- Дата и час: 29 Ное 2024, 16:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдебно решение по гражданско дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Съдебно решение по гражданско дело
Здравейте.Имам следното питане и ще Ви бъда много благодарна ако ми отговорите.Месец 12.2007г. спечелих дело за нанасяне на средна телесна повреда.Имам съдебно решение с което трябва да ми се заплати сумата от2100,00лв. заедно с лихви за една година.Адвоката ми замина в чужбина.Искам да зная какво следва оттук нататък.Трябва ли да се обърна към съдия изпълнител. Благодаря Ви предварително.
- leni4ka
- Нов потребител
Ако решението е влязло в сила, т. е. сроковете за обжалване са изтекли и никой не го е обжалвал или е било потвърдено от по-горните инстанции, тогава отивате в деловодството на съда и подавате молба за издаване на изпълнителен лист. Плащате някаква такса, те ще Ви кажат каква (наскоро ги измениха и още не съм чел новите такси, признавам). След като съдът Ви издаде изпълнителен лист, вземате го и отивате в Съдебно-изпълнителната служба при съответния съд, или в кантората на някой частен съдебен изпълнител. Там подавате молба за образуване на изпълнително дело, като също плащате такса за образуването. Когато правите това, трябва да направите пред съдебния изпълнител конкретни искания за извършване на определени изпълнителни действия. Трябва да проверите дали този, който Ви дължи обезщетението, има някакви имоти, дали е някъде на работа и т. н. И да поискате съответно, запор върху дв. вещи, възбрана върху имоти, или запор върху заплатата му.
Това е в общи линии. Не е много сложно, но не е и лесно. Ако не можете да се справите сама - всичко това би го свършил всеки адвокат. Дори Вашият да е заминал в чужбина, има и други, които са тук, нали ?
Това е в общи линии. Не е много сложно, но не е и лесно. Ако не можете да се справите сама - всичко това би го свършил всеки адвокат. Дори Вашият да е заминал в чужбина, има и други, които са тук, нали ?
- system
- Активен потребител
Ако решението ви е влязло в сила, искайте от съда да ви издаде изпълнителен лист за дължимата сума и заведете изпълнително дело срещу длъжника. Понеже въпросът едва ли е толкова спешен, изчакайте адвоката си да се върне от чужбина, да провери дали решението е влязло в сила и да ви упъти към понататъшни действия - при кой съдия - изпълнител и с какви способи ще се изпълнява.
- kiritsova
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|