начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

ПОЛИЦИЯТА КРИЕ ЗАДЪРЖАНИ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот policai » 02 Авг 2007, 19:25

Още когато съм се регистрирал тук с този никнейм знаех какво провокира той на пръв поглед, но го направих съзнателно. Не се срамувам от това, което работя, напротив - 12 години вече отивам с желание на работа и когато успея да свърша нещо качественно се прибирам и с удоволствие. Под свършена работа нямам предвид "паднали по стълбите" 10 човека днес, или че съм задържал някого в 3 РПУ-та, защото си въобразявам, че ще си признае, че е запалил Райхстага, или др. подобни безобразия. Напротив споделям "По-добре 100 виновни на свобода, отколкото 1 невинен в затвора!". Та удоволствието за което говирих от добре свършената работа е в очите на хората, на които съм помогнал с нещо, а не в донкихотовски битки с други институции по отношение на това кой е по-велик. :?

poli_g написа:[но и адвокати има... все още :D

И добре, че е така, аз неотдавна ползвах услутите им. :wink: Не съм изказвал и не споделям мнение, че е лошо, че съществуват адвокатите, напротив, необходими са. :!:

bebitor написа:За подобни злоупотреби с правомощията обществото трябва да е наясно, да не си търси близките по форума :evil:

Няма и да се намерят близките по форумите! Ако има подобни безобразия - има достатъчно институции и инстанции за да понесат отговорност виновните/пък били те и полицаи!/. Вече е нещо нормално човек да си търси и защити правата.
bebitor написа:
policai написа:Вече казах, че гарант за твърдениято ми е факта, че прокуратурата, освен дознанието...
наблюдаваИзображение и заявителските материали.

:D Както се пееше "Грешка, грешка, голяма грешка :mrgreen:
:D извинявам са на колежката bebitor, а също и на Лютия :D , Боже, ей така почва боят, както казва една симпатична мутра. Още веднъж се извинявам! :D
Последна промяна policai на 02 Авг 2007, 20:37, променена общо 2 пъти
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот bebitor » 02 Авг 2007, 19:55

policai написа:
bebitor написа:
policai написа:Вече казах, че гарант за твърдениято ми е факта, че прокуратурата, освен дознанието...
наблюдаваИзображение и заявителските материали.

:D Правилно съм постъпил, като гласувах в анкетата и се мотивирах, че сте нужен на форума :mrgreen:

А, полицай, с грешка си! Аз не съм лютия :!: Недей така, има и форумци, които ме познават на живо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Освен ако е имало и за мене анкета, пък аз да не съм разбрала :shock:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот policai » 02 Авг 2007, 20:05

:roll: извинявам се! :roll: Грешката е станала при копи-пейст, а не умишлено..., ще коригирам поста си. :D
:? мале, забърках ги без да искам :D
Последна промяна policai на 02 Авг 2007, 20:39, променена общо 1 път
policai
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 03 Авг 2007, 00:15

То така ако ставаше да се прехвърлят от едно РПУ в друго, работата щеше да е песен... :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот bebitor » 09 Сеп 2007, 22:22

Случайно попаднах в нета на това:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2553&sectionid=31&id=0001801
направо съжалявам, че не мога да му публикувам текста, затова вижте линка.
Статията е малко остаряла, но добре късно, отколкото никога.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

браво на бебитор

Мнениеот pishlio » 10 Сеп 2007, 19:37

статуята е много интересна
pishlio
Нов потребител

Мнениеот policai » 11 Сеп 2007, 15:57

bebitor написа:Случайно попаднах в нета на това:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2553&sectionid=31&id=0001801
направо съжалявам, че не мога да му публикувам текста, затова вижте линка.
Статията е малко остаряла, но добре късно, отколкото никога.

Статията си е доста обективна и макар и побликувана отдавна си е актуална и днес..., но не касае темата "полицията крие...", но пък е в десятката на укора на ЕС към правораздаването у нас и особенно скоростта, а и ефективността с която става процеса... :!: :(
policai
Потребител

Мнениеот bebitor » 11 Сеп 2007, 23:20

policai написа: но не касае темата "полицията крие...", (

Да, прав си, не касае само и единствено темата "полицията крие"...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 30 Окт 2007, 16:10

С огромно съжаление трябва да отбележа, че до ден днешен нищо не се е променило :evil: Снощи отново издирвах хлапак между РПУ-тата, който на всичкото отгоре НЕ БИЛ ЗАДЪРЖАН, А ДОВЕЖДАН :lol: :lol: :lol: :lol: . И тъй като нещастникът няма родители и никой не е очаквал да се появи адвокат, е ял пердах, достоен за поредното дело пред ЕСПЧ :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот alena_ » 31 Окт 2007, 18:42

Многократно ми се е случвало да бъда допускана до среща със задържано за 24 ч. лице едва след скандал с оперативни работници и дознатели и след намеса от страна на наблюдаващият прокурор. За съжаление това е доста срещана практика и има за цел "обработка" на задържаното лицето, преди в производството да се намеси адвокат.
alena_
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 04 Ное 2007, 02:20

Да бе! Обикновено задържаният за до 24 часа се мисли за велик и не ще адвокат. Сеща се за него едва когато "ножът опре до кокала"....
Аз лично винаги им чета правата и най се радвам, когато някой си мисли, че ще "се оправи" с тъпото ченге и не иска адвокат, а когато поиска, вече е късно..... :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот josefin » 06 Ное 2007, 11:16

Ами как да ще адвокат, като след 20 шамара от един оперативен, втори подобен - на принципа "признай си да ти олекне"-кротко му е обяснил че няма нищо страшно, ще има дело, но ще се размине с глоба, съдебното му досие ще е чисто и затова не му трябва да се набутва за адвокат, "сега ще те разпита дознателя, кажи си всичко, подписваш и ще си ходиш"! Стария номер за лошото и доброто ченге, който още минава, предвид високата интилигентност на 70% от клиентите на едно районно. И после хоп-ма то ще се лежи в затвора!!Или най-малко условна! Адвока-а-а-ат!
Един вид "ножът опря до кокала". :D
Моля Ви Габи 1, не падайте на нивото на оперативните.
Кажете колко пъти сте отложили предявяването на обвинението до 72 часа, за да може задържания да организира защитата си? Нали началника ще Ви изяде с парцалите заради картона....
josefin
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 06 Ное 2007, 17:17

"Моля Ви Габи 1, не падайте на нивото на оперативните. "

Брей, брей... Девойки, има оперативни, на които никога не можете да стигнете нивото, макар че не го знаете. Много се изсилвате. И в крайна сметка те са тези, които действат задържащо на престъпността дори само с присъствието си, а ние, адвокатите сме тези, които работят в обратна посока. Но ако не са те, онези другите не биха ни потърсили, а сами щяха да раздават правосъдие. Скоро видях как се мазни един стар и опитен колега на един криминално проявен, и като съм го чувал същия боклук как нарича и адвокатите и прокурорите и съдиите помияри, жал ми стана. Затова аз сега се занимавам само с граждански дела. Престъпникът ви плаща, гледа ви с голяма надежда и при всяка спънка е готов да те наругае. И дори когато видимо те уважава, те смята за негов слуга.
А оперативмната работа е самоотричане и саможертва и се чудя на глупостта си дето съм я служил толкова години.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 06 Ное 2007, 23:13

josefin написа:Моля Ви Габи 1, не падайте на нивото на оперативните.
Кажете колко пъти сте отложили предявяването на обвинението до 72 часа, за да може задържания да организира защитата си? Нали началника ще Ви изяде с парцалите заради картона....

Май хич не сте в час!
1. Дознателят не се отчита с картони;
2. Ако оперативните не са си свършили работата, аз почти няма как да започна моята;
3. Ако не ги ловиме ние, вие сте умрели от глад. :lol:

А на въпроса Ви - за последната седмица - три пъти. И понеже съм добричка, им давам и повече от 72 часа, за да си осигурят адвокат. :wink: Но важното е, че крайният резултат е същият. :evil:
Gabi1
Потребител

Мнениеот josefin » 07 Ное 2007, 16:13

:D
1.Не знам как се прецени че съм девойка - куче съм.
2.Познавам няколко оперативни, които за мен попадат в категорията "приятели" и съм щастлив, че и те ме имат за такъв. Това наистина са хора които си вършат работата без да надзъртат към "тъмната страна", която е навсякъде около тях. Познавам и много други оперативни, за които въобще не ми се говори - в този форум сме любезни хора.
3.И аз наказателни рядко пипам, с боклуци не ми се занимава, но понякога искрено се забавлявам с милицията, когато се опитва да одруса някой по нейния си начин.
4.В час съм от години и винаги внимавам. Затова знам, че оперативния се отчита с картонче, за което обаче му трябва повдигнато обвинение от дознателя. Знам че ако дознателя реши да не го повдига този ден, много е възможно да настъпи яка драма. Тук вече зависи от оперативния - ако е от първия тип /като моите приятели/, ще вдигне рамене и ще изчака ден-два /въпреки негативите които може да обере/, ако е от втория-ще хукне да квичи на началника си че дознателя го саботира. В последния вариант Габи 1 просто нямате шанс. Ще изтичкате при чичко прокурор за подпис а той даже ще Ви чака, понеже вече е получил обаждане от шефа на РПУ-то.Тъжно е но е истина и не ме убеждавайте, че не Ви се е случвало. Просто продукт на отчетността в МВР.
5.Жалко е, че трябва да разчитате на този или онзи за да започнете работа по разследването. Колектива е важен, но идеята на всички промени беше юрист да ръководи полицаите в дейността им по събирането на доказателства. Че това няма да стане, докато дознателя има над себе си неограничен брой началници-спортисти е ясно на всички.
5.Успешен лов-аз съм сит, но някои наистина гладуват.
josefin
Младши потребител

Мнениеот alena_ » 07 Ное 2007, 16:47

"Ако не ги ловиме ние, вие сте умрели от глад."

Габи, а ако тях ги няма Вие сте умрели от глад. :D
alena_
Потребител

Мнениеот lawyer_v » 07 Ное 2007, 18:49

Няма по-голяма пародия от родната полиция.И не защото служителите са некадърни или идиоти/макар,че има и такива/,а защото нямат никаква материална база,работят за смешни пари и всеки началник си прави каквото поиска с подчинените .Дознател ми се е молил да му дам хартия за компютъра,понеже не им отпускат отгоре.Е,това ако е нормално... И не само това-вижте им РПУ-тата в какво окаяно състояние са, служебните автомобили разполагат с 2-3 литра бензин на ден и т.н.И на всичкото отгоре продължават да бият задържаните и да издевателстват над тях.Може-би си го изкарват на безпомощни хора с белезници,защото не могат да се опълчат срещу истинските виновници.Жалка картина...
lawyer_v
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право