начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

заплахи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заплахи

Мнениеот nnez1 » 12 Апр 2008, 15:08

Мъжът ми ме заплашва по телефона със физическа саморазправа. Записала съм го. От полицията ме посъветваха да си сменя телефона, нищо друго не можели да направят. Можете ли да ме посъветвате към коя институция да се обърна, за да получа някаква помощ, преди да е станало късно?
nnez1
Младши потребител

Мнениеот donna » 12 Апр 2008, 15:55

commander написа:Опитайте в прокуратурата...въпреки, че се съмнявам да има резултат...

Хм....а по закона срещу домашното насилие ,това се е психологически тормоз .Няма да е лесно ,не е и невъзможно :?
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 12 Апр 2008, 16:22

commander написа: Чл. 2. Домашно насилие е всеки акт на физическо, психическо или
сексуално насилие, както и опитът за такова насилие, принудителното
ограничаване на личната свобода и на личния живот, извършено спрямо лица, които
се намират или са били в семейна или родствена връзка, във фактическо
съпружеско съжителство или които обитават едно жилище.

Може и да сте права, но какво ще се прави с доказателствата ?

Като изключим декларацията ,може да има свидетел ,който е бил при питащата докато онзи е звънял и да каже как се чувства жената след обаждането , една разпечатка ...но там зависи кой от къде е звънял/ако е от домашен телефон или личния мобилен ....,но и това не е супер издържано/ ...не твърдя ,че е лесно :(
donna
Старши потребител

Мнениеот nnez1 » 12 Апр 2008, 18:22

звъни ми от мобилния си телефон. Обаждах се и на тел.в агенция за жертви на насилие,там също ми казаха че полицията няма да ми помогне. Казаха ми,че прокуратурата може да издаде заповед да не ми се обажда известно време, а за да постанови да не ме доближава, трябвало той системно да ме пребива.А и тогава можели да му забранят да ме доближава, но за около година. Не знам къде да търся помощ, а много ме е страх. Заплашва да ме оставел инвалид. Единствената помощ която ми предложиха от тази агенция е да ме включат в курсове как да му изтърпявам агресията. Пиша тук, не защото искам да изглежда като"искрено и лично" , а защото не знам от къде вече да търся помощ и съвет.
nnez1
Младши потребител

Мнениеот stroitel » 13 Апр 2008, 12:11

Ако се беше обърнал да бягаш- нанизал те бях с ножа. Ала ти не се уплаши и това те спаси."

/Н.Хайтов."Страх"/

Не е проблем да потърсите юридическа помощ - при всички случаи съпругът ви ще бъде разпитван и предупреден да не предприема неправомерни действия спрямо вас.
Разбира се - нито ще ви бъде назначена персонална охрана,нито ще бъде осъден той на доживотен затвор.

Затова мисля,че не трябва да отказвате помощ от психолог. И то не толкова как да изтърпявате агресията,колкото как да й противодействате ефективно.

АТАКАТА е най-добрата защита!
stroitel
Потребител

Назад към Наказателно право