Zdrawejite!
Namiram se pred slednia ogromen problem. Navremeto -2003g biah nadchetena za 6000lv, koito az imah ogromnoto jelanie da gi varna, no uvi. Parite chak sega gi sabrah i te se okazaha veche v dvoen razmer, no i tova veche ne e problem- vajnoto e che parite sa nalice. Da obache firmata e zavela Nakazatelno Deloprez 2006g pod chlen 201, i sa mi nalojili dve administrativni merki- ednata za pasporta mi, a drugata za zadarjane pod straja. Prez 2004g biaha zaveli drugo nakazatelno delo, ednovremenno s veche techashto gravdansko delo s izpalnitelen list. Iavno obache parvoto nakazatelno delo e bilo spriano i sega sa podnovili s drugo. Niamam predstava. Problema koito e sledniat:
1-vo az zaminah v chujbina za da moga da rabotia i da sabera vaprosnite pari i v momenta vse oshte sam izvan balgaria.
2-ro Nikoi ne se obajdal na domashnia mi telefon nito pak e idval do doma mi, kadeto jivee maika mi, za da ni uvedomi, che ima delo sreshtu men.
S goliama trudnost razbrah samo tezi danni za deloto ot advokata na firmata-obvinitel. Namerih advokatka, koiato da se zaeme s deloto, zashtoto maika mi e vazrastna. Obache napravih moje bi edna greshka- pisah na 5-6 advokata ot internet za moia sluchai i im posochih nomera na deloto i te iavno sa hodili da go proveriavat, no nikoi ot tiah ne iziavi jelanie da poeme sluchaia. Samo tazi advokatka se reshi. Maika mi i dade palnomoshtno i tia otide da vidi deloto. Da obache veche 4-ri sedmici sadiata ne i razreshava da razgleda deloto i samo i e saobshtil, che mi bil naznachen slujeben advokat.
Molia vi za pomosht - kakvo da pravia? Chetoh NK i NPK i tova, koeto razbiram e savsem prosto- triabva da se svarjem s prokurora po deloto, da mu pokajem kvitanciata za varnatite pari i da poiskame sporazumenie da mi nalojat vazmojno nai-malkata prisada, t.e. uslovno ili globa.
Obache s fakta, che ne mi se dava deloto da go vidia prosto ne znam kak shte se reshi sluchaia. Nasrochili sa deloto za 04.02.2008g. Az ne moga da se pribera v momenta i ne znam kakvo da pravia?
Vaprosite mi sa:
-ima li pravo sadiata da ne dava deloto da bade razgledano ot upalnomoshten advokat ot men i zashto?
-ako mi nalojat uslovna prisada (tai kato niamam kriminalno minalo i sam varnala parite, zaedno s vsichki lihvi) moga li da patuvam v chujbina i da si podnovia pasporta?
-moje li da se izbegne uslovnata prisada i samo da zaplatia administrativna globa?
Blagodaria vi ot vse sarce!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 14:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Uslowna prisyda ili?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
въпреки, че ми беше трудно да разбера въпроса, написан на латиница, ще отговоря по това, което съм разбрала
нито споразумение, нито съкратено съдебно следствие може да има без ваше присъствие
иначе щом сте упълномощили адвокат (ако действително е така) съдът е длъжен да освободи служебно назначения
щом не сте осъждана при всички положения присъдата ще е условна (въпреки, че не дадохте точната квалификация) - условното осъждане не влече отнемане на задграничен паспорт
нито споразумение, нито съкратено съдебно следствие може да има без ваше присъствие
иначе щом сте упълномощили адвокат (ако действително е така) съдът е длъжен да освободи служебно назначения
щом не сте осъждана при всички положения присъдата ще е условна (въпреки, че не дадохте точната квалификация) - условното осъждане не влече отнемане на задграничен паспорт
- karlson
- Потребител
Здравейте!
Извинявайте за латиницата. Сега инсталирах кирилица.
Казвате, че не може да има споразумение без мое присаствие, тогава въпросът ми е- това означава ли, че трябва да се прибера в България?
Какви са послдствията от тази адм.мярка- задържане под стража?
Ще ме отведат в полицейския арест или директно в затвора?
Относно адвоката- майка ми има пълномощно от мен и има право да уполномощава адвокати от мое име. Адвокатката е написала на някакъв кочан, че майка ми я уполномащава от мое име? Това правилно ли е или трябва друга процедура?
Как се прави това отменяне на този служебен адвокат?
И последно мога ли да остана в чужбина докато мине делото, достатъчно ли е адвокатката ми да присъства?
Благодаря ви от все сърце за бързия отговор.
Извинявайте за латиницата. Сега инсталирах кирилица.
Казвате, че не може да има споразумение без мое присаствие, тогава въпросът ми е- това означава ли, че трябва да се прибера в България?
Какви са послдствията от тази адм.мярка- задържане под стража?
Ще ме отведат в полицейския арест или директно в затвора?
Относно адвоката- майка ми има пълномощно от мен и има право да уполномощава адвокати от мое име. Адвокатката е написала на някакъв кочан, че майка ми я уполномащава от мое име? Това правилно ли е или трябва друга процедура?
Как се прави това отменяне на този служебен адвокат?
И последно мога ли да остана в чужбина докато мине делото, достатъчно ли е адвокатката ми да присъства?
Благодаря ви от все сърце за бързия отговор.
- galisvet
- Нов потребител
доколкото разбирам от Вашите думи вече имате наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за това, че сте си променили адреса без да уведомите разследващите органи - това не е административна мярка
зависи от кого е взета мярката и дали своевременно е подадена до Гранична полиция, за да Ви задържат на летището, но по всяка вероятност така ще стане, ако адвоката Ви не поиска и не бъде променена мярката Ви за неотклонение - иначе щом делото е в съдебна фаза - в централнтия затвор
би трябвало в съдебно заседание като се яви упълномощения адвокат съдията-докладчик да освободи служебно назначения
можете да останете в чужбина - може да се мине на задочно производство, но не знам съдията да не се заяде, защото може да се иска ексрадицията (отново повтарям, че не знам точната квалификация, защото 6000 лв. не са малко пари)
зависи от кого е взета мярката и дали своевременно е подадена до Гранична полиция, за да Ви задържат на летището, но по всяка вероятност така ще стане, ако адвоката Ви не поиска и не бъде променена мярката Ви за неотклонение - иначе щом делото е в съдебна фаза - в централнтия затвор
би трябвало в съдебно заседание като се яви упълномощения адвокат съдията-докладчик да освободи служебно назначения
можете да останете в чужбина - може да се мине на задочно производство, но не знам съдията да не се заяде, защото може да се иска ексрадицията (отново повтарям, че не знам точната квалификация, защото 6000 лв. не са малко пари)
- karlson
- Потребител
Благодариа Ви от все сърце за бързите отговори.
Имам следното питане:
Има ли по-висша инстанция, която да разреши на адвокатката ми да види делото? Защото Съдията не и разрешава да го види, тъй като майка ми преди това била подала молба да го види и така или иначе ми бил назначен служебен адвокат. Изобщо има ли някакъв друг начин да се издейства за да се види делото от адвокатката ми. Тя не може да направи нищо без да го е разгледала.
Имам следното питане:
Има ли по-висша инстанция, която да разреши на адвокатката ми да види делото? Защото Съдията не и разрешава да го види, тъй като майка ми преди това била подала молба да го види и така или иначе ми бил назначен служебен адвокат. Изобщо има ли някакъв друг начин да се издейства за да се види делото от адвокатката ми. Тя не може да направи нищо без да го е разгледала.
- galisvet
- Нов потребител
не са ми ясни аргументите на съдията-докладчик
нека адвоката Ви да попаде писмена молба с копие от пълномощното - ако съдията откаже (с резолюция имаща характера на разпореждане) този отказ може да се обжалва
нека адвоката Ви да попаде писмена молба с копие от пълномощното - ако съдията откаже (с резолюция имаща характера на разпореждане) този отказ може да се обжалва
- karlson
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|