начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

административни съдилища

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот TheBest11 » 08 Дек 2006, 12:53

E най после публично се разбра как се назначават т.н. младши магистрати и по принцип всички в съдебната система. А ние четеме и се надяваме на успех??????????
Иначе всички после казват "Издържахме тежък конкурс", а една пък знаела повече от действащите съдии и не смята да ходи на обучение.
TheBest11
Нов потребител

Мнениеот edit » 08 Дек 2006, 12:58

Здравейте колеги, да се включа с малко свежа нотка. Ние и така си знаем реалността, в която живеем.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, "БИВШИ" СТУДЕНТИ ! ЗДРАВЕ И КАСМЕТ НА ВСИЧКИ!
edit
Потребител

Мнениеот mistik » 08 Дек 2006, 13:02

TheBest11 написа:E най после публично се разбра как се назначават т.н. младши магистрати и по принцип всички в съдебната система. А ние четеме и се надяваме на успех??????????
Иначе всички после казват "Издържахме тежък конкурс", а една пък знаела повече от действащите съдии и не смята да ходи на обучение.

То тя, че е знаела повече от някой от деистващите съдии за които е било решено, че не следва да вземат изпита поради неподчинение знанела е :wink: , но ако я попиташ от къде и кой й е помогнал да се научи ще ти каже, че говориш глупости.
mistik
Младши потребител

Мнениеот mistik » 08 Дек 2006, 13:47

Борис Велчев разпореди да бъде отложен писменият изпит за младши експерти
08 декември 2006 | 12:07 | Агенция "Фокус"
София. Главният прокурор Борис Велчев разпореди да бъде отложен писменият изпит за младши експерти, съобщиха от прокуратурата. Изпитът трябваше да се проведе днес, но в публикация в пресата днес бе обявено, че предварително подготвените казуси, въз основа на които следваше да се проведе конкурса, са станали достояние на част от явяващите се кандидати, което прави конкурса нечестен. Извършена проверка установи, че получените в редакцията на столичен ежедневник конкурсни казуси представляват един от работните варианти на казусите, от които следваше да се избира един в деня на провеждане на писмения изпит.
Главният прокурор ще внесе във Висшия съдебен съвет предложение за промяна в Наредба № 2 от 2006 г. на Висшия съдебен съвет относно реда на провеждане на конкурси за съдии, прокурори и следователи, което да гарантира, че подготвените за писмения изпит казуси няма да станат известни предварително на неоторизирани лица.

Като се изключи грешката, че става дума за мл.прокурори, а не за експерти искам да кажа само още едно нещо и то е

СРАМ

нямам по- голям шрифт или поне не го намирам, но смятам, че итова е достатъчно.
mistik
Младши потребител

Мнениеот vtora » 08 Дек 2006, 13:56

Е, питам защо толкова се прекспонира механизма "конкурс" и конкурсно начало. Защо трябва 750 човека да се потят и стресират, като единствено ще създадат алиби на избраните предварително 40 - 45 човека!
vtora
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 08 Дек 2006, 14:07

"Проекспонира" ли, не - това не е точната дума! Конкурсът и конкурсното начало е много по-добро, отколкото "връзкарското", "наследственото" или "политическото" начало. Проблемът не е в конкурса, а в начина му на провеждане. Че някой иска да опорочи тази достойно възможност за влизане в съдебната система, е съвършенно различен въпрос. Така че, Втора, не е лошо това, че си се явила на конкурс, който си спечелила. Както многократно заявявах във форума, макар и да има връзкари, спечелили за административните съдилища, има и свестни и високообразовани хора. Само е необходимо да се правят разумните разлики между дотук изброените понятия :wink:
oho_boho
Потребител

Мнениеот krem_karamel » 08 Дек 2006, 15:11

mistik написа:
TheBest11 написа:E най после публично се разбра как се назначават т.н. младши магистрати и по принцип всички в съдебната система. А ние четеме и се надяваме на успех??????????

То тя, че е знаела повече от някой от деистващите съдии за които е било решено, че не следва да вземат изпита поради неподчинение знанела е :wink: , но ако я попиташ от къде и кой й е помогнал да се научи ще ти каже, че говориш глупости.

oho_boho написа:
Да, това е една страхотна идея. Трябва да се постави на обсъждане!

Подобно нещо е имало, не се шегувам, но за изготввянето на плана на гр.София.

"Затваряни" са били специалисти в лаборатория за да изготвят на спокойстиве плана...

и да няма прадварително запознати къде след време ще е най-изгодно да си собственик...

Не мога да посоча къде го прочетох, но ми направи невероятно впечатление.

А по наше време - купил си бил Х земя и после хооооп изведнъж научил, че там ще минава магистралата....
и бил очарован от късмета си.

Това за магистрала "Тракия" някакъв днешен управник даваше обяснение кака така е взел над 400 дка бааааааш на правилното място...
krem_karamel
Потребител

Мнениеот krem_karamel » 08 Дек 2006, 15:17

TheBest11 написа:а една пък знаела повече от действащите съдии и не смята да ходи на обучение.

Eee, не е ли ясно, че това, кой оценява има ли нужда от обучение и усъвършенстване или всичко му е ясно, е във връзка и с първите 7 и с общата интелигентност и т.н...... :oops: :oops: :lol:

Ако питаш мед.сестрите - за тях тайни няма, всичко им е ясно, а от свестен професор с 40 години медицинска практика никога няма да чуеш, че всичко му е ясно.....
krem_karamel
Потребител

Мнениеот kasidi » 08 Дек 2006, 15:27

Тъкмо се връщам от "празничния" си обяд ииии виждам супер шинтересни коментари.Насторението ми се повиши.Моля светнете мен тъпата,наивна и изостанала провинциалистка откъде се пръкнаха толкова шестици и отлични оценки на писмения изпит и този вулкан от шестици на устния изпит за адм.съдии :?: :?: :?:
Аз съм готова на състезание с тези отличници/изключвам г-жа Корнезова-не я познавам ,не съм я виждала,но чувам от всички,че си е отличничка/ Състезание не на един,а на 10 казуса в обрластта на адм.право.
kasidi
Потребител

Мнениеот mistik » 08 Дек 2006, 17:02

Главната прокуратура призна:
Конкурс за младши прокурори е нагласен
Назначена е проверка как са изтекли варианти на изпитните теми в пресата
Красен Николов
8 Декември 2006

Главният прокурор Борис Велчев спря насрочен за петък конкурс за назначаване на младши прокурори след като същия ден вестник “Монитор” изнесе на страниците си част от работните варианти на казусите, по които ще бъдат изпитвани бъдещите магистрати.

По информация на вестника 10 от изпитните варианти са получени на тяхната пощенска кутия в четвъртък сутринта. През деня се е обадил човек, който се е представил като Владимир Петров и е съобщил, че три от тези казуси, който са “тайна”, ще се паднат на изпита. Вариантите вече били раздадени на определени лица.

Проверка на ВКП ден след това установи, че изпратените на редакцията казуси наистина са работни варианти на темите, които ще бъдат теглени в деня на изпита. Записалите се за конкурса са 801 младежи, завършили право. Те се състезават за 42 места.

В същото време от ВКП съобщиха, че зам.-главният прокурор Валери Първанов е разпоредил на Софийската градска прокуратура да образува проверка за изтичането на информация.

“Ръководството на Прокуратурата на Република България поднася своите извинения на участниците в конкурса”, предаде пресцентърът на институцията.

Съмненията за предварително раздаване на казуси от хора в магистратските изпитни комисии са налице в правните среди от години. Само преди седмица Висшият съдебен съвет назначи близо 300 административни съдии, издържали подобна изпитна процедура.
mistik
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 08 Дек 2006, 17:12

Хм! Много интересни новини- говоря за публично изнесените далавери около изпитите.

За kasidi,
Аз също, и то без да имам претенциите да съм голям многознайко.
Нали видяхте всички, че така и не изнесоха верни отговори за казуса.

Ако си мислите, че и за нашият писмен изпит не е имало предварително раздаване на казуси, много се лъжете.
"Некои люде" вече спокойни, че са назначени се изпуснаха .....
Освен това е имало и продажба на казуса в тоалетните по време на изпита, затова забраниха "разходките" до "онова място" по време на изпита.

Яд ме е, че много от издържалите честно и почтено изпитите, не получиха реални оценки. (Не слагам себе си в това число, защото както писах вече по темата за конкурса - сам си бях виновен за ниската оценка)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот kasidi » 08 Дек 2006, 17:47

hebigatsu, аз също смятам,че моите оценки са обективни,но ако нямаше нагласени,може би щях имам от онези писъмца,на които толкова много им се радват :wink:
kasidi
Потребител

Мнениеот katya01 » 08 Дек 2006, 17:55

:lol: Каква шега! Какви конкурси? После кой измислял вицовете :) Къде са "отличниците", спечелили конкурса за административни съдии. Да влязат и да кажат колко или какво дадоха :) Така не съм се смяла! :lol: :lol: :lol: Къде са наивниците, които честитяха на всички спечелили :lol: Къде е гега да ми каже за новия живот в БГ :)
Друг път, когато Катето ви говори за конкурси, ще мълчите и водите записки. Ей, от стара коза яре съм аз :)
katya01
Младши потребител

Мнениеот kasidi » 08 Дек 2006, 18:00

katya01, не мога да се смея,не мога да плача.Ще си остана наивна или ,както други казват идеалистка.А аз просто съм един човек ,който търси правата на човека ,но го няма онзи ,как беше с фенера,който е търсил какво беше...Е,хайде сетете се сами.
kasidi
Потребител

Мнениеот denni_law » 08 Дек 2006, 18:04

катя, мен вече ме питаха колоко съм дала и на теб ще ти отговоря - четене по 12 часа преди писмения и една седмица преди устния.
denni_law
Младши потребител

Мнениеот kasidi » 08 Дек 2006, 18:08

denni_law,аз ти вярвам ,но след днешния скандал колко няма да вярват :?:
kasidi
Потребител

Мнениеот zlasenova » 08 Дек 2006, 18:18

Не ще се свърши скоро с това. Напротив, става все по-лошо. А сега как ще се явяват колегите на изпита за младши съдии, с гордост ли ?
А на следващата дата за младши прокурори, защото не е ясно конкурса отложен ли е или отменен, по-скоро отложен, че иначе ще трябва и парите да връщат
zlasenova
Младши потребител

Мнениеот zlasenova » 08 Дек 2006, 18:21

И от тази страница, още веднъж, поздравявам хората дали гласност на начина на провеждане на конкурси за магистрати и назначавания, вярвам че подбудите са чисти.
zlasenova
Младши потребител

Мнениеот kasidi » 08 Дек 2006, 18:22

А не смятате ли ,че скандалът може да е предизвикан и по друга причина-например като обосновка за това да отпаднат изобщо конкурсите и да се продължи една друга по-изпитана система,която не е толкова шумна :roll:
kasidi
Потребител

Мнениеот katya01 » 08 Дек 2006, 18:24

Kasidi, Горе главата, моето момиче! Не си нито първата, нито последната, която минава през това! И аз се ядосвах, и аз се тормозех, и аз се борех като теб с "вятърните мелници", и аз вярвах в идеалния хубав свят, в който кадърните успяват! Ще ти кажа, няма такова нещо! Няма го никъде! Няма го и в UK!
Никъде не можеш да го намериш! След като избягах от България, видях до каква степен са институционализирали "networking"-а в UK! Бях изненадана, че ни проведоха специален курс "как да си правим връзки?" Така ли? ОК! Айде - викам - да видите Катето как знае и така ... промених се - егоист съм! Вече не се ядосвам на връзкари - само се усмихвам и продължавам!
Поеми си въздух и продължи напред - светът е мръсен, но и ние можем да бъдем мръсници, нали ;) :) Така че след като не можеш да промени света, промени себе си, мила!

P.S. Дени, ако не си в дълбоката провинцията, ходи ги говори на баба си тия! Всички четат, но 12 часа :) Важно е колко часа четеш ефективно! Може да четеш и 14, но мозъка има предел и се затваря, освен ако не зубриш - тогава е лесно :) Може 12 часа, ако зубриш ;) !! Четенето трябва да е системно и дълги години - преди изпит само се преговоря!
katya01
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити