начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

информация за ВИПОНД Симеоново

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

информация за ВИПОНД Симеоново

Мнениеот MpaBkaTaHkucT » 26 Окт 2006, 18:03

Привет на всички батковци :) Казвам се Данаил от Троян съм на 17 г. значи искам да кандидатствам в Симеоново по възможност специалност 'Факуктет Сигурност' обаче изобщо не съм в час със нещата смисал такъв как по точно се влиза .... ии наи-вече вярни ли са тия слухове че само 'момченца от голямото добрутро' влизат :evil: в общи линии е това главно какви по точно са изпитите?По история знам че са около 30 теми и ти се пада 1 от тях,а за Бълг. език ... тема ли е пак ... тест ли е ... кво е :?: Моля ви пишете и благодаря предварително :D
MpaBkaTaHkucT
Нов потребител

Re: информация за ВИПОНД Симеоново

Мнениеот veronika1 » 26 Окт 2006, 18:10

MpaBkaTaHkucT написа:Привет на всички батковци :) Казвам се Данаил от Троян съм на 17 г. значи искам да кандидатствам в Симеоново по възможност специалност 'Факуктет Сигурност' обаче изобщо не съм в час със нещата смисал такъв как по точно се влиза .... ии наи-вече вярни ли са тия слухове че само 'момченца от голямото добрутро' влизат :evil: в общи линии е това главно какви по точно са изпитите?По история знам че са около 30 теми и ти се пада 1 от тях,а за Бълг. език ... тема ли е пак ... тест ли е ... кво е :?: Моля ви пишете и благодаря предварително :D

Мили ми Дидко, ако изкараш прилични оценки ще влезеш в Академията :) Изчети всичко по-долу и ако имаш въпроси, тогава питай :)
http://www.academy.mvr.bg/Educational_a ... efault.htm
veronika1
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 13 Ное 2006, 18:52

Вчера беше. И аз бях на седемнадесет. На военна комисия ме питаха, дали не искам да кандидатствувам във военно училище. Казах, че бих кандидатствувал в "школата на КДС" /Тогава беше КДС- нещо като КГБ/. Военните започнаха да се побутват и да се питат, дали това е военно учебно заведение... Толкова тайно беше, че дори те не знаеха какъв е статутът му.
После кандидатствувах в Окръжното управление- отдел "Кадри". Приеха ми документите- молби, формуляри, анкетни листове- каквото ми дадоха- попълних. Не ми разрешиха да попълвам графата за факултет.
След това кандидатствувах като кандидат-студент. Същите изпити и тогава на същите дати като юридическия факултет. Дори държах изпитите в СУ. След това по едно време на полети /бях в казармата/ баща ми се обади и ми каза, че съм приет във факултета на милицията. Ръководителят на полетите- майор Джими Ринков/славен мъж/ ми каза, че ако откажа съм луд. Казах на баща ми да ме запише и да ми прехвърли оригинала от дипломата от утиверситета. После разбрах, че когато баща ми отишъл да прехвърля оригинала, от там разбрал, че той вече е прехвърлен служебно.
Като започнах във факултет "Народна милиция", разбрах, че хорариумът ни е много по голям откъм юридическите дисциплини, а пък ДС наблягали повече на тайните работи. Това оказа влияние при учението ми в СУ- имах по-малко приравнителни изпити за специалността "юрист".
След това, когато станаха промените, ДС бяха лошите. Какъвто съм карък, шях да служа я в шесто, я в нещо по-гадно. Не избираш. Каквото ти се падне. Когато бях в полицейския синдикат, Христо Данов /като министър/ каза, че е имал късмет, та се е паднал в артилерията. Онези, които са се паднали в "ловните дружини" впоследствие са избити от народния съд!!!
Изкарах служба за категорията, изучих се за юрист и смених професията. Интересно е, че когато кандсидатствувах/в началото/ в университета, дори не проверих дали съм приет. Тогава момчетата влизаха с доста нисък бал. Меракът ми беше да стана офицер от криминалната полиция...
Сравни и си помисли добре!...
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Конкурси, изпити