- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за информация
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за информация
Здравейте,може би темата ще ви се стори маловажна,но мен силно ме интересува.И така,моят въпрос е:бихте ли ми дали информация за провеждането на държавните изпити за специалност право и бихте ли споделили личния си опит.Благодаря.
- djordjia
Re: Моля за информация
Не зная къде завършвате "Право", но ако е в СУ "Кл. Охридски" мога да Ви обясня.
- 777
Благодаря,че се отзовахте на молбата ми.Не забършвам право в СУ,но все пак ще съм ви благодарна,ако ми обясните.Благодаря
- djordjia
Като за начало мога да ти кажа, че няма нищо страшно. Изпит като всеки друг, даже бих казала, че минава по-леко, тъй като не те задълбават в подробности. Обемът на материала, който трябва да се прочете за държавния изпит е огромен и обикновено преподавателите се съобразяват с това. Още повече, конспектът е огромен и включва по няколко семестриални дисциплини. Питат за основни неща главно и не се изпада в подробности. Освен свичко друго тебе те изпитва комисия от трима изпитващи, един от които винаги е съдия. Според мене съдиите точно са хората, които на такъв изпит те "измъкват", ако затънеш, защото те не се занимават с преподавателска дейност и от там не са толкова професионално изкривени. За тях е по-важно да видят, че изпитвания е наясно с основните неща, още повече, че те са практици, а както после ще видиш практиката на много се различава от теорията.
Обикновено се теглят по 3 въпроса и имаш достатъчно време да помислиш. Късат ако не знаеш 2 от 3-те въпроса, които са ти се паднали, но пак няма нищо страшно. Обикновено нашата група се явяваше през ноември на 1-вия държавен, през декември на 3-тия, а втория държавен си го оставяхме за пролетта, тъй като това беше гражданско право и процес и нямахме достатъчно време да четеме за него. При всички случаи си остави по 1 седмица преди всеки изпит за преговор и не чети повече от 6,7 часа на ден, защото не можеш да осмислиш информацията. Успех.
Обикновено се теглят по 3 въпроса и имаш достатъчно време да помислиш. Късат ако не знаеш 2 от 3-те въпроса, които са ти се паднали, но пак няма нищо страшно. Обикновено нашата група се явяваше през ноември на 1-вия държавен, през декември на 3-тия, а втория държавен си го оставяхме за пролетта, тъй като това беше гражданско право и процес и нямахме достатъчно време да четеме за него. При всички случаи си остави по 1 седмица преди всеки изпит за преговор и не чети повече от 6,7 часа на ден, защото не можеш да осмислиш информацията. Успех.
- 777
Благодаря,4е се отзовахте на молбата ми.Надявам се да се справя на изпитите,късмет в професията йелая и на вас.!
- djordjia
Колежке, май информацията Ви е от СУ. Не желая да плаша младата колежка, но в УНСС изпитите са по гаднички. Продължителността им е около30-40 минути. Комисията се задълбава с доста допълнителни въпроси, но е важно да се знае основното. По наказателноправни науки въпросите са 2. Все пак младата колежка не уточнява къде ще се явява. Но с останалото съм съгласен. Все пак препоръчвам, последния ден преди изпита да не чете, а да си хване гаджето под ръка и да го прави каквото си поиска. Отпускащо е. :-))
Пожелавам успех на всички колеги, явяващи се на държавен изпит.
Пожелавам успех на всички колеги, явяващи се на държавен изпит.
- daniel_v
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|