Здрасти на вси4ки!:)
Абе евентуално някой да е наясно какъв ще бъде този филм...4увам разли4ни и противоре4иви неща, готвя си се лека-полека (като ми остане време), но и идея си нямам на какво да наблегна..Според посветените кое е най-същественото?????????
Предварително благодаря на всички!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗПИТ ЗА МЛ.АДВОКАТИ
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
ml.advokati
I az tova se pitam,razbraj samo ,4e ima na testa mniogo vaprosi otnosno srokove i na kazusite moje da se polzvat nor. aktove,ustnijat bil truden,nadjavam se i az na njakakva info. mersi
- xx
В предишна тема по въпроса
бях посочила линка към изпита юни месец. Там колегите са обсъждали казусите и два-три въпроса от теста. Единият по спомен беше:
От коя дата може да се придобива по давност държавно имущество?
1990г; 1996; 2000 г.
Това според мен е бил от най-трудните въпроси, защото доста беше разискван във форума.
От коя дата може да се придобива по давност държавно имущество?
1990г; 1996; 2000 г.
Това според мен е бил от най-трудните въпроси, защото доста беше разискван във форума.
- Тина
До "Гост"
Да, с "Я си прочетете ЗДС" всеки знае, но на теста не се ползват закони. А и според мен е адски глупаво да се помни кога точно е вкарана думичката "Давност" и кога законодателят не я бил употребил, но е имал предвид същото. А Вие, колега "Гост", нима сте си направил/а труда да запомните годините или даже броевете на ДВ на всичките промени?
- Тина
В интерес на истината
имаше няколко постинга, докато се засече годината на въпросната промяна относно давността. И като се има предвид, че освен този въпрос от теста беше коментиран още само един, стори ми се уместно да се изразя "беше доста обсъждан".
Другият въпрос беше приблизително:Сделките с колко вида недвижими имоти подлежат на вписване?
1, 3 или 5?
Отговорът го знам. Но не от практиката, защото още нямам голяма такава. Не пищя като ощипана, просто отбелязах, че тези въпроси бяха обсъждани и вероятно са се сторили най-трудни на колегите.
Другият въпрос беше приблизително:Сделките с колко вида недвижими имоти подлежат на вписване?
1, 3 или 5?
Отговорът го знам. Но не от практиката, защото още нямам голяма такава. Не пищя като ощипана, просто отбелязах, че тези въпроси бяха обсъждани и вероятно са се сторили най-трудни на колегите.
- Тина
.......and so on:)
Мътна работа..но нека посрещнем неизбежното с достойнство и стил:ппППП
Като гледам май само аз и Тина наистина се интересуваме как протича изпита..е, ще разказваме когато мине:)
А относно сроковете..да не изпускаме и несравнимия ЗУТ..както може би и данъчните закони:)
Успех на всички.. и на мен разбира се:)
Като гледам май само аз и Тина наистина се интересуваме как протича изпита..е, ще разказваме когато мине:)
А относно сроковете..да не изпускаме и несравнимия ЗУТ..както може би и данъчните закони:)
Успех на всички.. и на мен разбира се:)
- Blackthorn
-imalo e i vapros za oblastnija upravitel-pred kogo se objalvat negovite aktove?Otgovorat e pred VAS.
-posle za kakva suma na iska se gleda delo ot okrajen sad-otgovorat e :nad 5000 lv.
-do koga moje da se prieme nasledstvo?Otgovor:njama srok
-koi otkriva proizvodstvo po nesastojatelnost?Otgovor:sadat
-koi ima pravo na zapazen djal? i t.n.
-posle za kakva suma na iska se gleda delo ot okrajen sad-otgovorat e :nad 5000 lv.
- xx
-imalo e i vapros za oblastnija upravitel-pred kogo se objalvat negovite aktove?Otgovorat e pred VAS.
- xx
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|