начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

изпит за младши прокурори

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 16:27

Колеги, четворки на изпита автоматично елиминират участниците от конкурса. Както разбрах, в протоколите на 2-ра е имало само 3 и 4, или предимно такива оценки. А в другите комисии- 5-ци и 6-и? Вярно ли е това?
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 16:30

Anonymous написа:Колеги, четворки на изпита автоматично елиминират участниците от конкурса. Както разбрах, в протоколите на 2-ра е имало само 3 и 4, или предимно такива оценки. А в другите комисии- 5-ци и 6-и? Вярно ли е това?

Твърде наивно да е така ... не мислите ли?!:)
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 16:44

кога излизат оценките? днес беше последния ден, нали
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:04

Anonymous написа:Колеги, четворки на изпита автоматично елиминират участниците от конкурса. Както разбрах, в протоколите на 2-ра е имало само 3 и 4, или предимно такива оценки. А в другите комисии- 5-ци и 6-и? Вярно ли е това?

Mislq `e w obshti linii ima i po edna 5-ca ili 6-ca w taja komisiq. Pone taka razbrah
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:10

Kолеги, какво си тровите живота с глупости!! Вярно е, че нещата се промениха много, откакто ние завършихме. В страната право се учи на 100 места- в Центъра за правно развитие- Бургас, в Правно-исторически или правно- физкултурен факултет - Благоевград и т.н. Важно е оборот да има и клиента да е доволен!! А клиента е доволен, щото е син на еди кой си и после местото му в съдебната сидтема е уредено бз много зор. Чиста далавера, а тия, яваващите се на изпити- нека да си вярат.

Надявам се, че нещата все пак ще се променят!
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:26

Александра написа:Здравейте, колеги!
Бях във 2-ра комисия, влязох с първите.
Не мисля, че тази комисия е страшна.
Но зависи вие от кой тип сте. Аз, например, не мога да зубря, мисълта ми е разхвърляна, на всяко изречение правя уточнения, не съм последователна в изложението си.
Председателката се държеше много коректно и ме защитаваше, когато този П. се заяждаше за точния изказ или пък пропускаше да чуе уточненията ми. Две от прокурорките слушаха разсеяно, а четвъртата- много внимателно и беше с благородно излъчване. Въпроси задаваха само П.и предс-ката.
Не ме оставяха да завърша въпросите си, нито искаха съпоставки, нито новия НПК, нито изясняване на проблеми от материята, за мое съжаление, защото там ми е силата....
значи искат по закона и въпросите по закона....

хубаво е преди да седнете да си препишете необходимото от закона на листа, ако не сте назубрили. За хората с практика сигурно не е нужно, но аз не уча неща, които ги пише там и са ясни, а нямам практика.

за чл.219 питаха какво е да не се положи достатъчно грижа, какво е разпиляване на имущество...

оценки пишат, но след като станеш.

мисля, че и в тази комисия държат на последователното изложение, на точния изказ, но не бих казала чак зубраческо. /Ето момиченцето преди мен говореше плавно, беше си изписала листовете, но нещо е станало и тя се е отказа от изпита.....не знам какво./

а пък аз, едва ли съм им показала, че знам - като не питаха практически неща и като говоря отзад напред....ще има да се надявам...

бихте ли ми казали кой ден се явихте на изпита във втора комисия
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:27

Александра написа:Здравейте, колеги!
Бях във 2-ра комисия, влязох с първите.
Не мисля, че тази комисия е страшна.
Но зависи вие от кой тип сте. Аз, например, не мога да зубря, мисълта ми е разхвърляна, на всяко изречение правя уточнения, не съм последователна в изложението си.
Председателката се държеше много коректно и ме защитаваше, когато този П. се заяждаше за точния изказ или пък пропускаше да чуе уточненията ми. Две от прокурорките слушаха разсеяно, а четвъртата- много внимателно и беше с благородно излъчване. Въпроси задаваха само П.и предс-ката.
Не ме оставяха да завърша въпросите си, нито искаха съпоставки, нито новия НПК, нито изясняване на проблеми от материята, за мое съжаление, защото там ми е силата....
значи искат по закона и въпросите по закона....

хубаво е преди да седнете да си препишете необходимото от закона на листа, ако не сте назубрили. За хората с практика сигурно не е нужно, но аз не уча неща, които ги пише там и са ясни, а нямам практика.

за чл.219 питаха какво е да не се положи достатъчно грижа, какво е разпиляване на имущество...

оценки пишат, но след като станеш.

мисля, че и в тази комисия държат на последователното изложение, на точния изказ, но не бих казала чак зубраческо. /Ето момиченцето преди мен говореше плавно, беше си изписала листовете, но нещо е станало и тя се е отказа от изпита.....не знам какво./

а пък аз, едва ли съм им показала, че знам - като не питаха практически неща и като говоря отзад напред....ще има да се надявам...

Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:36

Колеги, на някой да са му казали случайно кога ще публикуват резултатите. А в първа комисия някой знае ли какви са оценките. Аз минах първа и неможах да видя нищо.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:37

Колеги, за втора комисия не знам, но и в първа нещо не бяха читави. Или по-скоро аз нямах късмет, защото точно при мене Михайлов излезе и ми задаваха въпроси "прокурорите". Единият допълнителен въпрос беше: може ли ВКС да утежнава положението на подсъдимия, ако има протест? След като им казах, че това е невъзможно, като обясних, че в този случай делото се връща за допълнително разглеждане и тогава съдът може да утежни положението и т.н. единият подскочи до тавана. Другата тъпотия беше, когато в увода на въпроса за касационното производство им споменх, че това е четвъртият възможен стадий, през който може да премине нак. производство. Една от комисията ме гледаше странно и ме засече, че съдебното производство е триинстанционно. Обясних, че съм имал друго предвид, ама нямаше смисъл. Така че се оказа, че в Симеоново наистина подготвят идиоти зе ченгета, но не и за юристи. Като капак на всичко, "подскочилият до тавана" ми каза, че оценката от 5.50 на казуса ме била успокоила и нещо съм се отнесъл несериозно към устния. След описаната простотия си мисля, че всичко май е за по-добро, защото не искам да стана поредния ............. в прокуратурата.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:54

Така е........ Решат ли да се заядът винаги има начин да го направят. Все пак времето между писмения и устния изпит не беше много, че човек пък чак толкова да забрави. Просто си търсят май причина да поскъсат силните оценки... И миналата година беше така... И докога ли ще бъде...
Гост

Мнениеот Александра » 30 Ное 2005, 18:13

Anonymous написа:[quote=

бях във вторник, защо питате
Александра

Мнениеот лора » 30 Ное 2005, 18:17

колеги, изпитът беше крайно неравнопоставен, имаше очевадни разлчия в начините на изпитване в различните комисии! Това направо е прецедент, не мога да си го обясня. Аз лично бях във злополучната втора комисия, но докато чаках да ми дойде реда около 2 часа, внимателно слушах как протича изпита в първа комисия и мога да ви кажа че място за сравнение няма! Това е безумие! Михайлов изпитваше хората като студенти във първи курс, не им задаваше никакви практически въпроси нито такива, които ги няма разработени в лекциите и ги изпитваха по 10 минути. Направо едва се сдържах да не скоча и да изкрещя каква е тая несправедливост! Във втора комисия междувременно горките хорица се потяха по около 50 минути и ни задаваха всевъзможини въпроси, на които и действащи магистрати биха се затруднили. Мисля че една шестица в първа комисия се равнява на най-много четворка в втора комисия. ДАЙТЕ ДА НАПРАВИМЕ НЕЩО, КОЛЕГИ, ДА ПУСКАМЕ ЖАЛБИ, ДА РАЗГЛАСИМЕ ПУБЛИЧНО ЗА ТАЗИ ЗВЕРСКА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!
лора

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 18:25

Колеги, обжалвайте!!!1
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 18:25

Anonymous написа:Изчаках да излезе момичето, което седна веднага след мен на устния изпит. Комисията през цялото време държи протоколите на масата и много лесно се виждат оценките. Както аз видях да момичето преди мен оценката, така и моята е видяна.

колежке,помислихте ли по въпроса да заведете едно дело за клевета срещу комисията-сега като разбрах колко сте учили още повече ме е яд на това,което казаха за Вас
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 18:29

Александра написа:
Anonymous написа:[quote=

бях във вторник, защо питате

защото аз бях в петък и също се отказах-исках да разбера дали е имало друг, който се е отказал заради унижението, на което ни подложиха,а си е скъсал з... от учене преди това или е ставало въпрос за мен-но явно е имало и други
Гост

Мнениеот Александра » 30 Ное 2005, 18:30

Абе, Лора, я се успокой. Представи си, че ти точно им трябваш и затова са ти задавали практически въпроси, защото им е било интересно как мислиш.

Аз пък съм си в депресия затова, че НЕ ме питаха нищо практическо и интересно. Аз пък бих искала въпросите да бяха точно каквито, колегата цитира от първа, когато Михайлов излязъл! Ето виж от мойта гледна точка как е. Чувствам се подценена- защото вероятно са счели, че след като не говоря с увод, изложение и заключение- плавно и гладко, то значи няма смисъл да ме питат.... и направо са ме отписали....
Александра

Мнениеот Mironov » 30 Ное 2005, 18:31

Ne razbiram za6to da e unijenie, mislq 4e si be6e normalno, na vseki izpit e bilo taka
Mironov

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 18:35

Mironov написа:Ne razbiram za6to da e unijenie, mislq 4e si be6e normalno, na vseki izpit e bilo taka

не е вярно-всяка година ходя-вече трета година и то на всичките изпити-и на устен и на писмен - и за с,и за пр, и за сл - такова нещо не е имало досега - вие на колко изпита - усти за с,пр и сл сте ходили
Гост

Мнениеот ЛОРА » 30 Ное 2005, 19:12

Александра, не ме е яд за това, че са ми задавали практически въпроси, напротив, доволна съм, защото въпреки че беше трудно, се представих добре, но ме е яд, че дори и да имам шестица, тя няма да има същата стойност като една шестица във първа комисия например, разбираш ли? Така шансовете ми за класиране са много малки при тия неоправдано високи оценки в другите комисии
ЛОРА

устен младши прокурори

Мнениеот dess_74 » 30 Ное 2005, 19:45

Колеги, а имате ли поглед относно оценките в първа комисия от устният изпит проведен в понеделник 28.11?
Аз, въобще никъде не видях на масата протоколи с оценки, единствено имаше /това видях аз/ списъците на кандидатите от съответната комисия.
dess_74
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити