начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Моля за информация

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Моля за информация

Мнениеот djordjia » 22 Окт 2002, 22:05

Здравейте,може би темата ще ви се стори маловажна,но мен силно ме интересува.И така,моят въпрос е:бихте ли ми дали информация за провеждането на държавните изпити за специалност право и бихте ли споделили личния си опит.Благодаря.
djordjia

Re: Моля за информация

Мнениеот 777 » 30 Окт 2002, 21:29

Не зная къде завършвате "Право", но ако е в СУ "Кл. Охридски" мога да Ви обясня.
777

Мнениеот djordjia » 30 Окт 2002, 23:21

Благодаря,че се отзовахте на молбата ми.Не забършвам право в СУ,но все пак ще съм ви благодарна,ако ми обясните.Благодаря
djordjia

Мнениеот 777 » 02 Ное 2002, 17:55

Като за начало мога да ти кажа, че няма нищо страшно. Изпит като всеки друг, даже бих казала, че минава по-леко, тъй като не те задълбават в подробности. Обемът на материала, който трябва да се прочете за държавния изпит е огромен и обикновено преподавателите се съобразяват с това. Още повече, конспектът е огромен и включва по няколко семестриални дисциплини. Питат за основни неща главно и не се изпада в подробности. Освен свичко друго тебе те изпитва комисия от трима изпитващи, един от които винаги е съдия. Според мене съдиите точно са хората, които на такъв изпит те "измъкват", ако затънеш, защото те не се занимават с преподавателска дейност и от там не са толкова професионално изкривени. За тях е по-важно да видят, че изпитвания е наясно с основните неща, още повече, че те са практици, а както после ще видиш практиката на много се различава от теорията.
Обикновено се теглят по 3 въпроса и имаш достатъчно време да помислиш. Късат ако не знаеш 2 от 3-те въпроса, които са ти се паднали, но пак няма нищо страшно. Обикновено нашата група се явяваше през ноември на 1-вия държавен, през декември на 3-тия, а втория държавен си го оставяхме за пролетта, тъй като това беше гражданско право и процес и нямахме достатъчно време да четеме за него. При всички случаи си остави по 1 седмица преди всеки изпит за преговор и не чети повече от 6,7 часа на ден, защото не можеш да осмислиш информацията. Успех.
777

Мнениеот djordjia » 05 Ное 2002, 22:30

Благодаря,4е се отзовахте на молбата ми.Надявам се да се справя на изпитите,късмет в професията йелая и на вас.!
djordjia

Мнениеот daniel_v » 06 Ное 2002, 15:36

Колежке, май информацията Ви е от СУ. Не желая да плаша младата колежка, но в УНСС изпитите са по гаднички. Продължителността им е около30-40 минути. Комисията се задълбава с доста допълнителни въпроси, но е важно да се знае основното. По наказателноправни науки въпросите са 2. Все пак младата колежка не уточнява къде ще се явява. Но с останалото съм съгласен. Все пак препоръчвам, последния ден преди изпита да не чете, а да си хване гаджето под ръка и да го прави каквото си поиска. Отпускащо е. :-))
Пожелавам успех на всички колеги, явяващи се на държавен изпит.
daniel_v
Нов потребител

Назад към Конкурси, изпити