- Дата и час: 04 Дек 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1
|
|
Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс
Уф много лично си го взела този коментар ... написал съм го ясно НЕ съм искал да те обидя , относно въпросните задачи - лесни са всичките .... стига да може да имаш времето да ги прочетеш и сметнеш .
Далеч съм от мисълта че дори дете няма да сметне :
5 човека построяват 1 къща за 1 месец, за колко време ще построят 10 човека 2 къщи ....
само че сега е лесно ... нямаш време което някой да ти засича и няколко задачи с по няколко подусловия ...
------------------------------
п.п. относно момичето - предупредиха да не се ползва>>> смяташе на телефона си >> за което пак беше предупредено да не са извадени .
Далеч съм от мисълта че дори дете няма да сметне :
5 човека построяват 1 къща за 1 месец, за колко време ще построят 10 човека 2 къщи ....
само че сега е лесно ... нямаш време което някой да ти засича и няколко задачи с по няколко подусловия ...
------------------------------
п.п. относно момичето - предупредиха да не се ползва>>> смяташе на телефона си >> за което пак беше предупредено да не са извадени .
- treks5
- Младши потребител
Здравейте от мен, имам въпрос относно една от задачите . Имате ли някакво логично бързо решение или просто трябва да се реши уравнението? Как мислите вие?
Ето и задачката : С какво число трябва да се замести числото 12, за да се отнесе към 15, така както се отнася 30 към 35
Ето и задачката : С какво число трябва да се замести числото 12, за да се отнесе към 15, така както се отнася 30 към 35
- megan_lb
- Младши потребител
И мен ме съмнява, че при висок резултат ще поканят кандидат да се яви повторно на теста. Никой няма да се занимава с това, при уловие, че има още 900 кандидата. Мисля, че ако резултатът е много висок морал (не знам как точно да се изразя) пак може да го разгледат като опит да се лъже и да го сметнат за лъжа. Моят съвет е да не изпадате в крайности в теста за лоялност (че не сте закъснявали, че не лъжете и не сте били свидетели на корупция и съответно и другата крайност). Не знам дали разсъждавам правилно за теста за лоялност, споделете мнение.
fifi83, напълно съм съгласна с теб! Перфектно постъпващи хора няма! Не мога и няма да го повярвам! Който е безгрешен да хвърли камък, казали са го преди векове! Просто не мисля, че ако си бягал от час 5 пъти и си скатал 5 лева, това те прави най-корумпираното и склонно към рецидив копеле, раждало се в България и публикувания материал с анализа на теста го доказва. Няма значение какво ти е миналото, просто бъди честен, това му е смисълът на теста, а не да се изкарваш светец!!! Аз лично съм получавала по-голямо ресто в размер на 2-3 лв., за което разбрах по-късно, но от работното си място не съм изнесла и гумичка...хайде сега да видим има ли връзка
fifi83, напълно съм съгласна с теб! Перфектно постъпващи хора няма! Не мога и няма да го повярвам! Който е безгрешен да хвърли камък, казали са го преди векове! Просто не мисля, че ако си бягал от час 5 пъти и си скатал 5 лева, това те прави най-корумпираното и склонно към рецидив копеле, раждало се в България и публикувания материал с анализа на теста го доказва. Няма значение какво ти е миналото, просто бъди честен, това му е смисълът на теста, а не да се изкарваш светец!!! Аз лично съм получавала по-голямо ресто в размер на 2-3 лв., за което разбрах по-късно, но от работното си място не съм изнесла и гумичка...хайде сега да видим има ли връзка
- lioness85
- Нов потребител
megan_lb написа:Здравейте от мен, имам въпрос относно една от задачите . Имате ли някакво логично бързо решение или просто трябва да се реши уравнението? Как мислите вие?
30 към 35 се отнася както 6 към 7
6:7=x:15 90=7x x=12,86
тук предполагам, че числата не са посочени правилно, а може и резултатът нарочно да не е цяло число
- angelhelp
- Младши потребител
И все още се чудя, в Бургас защо нямахме такива задачи!?
- daritt
- Младши потребител
daritt написа:И все още се чудя, в Бургас защо нямахме такива задачи!?
То няма много варианти защо - или са били друг вариант, а не 2ри, или имат някакъв набор от различни тестове - за 1вия раздел говоря и ги въртят из различните градове за да няма възможност да си ги предаваме, както си коментираме тук. Поне това е моето обяснение.
- madleine
- Нов потребител
madleine написа:daritt написа:И все още се чудя, в Бургас защо нямахме такива задачи!?
То няма много варианти защо - или са били друг вариант, а не 2ри, или имат някакъв набор от различни тестове - за 1вия раздел говоря и ги въртят из различните градове за да няма възможност да си ги предаваме, както си коментираме тук. Поне това е моето обяснение.
Като модул ги нямаше. Всички други присъстваха , само че с различни условия. Странна работа
- daritt
- Младши потребител
Да ти кажа, не съм много сигурна кое би било по-добре. Така, като гледам задачите им, си казвам: - дам, тяхното е по-лесно, но пък после се замислям - ако трябваше да смятаме и задачи, не знам дали изобщо, щеше да ни стигне времето и за 1/2 от модула. С онези графики и таблици, гледаш, мислиш и избираш нещо, а щом е нямало варианти за отговор, а е трябвало да се пресмята - отидЕ . (поне за мен де, аз съм луда на тема точни науки и щях да смятам до припадък).
- madleine
- Нов потребител
Ама първата част на нашия вариант в Бургас наистина много се отличаваше. Без аналог е! Може би са нужни същите умствени качества да анализираш информация от данни в таблица, като да прецениш кое е следващото число в числова редица...незнам, разработчиците на теста са наясно с тези работи! За някои от подусловията на диаграмите трябваше също да се направи груба сметка, така че може би в някаква степен е еднакво. Вместо да подреждаш фигура, следиш променливите в крива...и т.н. Ще видим!
- lioness85
- Нов потребител
Do megan_lb, ne znam za6to, no ostanah s vpe4etlenie 4e si ot Ruse. Ako sam prava- USPEH UTRE, moje i da se zase4em. Ako ne sam- pak USPEH, kogato ti e testa.
- stoqnova_13
- Младши потребител
http://www.academy-for-leaders.bg/blog/post/37 - Ето и малко от "странните" Има и отговори по-долу, и коментари
Аз на числовите редици се провалих! Не беше ми се случвало такова нещо (да не мога да схвана логиката на нито една от тях, само първата попълних). Явно съм се разконцентрирала добре в този момент.
Аз на числовите редици се провалих! Не беше ми се случвало такова нещо (да не мога да схвана логиката на нито една от тях, само първата попълних). Явно съм се разконцентрирала добре в този момент.
- xyz123
- Нов потребител
Na vsi4ki, koito pisaha i spodeliha zada4i i mneniq i ni dadoha nasoki, MNOGA BLAGODARQ., 6te se vklu4a pak utre, za da spodelq i az kakvoto pomnq. Ako ne pi6a utre-zna4i sam na masa
- stoqnova_13
- Младши потребител
1. Някои делфини са кораби. Някои кораби свирят на окарина.
Следователно някои делфини свирят на окарина.
а/ правилно
б/ неправилно
Нека малко да поразсъждаваме над този пример. За мен правилният отговор е, а/ , но се оказа, че е б/. Може ли да ми кажете каква е логиката?
а/ правилно
б/ неправилно
Нека малко да поразсъждаваме над този пример. За мен правилният отговор е, а/ , но се оказа, че е б/. Може ли да ми кажете каква е логиката?
- daritt
- Младши потребител
Като гледам колко сте писали за този тест по интел...направо лошо ми става ,защото очевидно не съм от бързо реагиращите.Мислех си и друго обаче .може би ще погледнат първо теста за лоялност и ако там излезе резултат''подходящ'' за тази работа ще гледат и другите тестове.В крайна сметка нали той е мн важен..Та така седя аз и се успокоявам хихихи
- frenchi
- Младши потребител
хпstoqnova_13 написа:Do megan_lb, ne znam za6to, no ostanah s vpe4etlenie 4e si ot Ruse. Ako sam prava- USPEH UTRE, moje i da se zase4em. Ako ne sam- pak USPEH, kogato ti e testa.
Правилно си разбрала от Русе съм , успех и повече късмет и на теб и на всички Русенци утре. Аз съм от 12,00ч ; Благодарности на всички , които ни помогнаха де се подготвим за утре, бяхте страхотни всички!
- megan_lb
- Младши потребител
daritt написа:1. Някои делфини са кораби. Някои кораби свирят на окарина.
а/ правилно
б/ неправилно
За мен логиката е следната - примерно има черни и бели делфини и черни и бели кораби - хипотетично. Черните делфини са кораби, а белите кораби свирят на окарина и така излиза, че твърдението е грешно. Разделих ги на 2 цвята просто за да се опитам да разгранича "някои".... Не знам дали успяваш да ме разбереш, но аз така ги решавам тези въпроси.
- madleine
- Нов потребител
а/ правилно
б/ неправилно
не е задължително делфините които са кораби, да са от делфините/кораби/ които свирят на окарина / може да са от корабите които не свирят / т.е. неправилно
- alpina
- Младши потребител
а/ правилно
б/ неправилно
daritt , аз също мисля и съм почти сигурна че правилният отговор е а)
От къде черпиш информация че е б) , според мен няма логика, въпросът ми се вижда елементарен!
Интересно, от където и да го погледна си е а)
Има ли други мнения по въпроса на daritt?
- megan_lb
- Младши потребител
- daritt
- Младши потребител
daritt, не търси логика. Верния отговор мисля, че е "б", но не защото съм сигурна, а защото в някои от първите коментари по темата, някой беше писал, че когато има "Всичко" и "Всички", тогава е вярно, а когато е "Всичко" и "По-голяма част", тогава е Не вярно
- frangolita
- Младши потребител
|
|