- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпит за младши прокурори
|
|
- лора
устен младши прокурори
Колеги надявам се да не го въприемете като вид нахалство, но се интересувам горе-долу за колко време приключва изпита със всички кандидати?
Ние от провинцията, се интересуваме за това по повод на пътуването ни обратно.
И бихте ли сподилили какви са, примерно допълнителните въпроси? Задавани на Вас лично, извън тези които сте си изтеглили и развили.
Предварително благодаря на включилите се колеги.
Ние от провинцията, се интересуваме за това по повод на пътуването ни обратно.
И бихте ли сподилили какви са, примерно допълнителните въпроси? Задавани на Вас лично, извън тези които сте си изтеглили и развили.
Предварително благодаря на включилите се колеги.
- dess_74
- Потребител
Колеги,не искам да Ви плаша но втора комисия е ужасна.Комбинацията Котева-Паликарски е в състояние да скъса всеки.Мога със сигурност да кажа,че над половината съдии и прокурори от СРС и СРП няма да могат да вземат този изпит с повече от 4.Мен ме изпитваха около 40-50 минути.Подробности до болка.Заяждане за всяка дума,ама буквално за всяка дума.Не обичат Стойнов,ако кажете какво представлява лекомислието по Стойнов,ще ви се изсмеят.Не видях в протокола на Котева оценка по-висока от 4.След мен може и да е имало.Така,че правете струвайте,не попадайте в тази комисия.
- 100F
Паликарски не е толкова страшен! Ако си знаеш, не би трябвало да има никакви проблеми. Да, изисква, но не се заяжда.
Поне навремето беше така.
Поне навремето беше така.
- protekta
- Потребител
втора комисия е ужасна:((( след изпита се чудех как изобщо съм завършила право, пък и как работя като юрист в момента... цял следобед вчера се бях сдухала като идиот заради отвратителното им държание... Миналата година се явявах на устния за съдии - комисиите нямаха нищо общо с отвратителните човечета от вчера:))) Дано и тази година е така:)
- tujni4ka
устен младши прокурори
и все пак, не виждам някой да е изложил някакъв примерен въпрос, който му е бил зазаден от комисията?
Интересува ме, всичко подробно ли трябва да се обяснява примерно ако, въпроса се отнася за престъпление от Особената част на НК?
Интересува ме, всичко подробно ли трябва да се обяснява примерно ако, въпроса се отнася за престъпление от Особената част на НК?
- dess_74
- Потребител
устен младши прокурори
А относно, ползването на НА /НК и НПК/ има ли проблем, както се чу тук във форума, че се разрешавало ползването им само за около 10/15 минутки?
- dess_74
- Потребител
Здравейте! Аз бях в първа комисия и мога да ви кажа как протичаше в нея. Теглиш си три въпроса от обща, специална и процес. Сядаш с нормативните актове и си пишеш някъде около 30 мин. Никой не се заяжда, че ползваш закони, дори те ти казват, че можеш да ги ползваш. След това сядаш пред тях и те изпитва главно проф. Михайлов като на изпит. Държи и иска определения. Но не се заяждаха. Дори ти помагат. Изпитваха ме около 20 мин. Главно ме питаха по въпросите ми и много малко странични, най вече по особената част да се сравняват различните състави в зависимост от това какво ти се е паднало. Никой не се е заяждал. Не ме попитаха по новия НПК, нито са ми задавали казуси. Но повтарям, че това беше в първа комисия. За другите нищо не съм чула. Успех на всички. Ако някой има въпроси да пита.
- Гост
|
|