начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

НОВИ КОНКУРСИ ЗА МЛ. ПР СЛ. И СЪДИИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ре

Мнениеот някой » 09 Сеп 2005, 10:20

от системата написа:
някой написа:Ааааа, Вие преценявате :D То затова ли има толкова затлачени дела :wink: Преценките ви куцат, колега :D Цифрите са си цифри и винаги ги е имало :lol: Но никой не "подава" току-така инфото си... А като преценявате - що не ходите лично да си огледите, за да не се оправдавате после със следствието и дознанието? :lol:

защото докато един следовател работи между 20 и 50 дела годишно, а един дознател между 50 и 70, аз решавам около 500 дела и дознания и още толкова преписки

Брей, много надувате бройката - за статистиката трябва даааа :wink: и кво решавате? Превърнали сте се в кабинетни плъхове и 90 процента от вас не могат да направят едно процесуално действие :wink: Пишете безумни указания от рода на такива: "да се уличи съучастника на неизвестния извършител" :) или при едно ПТП със СТП да се издирят три автомобила, който са били пред и след двата ударени :lol:
някой

Мнениеот Гост » 09 Сеп 2005, 10:23

Решаваш ги прокуроре, но като дойдат при тебе те са вече направени - картина поставена в рамка, разбираш ли? Защото съдебното ти заседание може да е два три часа че и по малко за разследване траешо месеци - не 500 ами 1500 можеш да омагьосаш за нула време -
Гост

Мнениеот някой » 09 Сеп 2005, 10:25

към - някой написа:Вярно е това. Някой изнудват. Но и изнудвания прави грешка. Вместо да се обърне към оперативните служби на МВР той дава - докато дава ще има и лайна които ще искат -

Не може да се обърне, защото ще му стане живота черен!!Хората, които си позволяват, да го правят не са случайни, а са баш шефове, които от години никой не пипа и т.н. и т.н.Но който е в системата - ги знае тия неща :)
някой

Мнениеот Гост » 09 Сеп 2005, 10:45

Вярно е така е. Ще има и обратен удар. Но има ли друг начин да се спре тая рушветчийска и далаверажийска история??? Независимо от последствията. Черен - червен - който иска ще го направи. Като му писне на човек не само на оперативните служби ще съобщи, ами с брадва ще намаха някого в главата - като не вижда изход???
Гост

Мнениеот ivailast » 09 Сеп 2005, 10:59

Много се чудих дал да пиша нещо по тая тема, особено като виждам как се изкриви в типично българско наклонение. Все още се чудя и дали да се готвя за тоя конкурс. Като гледам някои от мненията във форума - натруфени фрази, термини, които един неюрист не разбира се питам: е ли добрият теоретик добър юрист? Знам - еднозначен отговор няма. То затова тия конкурси са за младши съдии - после да попрактикуват малко. И за това мисля са по-подходящи за хора, които скоро са положили държавните си изпити. Материята е по-прясна. Виж, моите бяха преди 8 години, вече съм се забутала в специални материи и някои неща ми убягват. Все пак не съм се отказала съвсем /макар че май няма да е тоя път/ да се подготвя за някои конурс за съдия. Само да не се пенсионирам докато набера смелост :D Успех на всички! И не забравяйте, че макар понякога да сме от различни страни на бариерата всички сме юристи.
ivailast
Младши потребител

Мнениеот от системата » 09 Сеп 2005, 11:01

някой написа:Брей, много надувате бройката - за статистиката трябва даааа :wink: и кво решавате? Превърнали сте се в кабинетни плъхове и 90 процента от вас не могат да направят едно процесуално действие :wink: Пишете безумни указания от рода на такива: "да се уличи съучастника на неизвестния извършител" :) или при едно ПТП със СТП да се издирят три автомобила, който са били пред и след двата ударени :lol:

не знам защо изобщо се занимавам с вас, но просто започнах да се дразня
вижда ли ли сте доклада, който се разпределя на прокурора
знаете ли за функциите му по общия наздор, по Закона за закрила на детето и пр.
вие някога изобщо влизали ли сте в съдебна зала, водили ли сте съдебно следствие, особено когато делото е било класически "осрано" от разследващия
спирам да говоря по темата, защото наистина и аз и другите започнаха да говорят мнооого глупости
от системата

Мнениеот някой » 09 Сеп 2005, 13:06

от системата написа:
някой написа:Брей, много надувате бройката - за статистиката трябва даааа :wink: и кво решавате? Превърнали сте се в кабинетни плъхове и 90 процента от вас не могат да направят едно процесуално действие :wink: Пишете безумни указания от рода на такива: "да се уличи съучастника на неизвестния извършител" :) или при едно ПТП със СТП да се издирят три автомобила, който са били пред и след двата ударени :lol:

не знам защо изобщо се занимавам с вас, но просто започнах да се дразня
вижда ли ли сте доклада, който се разпределя на прокурора
знаете ли за функциите му по общия наздор, по Закона за закрила на детето и пр.
вие някога изобщо влизали ли сте в съдебна зала, водили ли сте съдебно следствие, особено когато делото е било класически "осрано" от разследващия
спирам да говоря по темата, защото наистина и аз и другите започнаха да говорят мнооого глупости

Що не си водите вие разследването - огледи, разпити, прътърсване и изземване??? Ти уважаеми прокуроре, колко огледа ЛИЧНО си направил? А пък тия напудрени фрази с "функциите му по общия наздор" са глупости :) И по конкретно какво правите вие по Закона за закрила на детето?! Какво правите по конкретна жалба или сигнал по Закона за закрила на детето? Едно голямо нищо :)
някой

Мнениеот Гост » 09 Сеп 2005, 22:08

Ami to da si prokuror e nai-lekata rabota v sistemata - mnogo vlast i nikakava otgovornost. No mislq, 4e problema ne e v horata, taka e ustrena sistemata, estestveno v interes na nqkogo. A, 4e prokurorite ne si var6at rabotata -pone po-golqmata 4ast ot tqh, to proeto e notoren fakt.
Гост

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2005, 12:05

От две години съм юрисконсулт на община, занимавам се с какво ли не и се научих, че всичко е въпрос на строго лична преценка. Реших за първи път да се явя на предстоящите конкурси за младши магистрати и ме е страх, че ще се разочаровам за пореден път. Не, че всичко знам, напротив, ясно ми е, че правото е необятна материя, но и че конкурсите с нагласени.
Гост

Мнениеот Pipita » 10 Сеп 2005, 15:07

според мен трябва да се опитва. аз спечех един от конкурсите и приветствам всеки, който е решил да пробва. на всички желя успех и чакам нови колеги!
Pipita

Мнениеот случаен » 10 Сеп 2005, 16:12

Още преди да си вземат държавните изпити "колегите" вече знаят, че ще стават магистрати. Е, както разбирам има и "марсианци" в системата - ЧЕСТИТО и дано броят им се увеличава. Може и нещата да потръгнат...
случаен

Магистрати

Мнениеот maria_sirakova » 10 Сеп 2005, 19:04

Въпроса за заплащането е много важен.Според мен и сегашните заплати от 800-900лв са прекалено ниски.За най-ниската длъжност е необходимо да бъде около 2000-3000лева :P .
maria_sirakova
Нов потребител

Re: Магистрати

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2005, 20:35

[quote="maria_sirakova"]Въпроса за заплащането е много важен.Според мен и сегашните заплати от 800-900лв са прекалено ниски.За най-ниската длъжност е необходимо да бъде около 2000-3000лева :P .[/quote
Как ще си заработиш тези пари? За такава заплата от такъв размер от колко данъколатци и колко кожи трябва да се смъкнат?
Гост

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2005, 20:41

от системата написа:
някой написа:Ааааа, Вие преценявате :D То затова ли има толкова затлачени дела :wink: Преценките ви куцат, колега :D Цифрите са си цифри и винаги ги е имало :lol: Но никой не "подава" току-така инфото си... А като преценявате - що не ходите лично да си огледите, за да не се оправдавате после със следствието и дознанието? :lol:

защото докато един следовател работи между 20 и 50 дела годишно, а един дознател между 50 и 70, аз решавам около 500 дела и дознания и още толкова преписки
Вие ги решавате, но колко ПСД извършвате? Седите в кабинета и давате указания, част от коите не знаете дори как реално се осъществяват... Колко прокурори са извършили дори едно ПСД, ако са започнали да работят директно като такива???
Гост

Мнениеот Гост » 11 Сеп 2005, 12:09

колеги някой от вас знае ли напредния конкус какъв е бил казуса
Гост

Мнениеот Гост » 11 Сеп 2005, 12:09

колеги някой от вас знае ли напредния конкус какъв е бил казуса
Гост

Мнениеот raia_g » 13 Сеп 2005, 11:31

Колеги,някой подаде ли документи има ли опашки
raia_g
Потребител

Мнениеот Ани » 13 Сеп 2005, 12:21

Подадох в понеделник - имаше по 5 човека на опашка. :lol:
Ани

Мнениеот raia_g » 13 Сеп 2005, 12:35

Blagodaria za informaciata Ani
raia_g
Потребител

Мнениеот Юлия » 13 Сеп 2005, 15:18

Колеги, имам въпрос относно документите за конкурса и по-точно :"Когато едно лице кандидатства едновременно за длъжност младши съдия, младши прокурор или младши следовател, то подава отдени заявления заедно с приложенията."
Да разбирам ли, че към всяко заявление трябва да се подаде отделно оригинално свид. за съдимост и медицинско !? Става доста скъпичко : ))) Ще се радвам, ако ми отговорят вече подали документи.
Юлия

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити