начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати, кога?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурс за младши магистрати, кога?

Мнениеот vanyasc » 28 Юли 2008, 18:38

Здравейте!
Знае ли някой дали до края на годината ще има конкурс за мл. прокурори или мл. съдии?
vanyasc
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Юли 2008, 18:45

Съгласно закона трябва да има.Дали и кога обаче……..не се знае! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот octavius » 29 Юли 2008, 09:59

информация на ухо: щели да бъдат обявени след съдебната ваканция, накъде през септември
"Как какво... ритуално изгаряне на НПК А може за по-сигурно първо да го обесим".
RinTimTim
octavius
Потребител

Мнениеот vanyasc » 29 Юли 2008, 11:49

Благодаря ви. Дано де е тази есен ...
vanyasc
Младши потребител

Мнениеот punisher » 29 Юли 2008, 12:01

И да не си мислите,че ще станете младши….освен ако нямате солидна подкрепа.Стига се заблуждавате и не се хващайте като удавник за сламка с тези фроформи.А по-добре си направете сметка за реална и земна реализация.
N.B. Не питай старило,а патило.Правете си сами съответните изводи!!!
punisher
Потребител

Мнениеот ragazo » 29 Юли 2008, 13:09

Обясни ми, моля те, какво означава реална и земна реализация.
ragazo
Потребител

Мнениеот hrangelova » 29 Юли 2008, 16:59

Аз също възнамерявам да се явя на следващия конкурс за младши магистрати, поради което ми е особено любопитно какво могат да споделят като впечатления и опит колегите, които вече са преживели тази "драма" :P или :( или :P ?
hrangelova
Младши потребител

Мнениеот punisher » 29 Юли 2008, 17:20

Колеги,има неща,които не се пишат ей-така по форумите,че виж пак за пореден път в нашата държава как действат институциите у нас не за големите,а за точно такива непремерени думи и факти!!!
А пък и в крайна сметка-опитът си е опит и всеки сам преценява дали иска да бъде параван в театъра или актьор,който сам да развива сценария.
punisher
Потребител

Мнениеот fixxxer » 29 Юли 2008, 17:41

Конкурсът за мл. магистрати ще е поредният "конкурс" - ЦИРК в съдебната ни система, но за Видин, Смолян, Разград, Търговище, Силистра и Кърджали, имате шансове по "ЧЕСТНИЯ ПЪТ" поради атрактивността на тези региони.

Ако имате желание да работите на такива места - приятно четене и успех!
fixxxer
Потребител

Мнениеот portokal » 29 Юли 2008, 18:03

Аз съм младши магистрат, та да споделя малко опит и най-вече разсъждения. Една друга младша беше чула (това е от ония "сигурните" информации), че за място на младши съдия в съда, където е назначена тя, се плащал подкуп 30 хиляди лева. По този повод си говорихме с нея, че съпоставено с нейното, за моето място - по-малък град - пазарната цена би трябвало да е около 20-25 хиляди. Защо и Видин, Смолян, Търговище и т.н. да си нямат също цена - 20 хиляди, да речем. Или 15. Или 10. Ами така, де. Ти ги изкара, че нищо не струват. Не ги обиждай по този начин. :wink: :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

zdr

Мнениеот sladkische » 31 Юли 2008, 21:48

Приказки приказки, ама без здраво четене труд, усилия и не напоследно място луд късмет няма как да стане.
Не става само с яденеееее, трябва и страшно много четене и да можеш да мислиш!!! :roll:
За щастие има и младши, които са способни кадърни и много надъхани, които имат и страшно много знания.
Независимо от всичко, всеки може да успее при първи, втори, трети или пети път, историята помни и такива. :)
Важното е да знаеш какво искаш, а не просто защото това е модно да участваш.
А относно "непривлекателните" региони, всеки конкурс е различно никога не се знае може за някой "непривлекателен" да има такъв който си е устроил там живота и да има много високи оценки, ако някой разгледа баловете от миналите конкурси и спечелилите сам ще се убеди.
sladkische
Младши потребител

Re: конкурс за младши магистрати, кога?

Мнениеот magnoliq » 04 Окт 2008, 12:43

Какво става с конкурса за мл. магистрати - някой знае ли кога ще го обнародват
magnoliq
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Окт 2008, 13:09

Като гледам неразбориите в проведените досега конкурси от новия ВСС , жалбите и споровете, си мисля , за съжаление , че конкурс за младши тази година няма да има. :(
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот punisher » 04 Окт 2008, 15:08

REVOLUTION написа:Като гледам неразбориите в проведените досега конкурси от новия ВСС , жалбите и споровете, си мисля , за съжаление , че конкурс за младши тази година няма да има. :(

Най-накрая се намери колега,който разсъждава съобразно реалните обстоятелства.
И какво от това ако имаше 1и/или 2 пъти конкурси за младши…..тази година.Спрете да търсите в тези конкурси "спасителна" сламка за вашата реализация,защото такава няма да откриете.
Не става само с четене,трябва и опит-житейски,професионален и материален.
Успех,все пак!!!
punisher
Потребител

Мнениеот ragazo » 04 Окт 2008, 15:36

Ясно че трябва опит, но дано пък не е чак толкова невъзможно...

http://struma.bg/cgi-bin/archive.cgi?ye ... &article=0

Вижте статия 5 по ред :) Момчето на 25 год - демек почти не е имал ден като "свободен агент" след завършването. / сега сигурно някои ще кажат връзкар и незнам си какво, аз не го познавам, но поне се надявам да е успял с труд... Сигурно звучи доста наивно, обаче ако така се демотивираме още като студенти представете си пък после какво ще стане...Аз живот и здраве трябва да завършя към края на 2013 - лятото на 2013 пък дано тогава нещата са молко по различни/
ragazo
Потребител

Мнениеот portokal » 04 Окт 2008, 15:45

Какво толкова - нормално е да няма нито ден стаж, нали затова е бил първо младши (само не разбрах защо една година, но може и да е грешка).
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот punisher » 04 Окт 2008, 16:01

Аз живот и здраве трябва да завършя към края на 2013 - лятото на 2013 пък дано тогава нещата са молко по различни/

Завършете,пък тогаз......С тоя идеализъм.И аз бях така.Но много много бързо се приземих.
Успех в най-хубавите години от живота ви.
punisher
Потребител

Мнениеот ragazo » 04 Окт 2008, 16:19

"Портокал" и аз казвам това де - какво по хубаво от това...Браво на колегата.
"Пънишър" знам и аз как са нещата в момента, за това трябва да се надъхваме малко и ние самите :)
ragazo
Потребител

Мнениеот avali » 05 Окт 2008, 11:56

колеги, на изпита ползват ли се съдебни актове и пратктика?
avali
Нов потребител

Мнениеот sladkische » 05 Окт 2008, 15:56

На изпита се допуска само ползването на нормативни актове. Даже се коментира, че и сега няма да се допуска ползването на принтирани нормативни актове, а само такива които са на книжка, които не може да са подчертани и описани, ако били такива щели или да се отнемат от кандидата или да бъде дисквалифициран. На последния конкурс за младши прокурори това го бяха приложили на практика и беше доста неприятно, имаше колеги които ползваха по една книжка нормативни актове, но за мл. прокурои е лесно там са две три книжки, но за мл. съдии просто една кола книги трябва да се носи и на всичкото отгоре ще трябва да се купят малко преди изпита, защото промените в законодателството са ежеседмични.
sladkische
Младши потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити