начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот GEPARDA_33 » 30 Сеп 2006, 08:05

Hei,iuristi spite li oshte.
Precakaha li Vi.Hvyrliha li vi pak prah v ochite.Kak se chuvstvate sled tozi
skalypen konkurs.
GEPARDA_33
Нов потребител

Мнениеот GEPARDA_33 » 30 Сеп 2006, 09:15

I kak da Vi povqrvam,che Vie utre shte mojete da me zashtitite pred porochnite bylgarski institucii,sled kato ne mojete Vie samite da se zashtitite.V sala ot 700 iuristi kak edin ne se nameri da zadade vypros kym docientcheto-predsedatel na komisliqta:
1.Shto sled kato e izdaden tematichen konspekt za pismen i usten izpit,v chiito vyprosi nikyde ne vliza ZUT,vi beshe zadaden takyv kazus.
2.Shto za porochnost e tova da se dava kazus,koito ne se prilaga na praktika v momenta,a ni6to ot APK.
3.Koi shte moje da udostoveri,che vsichkite 10 bileta ne sa bili ot ZUT,za da si probutat tehnite hora.
Kak moje,kogato jurnalisti i televoziq bqha pri Vas edin ot Vas ne zadade vyprosa,za6to sa narusheni pravilata na konkursa.
Koi shte vi plati truda,vremeto i nervite?
Derzaite sega kato ste mijaturki!
GEPARDA_33
Нов потребител

Мнениеот GEPARDA_33 » 30 Сеп 2006, 09:15

I kak da Vi povqrvam,che Vie utre shte mojete da me zashtitite pred porochnite bylgarski institucii,sled kato ne mojete Vie samite da se zashtitite.V sala ot 700 iuristi kak edin ne se nameri da zadade vypros kym docientcheto-predsedatel na komisliqta:
1.Shto sled kato e izdaden tematichen konspekt za pismen i usten izpit,v chiito vyprosi nikyde ne vliza ZUT,vi beshe zadaden takyv kazus.
2.Shto za porochnost e tova da se dava kazus,koito ne se prilaga na praktika v momenta,a ni6to ot APK.
3.Koi shte moje da udostoveri,che vsichkite 10 bileta ne sa bili ot ZUT,za da si probutat tehnite hora.
Kak moje,kogato jurnalisti i televoziq bqha pri Vas edin ot Vas ne zadade vyprosa,za6to sa narusheni pravilata na konkursa.
Koi shte vi plati truda,vremeto i nervite?
Derzaite sega kato ste mijaturki!
GEPARDA_33
Нов потребител

Мнениеот paragraf » 30 Сеп 2006, 09:56

Здравейте, колеги! Как ви се стори конкурса? Явно напрежението на всички ни е дошло в повече, но независимо от това ще се опитам да възпроизведа казуса, за да можем да го коментираме.
Красимира, и още четирима калпака били съсобственици на УПИ, в което имало изградени три сгради. Красимира била индивидуален собственик на едната полумасивна сграда, със застроена площ от 58 кв.м., която придобила по договор за продажба и наследство. Сградата била изградена пред 1968 год. по одобрен архитектурен проект и разрешение за строеж. През 1995 год. тя изградила баня в нея, без да променя първоначално застроената площ. През ноември 2003 год. тя подала молба за узаконяване на сградата до Главния архитект. Общинска комисия установила на място, че сградата е изградена при съществени отклонения от издадените строителни книжа. Главният архитект изискал от класимира да представи проект- заснемане за узаконяване. Тя изпълнила и той издал акт за узаконяване. Актът бил обявен на ..... 2004 год.
На ....2004 год. съсобствениците на УПИ- то и собственици по двойки на изградените в него други сгради подали жалба до Началника на РДНСК срещу Акта за узаконяване. Жалба подал и съседа на имота. Началникът се произнесъл, като със Заповед отменил акта за узаконяване. Красимира обжалвала заповедта пред ОС.
1. По кой ред е производството?
2. Спазена ли е процедурата?
3.Кой има право на жалба?
4. Допустими ли са жалбите?
5. Приложим ли е чл.183 ЗУТ?
6. Напишете диспозитив на съдебното решение?
paragraf
Нов потребител

Мнениеот gega » 30 Сеп 2006, 10:01

Явно не сте настроени да обсъждате поставения казус, тъй като считате, че сте "прецакани". Първо искам да отбележа, че представения конспект е вероятно преписан от "изпитника" по семестриалниата дисциплина в СУ Адм. право и процес. Така че някой помислял ли си е, че може за административни съдии изпитът да е равнозначен на семестриално "препитване". Не би било логично, нали! А и не трябва! А пък и само за устния е предвидено, че въпроси се теглят от конспекта, така ми се струва, гласеше наредбата. Но главният въпрос, който поставяте, е "Защо не бяхте предварително насочени относно възможната материя, от която ще се съставят казусите?" И тук сте прави, че организаторите на това "реалити шоу" не обърнали кой знае какво внимание, а е следвало! Защото само поради тази причина конкурсът си е съмнителен. Това да не е "Стани богат", та да отговаряш на "случайно" подбрани въпроси. Знаете, който счита, че са му накърнени неговите субективни права, законни интереси и признати свободи (нали така АПК се изразяваше), може да упражни една правна възможност, уредена в закона, която се нарича упражняване на публично потестативно право:)))) Ако сте единни, естествено че няма да успеете да съборите конкурса (твърде невероятно би било), но ще промените нещо и на следващия конкурс (дано да има следващ) ще се коригира тази устойчишва до момента практика на ВСС. А как се "събаря" конкурс по ЗСВ, попитайте моя приятел във форума - Иван2.
А аз мислех да ви изложа моето становище защо смятам, че и след изменението на чл. 149, ал. 2 ЗУТ в ДВ бр. 65/2003 г. съседите също са заинтересовани страни и то при тълкуване на новата редакция. Но виждам, че други мисли ви "връхлитат"!:)))))) Така че моите "разсъждения" трябва да изчакат по-благоприятен момент.:))))
gega
Потребител

Мнениеот gega » 30 Сеп 2006, 10:06

Както е описал "параграф" фактите, всичко вече си идва на мястото и казусчето не е трудничко. Просто трябва да се съобразят изменененията в ЗУТ в ДВ бр. 65/2003 г. - предишните и настоящите редакции. Но наистана, за хора, които не са прелиствали преди 2003 г. ЗУТ-а им е било непосилно.
gega
Потребител

Мнениеот a_ni » 30 Сеп 2006, 11:05

Здравейте и от мен , колеги! Честно да ви кажа хич не ми се обсъжда нищо свързано с конкурса, но все пак равносметката трябва да си я направя, както всички вас!
:(
Аз не мисля, че сме "прецакани" , ами по-точно сме смешни и заблудени/говоря за някой от нас, разбира се /,моята истина е, че едва ли един казус по ЗУТ е възможно най-правилният начин да се оцени подготовката по административно право. Според мен дадоха приоритет на окръжните съдии, а покрай тях и юрисконсултите на общините ще намажат. ЗУТ е закон, с който ако не ти се налагало да работиш, няма да седнеш да четеш и размишляваш, да се опитваш да си представиш нещата практически и т.н. Не се заблуждавам, че с един или два прочита /по схемата на вентилатора/, защото не знаеш какво по-скоро да прочетеш/чуха се слухове и че казусът ще е по реституционни закони/ можех да постигна по-добър успех от вчерашния. Не вярвах до последно, че Величията в правото са решили така да се накефят за наша сметка!
В зала 292 , в която бях голяма част от хората не носеха ЗУТ, тръгнаха да излизат, да си го купуват от книжарници, ония квестори решиха , че се опорочавал конкурса, мислиха, мислиха и решиха, да съберат от колегите пари , та им купиха и донесоха закона - това след около час - час и полвина след започване на изпита. Имаше колеги , коита явно си знаеха казуса. Ако правилно си спомням, 1-2 си излязоха още в началото.
Формата на изпитване можеше да е по-различна - тест, с въпроси по голяма част от спец закони и ЗАП, ЗВАС, АПК. Така всеки щеше да може да покаже , че знанията му в определена област на адм. право са значителни , а в друга не толкова. Варианта за изпитване под формата на тест никак не е лесен, но поне е по-обективен , отколкото един казус по ЗУТ-чето, как го намразих този закон, можете само да гадаете!
Ползата за мен беше - запознах се начина на провеждане на такъв вид конкурси, следващият път ще съм по-силна и по-подготвена, във всякакъв смисъл това последното.
Едно се чудя, откъде колегата Oho_boho, знаеше в четвъртък толкова много за близкото бъдеще -?!?!
:lol: :wink: Хей , да не би, Вие колега, да сте измислили този казус? Благодарим Ви поне , че ни насочихте! Но кой да слуша!?
Softy, къде си , ела да ти се оплачем и да чуем и твоето мнение за казуса. Ти през цялото време на подготовка , всячески ни помагаше и защитаваше, без да се правиш на велика и безгрешна! Много ти се радвам! :D
a_ni
Потребител

Мнениеот kitty » 30 Сеп 2006, 11:26

ами да , уважаеми колеги, не ви ли стана ясно че този конкурс се прави за да могат да станат съдии в административните съдилища тези, които сега са съдии в административните отделения :?: юрист в община не може да се справи.единствените юристи, които са в час с казуса са тези, които работят в ДНСК и РДНСК-тата.така че...по-нататъшни коментари и терзания са излишни...желая успех на всички явили се на този конкурс. :D
kitty
Младши потребител

Мнениеот GEPARDA_33 » 30 Сеп 2006, 12:37

Скъпи юристе,
който ми цитираш въпрос 9 от конспекта,

Не знам кой университет си завършил(ла),но явно си бил(ла) от посредствените студенти.9 въпрос от конспекта се урежда с два закона:1.Закон за административно-териториално устройство на Република България и 2. ЗМСМА и няма нищо общо със ЗУТ.
Все пак преди да пишеш прочети за да не ставаш смешен,а аз както виждаш мога да пиша и на кирилица.
GEPARDA_33
Нов потребител

Мнениеот gega » 30 Сеп 2006, 13:07

Без да се намесвам в спора, който се развихри по някаква т. 9 от някакъв конспект, само да спомена, че понятието "административно-териториално деление на страната" съществено се различава от "териториално устройство" на страната. Но мога и да греша!
gega
Потребител

За ЗУТ

Мнениеот mimij » 30 Сеп 2006, 13:09

колега Караденев, напълно съм съгласна с Вас и много Ви моля да не обръщате внимание на хапливите забележки на кандидат съдиите, които не са си направили труда да прочетат основният закон за устройство на територията. Как ще стават административни съдии, без него или смятат че в практиката няма такива казуси? Ами те са почти половината решавани понастояще в съдилищата. Само неопитен юрист може да пренебрегне това.
Деда май само ние двамата в този форум не проклинаме казуса - поддържам твоето мнение - че не е било нищо страшно. Незнам защо ти не си се явил на конкурса, но продполагам че причините са сходни с моите.
mimij
Младши потребител

Re: За ЗУТ

Мнениеот gega » 30 Сеп 2006, 13:26

"Деда", това "гега" ли е?:)))))) Още не съм одъртял достатъчно, дори минавам все още за симпатичен "младеж"! :)))))) Не зная поради какви причини ти не си се явявал/а, но аз съм го казвал неколкократно - не ми се "задиря" само в административното право. Но ако "изпокапят" мнозина в този конкурс и останат вакантни места (твърде дълбоко се съмнявам предвид балообазуването - при 3 на устния :twisted: ), ще трябва "ветеранът от борбите" да вземе "скалпа" на изпитната комисия:))))))))) Това е всичко в рамките на шегата:))))))) Нали се забавляваме в този форум - сега някой от участниците в конкурса да не вземе да се обиди! Разбирам, че е много тъпо, когато твоите стремления, надежди и вяра в собствените сили са разколебани. Обжалвайте, обжалвайте, ако считате, че несправедливостта ви е "връхлетяла", но обединени и така ще промените още нещата. Хайде, какво губите, имате поне 5 години юридически стаж. Няма да го отменят (предполагам), но поне ще изразите открито с ИМЕНАТА си несъгласието с някои съмнителни неща. Но никога не се основавайте на СЛУХОВЕ, а само на ПРАВНИ и добре обосновани съображения.
Но си мисля, че този конкурс на чисто формално равнище си е честен и пак ви казвам, казусът според мен трябваше и да е по-сложен. Съдиите трябва да са най-подготвените из юристите. Представата на обществото за тях трябва да се преобърне, но първата стъпка в тази насока е ЧЕСТНИЯ и ТЕЖЪК, изключително ТЕЖЪК конкурс.
gega
Потребител

за gega

Мнениеот mimij » 30 Сеп 2006, 13:37

съжалявам ако съм те обидила с неправилното исписване на ника ти... И нека по-добрите успеят, макар че се съмнявам като теб в конкурсното начало и неговото приложение
mimij
Младши потребител

Мнениеот gega » 30 Сеп 2006, 13:46

Обидил ли, та ние се забавляваме:))))))) А и аз не се съмнявам в конкурсното начало и в неговот приложение. Наистина винаги ще има "пробиви", дори сега имам подозрения за една "кака", че ще бъде съдия в София без дори и тънънко да разбира от ЗУТ. Но ще видим, нека "му дойде времето"!:))))))) Но не трябва да се обезсърчавате, да си мислите, че всичко е нагласено и че Константин Пенчев ви е подвел със своите отговори. Това е една индиция, че когато отговаряше на въпросите, зададени във форума, не е имал ясна представа как ще се съставят казусите. А и при толкова различни по своето социално и професионално битие членове на комисии, смятате ли, че всичко е предрешено. Да, ще влязат и някои "отличници", но голяма част от новите съдии ще бъдете вие. Политическата борба се развихря по отношение на председателите на тези съдилища. Разбрах, че един корморан се е отказал да участва, защото нещо се е разсъхнало неговото "въже", а той не може да се занимава с админстративно право, ако не е председател на съд. То направо си е унизително. Така че по-смело гледайте в бъдещето и сигурно мнозина от вас ще прескочат първата бариера!
gega
Потребител

Мнениеот a_ni » 30 Сеп 2006, 14:28

Аз също не мисля, че казусът беше сложен, за тези които са работили със закона. Дори сега, като си прочетох приложимите разпоредби и обмислих вече спокойно въпросчетата, ми се струва, че ако бях обърнала повече внимание на този вид нормативна уредба, щях да се справя много добре, а не ЛОШО! Юрнахме се да четем новият АПК и Коментара и му посветихме доста ненужно време, а можеше да концетрираме вниманието си върху специалните производства!
Горното не означава, че съм променила мнението си - ЗУТ беше гаден избор за казус!
Едно не разбирам в този форум - вярно, не се случва постоянно, но дори и в тази си честота ми е грозно ! Защо има колеги, целящи непременно да обидят на всеослушание другиго, чието мнение не споделят? Изключвам тези , които се забавляват/също обичам да се разнообразявам, забавлявайки се/. :twisted:
Последна промяна a_ni на 30 Сеп 2006, 14:47, променена общо 1 път
a_ni
Потребител

Мнениеот a_ni » 30 Сеп 2006, 14:46

Gega, имам име за "корморана"/Председателя на АС - гр. Х/ в нашата област! След като бъде назначен ще споделя с вас истина ли е било или само слух! В деня сряда - 27.09., моят патрон от стажа, сега окръжен съдия, ми препоръча задължително да си взема ЗУТ, ееееееее послушах го, вземах си го! Той знаеше със завидна убеденост, че казусът ще е по ЗУТ! Също е кандидат за административен съдия, но ако спечели ще го аплодирам от сърце, защото е професионалист в своето поприще, а като човек е естет и моралист!!!!! Желая на всички добри юристи и авторитетни личности успех!
a_ni
Потребител

Мнениеот gega » 30 Сеп 2006, 14:53

a_ni написа: Едно не разбирам в този форум - вярно, не се случва постоянно, но дори и в тази си честота ми е грозно ! Защо има колеги, целящи непременно да обидят на всеослушание другиго, чието мнение не споделят? Изключвам тези , които се забавляват/също обичам да се разнообразявам забавлявайки се/.

Е, тово е философски въпрос, който "никой век не успя да разреши":) Днес явно съм на тема Пенчо Славейков:))))))) Всички ние сме отражение на нашата скапана действителност, не сме лоши по своему, напротив добре възпитани сме, образовани сме, та дори и с добри сърца. Но защо се превръщаме в "словесни зверове"! Защото нещо ни липсва, нещо, което ни се полага като равностойни хора, като човеци, ни е ОТНЕТО. И то се казва СПРАВЕДЛИВОСТ, една елементарна, общочовешка справедливост - виждаш, че неграмотникът израства, а ти стоиш "стоически" :))))), и се бъхтиш, бориш се усилено, а той не само ти се надсмива, а и те ПРЕЗИРА. И когато намираш СМЕЛОСТТА да му го рекнеш директно в очите, той не знае къде се намира, но дваж повече започва да те ПРЕЗИРА и когато е възможно ще те прецака с "топла бира":))) А най-отчайващото е, когато виждаш, че тези, от които зависи "промяната", са нищо по-различно от тези, които така презират ИСТИНАТА и тази най-обикновена човешка справедливост. И пред теб има два пътя - 1.) да се опиташ и ти да се хванеш за "парашута" (нали така бе казал охо-бохо:)))) ) или да се опиташ да да израстваш с много усилия, лишения и най-вече изхабени нерви. И ако го постигнеш без да си загубил от озлобление човешкия си образ, можеш вече да им се НАДСМЕЕШ на тъпите ТИКВИ. И става ежедневно надлъгване - те те презират, ти им се надсмиваш, но нищо не потръгва, както ни се иска, БЪРДЗО. Но виждаш, че когато ги натиснеш здравата, отстъпват и се скриват в своята дупка и за тях ти ставаш най-отвратителния "поплювко", този който вечно "крещи" и с нищо съществено не може да ги досегне. Но времената се менят и както виждате след дългогодишни БОРБИ имаме конкурси и на тях се изправяте вие. Но когато станете съдии, не трябва да забравяте за униженията, на които сте подлагани и да не подлагате и страните на тях, защото за някои властта, дори и мнимата, е нещо опияняващо.
Така че понякога високите изисквания към самия себе си се пренасят и върху околните и поради тази причина те страдат от това, че са неодоценени. А хората не са еднакви, но днешните "мениджъри" на съдебната ни система не го разбират напълно това и не използват максимума от всеки един от тях, просто няма нормална кадрова политика или по-скоро НЯМАШЕ. Дано не изменят ЗСВ в частта му за конкурсите, защото всеки съдия, който иска да израства, трябва да покаже, че е по-добър от другите. Това се нарича естествен подбор, писна ми от ИЗКУСТВЕНИ неща. Защото ако искаш да живееш достойно, трябва да си готов и на малко "дискомпфорт", нали, като се явяваш например на изпити или да те проверява някакъв инспекторат. какво бе казал Монтескьо за разделението на властите и взаимния контрол:)))))))))))
Така че с общи усилия на всички що-годе нормални хора можем да живеем по-добре, а и вече имаме широк гръб - правилата на ЕС. Още веднъж желая на всички ви успех в това начинание-конкурса))))
gega
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 30 Сеп 2006, 15:08

Здравейте от една от явилите се!
Споделям изказаното от gega, сигурна съм и вярвам че ще има пробиви и ще спечелят и хора, които заслужават и са положили усилия, жалко че и този път няма да съм сред тях :lol: и то по причина, че не задълбах избщо по ЗУТ-а, но нейсе, вече минало...дано има и следващ път, но този шанс с тази голяма бройка едва ли ще се повтори пак в този живот :roll:
Казусът не беше страшилището, което очаквах, но за човек който грам не е чел ЗУТ, не го е прилагал, а само го е вентилатурствал за ден два и е попогледнал оттук оттам практика на ВАС си беше мъъъка! Първо ми отне доста време ориентацията из закона, после се започна борба на тези и спънки по детайлите, та на въпросите така :
1. Процедурата - §184 от ПР на ЗИД на ЗУТ
2. Дали е спазена горната процедура-по данните от казуса не видях някое съществено нарушение на административнопроизводствените правила, така че по скоро е спазена на пръв поглед, макар че ме съмнява на практика....замислих се що гл.архитект е изискал само заснемането а не и останалите документи по чл.144, но пък по нататък пишеше, че Красито представило необходимите документи...може да си ги е представила другите към заявлението за узаконяване, освен това някъде из практиката на ВАС бях чела че неспазването на ал.3 от § 184 - подготвителните действия на съотв.дл.л. не било съществено процесуално нарушение;
3. Право на жалба имат съсобствениците на УПИ-то, не и собственика на съседния ПИ съгласно кръга на заинтересуваните лица по чл.149, ал.2 т.1 и 2 ЗУТ/, поне практиката на ВАС е такава, съседът излиза че има право на жалба само ако до него правят нещо кумулативно много шумно, мръсно и с достъп за много хора - аргумент от 39, ал.2. Голяма чуденка ми беше кой е предмета на узаконяване - сградата или преустройството, щото това е важно и за определяне на заинтересуваните лица, но беше казано че молбата е за узаконяване на сградата.
4. Допустимост на жалбите - на съсобствениците допустими, на съседа недопустима. Тук обаче малко се оплетох, подведена от съдебна практика, която гледах неколкочасово по вентилатустването на ЗУТ-макар и недопустима, жалбата на съседа е следвало да се отхвърли като неоснователна, щото било въпрос на материалноправна легитимация, а не на процесуална и това било въпрос по съществото на спора, освен това началниците на РДНСК нямали правомощието да прекратяват производството и да оставят без разглеждане жалбата, а само да отменят АУ или да отхвърлят жалбата ...та и аз писах туй макар и да не съм много убедена, къде отива "процеса относно процеса"....И тук чуденка, чуденка та ми отиде времето за 6 и 7 ???и ги писах в последните минути...грешка, грешка, гоооляма грешка
5. Приложение по 183, ал.1 -тук написах че няма, но виждам че не съм права, яд ме е че нямах време добре да помисля и да се аргументирам в тази част и писах едва ли не на крак, но това е въпрос на лична организация...
6.Диспозитив- драснат в последните минути: отменя з-та и връща с указания за произнасяне по същество, считам че изобщо не е изяснен въпроса дали строежът е допустим по съответните правила и т.н, пък и излиза че в това производство на практика е уважена жалбата на съседа без право на такава, а не е отхвърлена/оставена без разглеждане -спорно. Всъщност може би просто на мен не ми е било ясно, а не че началника на РДНСК :D /
Но колегите са на ралични мнения: едни за законосъобразност на заповедта и потвърдителен диспозитив, други пък просто за отмяната й и на пракитка АУ остава - колкото кандидати толкова диспозитива.
Виждам че някои са се присетили даже за разноски, е чак дотам не я докарах, пък и не се знае искани ли са от Красито?
Като извод-яд ме е на себе си, никой не ми е виновен, че не задълбах повече ЗУТ-а, който бе една от логичните материи за казуса и с просто невъоръжено око, като се отвори страницата на ВАС и се види броя решения по материята - над 4000.
Дано и колеги, които са му обърнали нужното внимание, и без да го практикуват, успешно и мотивирано са развили казуса!
Ще чакаме "страницата на плача", дано поне резила не еголям!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот GEPARDA_33 » 30 Сеп 2006, 15:47

Скъпи юристе,
който ми цитираш въпрос 9 от конспекта
а и ти който намекваш,че един бивш садия трябва да познава ЗУТ

Не твърдя,че казусът е сложен и че ЗУТ не се прилага в съдилищата,и че един кандидат-съдия не следва да работи с него(да не обсъждам, че въпросния казус визира ситуация от материя,която вече не се прилага в практиката).Това, което твърдя е,че липсва в конспекта и че правилата са нарушени.А редно ли е бъдещи и настоящи съдии да приемат грубо нарушение на правилата? Въпрос 9 от конспекта щеще да има ЗУТ ако темата гласеше:"Устройство на територията в населените места на Р.България.
Кой в същност сте Вие и чий интереси защитавате?Дори се страхувате да имате ник.
GEPARDA_33
Нов потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 30 Сеп 2006, 16:45

Колеги, защо нишката винаги трябва да е предрешеност, връзкарство и т.н. то е нещо, което не зависи от нас и е извън нас, коментирайте това, което зависеше от нас: какво сте писали по този мъртъв казус....не знам дали има още висящи дела пред ВАС, но видях, че има решения от 2006 по този параграф. Със сигурност обаче колегите, които ще образуват дела от 01.03.2007 няма да се прозяват над узаконяване по този ред /освен ако в някоя община или РДНСК не си подремват някои преписки и някой се присети да се произнесе към и след 01.03.2007 чак сега, независимо от заявление/жалба 2003/2004г/. Така или иначе ще им се наложи да се "прозяват" на отменени и недействащи към и след 01.03.2007г. данъчни разпоредби, предвид динамиката на тази материя и извършването на ревизии за стари периоди.
А иначе има какво да се иска към организацията и принципите на конкурса, най-малкото голямо неудобство беше с мъкненето на закони. Въпреки, че си бях взела една камара, не се бях сетила за Закона за плановото изграждане на населените места :lol: , който се оказа приложим към момента на построяване на сградата на Красимира през него лето 68-мо.
Аз лично се притеснявах да не дадат някой казус по Закона за пчеларството или пък този за биологичното разнообразие :lol:
Някак си обаче логиката подсказваше, че казусът ще е по някой от най-популярните материални закони от административното право, да ама кои по популярни .....все пак е редно най-съществените материи да се маркират.
Но като си спомня преди години, един измислен конкурс, за младши - само устен - пред комисия, без конспект, без нищо, отиваш и пред теб съдии, които те питат каквото си искат от всяко кътче на правото: Кошмар.

За тези като мен: спазихме олимпийския принцип, участвахе, направихме преговор, поопреснихме се вкл. и с мъртва материя и напред към следващия път! За лудо не стой...
За другите, които ще успеят /тези благодарение на усилията и собствените си възможности/: БРАВО!
ednaotvsicki
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити