начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Държавен изпит

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Държавен изпит

Мнениеот hekuba » 13 Май 2007, 10:20

Здравейте.
Студентка съм в ПУ и вчера се явих за 3-ти път на държавен изпит по гражданскоправни науки.Казуса беше изключително труден и мисля че не се справих.Според новите регламенти , изгубих студентските си права и за да ги въстановя ще трябва да спонсорирам университета със 700 лива и една година нява да имам право да се явявам.
Мисля че не е коректно защото преподавателите по всякакъв начин се опитват да ни затруднят и да ни прецакват по 2-3 години с някакви изпити.
Мислите ли че е несправедливо?Аз мисля че да.
То това не са преподаватели а асистентите се смятат за някакви преподаватели в ХАРДВАРД.
оОсобено асистент Ганчев който има толкова много коплекси че се чуди вече къде да си ги избива.
СРАМ за Университета.
Дано да потвърдят решението на ВАС и следващата година да махнат казусите че колкото и да си чел , един казус може да те прецака и да не те допуснат до държавните.Вече като са го направили като отделен изпит , мисля че казуса трябва да се признава а не всяка година да се явяваме на един и същи изпит.
Пожелавам на всички колеги успех и дано по-скоро да се дипломирате.Трябва да имате късмет а не знание.
hekuba
Нов потребител

Мнениеот a_kostadinov » 13 Май 2007, 11:04

Аз съм завършил ПУ през 2005 г. Не мога да разбера от какво се оплаквате. След като не можете да си вземете държавния изпит вече трети път, мисля, че за Вас и за бъдещите Ви клиенти ще бъде по-добре да не завършвате.
Действително някои от асистентите в ПУ се смятат за "голяма работа" и понякога стават смешни. Но това далеч не може да се каже за всички, особено пък за Ганчев. Преподавал ми е, дори няколко пъти сме се засичали по заведения. Той е един от малкото, които не подминават студентите на улицата, освен това не се притеснява и да ходи по заведения с тях. Нищо, че на другия ден тези, с които е бил в заведението, са най-разпитвани в упражненията.
Колкото до знанията и късмета - вярно е, че късметът е важен. Но ако имаш знания и си подготвил всички теми дори и без късмет не може 3 пъти да те късат на един изпит. Така че за следващия път просто се подгответе по-добре! Или просто се откажете от правото...
a_kostadinov
Младши потребител

Мнениеот hekuba » 13 Май 2007, 11:19

Не съм съгласна с вас.Сесестриално съм завършила преди срока и средния успех ми е 5.60.Мисля че бъдещите ми клиенти не биха се оплаквали от мен защото вече практикувам в една кантора и досега никой не се е оплакал.В това Ганчев да излиза със студентите няма нищо лошо.Той просто си набелязва 5-6 студета които са му симпатични и въпреки че на следващия ден са най-изпитваните на края най-леко минават.Просто той е един смешен и пристрастен асистент.Даже в момента не изпитвам удоволствие и въпреки че положението ми не ми позволява да пиша такива неща , нява да се въздържа този път!
hekuba
Нов потребител

Мнениеот nemesis » 13 Май 2007, 11:59

Аз също съм завършил в Пловдивския Университет,и то доста наскоро,като си взех и трите държавни наведнъж.Не смятам че е сложно,необходимо е наистина да се знае,а не да се имитира.Относно това че работите в кантора,то това не е признак за вашите професионални качества,понеже повечето са сервират кафе на истинските юристи,а пред колегите си се правят на богове,,,,,фасони,фасони.А по отношение на ас.Ганчев,се чудя какъв ви е проблема,той само си върши работата,и мога да кажа, че ми беше един от симпатичните асистенти.Винаги се е опитвал човека да даде един друг поглед на гражданския процес, като не се е спирал на единственото мнение в литературата.Вместо да хабите време да злословите за преподавателите, Ви препоръчвам да седнете и да четете за изпитите си.Успех :!:
nemesis
Младши потребител

Мнениеот legenora » 13 Май 2007, 12:19

Това е абсурдно.Вие hekuba явно сте отчаян зубър иначе няма обяснение как не може да си вземете държавните изпити , а имате 5.60.Аз завърших през 2006 и си взех без проблем държавните изпити…нямаше никакво заяждане и темподобни от страна на комисията.Относно казуса ,вчера бях на кафе с колеги , които се явиха и честно да ти кажа да се изкара “издържал” на него е просто елементарно , така че айде не дрънкайте врели-некипели във форума.Относно Ганчев да оставим настрана , че е страхотен човек , но аз не съм чувал за друг асистент , който ако поискаш се ангажира да ти праща подбрана съдебна практика по maila , да организира посещения в съда , да се бърка в джоба и да черпи студентите си накрая на семестъра(които посещават упражненията разбира се и са проявили някакво старание , а не се развяват из кантори като секретарки и да се изживяват като преуспели юристи) , да ти дава книги и учебници ако имаш нужда и не можеш да си ги купиш или да ги намериш в библиотеката и т.н.Като обобщение: я си гледайте работата и не занимавайте форума и колегите със собствената си негодност!!!!!
legenora
Потребител

Мнениеот hekuba » 14 Май 2007, 19:52

[quote="legenora"]Това е абсурдно.Вие hekuba явно сте отчаян зубър иначе няма обяснение как не може да си вземете държавните изпити , а имате 5.60.Аз завърших през 2006 и си взех без проблем държавните изпити…нямаше никакво заяждане и темподобни от страна на комисията.Относно казуса ,вчера бях на кафе с колеги , които се явиха и честно да ти кажа да се изкара “издържал” на него е просто елементарно , така че айде не дрънкайте врели-некипели във форума.Относно Ганчев да оставим настрана , че е страхотен човек , но аз не съм чувал за друг асистент , който ако поискаш се ангажира да ти праща подбрана съдебна практика по maila , да организира посещения в съда , да се бърка в джоба и да черпи студентите си накрая на семестъра(които посещават упражненията разбира се и са проявили някакво старание , а не се развяват из кантори като секретарки и да се изживяват като преуспели юристи) , да ти дава книги и учебници ако имаш нужда и не можеш да си ги купиш или да ги намериш в библиотеката и т.н.Като обобщение: я си гледайте работата и не занимавайте форума и колегите със собствената си негодност!!!!![/quote
Няма да се боря с неодушевени предмети!Първо :не сте компетентни да се исказвате за моята годност или негодност тъй като не ме познаватне, както и аз нямам право да се исказвам за вашата годност или негоднос.Това че съм казала мнението си не означава че съм годна или негодна.
За щастие не сервирам кафета на "истинските" юристи а го пия заедно с тях.
Всеки е почнал от някъде така че недейте се исказвайте по впроса , или вие можеби тати ви е купил работно място в някоя фирма ?
Няма срамна работа.Аз не се вживявам в ролята на юрист и не се "фукам" дадох информация за това което работя в момента.
Ако не ви е приятно да ме четете не го правете просто!За какво си губите времето да спорите с някаква негодница?
Пожелавам ВИ успех в риализацията ви като юрист!
hekuba
Нов потребител

Мнениеот kolman » 14 Май 2007, 23:12

Не се ли пише иЗказвам и рЕализация?
А за изпитите догодина и шанса да бъдат отменени от ВАС, предлагам едно мое виждане, а?
1-во заседание по делото - 24.09.2007 год. Евентуално /при най-добри съвпадения/ - последно. Най-малко десет дни за представяне на защити - 05.10.2007 год. Евентуално /при най-добро стечение на обстоятелствата/ - решение около 5.11-15.11.2007 год. Съобщение до страните - около две до три седмици - около 05.12.2007 год. Подаване евентуално на касационна жалба - около 05.01.2008 год. Най-ранно разпределение - след 20.01.2008 год. Насрочване - в края на януари - началото на февруари 2008 год. Дата на гледане - около началото на април 2008 год. Ако и тук има шанс да бъде в едно заседание - около средата - края на май 2008 год най-рано ще има решение. Съобщения и пр. за публикуване в ДВ - публикация в началото на юли 2008 год. - най-рано. А ако на първа и втора инстанция са по няколко заседания????
И накрая един текст от АПК :
Обнародване на съдебното решение
Чл. 194. Съдебното решение, с което се обявява нищожност или се отменя подзаконовият нормативен акт и срещу което няма подадени в срок касационна жалба или протест или те са отхвърлени от второинстанционния съд, се обнародва по начина, по който е бил обнародван актът, и влиза в сила от деня на обнародването му.
Действие на решението за отмяна на подзаконовия нормативен акт
Чл. 195. (1) Подзаконовият нормативен акт се смята за отменен от деня на влизането в сила на съдебното решение.
(2) Правните последици, възникнали от подзаконов нормативен акт, който е обявен за нищожен или е отменен като унищожаем, се уреждат служебно от компетентния орган в срок не по-дълъг от три месеца от влизането в сила на съдебното решение.
А как ще бъдат уредени тези последици? Кой знае!?!.
kolman
Потребител

Назад към Конкурси, изпити