се определя от таблица, качена в сайта на Висшия съдебен съвет. Основната заплата на председателя на Районен съд е 1190 лв., а на заместниците му 1080 лв. Шефовете на Окръжен съд, прокуратура и следствена служба получават начално трудово възнаграждение в размер на 1475 лв., които нарастват до 2000 лв. след преизчисление на класовете и ранговете. Ранговете за повишение са по-скоро символични - между 20 и 50 лв.
Заплатите на редовите магистрати в Окръжен съд, прокуратура и следствие тръгват от 1275 лв. Изключение от общото правило правят онези бивши следователи, които преминаха на работа в прокуратурата и съда. По решение на ВСС те запазиха предишните си високи възнаграждения и така на практика ексследователят Георги Янев, действащ магистрат в Районен съд, получава по-голяма основна заплата от шефа си Владимир Ковачев. На прилична заплата се радват и държавните съдия-изпълнители, чието стартово възнаграждение е 833 лв., а единици с голям стаж прибират месечно около 1600 лв. Заплатите на апелативните съдии и прокурори тръгват от база 1560 лв., на зам.-шефовете на АС и АП - от 1680, а на председателите 1810 лв. Началните заплати на съдиите, прокурорите и следователите във ВКС, ВАС и Национална следствена служба без класовете са по 1880 лв., а на ръководителите на отдели - 1940 лв. Зам.-председателите на ВКС, ВАС и зам.-директорът на националното следствие започват от 1960 лв. Базовите заплати на шефовете на върховните съдилища, които са актуални от 1 юли 2007 г., не са отразени в таблицата.
katya01
Младши потребител

Мнениеот gega » 01 Дек 2006, 13:52

И какво иска да ни каже катето, с дребнобуржоазния си произход, която харчи тази заплатка за един ден по измислените бутици. Хайде, кате, доизкажи се, какво е "посланието ти"! 8)
gega
Потребител

Re: Магистрати получават между 1000 и 2000 лева

Мнениеот maradi » 01 Дек 2006, 13:58

katya01 написа:RE: За балъците, които кандидатсват без да знаят за какво кандидатсват! :) То, че заплатите са символични така е, ама чак пък толкова да сте невежи :)
Вижте заплатите и обърнете внимание, че това е бруто. Дължите и данъци и т.н. Ле-ле-ле, майко какви са ми административни - от нищо правим нещо и веем знамена :))))

Катя, следва да се отбележи ,че съдийте не внасят осигуровки, който са за сметка на държавата. Те са и удръжката с най-голям и определящ размер за чистите пари, които получаваме всички. Освен това, както се посочи във форума, техният клас е по 2 %. От собствени наблюдения мога да твърдя също, че редовно си получават парите за дрехи /добре дошли още 1000лв./ както и допълнителните пари по коледа/хайде още толкова/
maradi
Потребител

Мнениеот maradi » 01 Дек 2006, 13:58

:lol:Горното обаче е само прозаичната част от битието. Много по-важна е емоционалната - усещането, че в работата си имаш пълна независимост и се занимаваш с "чисто" право, освободен от необходимостта да се съобразяваш с омерзителните страсти на политици и бизнесмени
Последна промяна maradi на 01 Дек 2006, 14:09, променена общо 1 път
maradi
Потребител

Мнениеот katya01 » 01 Дек 2006, 14:07

maradi написа:
katya01 написа:Катя, следва да се отбележи ,че съдийте не внасят осигуровки, който са за сметка на държавата. Те са и удръжката с най-голям и определящ размер за чистите пари, които получаваме всички. Освен това, както се посочи във форума, техният клас е по 2 %. От собствени наблюдения мога да твърдя също, че редовно си получават парите за дрехи /добре дошли още 1000лв./ както и допълнителните пари по коледа/хайде още толкова/

:lol: :lol: :lol: Wow, 1000 лева за дрехи - Цел костюм без пари .... и 1000 лв за коледа - ей, големи сте! И редовно ги пoлучаватe! Е, това вече е друго. И казвате на гаджетата, че сте съдии - още един бонус!
А данъци плащатe ли, в магазина плащате ли?
katya01
Младши потребител

Мнениеот a_ni » 01 Дек 2006, 14:18

Хей, здравейте и от мен ! БРАВО ЗА УСПЕХА! ЧЕСТИТИ ВИ НАЗНАЧЕНИЯ, ПРИЯТЕЛИ!

Кате, що си така злобничка........??????
Маради, не мислиш ли , че е наивно да се предполага , че съдията се занимава с "чисто" право, освободен от необходимостта да се съобразяваш с омерзителните страсти на политици и бизнесмени?
:) :) :) :) :)
a_ni
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 14:19

Катя,може би за средностатическия българин от Монтана това е приличен доход,даже отличен на фона на другите държавни служители.Но за млад човек,който има многопосочни варианти пред себе си за най-разнообразни иницативи за правене на бизнес-това е нищо.Но манталитета на повечето българи е :да седна на един стол и да няма много тичане,щото това е по-трудно от раждането на идеи,пътувания и предприемчивост лИзобщо българския еснафски манталитет процъфтява,пък да не говорим за надеждата на някои,които се целят в държавния стол за нещичко нерегламентирано.
kasidi
Потребител

Мнениеот maradi » 01 Дек 2006, 14:22

Ани, наистина всичко зависи от човека разбира се, но аз познавам такива съдии.
А Катето явно е от ония ренегати, дето като видят чужбината забравят от къде са тръгнали. "Пази боже сляпо да прогледа" Казал го е българин,който е по-велик от всички нас взети заедно
maradi
Потребител

Мнениеот gega » 01 Дек 2006, 14:30

Но защо въобще трябва повече да се занимаваме с катето, тя никога сама не е изкарвала и един лева, камо ли 1 000, но ги харчи. Аз съм живял и със 100 лв. на месец, та дори се е налагало моята приятелка да ме издържа за известно време. И това никога няма да го забравя, защото наистина в трудните моменти на човек от неговия кратък живот разбира кой го обича, а това е истинският смисъл на живота - да правиш добро! И който не го е изпътвал, не може да го оцени. То не се купува с пари, а любовта не е парцалки, бутици или 1000, 20000 или 1 000 000 лв. Катето е далеч от тези размисли, така че да й е простено за нейния дребнобуржоазен, посткомунистически манталитет. Само че в Европата съдят за нас от такива като нея, за най-голямо съжаление.
gega
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 14:34

Колеги административни съдии,днес се навършват 10 години от възстановяването на Върховния административен съд.Честита годишнина!Успех!
kasidi
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити