начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

досъдебно производство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

досъдебно производство

Мнениеот ani4ka44 » 29 Авг 2007, 17:15

Моля, помагайте :cry:

Преди няколко години един близък познат ме упълномощи с т.н. генерално пълномощно да го представлявам пред държавни, банкови, съдебни и др.институции. Да тегля пари от негови сметки, да купувам имоти и др.,т.е. да го представлявам всячески.
В последствие отношенията се влошиха и сега са мн. лоши. :(
Миналата година му дадох пари /260 лв./, които бях получила от негово име от една фирма. Тъй като бяхме близки аз му ги предадох на среща за кафе/без да имам някакъв документ за това/. Все пак при тези обстоятелства?!?
Сега получавам призовка, че е пуснал жалба срещу мен, че съм го измамила и не съм ги дала.
Какво да правя???
Как да докажа, че не съм измамник. Че съм тъпа стана ясно, но какво да правя.
Благодаря предварително за всеки съвет.
ani4ka44
Нов потребител

Мнениеот Aidin » 30 Авг 2007, 21:09

когато разбереш в какво точно те обвиняват, можеш пак да пишеш във форума и тогава някой може да ти даде конкретен съвет.
Aidin
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 31 Авг 2007, 01:50

Е, то е почти ясно... Предполагам (вадя кристалната топка), образували са преписка или по 206, или по 209 от НК.
Дано си пазите пълномощното, приложете го към преписката...
Дайте обяснения по случая и следващият път внимавайте в отношенията с "близките"
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 13 Сеп 2007, 13:57

По принцип не се занимавам с наказателно право но ми стана интересно като пишете за проблема
не мисля, че това обвинение ще издържи, ако изобщо прокуратурата реши да внесе обвинителен акт. Според мен дръжте на своето и си разкажете истината.
Според мен прокуратта ще излезе с постановление, че спорът е гражданско-правен и няма доказатества за извършено престъпление.
Като няма свидетели, че е платено е вашата дума срещу неговата, а иначе съм съгласен че може да се наложи да платите два пъти, но и преди това трябва да се докаже, че му дължите тези пари.
pitasht
Активен потребител

Назад към Наказателно право