начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Наистина ли сме безсилни?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот kalahan » 22 Ное 2007, 20:57

iliev написа:Хайде тогава да закрием затворите и всички престъпници-убийци,рецидивисти и т.н.т. да си ги пращаме на психолог и да ги пращаме в психиатриите/между другото това много ми напомня теорията на "великият" съветски психолог Снежневски/.

Е, за психиатриите и аз не съм съгласен много-много. А иначе недоволството Ви срещу ненаказаността на агресивните деца е съвсем резонно, но просто наказанията не вършат работа, освен в някои по-редки случаи.
kalahan
Потребител

Re: Наистина ли сме безсилни?

Мнениеот stefanka07 » 22 Ное 2007, 22:29

Моля,помогнете ни!

Реших да взема подарък за децата си на 19 и 4 години -персийско коте и попаднах на обява в сайта за подаряване на такова през юли.Собственичката поиска в замяна 30 лв. за пътните разходи-30 лв. от Нова Загора да Пловдив/те не са повече от 15 лв./.Чакахме с трепет 2 дена да го донесе сама ,гледахме го 6 месеца а сега си го иска защото и трябвал за разплод.Докога ще има в България мошенници и как да кажа на децата да се простят с животинката.Тя иска да разпродава малки ,а друг да и храни животните.
Тва коте беше давано и на други хора преди да попадне така наивно и у нас.Котето е на две години по думите на собственика-мошенник.
Имам само писмени доказателства в ай си кю за това какво иска тя в замяна на подаръка си.
И по темата -синът ми беше пребит преди 2 години пред дискотека от някакво татуирано боксьорче заради момиче,което не знаеше дали му е или не приятелка.ТОВА Е БИЛАПРИЧИНАТА ЗА ПОБОЯ .Синът ми беше със счупен нос който по-късно оперирахме.Всички институции си свършиха чудесно работата, онзи не беше осъден защото е малолетен ,а синът ми цял живот ще е със затруднено дишане въпреки процедурата.Жалки сме тук в България.Нищо не е така както трябва да бъде.
stefanka07
Младши потребител

Мнениеот ivens » 23 Ное 2007, 00:05

Прочетох всичко внимателно,предварително казвам,че съм юрист и то с 6 годишен стаж.Системата не защитава жертвите в такива случаи и затова.....начина и метода е един ,с добри възпитателни и превантивни мерки спрямо бъдещи проявления на антисоциани постъпки и деяния на въпросния 13 годишен индивид.Метода се нарича "Правосъдие в мрака" давате по 20 лева на две тоже 13 годишни бабаджанки връчвате им по една цепиница и те поутупват въпросния "юнак" чисто профилактично без особена злоба.......чрез тези своеобразни изпълнители на възмездието вие вършите работата на бащата на въпросния хубостник,който е трябвало добре,методично,без излишно престараване и с много бащина любов да "наруши" Конвенцията за правата на детето,която сигурен съм не е дори и чувал и да го наложи с каиша.Извинете ме за тафтологията ,но се развълнувах.Това е пътя и истината и така се постигът реални резултати.Защото пратен в интернат този 13 годишен съдист ще излезе 18 годишен завършен престъпник социопат.Така че ,както се пее в една възрожденска песен "...дорде е малка йощ змията нека всинца се съберем с крака да и строшим главата..." :wink: :twisted: :roll:
ivens
Младши потребител

Мнениеот stefanka07 » 23 Ное 2007, 00:12

бЛАГОДАРЯ Ви от сърце за подкрепата .За мошенниците не казвате как да накажа
stefanka07
Младши потребител

Мнениеот dexter » 24 Ное 2007, 22:00

http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=53392&rubr=0&izd=1&fsize=&swidth=800&tr=1&im=11&id=24&iy=2007

Баба хулиган щипе хлапе, глобяват я
Руска раздала възмездие за рекет с кифли

Зорница Семерджиева

Глоба от 150 лева отнесе 55-годишна старозагорка, ощипала зверски по бузата 11-годишно момче в училището. Така жената отмъстила на хлапето, което рекетирало внука й.
Руска Танева беше набързо изправена пред Темида по Указа за борба с дребното хулиганство.
Бойната баба разбрала от 8-годишния си внук Теодор, че батко петокласник го карал всеки ден да му купува кроасани. При това калпазанинът Генчо дори не го ядял, а само вземал картинката, скрита в опаковката.
Генчо усетил, че второкласникът разполагал с много пари, тъй като към джобните от родителите на Теодор баба му и дядо му тайно прибавяли по 4 лева на ден.
Вбесена от тормоза над внучето й, Руска първо вдигнала скандал на Генчовата майка в магазина, в който работела. От там се насочила направо в училището и открила изнудвача пред кабинета по музика. Свалила рязко качулката от главата му и стиснала здраво с пръсти бузата му, като разклащала напред - назад главата на детето.
Тогава дежурната учителка се спуснала да прекрати дребното хулиганство и благодарение на това Генчо си останал с две бузи.
dexter
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право