начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

отказ да подпиша акт на КАТ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ да подпиша акт на КАТ

Мнениеот cdunchev » 09 Апр 2007, 19:02

Здравйте,
тъй като не съм юрист бих желал да ви попитам какво точно става, ако откажа да подпиша акт, наложен ми от КАТ? Какво става с колата ми, ще мога ли да продулжа да шофирам или ми взимат и книжката (освен талона) и т.н.? :?:[/b]
cdunchev
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 09 Апр 2007, 23:55

Процедурата по ЗАНН не изисква задължителното Ви подписване на акта за установяване на адм.нарушение.Отбелязва се на акта,че сте отказали и същия ще се приподпише от свидетел.Но определено не е във Ваша полза.Имате право да направите възражения в самия акт,това е по-доброто отколкото да откажете подписването му.
Що се отнася до санкцията,тя е в зависимост от извършеното нарушение по З ДвП - Глава VІ Принудителни административни мерки и Глава VІІ - Административно - Наказателна отговорност.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот marter » 10 Апр 2007, 09:15

Имате право да подадете писмени възражения и в тридневен срок. Въз основа на подадените възражения, събраните доказателства и преценявайки и имотното Ви състояние - наказващият би могъл да не издаде наказателно постановление или да наложи санкция в по-малък размер. Следва да получите наказателно постановление, което бихте могли да обжалвате чрез наказващия орган пред съответния районен съд.
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот cdunchev » 10 Апр 2007, 11:28

Много благодаря за разясненята Ви. Бих искал да Ви попитам и още нещо в тази връзка : когато си нося шофьорската книжка мога ли да не си нося личната карта? До колкото ми е известно едното не заменя дургото, но когато имам шофйорска книжка в себе си еднозначно се идентифицирам пред органите на реда, т.е. могат ли да ми наложат глоба за това, че не си нося и личната карта?
cdunchev
Нов потребител

Мнениеот cdunchev » 10 Апр 2007, 11:28

Много благодаря за разясненята Ви. Бих искал да Ви попитам и още нещо в тази връзка : когато си нося шофьорската книжка мога ли да не си нося личната карта? До колкото ми е известно едното не заменя дургото, но когато имам шофйорска книжка в себе си еднозначно се идентифицирам пред органите на реда, т.е. могат ли да ми наложат глоба за това, че не си нося и личната карта?
cdunchev
Нов потребител

Мнениеот shanan » 10 Апр 2007, 21:04

можете да се легитимирате пред органите на МВР, респ.КАТ и само със СУ на МПС

от ЗБДС
...
Чл. 50. (1) Българското свидетелство за управление на моторно превозно средство е индивидуален удостоверителен документ за правоспособност за управление на моторно превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.) Свидетелството за управление на моторно превозно средство служи като идентификационен документ за самоличност на територията на Република България.

Друг е въпроса, ако някъде в друга инстанция ви откажат да приемат СУ на МПС, като удостоверителен документ, поради липсата на постоянен адрес в него.
shanan
Младши потребител

Назад към Наказателно право