начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как се кандидатства за младши адвокат

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Как се кандидатства за младши адвокат

Мнениеот dzhenkov » 13 Мар 2007, 18:39

Здравейте, ще съм ви благодарен, ако ми обясните процедурата за кандидастване за младши адвокат. Бихте ли ми казали от къде мога да получа повече информация за условията и изискванията :wink:
dzhenkov
Младши потребител

Мнениеот Гост » 27 Мар 2007, 14:17

от Закона за адвокатурата

Чл. 20. (1) Правоспособен юрист с юридически стаж под две години, който отговаря на изискванията по чл. 4, ал. 1, т. 1, 2, 4 и 5, спрямо когото не съществуват пречки по чл. 5, може да бъде вписан като младши адвокат въз основа на решение на адвокатския съвет.

(2) Кандидатът за младши адвокат подава молба по реда на чл. 6, ал. 1 и 2 до адвокатския съвет, като прилага съответните документи.

(3) Решението и мълчаливият отказ за вписване подлежат на обжалване по реда на чл. 7.

(4) Младшият адвокат полага клетва по реда на чл. 9, ал. 1 и 2.

(5) Младшият адвокат има правата и задълженията на адвокат с посочените в този закон ограничения.

(6) Младшият адвокат може да представлява и защитава страни по дела в районните съдилища и по същите дела в окръжните съдилища, а заедно с друг адвокат - и по първоинстанционни дела в окръжните съдилища.

(7) Към адвокатските колегии се създава регистър на младшите адвокати.

(8) След вписване в регистъра по ал. 7 и в Единния регистър на младшите адвокати при Висшия адвокатски съвет на младшия адвокат се издава карта.

(9) След изтичане на две години младшият адвокат придобива правата на адвокат, освен ако не са възникнали пречките по чл. 5 и му се издава карта на адвокат.

Успех колега и помни-адвокатурата е най-достойната професия
Гост

Назад към Конкурси, изпити