начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наказателно постановление

Мнениеот t_evaline » 02 Май 2007, 13:24

moje li da se dopylva EGN v nakazatelno postanovlenie?vra4eno e, izpratena e i pokana za dobrovolno izpylnenie. Agencijta za dyrjavni vzemanij e zapo4nala procedura, no bez EGN ne mogat. s kakav akt trjbva da gi uvedomim za EGN-to.
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот marter » 02 Май 2007, 14:28

Съгласно ал.2 на чл. 54 от ЗАНН "Наказателно постановление се издава и когато е допуснато нередовност в акта, стига да е установено по безспорен начин извършването на нарушението, самоличността на нарушителя и неговата вина". :oops:
От ЗБДС7: Чл. 3. (1) (Изм., ДВ, бр. 108 от 2000 г.) Българските документи за самоличност, удостоверяват самоличността, а при необходимост - и гражданството на лицето, чрез съдържащите се в тях данни.
(2) Самоличността на гражданите на Република България може да се удостоверява и със заместващи документи, посочени в този закон.
(3) Самоличността на българските граждани може да се установява и с други документи по реда и в случаите, определени със закон.
[url]Свидетелството за управление на моторно превозно средство служи като идентификационен документ за самоличност на територията на Република България.[/url]Данни, съдържащи се в свидетелството за управление на моторно превозно средство
Чл. 53. (1) Свидетелството за управление на моторно превозно средство освен данните по чл. 16, ал. 1 съдържа:
1. снимка на притежателя;
2. място на раждане;
3. наименование на населеното място от постоянния адрес;
4. подпис на притежателя;
5. номер на свидетелството;
6. дата на издаване на свидетелството;
7. място на издаване на свидетелството;
8. органа, издал свидетелството;
9. дата на изтичане на валидността на свидетелството;
10. категорията или категориите моторни превозни средства, за които е валидно свидетелството;
11. особени забележки (ограничителни условия за ползване на свидетелството).
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот marter » 02 Май 2007, 14:30

Извинявам се! Помислих, че става въпрос за "неправилно паркиране"! :oops: :cry:
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Назад към Наказателно право