начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Молба в Софийска районна прокуратура

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба в Софийска районна прокуратура

Мнениеот SZA » 06 Яну 2004, 17:32

Дали някой може да ми помогне с образец или насока каква молба/жалба трябва да подам до Софийска районна прокуратура, за да ми придвижат преписката за откраднат автомобил по-бързо (или по-скоро в законните срокове, които всъщност какви са?... казва ли ти някой). Бавиха ми преписката в полицията почти 6 месеца, а за да ми изплатят застраховката ми искат постановление от прокурор. Някой да може да помогне с идея или практика как да ги задвижа по-бързо нещата? ... Ако в България 6-7 месеца е бързо разбира се... досега толкова ми се събират да чакам :(((

Благодаря предварително!
SZA

Re: Молба в Софийска районна прокуратура

Мнениеот Гери » 07 Яну 2004, 01:48

Идея имам :) но не знам дали в СРП работи, във ВРП работи със сигурност...
пишем Жалба за бавност, нищо че в НПК такъв институт няма :) размърдват се! :)

Обаче :))) има един номер, особено ако има един вид негласно споразумение между прокуратура и застрахователите :)
квалифицират не като кражба, а като престъпно ползване :) и застраховка на кукуво лято :)
Гери

Re: Молба в Софийска районна прокуратура

Мнениеот SZA » 07 Яну 2004, 15:20

А какво да съдържа жалбата - като данни, факти...? Как така пишат престъпно ползване? Какво ползване е, след като вече са минали повече от 6 месеца? Да не говорим, че намериха един крадец с нашите номера на друга крадена кола, та оттам връщаха преписката до друго районно, после пак към 4-то и сега най-накрая отново в СРП... Как мога да съм сигурна, че ще го квалифицират като кражба, да го пиша ли това в жалбата?

А, мерси за отговора, ако можеш... помогни с тая жабла за бавност, че досега не съм писала такова нещо. :(
SZA

Назад към Наказателно право