начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Имам въпрос свързан с затворите,и по точно за ТПО Троян.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам въпрос свързан с затворите,и по точно за ТПО Троян.

Мнениеот kikinkaaa » 05 Май 2007, 11:05

ЗДравейте.Спешно ми трябва информация.Приятелят ми е в следствения арест в русе.Задържан е от 2 месеца,за разпространение на наркотици.Последният път когато говорихме ми спомена някакво споразумение за 1-до 2 години затвор.Ще бъде в троянския затвор,а имам информация,че там затворниците работят и 2 работни дни им се счита за 3 излежани или нещо от сорта...и следователно,така излизат по рано.Възможно ли е това и някой знае ли нещо повечко по този въпрос..? Моля който знае нещо да пише,спешно ми е :(
kikinkaaa
Нов потребител

Мнениеот Never » 05 Май 2007, 12:06

Това за което вие говорите в поставения от вас въпрос се отнася за лица на които им е наложено наказание с влязла в сила присъда и което наказание се изтърпява. В този смисъл са следните разпоредби от ЗИН (Закон за изтърпяване на наказанията), а именно: "1) При изчисляване срока на изтърпяното наказание два работни дни се считат за три дни лишаване от свобода с изключение на работните дни, зачитането на които е отменено от съда."
Срокът на задържането се приспада от срока на наложеното наказание и осъденото лице изтърпява наложеното наказание, като се приспадне този срок на задържането.

.
Never
Младши потребител

Назад към Наказателно право