начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот treks5 » 02 Авг 2012, 16:39

Уф много лично си го взела този коментар ... написал съм го ясно НЕ съм искал да те обидя , относно въпросните задачи - лесни са всичките .... стига да може да имаш времето да ги прочетеш и сметнеш .
Далеч съм от мисълта че дори дете няма да сметне :
5 човека построяват 1 къща за 1 месец, за колко време ще построят 10 човека 2 къщи ....
само че сега е лесно ... нямаш време което някой да ти засича и няколко задачи с по няколко подусловия ...

------------------------------
п.п. относно момичето - предупредиха да не се ползва>>> смяташе на телефона си >> за което пак беше предупредено да не са извадени .
treks5
Младши потребител

Мнениеот megan_lb » 02 Авг 2012, 16:44

Здравейте от мен, имам въпрос относно една от задачите . Имате ли някакво логично бързо решение или просто трябва да се реши уравнението? Как мислите вие?
Ето и задачката : С какво число трябва да се замести числото 12, за да се отнесе към 15, така както се отнася 30 към 35
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот lioness85 » 02 Авг 2012, 16:49

И мен ме съмнява, че при висок резултат ще поканят кандидат да се яви повторно на теста. Никой няма да се занимава с това, при уловие, че има още 900 кандидата. :D Мисля, че ако резултатът е много висок морал (не знам как точно да се изразя) пак може да го разгледат като опит да се лъже и да го сметнат за лъжа. Моят съвет е да не изпадате в крайности в теста за лоялност (че не сте закъснявали, че не лъжете и не сте били свидетели на корупция и съответно и другата крайност). Не знам дали разсъждавам правилно за теста за лоялност, споделете мнение. :)

fifi83, напълно съм съгласна с теб! Перфектно постъпващи хора няма! Не мога и няма да го повярвам! Който е безгрешен да хвърли камък, казали са го преди векове! Просто не мисля, че ако си бягал от час 5 пъти и си скатал 5 лева, това те прави най-корумпираното и склонно към рецидив копеле, раждало се в България и публикувания материал с анализа на теста го доказва. Няма значение какво ти е миналото, просто бъди честен, това му е смисълът на теста, а не да се изкарваш светец!!! Аз лично съм получавала по-голямо ресто в размер на 2-3 лв., за което разбрах по-късно, но от работното си място не съм изнесла и гумичка...хайде сега да видим има ли връзка :)
lioness85
Нов потребител

Мнениеот angelhelp » 02 Авг 2012, 16:54

megan_lb написа:Здравейте от мен, имам въпрос относно една от задачите . Имате ли някакво логично бързо решение или просто трябва да се реши уравнението? Как мислите вие?
Ето и задачката : С какво число трябва да се замести числото 12, за да се отнесе към 15, така както се отнася 30 към 35

30 към 35 се отнася както 6 към 7
6:7=x:15 90=7x x=12,86

тук предполагам, че числата не са посочени правилно, а може и резултатът нарочно да не е цяло число :roll:
angelhelp
Младши потребител

Мнениеот daritt » 02 Авг 2012, 17:01

И все още се чудя, в Бургас защо нямахме такива задачи!?
daritt
Младши потребител

Мнениеот madleine » 02 Авг 2012, 17:14

daritt написа:И все още се чудя, в Бургас защо нямахме такива задачи!?

То няма много варианти защо :) - или са били друг вариант, а не 2ри, или имат някакъв набор от различни тестове - за 1вия раздел говоря и ги въртят из различните градове за да няма възможност да си ги предаваме, както си коментираме тук. Поне това е моето обяснение.
madleine
Нов потребител

Мнениеот daritt » 02 Авг 2012, 17:18

madleine написа:
daritt написа:И все още се чудя, в Бургас защо нямахме такива задачи!?

То няма много варианти защо :) - или са били друг вариант, а не 2ри, или имат някакъв набор от различни тестове - за 1вия раздел говоря и ги въртят из различните градове за да няма възможност да си ги предаваме, както си коментираме тук. Поне това е моето обяснение.

Като модул ги нямаше. Всички други присъстваха , само че с различни условия. Странна работа :)
daritt
Младши потребител

Мнениеот madleine » 02 Авг 2012, 17:22

Да ти кажа, не съм много сигурна кое би било по-добре. Така, като гледам задачите им, си казвам: - дам, тяхното е по-лесно, но пък после се замислям - ако трябваше да смятаме и задачи, не знам дали изобщо, щеше да ни стигне времето и за 1/2 от модула. С онези графики и таблици, гледаш, мислиш и избираш нещо, а щом е нямало варианти за отговор, а е трябвало да се пресмята - отидЕ :). (поне за мен де, аз съм луда на тема точни науки и щях да смятам до припадък).
madleine
Нов потребител

Мнениеот lioness85 » 02 Авг 2012, 17:25

Ама първата част на нашия вариант в Бургас наистина много се отличаваше. Без аналог е! Може би са нужни същите умствени качества да анализираш информация от данни в таблица, като да прецениш кое е следващото число в числова редица...незнам, разработчиците на теста са наясно с тези работи! За някои от подусловията на диаграмите трябваше също да се направи груба сметка, така че може би в някаква степен е еднакво. Вместо да подреждаш фигура, следиш променливите в крива...и т.н. Ще видим!
lioness85
Нов потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 02 Авг 2012, 17:46

Do megan_lb, ne znam za6to, no ostanah s vpe4etlenie 4e si ot Ruse. Ako sam prava- USPEH UTRE, moje i da se zase4em. Ako ne sam- pak USPEH, kogato ti e testa.
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот xyz123 » 02 Авг 2012, 18:13

http://www.academy-for-leaders.bg/blog/post/37 - Ето и малко от "странните" ;) Има и отговори по-долу, и коментари :P
Аз на числовите редици се провалих! Не беше ми се случвало такова нещо (да не мога да схвана логиката на нито една от тях, само първата попълних). Явно съм се разконцентрирала добре в този момент. :oops:
xyz123
Нов потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 02 Авг 2012, 18:16

Na vsi4ki, koito pisaha i spodeliha zada4i i mneniq i ni dadoha nasoki, MNOGA BLAGODARQ., 6te se vklu4a pak utre, za da spodelq i az kakvoto pomnq. Ako ne pi6a utre-zna4i sam na masa :D :oops:
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот daritt » 02 Авг 2012, 18:33

1. Някои делфини са кораби. Някои кораби свирят на окарина.
Следователно някои делфини свирят на окарина.
а/ правилно
б/ неправилно

Нека малко да поразсъждаваме над този пример. За мен правилният отговор е, а/ , но се оказа, че е б/. Може ли да ми кажете каква е логиката?
daritt
Младши потребител

Мнениеот frenchi » 02 Авг 2012, 18:41

Като гледам колко сте писали за този тест по интел...направо лошо ми става ,защото очевидно не съм от бързо реагиращите.Мислех си и друго обаче .може би ще погледнат първо теста за лоялност и ако там излезе резултат''подходящ'' за тази работа ще гледат и другите тестове.В крайна сметка нали той е мн важен..Та така седя аз и се успокоявам хихихи
frenchi
Младши потребител

Мнениеот megan_lb » 02 Авг 2012, 18:47

stoqnova_13 написа:Do megan_lb, ne znam za6to, no ostanah s vpe4etlenie 4e si ot Ruse. Ako sam prava- USPEH UTRE, moje i da se zase4em. Ako ne sam- pak USPEH, kogato ti e testa.
хп
Правилно си разбрала от Русе съм :) , успех и повече късмет и на теб и на всички Русенци утре. Аз съм от 12,00ч ; :) Благодарности на всички , които ни помогнаха де се подготвим за утре, бяхте страхотни всички! :) :P
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот madleine » 02 Авг 2012, 18:48

daritt написа:1. Някои делфини са кораби. Някои кораби свирят на окарина.
а/ правилно
б/ неправилно

Нека малко да поразсъждаваме над този пример. За мен правилният отговор е, а/ , но се оказа, че е б/. Може ли да ми кажете каква е логиката?

За мен логиката е следната - примерно има черни и бели делфини и черни и бели кораби - хипотетично. Черните делфини са кораби, а белите кораби свирят на окарина и така излиза, че твърдението е грешно. Разделих ги на 2 цвята просто за да се опитам да разгранича "някои".... Не знам дали успяваш да ме разбереш, но аз така ги решавам тези въпроси.
madleine
Нов потребител

Мнениеот alpina » 02 Авг 2012, 18:53

а/ правилно
б/ неправилно

не е задължително делфините които са кораби, да са от делфините/кораби/ които свирят на окарина / може да са от корабите които не свирят / т.е. неправилно
alpina
Младши потребител

Мнениеот megan_lb » 02 Авг 2012, 18:54

а/ правилно
б/ неправилно

daritt , аз също мисля и съм почти сигурна че правилният отговор е а)
От къде черпиш информация че е б) , според мен няма логика, въпросът ми се вижда елементарен!
Интересно, от където и да го погледна си е а)
Има ли други мнения по въпроса на daritt?
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот daritt » 02 Авг 2012, 18:59

daritt
Младши потребител

Мнениеот frangolita » 02 Авг 2012, 19:07

daritt, не търси логика. Верния отговор мисля, че е "б", но не защото съм сигурна, а защото в някои от първите коментари по темата, някой беше писал, че когато има "Всичко" и "Всички", тогава е вярно, а когато е "Всичко" и "По-голяма част", тогава е Не вярно
frangolita
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити