начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за дознатели

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурс за дознатели

Мнениеот dess_74 » 04 Ное 2005, 21:10

Изискването за диоптър е до 0.8, обаче не знам някой да има такъв диоптър.
Медицинското се прави във военна болница, и то задължително само там, а лекарската комисия към РДВР която всъщност дава и официалното заключение е просто една формалност. Говоря от личен опит и визирам град Варна
dess_74
Потребител

Диоптър за работа акто дознател

Мнениеот Happy » 09 Ное 2005, 12:16

По отношение на диоптрите мога да ви кажа че всичко зависи от конкретната комисия.Аз например съм с 2 диоптъра(само на едното око и без диоптър на другото)и въпреки това пак минах успешно медицинската комисия,както и много мои колеги.Така че успех!
Happy

Мнениеот sis01 » 09 Ное 2005, 13:10

Има ли някои резултат от устния изпит по наказателно-правни във Варна
sis01

Мнениеот гост » 10 Ное 2005, 11:22

как минава устния изпит?
гост

Мнениеот sis01 » 10 Ное 2005, 12:04

Zadavat ti i mnogo ob6ti vaprosi jenen li si 6to ne si ,ob6to vzeto razli4no pri razli4nite komisii.Pitat predimno po gre6kite ti po testa i dosta te zadalbavat 4esno kazano varhu tqh,pone taka be6e pri men
sis01

Мнениеот mimi3 » 10 Ное 2005, 12:07

Niakoi znae li kakva zaplata vzemat doznatelite
mimi3

Мнениеот ludi » 10 Ное 2005, 14:15

Като за начало около 530-550 лева.В момента се изготвя нормативната база на бъдещата дознателска служба.Видях каква ще бъде структурата ,но никаде не се говореше за възнагражденията.Доброто е,че по начина по който ще бъде изградено дознанието ,ще има възможности за израстване в кариерата.Такива до сега нямаше.В момента максимума ,който можеш да постигнеш е да бъдеш главен дознател,което означава заплата около 650-700 лева в зависимост от стажа.Това е от мен ,светлина в тунела има ,но още е доста далеч.
ludi
Потребител

Мнениеот dess_74 » 10 Ное 2005, 18:38

До LuDi
Колега, тъй като се интересувам за дознателският апарат, бихте ли ми казали дознателите към МВР ли ще бъдат и за в бъдеще?
Тъй като споменахте, че сте запознат с нормативната база която в момента се изготвя.
dess_74
Потребител

Мнениеот mimi3 » 10 Ное 2005, 18:50

Zna4i ne sa im tolkova malki zaplatite niakoi be6e kazal 4e im bile 300-350
mimi3

Мнениеот ludi » 11 Ное 2005, 08:23

Да ,дознателите ще бъдат в МВР.Обособява се самостоятелно звено "разследване",което ще бъде към новата "Дирекция на полицията".По места ще има зам.директор на РДВР/бъдещо Областно Управление на полицията/,отговарящ за разследването.Дознателите ще работят на линеен принцип.Ще бъдат обособени в групи разследващи различни видове престъпления-против личността,против собствеността,икономически и др.Все още е спорен въпроса каква да бъде структурата на най-ниското звено ,в РПУ.Идеята е в големите градове в РПУ-тата ,да има обособени звена за разследване ,със съответните началници и дознатели работещи на линеен принцип.Друга идея е дознателите работещи в РДВР да поемат само тежките дела.
ludi
Потребител

Мнениеот Гост » 11 Ное 2005, 09:37

Кажете как минава явяването пред лекарската комисия и какво точно
ги интересува.Благодаря предварително.
Гост

Мнениеот гост » 11 Ное 2005, 10:36

Anonymous написа:Кажете как минава явяването пред лекарската комисия и какво точно
ги интересува.Благодаря предварително.

Поглеждат ти медицинското - резултатите от всички кабинети и ако всичко е нормално, пишат че си годен.
гост

Мнениеот xxxxxxx » 15 Ное 2005, 13:21

Може би въпросът ми ще Ви прозвучи безсмислен, но някой има ли информация дали в София скоро ще има конкурс за дознатели и къде трябва да се подадат документите.
Предварително благодаря
xxxxxxx

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 14:02

документите се подават в съответното РПУ
Гост

Мнениеот merak » 15 Ное 2005, 16:20

n9koi znae li koga 6te sa gotovi rezultatite ot uridi4eskia,znaete li 4e saotno6enieto mejdu maje i jeni pri nazna4avane 6te bade 70:30.
merak
Нов потребител

Мнениеот прокурор » 15 Ное 2005, 16:37

ludi написа:Да ,дознателите ще бъдат в МВР.Обособява се самостоятелно звено "разследване",което ще бъде към новата "Дирекция на полицията".По места ще има зам.директор на РДВР/бъдещо Областно Управление на полицията/,отговарящ за разследването.Дознателите ще работят на линеен принцип.Ще бъдат обособени в групи разследващи различни видове престъпления-против личността,против собствеността,икономически и др.Все още е спорен въпроса каква да бъде структурата на най-ниското звено ,в РПУ.Идеята е в големите градове в РПУ-тата ,да има обособени звена за разследване ,със съответните началници и дознатели работещи на линеен принцип.Друга идея е дознателите работещи в РДВР да поемат само тежките дела.

И Бог да пази разследването. Амин.
прокурор

отношението към дознателите

Мнениеот happy » 15 Ное 2005, 17:45

Не мога да разбера отношението на много юристи(и по-точно прокурори и следователи) в този форум спрямо дознателите.Защо и откъде идва този негативизъм и пренебрежение.Сигурна съм, че както сред дознателите, така и сред прокурорите и следователите има хора,които си вършат работата,и такива,които не я вършат.Според мен е много добре,че точно в МВР се дава възможност на млади и току-що завършили юристи като мен да започнат работа и да вършат това, към което са се стремили толкова години на труд и усилия в Университета.Самата аз съм кандидат за дознател и много ще съм доволна ако успея да започна работа в МВР.Защото това беше институцията,която нито един път не ме накара да се почувствам пренепрегната затова,че съм току-що завършила и нямам никакъв опит и стаж.Навсякъде другаде ме поглеждаха и казваха,че отличната диплома.езикова подготовка и теоретични знания нищо не означават,защото нямам никакъв опит и стаж.
И къде да го натрупаме този стаж след като никъде не ни искат на работа и трябва да чакаме по 2-3 и повече години след завършване,за да започнем някъде.А междувременно откриха 11 юридически факултета и докато завършим т.нар."престижен държавен Университет"редица хора си платиха образуванието по частните факултети и запълниха "престижните "места в съдебната система.
Затова г-да и г-жи съдии,прокурори и следователи,не забравяйте,че и вие сте били млади,неопитни и току що завършили юристи.Така че,моля ви,бъдете малко по-снизходителни и подхождайте с повече разбиране към младите и неопитни ваши колеги,които започват работа като дознатели
happy

Мнениеот ludi » 15 Ное 2005, 18:08

Прокурора да не се притеснява за разследването.По- добре да научи как се извършват отделните следствени действия/не на теория ,а на практика/за да не стане за смях след шест месеца.
Отново се обръщам към колегите ,който желаят да станат дознатели: не вярвайте на това което пишат за нас във форума.Дознателите са толкова юристи ,колкото и прокурорите и следователите.Някой от колегите дори са с повече стаж от мнозинството прокурори в Районна Прокуратура.За предпочитане е като дознател да бъде назначен млад юрист имащ готовност за работа ,желание да се научи и да се докаже/нищо ,че в началото ще му бъде трудно и ще допуска грешки/,отколкото да пратят някой тарикат ,който е научил лесното на работата/да затлачва и прекратява делата,най-вече от мързел/.
ludi
Потребител

Мнениеот merak » 16 Ное 2005, 16:28

az sa6to si stro6ih krakata da hod9 po razli4ni institucii,i s otvar9ne na vratata da me pitat kakav staj ima6 i kade si rabotila do sega.Da no uvi zavir6ih minalata godina i n9mam i edin den staj.Edinstveno v mvr ne mi otkazaha da mi priemat dokumentite,nad9vam se 4e 6te badat korektni
merak
Нов потребител

Мнениеот merak » 16 Ное 2005, 16:28

az sa6to si stro6ih krakata da hod9 po razli4ni institucii,i s otvar9ne na vratata da me pitat kakav staj ima6 i kade si rabotila do sega.Da no uvi zavir6ih minalata godina i n9mam i edin den staj.Edinstveno v mvr ne mi otkazaha da mi priemat dokumentite,nad9vam se 4e 6te badat korektni
merak
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити