- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати, кога?
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
конкурс за младши магистрати, кога?
Здравейте!
Знае ли някой дали до края на годината ще има конкурс за мл. прокурори или мл. съдии?
Знае ли някой дали до края на годината ще има конкурс за мл. прокурори или мл. съдии?
- vanyasc
- Младши потребител
- REVOLUTION
- Активен потребител
информация на ухо: щели да бъдат обявени след съдебната ваканция, накъде през септември
"Как какво... ритуално изгаряне на НПК А може за по-сигурно първо да го обесим".
RinTimTim
RinTimTim
- octavius
- Потребител
И да не си мислите,че ще станете младши….освен ако нямате солидна подкрепа.Стига се заблуждавате и не се хващайте като удавник за сламка с тези фроформи.А по-добре си направете сметка за реална и земна реализация.
N.B. Не питай старило,а патило.Правете си сами съответните изводи!!!
N.B. Не питай старило,а патило.Правете си сами съответните изводи!!!
- punisher
- Потребител
Аз също възнамерявам да се явя на следващия конкурс за младши магистрати, поради което ми е особено любопитно какво могат да споделят като впечатления и опит колегите, които вече са преживели тази "драма" или или ?
- hrangelova
- Младши потребител
Колеги,има неща,които не се пишат ей-така по форумите,че виж пак за пореден път в нашата държава как действат институциите у нас не за големите,а за точно такива непремерени думи и факти!!!
А пък и в крайна сметка-опитът си е опит и всеки сам преценява дали иска да бъде параван в театъра или актьор,който сам да развива сценария.
А пък и в крайна сметка-опитът си е опит и всеки сам преценява дали иска да бъде параван в театъра или актьор,който сам да развива сценария.
- punisher
- Потребител
Конкурсът за мл. магистрати ще е поредният "конкурс" - ЦИРК в съдебната ни система, но за Видин, Смолян, Разград, Търговище, Силистра и Кърджали, имате шансове по "ЧЕСТНИЯ ПЪТ" поради атрактивността на тези региони.
Ако имате желание да работите на такива места - приятно четене и успех!
Ако имате желание да работите на такива места - приятно четене и успех!
- fixxxer
- Потребител
Аз съм младши магистрат, та да споделя малко опит и най-вече разсъждения. Една друга младша беше чула (това е от ония "сигурните" информации), че за място на младши съдия в съда, където е назначена тя, се плащал подкуп 30 хиляди лева. По този повод си говорихме с нея, че съпоставено с нейното, за моето място - по-малък град - пазарната цена би трябвало да е около 20-25 хиляди. Защо и Видин, Смолян, Търговище и т.н. да си нямат също цена - 20 хиляди, да речем. Или 15. Или 10. Ами така, де. Ти ги изкара, че нищо не струват. Не ги обиждай по този начин.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
zdr
Приказки приказки, ама без здраво четене труд, усилия и не напоследно място луд късмет няма как да стане.
Не става само с яденеееее, трябва и страшно много четене и да можеш да мислиш!!!
За щастие има и младши, които са способни кадърни и много надъхани, които имат и страшно много знания.
Независимо от всичко, всеки може да успее при първи, втори, трети или пети път, историята помни и такива.
Важното е да знаеш какво искаш, а не просто защото това е модно да участваш.
А относно "непривлекателните" региони, всеки конкурс е различно никога не се знае може за някой "непривлекателен" да има такъв който си е устроил там живота и да има много високи оценки, ако някой разгледа баловете от миналите конкурси и спечелилите сам ще се убеди.
Не става само с яденеееее, трябва и страшно много четене и да можеш да мислиш!!!
За щастие има и младши, които са способни кадърни и много надъхани, които имат и страшно много знания.
Независимо от всичко, всеки може да успее при първи, втори, трети или пети път, историята помни и такива.
Важното е да знаеш какво искаш, а не просто защото това е модно да участваш.
А относно "непривлекателните" региони, всеки конкурс е различно никога не се знае може за някой "непривлекателен" да има такъв който си е устроил там живота и да има много високи оценки, ако някой разгледа баловете от миналите конкурси и спечелилите сам ще се убеди.
- sladkische
- Младши потребител
Re: конкурс за младши магистрати, кога?
Какво става с конкурса за мл. магистрати - някой знае ли кога ще го обнародват
- magnoliq
- Нов потребител
Като гледам неразбориите в проведените досега конкурси от новия ВСС , жалбите и споровете, си мисля , за съжаление , че конкурс за младши тази година няма да има.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Като гледам неразбориите в проведените досега конкурси от новия ВСС , жалбите и споровете, си мисля , за съжаление , че конкурс за младши тази година няма да има.
Най-накрая се намери колега,който разсъждава съобразно реалните обстоятелства.
И какво от това ако имаше 1и/или 2 пъти конкурси за младши…..тази година.Спрете да търсите в тези конкурси "спасителна" сламка за вашата реализация,защото такава няма да откриете.
Не става само с четене,трябва и опит-житейски,професионален и материален.
Успех,все пак!!!
- punisher
- Потребител
Ясно че трябва опит, но дано пък не е чак толкова невъзможно...
http://struma.bg/cgi-bin/archive.cgi?ye ... &article=0
Вижте статия 5 по ред Момчето на 25 год - демек почти не е имал ден като "свободен агент" след завършването. / сега сигурно някои ще кажат връзкар и незнам си какво, аз не го познавам, но поне се надявам да е успял с труд... Сигурно звучи доста наивно, обаче ако така се демотивираме още като студенти представете си пък после какво ще стане...Аз живот и здраве трябва да завършя към края на 2013 - лятото на 2013 пък дано тогава нещата са молко по различни/
http://struma.bg/cgi-bin/archive.cgi?ye ... &article=0
Вижте статия 5 по ред Момчето на 25 год - демек почти не е имал ден като "свободен агент" след завършването. / сега сигурно някои ще кажат връзкар и незнам си какво, аз не го познавам, но поне се надявам да е успял с труд... Сигурно звучи доста наивно, обаче ако така се демотивираме още като студенти представете си пък после какво ще стане...Аз живот и здраве трябва да завършя към края на 2013 - лятото на 2013 пък дано тогава нещата са молко по различни/
- ragazo
- Потребител
Какво толкова - нормално е да няма нито ден стаж, нали затова е бил първо младши (само не разбрах защо една година, но може и да е грешка).
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Аз живот и здраве трябва да завършя към края на 2013 - лятото на 2013 пък дано тогава нещата са молко по различни/
Завършете,пък тогаз......С тоя идеализъм.И аз бях така.Но много много бързо се приземих.
Успех в най-хубавите години от живота ви.
- punisher
- Потребител
"Портокал" и аз казвам това де - какво по хубаво от това...Браво на колегата.
"Пънишър" знам и аз как са нещата в момента, за това трябва да се надъхваме малко и ние самите
"Пънишър" знам и аз как са нещата в момента, за това трябва да се надъхваме малко и ние самите
- ragazo
- Потребител
колеги, на изпита ползват ли се съдебни актове и пратктика?
- avali
- Нов потребител
На изпита се допуска само ползването на нормативни актове. Даже се коментира, че и сега няма да се допуска ползването на принтирани нормативни актове, а само такива които са на книжка, които не може да са подчертани и описани, ако били такива щели или да се отнемат от кандидата или да бъде дисквалифициран. На последния конкурс за младши прокурори това го бяха приложили на практика и беше доста неприятно, имаше колеги които ползваха по една книжка нормативни актове, но за мл. прокурои е лесно там са две три книжки, но за мл. съдии просто една кола книги трябва да се носи и на всичкото отгоре ще трябва да се купят малко преди изпита, защото промените в законодателството са ежеседмични.
- sladkische
- Младши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|