начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот MAILIN » 02 Фев 2007, 16:47

rmartinova написа:Е в крайна сметка да не оплюваме човека. Всичко се крепи на предположения. Осъдителна присъда не може да се произнесе. (поне аз така мисля, че беше, ама не мога да гарантирам с моите скромни познания, оценени на 4.60). А сега само ми остава да си подам оставката пред ВСС вместо заявление за класиране след като нищо не знам. :oops:

Колежке, сега да не кажат и за вас че сте си купили магистратското място! :o Не се обиждайте просто взе да ме хваща някаква странна фарма на истерия. Трябваше май да запиша медицина, щях поне сама да се лекувам.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот mitko6 » 02 Фев 2007, 16:49

Енчо е хубаво име, дано и да е хубавец, пък и умник! Ще му е необходимо!
mitko6
Потребител

Мнениеот mitko6 » 02 Фев 2007, 16:59

Райна, признавам си, ти си пич! А това на малко хара съм го казвал! Кандидатствала си за преместване в СРС, но междувременно си опитала да се върнеш в София чрез конкурса за младши съдии. И излизаш с името си пред всички ни! А това е незапомнена дързост! Само по този начин ще се преобрази България. Супер си Райна! Браво! Да не ти пука, че енчо ще бъде младши в СГС, ти направи много повече от всички..., защото си БОРЕЦ! И това е най-важното :D Това истенските хора го оценяват. Честността и целеусременността се възнаграждават. Никога рано, но в подходящия момент. Само не мога да разбера, как са те оценили с 4,60! Но това не е важно, всъщност.
mitko6
Потребител

Мнениеот rmartinova » 02 Фев 2007, 17:00

mitko6 написа:Обече има любопитни резултати, досега успях да открия следния, макар че има и други - по първи наблюдения:
Милена Николова Гамозова 6,00 3,00, сега някой да ми обясни как се получава тъй - на писмен 6,00, на устен - 3,00. Ако това не е "прекупчик", означава, че методологията на конкурса е пълна дупка.

Е не се чуди мога да ти обясня. Аз също имам 6 на писмения и 4.60 на устния. Като оценките на комисията са супер странни - един ми е писал 6 друг пет и трима 4. Всичко щях да приема (не бях за шестица на устния), но такава драстична разлика в оценяването не мога. Това което мога да кажа, че не се представих добре, така както мога. Но не беше за 4. Нямах възможност да чета. Все пак през това време трябваше да пиша решения и да правораздавам, а не да уча неща дето нямат никакво значение. Но така или иначе, действащ младши съдия да имам такава ниска оценка не е добре. Явно не ставам вече за тази работа и трябва да си ходя.
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот MAILIN » 02 Фев 2007, 17:04

rmartinova написа:
mitko6 написа:Обече има любопитни резултати, досега успях да открия следния, макар че има и други - по първи наблюдения:
Милена Николова Гамозова 6,00 3,00, сега някой да ми обясни как се получава тъй - на писмен 6,00, на устен - 3,00. Ако това не е "прекупчик", означава, че методологията на конкурса е пълна дупка.

Е не се чуди мога да ти обясня. Аз също имам 6 на писмения и 4.60 на устния. Като оценките на комисията са супер странни - един ми е писал 6 друг пет и трима 4. Всичко щях да приема (не бях за шестица на устния), но такава драстична разлика в оценяването не мога. Това което мога да кажа, че не се представих добре, така както мога. Но не беше за 4. Нямах възможност да чета. Все пак през това време трябваше да пиша решения и да правораздавам, а не да уча неща дето нямат никакво значение. Но така или иначе, действащ младши съдия да имам такава ниска оценка не е добре.Явно не ставам вече за тази работа и трябва да си ходя.

Да си ходиш! Това е шега нали?! Те ако свестните хора си отидат и остане Енчо да правораздава, тежко ни!
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот rmartinova » 02 Фев 2007, 17:06

MAILIN написа:
rmartinova написа:Е в крайна сметка да не оплюваме човека. Всичко се крепи на предположения. Осъдителна присъда не може да се произнесе. (поне аз така мисля, че беше, ама не мога да гарантирам с моите скромни познания, оценени на 4.60). А сега само ми остава да си подам оставката пред ВСС вместо заявление за класиране след като нищо не знам. :oops:

Колежке, сега да не кажат и за вас че сте си купили магистратското място! :o Не се обиждайте просто взе да ме хваща някаква странна фарма на истерия. Трябваше май да запиша медицина, щях поне сама да се лекувам.

Важното е, че аз не съм го купила. Иначе нямаше да се явявам по конкурси за младши съдии. При 6 години стаж и при действащия тогава ЗСВ можеше да съм окръжен съдия миналата година или най-малкото районен. Но може би ще кажете, че цената е била по-ниска хахахаа. Всъщност е супер тъпо да даваш пари, за да се бъхташ и да работиш. Ако имаш парите, за които се говори, че вървят местата няма да искаш да работиш, нали?
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот mitko6 » 02 Фев 2007, 17:09

"Трябва да си ходиш" - това са глупости, и ти по-добре от мен го съзнаваш! Много по-важна е смелостта да излезеш с името си пред всички ни, отколкото да си изкарала 6-ца на устния. Ще ти изпратя лично съобщение, но не сега, защото бързам да видя един наистина изключетелно важен човек за мен. Тогава може и да си поговорим по обстойно :D.
mitko6
Потребител

Мнениеот MAILIN » 02 Фев 2007, 17:16

rmartinova написа:
MAILIN написа:

Важното е, че аз не съм го купила. Иначе нямаше да се явявам по конкурси за младши съдии. При 6 години стаж и при действащия тогава ЗСВ можеше да съм окръжен съдия миналата година или най-малкото районен. Но може би ще кажете, че цената е била по-ниска хахахаа. Всъщност е супер тъпо да даваш пари, за да се бъхташ и да работиш. Ако имаш парите, за които се говори, че вървят местата няма да искаш да работиш, нали?

Разбира се че е тъпо. За да искаш да работиш като магистрат и то младши трябва да имаш голямо желание за работа и хъс. В нашия ОС си имаме двама младши и просто ги съсипват от работа, към момичето са по - благосклонни, но към момчето са направо безмилостни. Когато казах на сестра ми че искам да стана магистрат,тя ме обяви за побъркана. Тя е адвокат и изкарва по 5000 на месец, продавайти къщи на англичаните. Аз обаче смятам че нейната работа е гадна, защото докато учех работех при нея- няколко докуменчета за регистрация на фирма , нотариално актче, декларацийки и то всичкото го има на теркове в компютъра. Баламска работа, я да отиде на твоето място да пише решения.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот rmartinova » 02 Фев 2007, 17:22

Аз бях адвокат и имах клиенти и пари, но в един момент усетих, че нещо ми липсва и реших да постигна мечтата и си. Не се срамувам да влизам с името си. Няма от какво. Точно, защото постигам всичко сама и не завися от никого. Така, че имам правото да говоря. Най-много се радвам на свободата си.
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот rmartinova » 02 Фев 2007, 17:39

Искам само да добавя, че не съм герой, както усещам от някои изказвания. Наистина се боря да се върна в София, не защото смятам, че хората в провинцията са недостойни или тук в Благоевград не се чувствам добре. Просто аз съм от София и любимият ми мъж е в София и приятелите ми. Прекалено личен е мотивът ми. Жалкото е, че или трябва да живея далеч от любимите ми хора или да се откажа от мечтата си да бъда добър съдия. Това е. Колкото до борбата. Знам с какво се боря. Не е по силите на един човек. Виждам много неща, които са несправедливи и ужасни. Конкурсът е само началото на помията, в която човек се забърква. Хората, които спечелиха конкурса за СГС в момента нямат реална представа какво ги чака. Натоварването е убийствено. Така, че аз до известна степен не съжалявам....освен за личния си живот.
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот MAILIN » 02 Фев 2007, 17:39

rmartinova написа:Аз бях адвокат и имах клиенти и пари, но в един момент усетих, че нещо ми липсва и реших да постигна мечтата и си. Не се срамувам да влизам с името си. Няма от какво. Точно, защото постигам всичко сама и не завися от никого. Така, че имам правото да говоря. Най-много се радвам на свободата си.

Дано има повече хора като теб, които знаят какво искат и как да го постигнат. Поздравявам те и ти пожелавам успех! Аз не успях, логично при първи опит, но се радвам че има достойни колеги като теб. Не си загубила представяйки се със своето име, напротив спечели уважението на много колеги. Късмет!
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот p_gospodinova » 02 Фев 2007, 17:45

["]Аз бях адвокат и имах клиенти и пари, но в един момент усетих, че нещо ми липсва и реших да постигна мечтата и си. Не се срамувам да влизам с името си. Няма от какво. Точно, защото постигам всичко сама и не завися от никого. Така, че имам правото да говоря. Най-много се радвам на свободата си.[/quote]

ВЪПРЕКИ, че досега почти никога не съм писала във форум, мисля че днес прекалявам, това по принцип не ми е интересно, но искам да
КАЖА БРАВО на martinova

лизките ти трябва да се гордеят с теб, аз се гордея / ако има значение/

За разликите в писмен - устен изпит

мисл, че в устния изпит има и доза субективизъм..... притеснения и т.н.

Чао и успехи, че ме чака разходка. Възползвайте се и вие от хубавото време! ПЕТЪК е!
p_gospodinova
Нов потребител

Мнениеот mitko6 » 02 Фев 2007, 18:48

rmartinova, имаш лично съобщение!
mitko6
Потребител

Мнениеот rmartinova » 02 Фев 2007, 20:17

Е благодаря на всички, но не мисля, че заслужавам такива ласкателства. Не мисля, че е нормално, когато се опитваш да играеш по правилата е нещо свръхестествено. Иска ми се това да стане нормалното. Но уви! В тази държава се оказва, че дори да си способен гледаш да намериш лесния начин. Ако има конкурс да го заобиколиш и все така си я караме. Мисля си, обаче че сред хората, които са се класирали на този конкурс мнозинството честно са спечелили и не трябва заради един или двама да обвиняваме всички.
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот nikitamileff » 02 Фев 2007, 23:48

специални поздрави за доброто представяне на Иво! /Ивайло Асенов Йорданов/. С най-добри пожелания за успешна кариера! Ако случайно влизаш в този форум, драсни 1 лично съобщение че съм ти изгубил координатите
nikitamileff
Нов потребител

Мнениеот doraflora » 03 Фев 2007, 00:22

може ли някой да каже до кой вх. № на ВСС са кандидатите за София
doraflora
Нов потребител

Мнениеот doraflora » 03 Фев 2007, 10:55

нещо стихна форума
doraflora
Нов потребител

Мнениеот shturka » 03 Фев 2007, 12:36

ми кво повече да коментираме? Доволни или недоволни, всяко чудо за три дни. Аз лично вече не пиша в този форум, щото още не мога да преживея разочарованието си от оценката на устния изпит и не мога да си обясня защо ми писаха 4.20 - пълен позор! Вярно е, че не бях за 6, защото допуснах някой грешки, но чак пък 4.20 ! Не страдам толкова затова че не станах съдия, защото си имам доста хубава работа, но много ме боли от позорната оценка. Кажете рецепта как да преодолея срама си.
shturka
Младши потребител

Мнениеот shturka » 03 Фев 2007, 12:45

Р.Мартинова, би ли си дала номера на ISQ- то , ако желаеш разбира се
shturka
Младши потребител

Мнениеот vikin » 03 Фев 2007, 14:23

Поздравления на колегите, които се решиха и тази година да премерят сили в неравната битка за честа да носят черната тога! Браво на тези от челните места в класацията, браво и на онези, за които този изпит не е бил най-благоприятната среда, да покажат истинските си възможности. От опита ми на предешните изпити съм се убедила, че оценката на комисиите за професионалните качества на кандидатите далеч не може да се сметне за миродавна. Познавам много хора които са чудесни професионалисти и истински личности, които не можаха да се класират на изпитите, но това не ги прави по-ложи от другите, които вече работят в системата. Жалко е за държавата и за правосъдието изобщо, че по начина, по които се провеждат конкурсите, не могат да бъдат разпознати именно тези хора, които имат не само професионални, но и подходящите личности качества за да заработи най-после добре тази правосъдна система.
Това обаче са всеизвестни истини.
Аз лично тази година ще се оптам да защитя знаниято си само на изпита за мл. прокурори....Прецених, че длъжноста ми допада по-вече.Все още няма резултати от писмения изпит, а за усния сигурно нещата ще са сходни с този на съдийския. Така че успех на всички и горе главата. Правото е необятен океан, в който човек може да плува не само като прокурор или съдия.....
vikin
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити