- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
И пак ще има изпити за магистрати!
Г) Предложение за обявяване на конкурси за назначаване на съдии и младши съдии, прокурори и следователи.
..........................................................................................................
Това е точка от заседанието на ВСС за днес 11.04.2007г.
ЧЕТЕТЕ!
ДОРИ И КОГАТО ХОДИТЕ НА ТОАЛЕТНА, ВЗИМАЙТЕ КНИГИТЕ!
ВРЕМЕ НЯМА!
..........................................................................................................
Това е точка от заседанието на ВСС за днес 11.04.2007г.
ЧЕТЕТЕ!
ВРЕМЕ НЯМА!
- fixxxer
- Потребител
Ако Борис Велчев е в конкурсната комисия ,бих могла да опитам на така наречените конкурси.Иначе -не.
- kasidi
- Потребител
ВРЕМЕ НЯМА!
Че аз предимно в тоалетната чета. Извън нея нямам време.
________
Имаше едно такова за гласова поща:
Абонатът в момента е в тоалетната и ще остане там още един час - чете "Анна Каренина". Моля, оставете съобщение.
-
portokal - Старши потребител
Ами то с четене само дали ще стане?!
До сега не съм кандидатсвала поради много пречини, сега много се замислям...
До сега не съм кандидатсвала поради много пречини, сега много се замислям...
- tedi_
- Нов потребител
Аз пък съм кандидатствала три пъти до момента и засега съм настроена да продължавам до дупка. Айде, не чак до пенсия (нали може да ни пенсионират на цели 68 години), но сигурно докъм 50-годишна възраст.
Бях решила по едно време, че не е за простосмъртни (евентуално може да успее някой гениален), но хора, които познавам, успяха, доколкото ми е известно, без връзки и рушвети.
Само с четене не знам дали става, но без четене - гаранция - не става. Това разбрах пък след първите си един-два конкурса.
И аз не обичам да уча, но това е положението.
Набутани наши хора със сигурност няма да липсват и в бъдеще, но смятам, че това не е съвсем единственият начин.
Бях решила по едно време, че не е за простосмъртни (евентуално може да успее някой гениален), но хора, които познавам, успяха, доколкото ми е известно, без връзки и рушвети.
Само с четене не знам дали става, но без четене - гаранция - не става. Това разбрах пък след първите си един-два конкурса.
И аз не обичам да уча, но това е положението.
Набутани наши хора със сигурност няма да липсват и в бъдеще, но смятам, че това не е съвсем единственият начин.
-
Колеги, има ли представа някой конкурса за мл.съдии за кои съдилища ще бъде, защото доколкото знам трябва да се проведе такъв конкурс за административните съдилища
- sogio
- Потребител
Не мога да разбера защо не назначат останалите класирани от конкурса ,който се проведе преди 2 месеца след като се отварят нови места.Сега отново нерви ,разходи с пр.
- medeq
- Нов потребител
medeq написа:Не мога да разбера защо не назначат останалите класирани от конкурса ,който се проведе преди 2 месеца след като се отварят нови места.Сега отново нерви ,разходи с пр.
Именно!!!
- andronika
- Потребител
По информация от "вътрешни хора", конкурсът за младши съдии ще е за новооткритите административни съдилища. За повечето ще са по 1-2 бройки, само за София-град ще са малко повече.
Гласували са да има конкурс и за съдии, прокурори и следователи, но за различни по ранг съдилища и прокуратури /районни и други/, както и твърде различни от "географска гледна точка".Остава само да изчакаме да видим конкретното разпределение; предполагам, че другата седмица най-късно вече ще се знае, а ще има и обява в "Държавен вестник", разбира се.
Трябва май да си припомняме административното право и процес
Не съм ги пипвал от години, даже АПк-то не съм го чел
Гласували са да има конкурс и за съдии, прокурори и следователи, но за различни по ранг съдилища и прокуратури /районни и други/, както и твърде различни от "географска гледна точка".Остава само да изчакаме да видим конкретното разпределение; предполагам, че другата седмица най-късно вече ще се знае, а ще има и обява в "Държавен вестник", разбира се.
Трябва май да си припомняме административното право и процес
Не съм ги пипвал от години, даже АПк-то не съм го чел
- fixxxer
- Потребител
ето го и протокола:
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm
- titin
- Потребител
Г/ ОТНОСНО: Предложение за обявяване на конкурси за назначаване на съдии и младши съдии, прокурори и следователи
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
1. ДАВА СЪГЛАСИЕ да се организират и проведат конкурси за назначаване на младши съдии, съдии в районните и окръжните съдилища, прокурори в районните прокуратури и следователи в окръжните следствени служби съгласно предложение на Комисията по предложенията и атестирането и обобщена справка от отдел „Съдебни кадри и конкурси на магистрати”.
2. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 48 /четиридесет и осем/ щатни бройки “СЪДИИ” в районите съдилища, както следва:
РС гр. Горна Оряховица - 2 щ. бр. –
в това число една по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр. – със срок до 12.11.2007 г.
РС гр. Сандански - 1 щ. бр. - по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр. – със срок до 31.10.2007 г.
РС гр. Омуртаг - 2 щ. бр.
РС гр. Видин - 4 щ. бр.
РС гр. Лом - 1 щ. бр.
РС гр. Елена - 1 щ. бр.
РС гр. Пловдив - 6 щ. бр.
РС гр. Ловеч - 2 щ. бр. –
в това число една по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр.
РС гр. Бяла - 1 щ. бр.
РС гр. Нови Пазар - 1 щ. бр.
РС гр. Попово - 3 щ. бр.
– в това число две по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр.
РС гр. Балчик - 1 щ. бр.
РС гр. Чепеларе - 2 щ.бр.
РС гр. Силистра - 2 щ.бр.
РС гр. Варна - 4 щ.бр.
РС гр. Малко Търново - 1 щ.бр.
РС гр. Гоце Делчев - 1 щ.бр.
РС гр. Разлог - 4 щ.бр.
РС гр. Генерал Тошево - 1 щ.бр.
РС гр. Перник - 1 щ.бр.
РС гр. Кубрат - 1 щ.бр.
РС гр. Гълъбово - 2 щ.бр.
РС гр. Радомир - 2 щ.бр.
РС гр. Шумен - 2 щ.бр.
Общо 48 щ. бр.
3. На основание чл. 127в, ал. 1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 27 /двадесет и седем/ щатни бройки “СЪДИИ” в окръжните съдилища, както следва:
ОС гр. Смолян - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр. – в това число един наказателен и двама граждански
ОС гр. Ловеч - 2 щ. бр. – в това число един граждански и един наказателен
ОС гр. Русе - 6 щ. бр. – в това число двама наказателни и четири граждански
ОС гр. Варна - 4 щ. бр.
Софийски градски съд - 8 щ. бр. – граждански
ОС гр. Хасково - 3 щ. бр.
Общо 27 щатни бройки
4. На основание чл. 127а, от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 19 /деветнадесет/ щатни бройки “МЛАДШИ СЪДИИ” в окръжните съдилища, както следва:
Софийски окръжен съд - 2 щ. бр.
ОС гр. Разград - 1 щ. бр.
ОС гр. Видин - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 2 щ. бр.
ОС гр. Сливен - 2 щ. бр.
ОС гр. Ловеч - 1 щ. бр.
ОС гр. Габрово - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ.бр.
ОС гр. Русе - 1 щ.бр.
Общо 19 щ. бр.
5. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 6 /шест/ щатни бройки “ПРОКУРОР” в районните прокуратури, както следва:
СРП - 3 щ. бр.
РП гр. Раднево - 1 щ. бр.
РП гр. Попово - 1 щ. бр.
РП гр. Смолян - 1 щ. бр.
Общо 6 щ. бр.
6. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 4 /четири/ щатни бройки “СЛЕДОВАТЕЛ” в Окръжните следствени служби, както следва:
ОСС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОСС гр. Силистра - 2 щ. бр.
ОСС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
Общо 4 щ. бр.
7. Конкурсите да се проведат от конкурсна/и комисия/и на два етапа – писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 2/28.06.2006г. на ВСС за реда за провеждане на конкурсите за съдии, прокурори и следователи.
8. Писмените изпити за конкурсите за младши съдии, съдии, прокурори и следователи да се проведат в зали 272 и 292 на СУ “Климент Охридски”, от 9.00 часа, както следва:
на 08.06.2007 г. - за младши съдии ;
на 14.06.2007 г. – за районни съдии;
на 21.06.2007 г. – за окръжни съдии – гражданско право;
на 22.06.2007 г. – за окръжни съдии – наказателно право;
на 15.06.2007 г. – за прокурори в районните прокуратури;
на 28.06.2007 г. - за следователи в окръжните следствени служби.
9. Устните изпити да се проведат по график и на място, определени от конкурсните комисии.
10. Заявление и документи за участие в конкурса се подават до административния ръководител на съответния съд, прокуратура и окръжна следствена служба, в 14 - дневен срок от датата на публикуване на обявите в “Държавен вестник”.
11. Възлага на административните ръководители на съдилищата, прокуратурите и окръжните следствени служби:
11.1. Да определят длъжностно/и лице/а за приемане и завеждане с регистрационен номер на подадените заявления.
11.2. На първия работен ден след изтичане на срока за приемане на кандидатите да изпратят списъка на кандидатите и техните документи във Висшия съдебен съвет.
12. На следващо заседание на ВСС да се одобрят разширените списъци на членове на конкурсните комисии за конкурса за прокурори в районните прокуратури и следователи в окръжните следствени служби.
13. Упълномощава Главния секретар на ВСС да сключи договор с ректора на СУ “Климент Охридски” за наемане на зали в сградата на университета за провеждане на писмените изпити за младши съдии, съдии в районните съдилища, съдии в окръжните съдилища, прокурори и следователи
14. Възлага на Главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждането на конкурсите.
Време няма -действайте!!!
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
1. ДАВА СЪГЛАСИЕ да се организират и проведат конкурси за назначаване на младши съдии, съдии в районните и окръжните съдилища, прокурори в районните прокуратури и следователи в окръжните следствени служби съгласно предложение на Комисията по предложенията и атестирането и обобщена справка от отдел „Съдебни кадри и конкурси на магистрати”.
2. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 48 /четиридесет и осем/ щатни бройки “СЪДИИ” в районите съдилища, както следва:
РС гр. Горна Оряховица - 2 щ. бр. –
в това число една по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр. – със срок до 12.11.2007 г.
РС гр. Сандански - 1 щ. бр. - по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр. – със срок до 31.10.2007 г.
РС гр. Омуртаг - 2 щ. бр.
РС гр. Видин - 4 щ. бр.
РС гр. Лом - 1 щ. бр.
РС гр. Елена - 1 щ. бр.
РС гр. Пловдив - 6 щ. бр.
РС гр. Ловеч - 2 щ. бр. –
в това число една по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр.
РС гр. Бяла - 1 щ. бр.
РС гр. Нови Пазар - 1 щ. бр.
РС гр. Попово - 3 щ. бр.
– в това число две по чл. 68, ал.1, т. 3 КТр.
РС гр. Балчик - 1 щ. бр.
РС гр. Чепеларе - 2 щ.бр.
РС гр. Силистра - 2 щ.бр.
РС гр. Варна - 4 щ.бр.
РС гр. Малко Търново - 1 щ.бр.
РС гр. Гоце Делчев - 1 щ.бр.
РС гр. Разлог - 4 щ.бр.
РС гр. Генерал Тошево - 1 щ.бр.
РС гр. Перник - 1 щ.бр.
РС гр. Кубрат - 1 щ.бр.
РС гр. Гълъбово - 2 щ.бр.
РС гр. Радомир - 2 щ.бр.
РС гр. Шумен - 2 щ.бр.
Общо 48 щ. бр.
3. На основание чл. 127в, ал. 1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 27 /двадесет и седем/ щатни бройки “СЪДИИ” в окръжните съдилища, както следва:
ОС гр. Смолян - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр. – в това число един наказателен и двама граждански
ОС гр. Ловеч - 2 щ. бр. – в това число един граждански и един наказателен
ОС гр. Русе - 6 щ. бр. – в това число двама наказателни и четири граждански
ОС гр. Варна - 4 щ. бр.
Софийски градски съд - 8 щ. бр. – граждански
Общо 27 щатни бройки
4. На основание чл. 127а, от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 19 /деветнадесет/ щатни бройки “МЛАДШИ СЪДИИ” в окръжните съдилища, както следва:
Софийски окръжен съд - 2 щ. бр.
ОС гр. Разград - 1 щ. бр.
ОС гр. Видин - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 2 щ. бр.
ОС гр. Сливен - 2 щ. бр.
ОС гр. Ловеч - 1 щ. бр.
ОС гр. Габрово - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ.бр.
ОС гр. Русе - 1 щ.бр.
Общо 19 щ. бр.
5. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 6 /шест/ щатни бройки “ПРОКУРОР” в районните прокуратури, както следва:
СРП - 3 щ. бр.
РП гр. Раднево - 1 щ. бр.
РП гр. Попово - 1 щ. бр.
РП гр. Смолян - 1 щ. бр.
Общо 6 щ. бр.
6. На основание чл. 127в, ал.1 от ЗСВ ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на 4 /четири/ щатни бройки “СЛЕДОВАТЕЛ” в Окръжните следствени служби, както следва:
ОСС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОСС гр. Силистра - 2 щ. бр.
ОСС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
Общо 4 щ. бр.
7. Конкурсите да се проведат от конкурсна/и комисия/и на два етапа – писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 2/28.06.2006г. на ВСС за реда за провеждане на конкурсите за съдии, прокурори и следователи.
8. Писмените изпити за конкурсите за младши съдии, съдии, прокурори и следователи да се проведат в зали 272 и 292 на СУ “Климент Охридски”, от 9.00 часа, както следва:
на 08.06.2007 г. - за младши съдии ;
на 14.06.2007 г. – за районни съдии;
на 21.06.2007 г. – за окръжни съдии – гражданско право;
на 22.06.2007 г. – за окръжни съдии – наказателно право;
на 15.06.2007 г. – за прокурори в районните прокуратури;
на 28.06.2007 г. - за следователи в окръжните следствени служби.
9. Устните изпити да се проведат по график и на място, определени от конкурсните комисии.
10. Заявление и документи за участие в конкурса се подават до административния ръководител на съответния съд, прокуратура и окръжна следствена служба, в 14 - дневен срок от датата на публикуване на обявите в “Държавен вестник”.
11. Възлага на административните ръководители на съдилищата, прокуратурите и окръжните следствени служби:
11.1. Да определят длъжностно/и лице/а за приемане и завеждане с регистрационен номер на подадените заявления.
11.2. На първия работен ден след изтичане на срока за приемане на кандидатите да изпратят списъка на кандидатите и техните документи във Висшия съдебен съвет.
12. На следващо заседание на ВСС да се одобрят разширените списъци на членове на конкурсните комисии за конкурса за прокурори в районните прокуратури и следователи в окръжните следствени служби.
13. Упълномощава Главния секретар на ВСС да сключи договор с ректора на СУ “Климент Охридски” за наемане на зали в сградата на университета за провеждане на писмените изпити за младши съдии, съдии в районните съдилища, съдии в окръжните съдилища, прокурори и следователи
14. Възлага на Главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждането на конкурсите.
Време няма -действайте!!!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Колеги дали конкурса е публикуван в ДВ вече?Защо няма конкурс за младши съдии в административните съдилища?
- legenora
- Потребител
Е -е-е... Много бързате. Онзи ден е взето решението, пък да е обнародвано днес!?!?!? Те едва днес са изготвили протокола, пък докато го пуснат за обнародване.....
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Странно, информацията, че конкурса за мл.съдии ще е за административните съдилища не се оказа вярна. Абсолютно прави са колегите, които казаха, че няма логика преди месец-два да имаше пак конкурс за младши - защо тогава не пуснаха бройките?!?Още повече че има съдилища, които и тогава и сега имат бройки за младши -в това няма никаква логика.
Що се отнася до бройките за районни съдии и прокурори, прави впечатление, че с някои изключения /6 за Пловдив, 4 за Варна/, като цяло са все за разни села и паланки от рода на Нови пазар, Радомир, Малко Търново, Попово, Чепеларе и незнам си още кои.
Пари да ми дават, там магистрат не ставам. Конкуренцията ще е слаба - кой ще иска да отиде, освен ако не си е от там, живее там и има нужния 2-год. стаж.
А за местата за окръжни съдии ще се борят според мен основно настоящи районни магистрати, така че тях въобще и не ги коментирам.
Все пак е шанс за много колеги, които искат да влязат в съдебната система, може би последния по сегашния ЗСВ.
Обявата в ДВ ще я публикуват другата седмица сигурно.
Що се отнася до бройките за районни съдии и прокурори, прави впечатление, че с някои изключения /6 за Пловдив, 4 за Варна/, като цяло са все за разни села и паланки от рода на Нови пазар, Радомир, Малко Търново, Попово, Чепеларе и незнам си още кои.
Пари да ми дават, там магистрат не ставам. Конкуренцията ще е слаба - кой ще иска да отиде, освен ако не си е от там, живее там и има нужния 2-год. стаж.
А за местата за окръжни съдии ще се борят според мен основно настоящи районни магистрати, така че тях въобще и не ги коментирам.
Все пак е шанс за много колеги, които искат да влязат в съдебната система, може би последния по сегашния ЗСВ.
Обявата в ДВ ще я публикуват другата седмица сигурно.
- fixxxer
- Потребител
Какво предвиждат измененията в ЗСВ за конкурсите за магистрати ? Ако ви се пише, моля да споделите ! Не съм разглеждала проекта за измененията.
- zlasenova
- Младши потребител
Доста хора биха се пробвали за малки градове близо до родните им места, макар и да не живеят в тях. Не мисля, че ще е слаба.
----------------------------------
Интересно, в наредбата пише: "При провеждане на конкурс за съдии в районен съд и съдии в окръжен съд се съставят по десет казуса за съответната специализация по правен отрасъл, съобразно обявените места." А няма обявена специализация за районните. Промени в наредбата ли се чакат?
-
|
|