Уважаеми колеги,
днес 17.06.2008 г. в Държавен вестник е обявен конкурс за районни, окръжни, административни съдии и прокурори. Знам, че истерията пак ще почне, но желая успех на всички кандидати.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА СЪДИИ/ПРОКУРОРИ
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Конкурс, т.е. за първоначално встъпване в системата на съдебната власт или атестиране по документи за хора от системата?
- chronometer
- Младши потребител
chronometer написа:Конкурс, т.е. за първоначално встъпване в системата на съдебната власт или атестиране по документи за хора от системата?
Днес си говорих с един колега, той всяка година им се точи на конкурсите - за първоначално назначаване е!
Не съм видяла обявлението, но според него Заповедта е НИЩОЖНА, предвид че не е спазено изискването да се посочи за какви съдии е назначаването - граждански или наказателни.
- gery
- Потребител
Гери, и аз мисля като твояя колега. Защото в заповедта пише (специално за районните съдии), че изпитните въпроси ще бъдат от материята на гражданскоправните и наказателните науки, което честно казано ме учуди, тъй като следва въпросите да бъдат от тази материя, за каквато ще се кандидатства. Мислех си, че за различните районни съдилища има нужда от съдии от двете направления и затова са писали и двете.
- genius75
- Потребител
Беше..., но сега е 3г.
И няма нищо чудно. Ако не сте забелязали, в районните съдилища съдиите са едни и същи , и по граждански и по наказателни дела.
И няма нищо чудно. Ако не сте забелязали, в районните съдилища съдиите са едни и същи , и по граждански и по наказателни дела.
- hitresa
- Младши потребител
Три години е изискуемия стаж за районни съдии, прокурори и за следователи в ОСлС.
И считам, че Гери и приятелят й имат основание, понеже изискването да се определи профилизацията /граждански или наказателен/ е ИМПЕРАТИВНО. Има го и в Наредба №1 за провеждането на конкурси - вижте го там внимателно, в момента не ми се рови да ви цитирам кой член е, но го има.
Друг е въпроса че профилите са за големите районни и окръжни съдилища, а в малките районни всичко гледат, но така са си го предвидили в нормативните актове, които те издават.
И считам, че Гери и приятелят й имат основание, понеже изискването да се определи профилизацията /граждански или наказателен/ е ИМПЕРАТИВНО. Има го и в Наредба №1 за провеждането на конкурси - вижте го там внимателно, в момента не ми се рови да ви цитирам кой член е, но го има.
Друг е въпроса че профилите са за големите районни и окръжни съдилища, а в малките районни всичко гледат, но така са си го предвидили в нормативните актове, които те издават.
- fixxxer
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|