начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Може ли БЕРБАТОВ и ПИБ да отнесат някакво наказание???

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Може ли БЕРБАТОВ и ПИБ да отнесат някакво наказание???

Мнениеот toti99 » 16 Юни 2008, 10:55

Навсякаде/почти/ в публичното пространство се рекламира Първа инвестиционна банка чрез футболиста БЕРБАТОВ , който казва репликата - МОЯТА БАНКА. Потребителите непрекъснато са подложени на тази рекламна атака. Демек - имайте доверие в ПИБ.

Какво става обаче ако се окаже , че БЕРБАТОВ няма достатъчно солидна сума инвестирана в ПИБ / ние потребителите не знаем това / . Тогава ще излезе , че рекламата заблуждава потребителите.

Питането ми е може ли някой , който и да е потребител да заведе дело за измама срещу БЕРБАТОВ И ПИБ.
toti99
Потребител

Мнениеот A.Pato » 16 Юни 2008, 10:58

Изразът "моята банка" не означава задължително, че лицето е клиент на банката. Както например аз ако кажа "моят отбор Милан", това няма да означава, че съм футболист там.
A.Pato
Потребител

Мнениеот toti99 » 16 Юни 2008, 11:46

Рекламата по принцип е послание внушаващо нещо .... в случая доверие в ПИБ. Аз мисля , че когато някой каже - моята банка - трябва поне да има солидна сума в същата. Ако се окаже , че БЕРБАТКАТА няма такова нещо - според мен си е чисто и просто подвеждаща реклама и спокойно може да бъде сезирана Комисията за защита на потребителите която да спре въпросната реклама.
toti99
Потребител

Мнениеот sunrise » 16 Юни 2008, 12:01

Ана какво основание ке падне банковата тайна?
И как ще докажете,че разумен човек би се подвел по Бербатов да влага пари в определена банка? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот barri » 16 Юни 2008, 12:02

Ти сега заради Бербатов ли си се захванал с тази тема, защото 90 % от рекламите в Бг са подвеждащи....не само на ПИБ, ами на мобилните оператори???
barri
Потребител

Мнениеот ytrewq » 16 Юни 2008, 12:11

По данни в пресата Бербатов е прибрал 100 000 евро за тази реклама. Разбира се че това е неговата банка :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 16 Юни 2008, 13:08

Е, никой не ви кара да си слагате парите в ПИб, щом не искате. А да осъдите Бербатов или банката за "подвеждаща" реклама - по-добре зарежете тази идея. :D
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

Мнениеот toti99 » 16 Юни 2008, 13:28

Мнозина от Вас сигурно не помнят 1995 год. Тогава имаше масирана рекламна кампания на Първа частна банка с участието на треньора на националите тогава Пенев. Те го използваха заради успехите от световното в САЩ . Какво стана обаче с Първа частна банка обаче знаем всички. Същото беше и тогава . Внушаваха чрез Пенев доверие , което се оказа фалшиво . Пената разбира се сигурно си е прибрал паричките , както сега ще ги прибере Бербатката .

Аз искам да разбера дали е допустим такъв иск от страна на Комисията за защита на потребителите.
toti99
Потребител

Мнениеот satir » 16 Юни 2008, 14:47

toti99 написа:Рекламата по принцип е послание внушаващо нещо .... в случая доверие в ПИБ. Аз мисля , че когато някой каже - моята банка - трябва поне да има солидна сума в същата. Ако се окаже , че БЕРБАТКАТА няма такова нещо - според мен си е чисто и просто подвеждаща реклама и спокойно може да бъде сезирана Комисията за защита на потребителите която да спре въпросната реклама.
не, не е задължително, това може да е банката която просто го обслужва . Плаща се сметките чрез нея, получава преводи.... или ползва интернет банкирането и..... Достатъчно е да му се превеждат детците по сметка в банката и тя автоматично става негова обслужваща банка...
toti99 написа:Мнозина от Вас сигурно не помнят 1995 год. Тогава имаше масирана рекламна кампания на Първа частна банка с участието на треньора на националите тогава Пенев. Те го използваха заради успехите от световното в САЩ . Какво стана обаче с Първа частна банка обаче знаем всички. Същото беше и тогава . Внушаваха чрез Пенев доверие , което се оказа фалшиво . Пената разбира се сигурно си е прибрал паричките , както сега ще ги прибере Бербатката .

Аз искам да разбера дали е допустим такъв иск от страна на Комисията за защита на потребителите.

какъв риск!?!?!?!? за какво говориш изобщо???? Топалов рекламира Експресбанк, значи ли това че щом той е успешен банката ще фалира?
и изобщо... каква е тая липса на логика????
от пресата:
Топмуцуни напират в рекламите

Известни български актьори и шоу звезди все по-често ре­кламират кой каквото може.

Слави Трифонов, Димитър Бербатов, Веселин Топалов, Мария Илиева продават лицата си за реклами на мощни банки и комуникационни компании. Специалисти в рекламния бранш определят, че муцуни от техния ранг могат да продадат каквото и да е и затова и рекла­мите залагат не на специален сюжет, а на авторитета им.

В последно време обаче все повече актьори напират в ре­кламния бранш, и то защото се изисква актьорски майсторлък. Владо Карамазов в комбина с

красивата Аксиния се впуска в "игра за напреднали" в рекла­мата на водка флирт. Друг кра­савец на родния театър - Деян Донков, играе "мълчалив" биз­несмен в реклама на МТел. Ак­трисата Албена Михова пък се е захванала с ролята на прода­вачка на чипсове. Почти е неу­знаваема на екрана - отъняла е поне с 15 килограма, твърдят приятели на актрисата.

Другите муцуни, които са че­сто търсени за реклами, са фолкдивите. Говори се, че засега най-скъпо платената рекламистка е Камелия - получила е поне 20 бона за реклама на вод­ка....
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 16 Юни 2008, 20:14

Големи сте формалисти . Ако има влог от 100 лв . да формално е и негова банка. Да ама не. Разберете говоря за съществена сума. Сума която ако фалира банката ще го "заболи" така да се каже.

Става въпрос за солидна сума. Какво число трябва да се крие зад това понятие - солидна сума - Вие ще кажете.

В счетоводството имаме такъв приницип - статии който са под опредерен процент от приходите , печалбата и т.н . ние считаме за незначителни и може да не ги взимаме пред вид при правене на изводи за финансовото състояние на определена фирма.

Може ли да се определи сумата която Бербатката трябва да има в ПИБ за да можем да му имаме доверие - разбира се при всичката относителност на това доверие.
toti99
Потребител

Мнениеот ytrewq » 16 Юни 2008, 23:58

toti99 написа:Големи сте формалисти . Ако има влог от 100 лв . да формално е и негова банка. Да ама не. Разберете говоря за съществена сума. Сума която ако фалира банката ще го "заболи" така да се каже.

Става въпрос за солидна сума. Какво число трябва да се крие зад това понятие - солидна сума - Вие ще кажете.

В счетоводството имаме такъв приницип - статии който са под опредерен процент от приходите , печалбата и т.н . ние считаме за незначителни и може да не ги взимаме пред вид при правене на изводи за финансовото състояние на определена фирма.

Може ли да се определи сумата която Бербатката трябва да има в ПИБ за да можем да му имаме доверие - разбира се при всичката относителност на това доверие.

За съжаление или за наша радост и гордост Бербатов е световно известен футболист, а не световно известен счетоводител :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот toti99 » 17 Юни 2008, 09:36

Въпроса е принципен. Няма и капка личен мотив.

Има една приказка - де го чукаш - де се пука.

Последния , да покажеш неква връзка с питането ми.

Има и друга приказка - Всеки с акъла си. Не можеш да се надскочиш.
toti99
Потребител

Мнениеот d_d » 17 Юни 2008, 09:57

toti99 написа:

Май си прав !
Изненадан съм , че един счетоводител гледа чак толкоз формалистично на нещата. Притежателното местоимение "МОЯТА" не изразява само притежание. В българският език, както и в много други езици, то изразява форма на съпричастност, която много често е само и единствено на емоционална основа.
Примери :
О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата... Христо Ботев

Моя страна, моя България...

Цялата тъпа кампания която се проведе срещу тази банка, залагаше на страховете и спомените, които Вие отново излагате. Не случайно тя се разви във форуми от рода на бгмама и други подобни .
d_d
Потребител

Мнениеот sunrise » 17 Юни 2008, 10:40

ytrewq правилно посочва,че Бербатов е световно известен футболист, а не счетоводител. В този смисъл , трудно ще обоснове нормален човек тезата си ,че е бил подведен от футболист, относно стабилността на една банка.
И другото за незначителните счетоводни записвания.Според мен такъв звер нема.эя пропуснете няколко фактурки, ако сте регистрирани по ДДС и толкова значителни ще Ви се сторят ,че свят ще Ви се завие. Освен това , понятието за незначителна сума за Бербатов, доста се различава от това на повечето българи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот milisto.jur » 17 Юни 2008, 10:44

Изобщо не е нужно Бербатов да има дори сметка в тази банка. Когато футболисти рекламират маратонки например, не означава, че са изкупили половината продукция или са акционери на компанията.

Аз не мисля, че с такава реклама чрез образа на Бербатов се повишава доверието в банката, а се повишава известността на нейните продукти. Никой не очаква от футболист да е в състояние да прецени и гарантира сигурността на една банка.
milisto.jur
Младши потребител

Мнениеот toti99 » 17 Юни 2008, 10:46

Никак не ми харесва това , някой да си оправя имиджа с помоща на такива като БЕРБАТОВ И СИЕ.

Банката наскоро имаше проблеми - отбелязаха го и от БНБ. Използването на БЕРБАТОВ за реклама е най-малко неморално от гледна точка на клиентите и кандидат клиентите на банката.
Става въпрос за внушение за стабилност което няма нищо общо с реалноста. Бербатов е само един популярен ритнитопковец - нищо повече. Щом е неговата банка , защо не си сложи всичките пари в тази банка , а агитира с образа си други да го правят.
toti99
Потребител

Мнениеот sunrise » 17 Юни 2008, 10:56

А на Вас какъв всъщност Ви е проблема? Щом сте счетоводител , значи сте достатъчно финанасово грамотен , да не се подведете по Бербатов.
Ами те в рекламите и средства за предпазване от забременяване рекламират..После ще искате тях да ги гоним за бащинство, щото не са се оказали ефикасни. :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот pvln73 » 17 Юни 2008, 11:47

toti99 написа:Никак не ми харесва това , някой да си оправя имиджа с помоща на такива като БЕРБАТОВ И СИЕ.

Банката наскоро имаше проблеми - отбелязаха го и от БНБ. Използването на БЕРБАТОВ за реклама е най-малко неморално от гледна точка на клиентите и кандидат клиентите на банката.
Става въпрос за внушение за стабилност което няма нищо общо с реалноста. Бербатов е само един популярен ритнитопковец - нищо повече. Щом е неговата банка , защо не си сложи всичките пари в тази банка , а агитира с образа си други да го правят.

по скоро от БНБ посочиха, че няма проблеми, ако си спомняте добре или краткосрочната Ви памет не е в ред!!!!!!!!!!
pvln73
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 17 Юни 2008, 11:57

toti99 написа:Въпроса е принципен. Няма и капка личен мотив.

Има една приказка - де го чукаш - де се пука.

Последния , да покажеш неква връзка с питането ми.

Уважаеми неколега,
Да сте чували думата ирония ?:D
ytrewq
Потребител

Мнениеот Blogush » 17 Юни 2008, 12:26

toti99 написа:Никак не ми харесва това , някой да си оправя имиджа с помоща на такива като БЕРБАТОВ И СИЕ.

Ама че глупости...

П.П. Не знаех, че Берба има СД ;)
Blogush
Младши потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити