Здравейте на всички.Ако обичате ,моля за малко "просветление" но един мой проблем.Нека първо опиша проблема.
Детето ми навърши на 13.12.2006г 14 години и трябваше да си извади лична карта.Закъстяхме с ваденето на такава,но не по наша вина .Кварталният полицай ми състави акт на 06.03.2007г затова че сме просрочили срока за вадене на л.карта.Очаквах глобата да е някаква символична сума.Днес дойде постановлението в което се посочва сумата 50лв.Глобата трябвало да платя в 7-дневен срок иначе преписката ще бъде изпратена за принудително събиране от Агенцията за държавни вземания.
Въпросът ми е- ако откажа да платя глобата Агенцията какво може да ми направи.И втория ми въпрос е - ако реша да обжалвам постановлението ще има ли полза или ще стане по-зле?
Не съм против законите на държавата и съм за това да се изпълняват, но 50 лв. за нещо толкова дребно е направо чист рекет.Какво съм виновен аз , че на корумпираните полицаи постоянно им трябват пари и защо точно от мене ще ги взимат.Предполагам за банкети и друти.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана за доброволно изпълнение на наказателно постановление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Виждате ли за какво се пенява, че 100 лв. необжалваем минимум е мнооого.
Ето, на човека 50 лв. му се виждат несимволично.
...........
Казвате, че не е по Ваша вина. А по чия?
Не сте виновен/а само ако 1) не сте бил/а вменяем/а, 2) да не сте могъл/а да го предвидите, че някой ще Ви възпрепятства, 3) да не сте бил/а длъжен/а).
Парите ще отидат по сметка на бюджета централно, а няма да отидат в джоба на кварталния. А обвиненията за корупция трябва да се доказват.
Накрая, освен доброволно изпълнение има и организирано от държавата принудително такова, което се насочва срещу имуществото Ви, освен несеквестируемото, защото държавата е хирографарен кредитор и без привилегии за вземания за глоби.
--------
В случай, че не сте виновен/а, можете да обжалвате НП в законоустановения срок.
Можете да го обжалвате и като несъразмерно. Посочете МНОГО МОЛЯ по кой текст (член) е наложено адм. наказание!!!!!!!!!
Г-н Балуев обаче пише, че АДВ не се задействат много за малки вземания.
...........
Не сте виновен/а само ако 1) не сте бил/а вменяем/а, 2) да не сте могъл/а да го предвидите, че някой ще Ви възпрепятства, 3) да не сте бил/а длъжен/а).
Парите ще отидат по сметка на бюджета централно, а няма да отидат в джоба на кварталния. А обвиненията за корупция трябва да се доказват.
Накрая, освен доброволно изпълнение има и организирано от държавата принудително такова, което се насочва срещу имуществото Ви, освен несеквестируемото, защото държавата е хирографарен кредитор и без привилегии за вземания за глоби.
--------
Можете да го обжалвате и като несъразмерно. Посочете МНОГО МОЛЯ по кой текст (член) е наложено адм. наказание!!!!!!!!!
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
kontrol написа:Виждате ли за какво се пенява, че 100 лв. необжалваем минимум е мнооого.
...........
--------
Естествено че не е по моя вина!Ти да не мишлиш че цял чета закони и че си нямам друга работа .Нито служителите в кметството , нито кварталния , нито никой не ти каже като човек - ей,който и да си , положението е такова и такова.Иначе глоба.Стоят като пънове и чакат като хиени само да настъпиш кодекса и да те подгонят.
Колкото до членовете в постановлението - цитирам:"Горопосоченото лице не си е сменило личната карта в законоустановения срок с което виновно е нарушил чл.10 от ЗБДС поради което и на основание чл.53(22) от ЗАНН и чл.81, ал.1,т8 от ЗБДС ПОСТАНОВЯВАМ......
следва моето има.и 50 лева глоба.
Имам ли поне възможност да ги внасям на разсрочено плащане - на месец примерно по 10 лв, а не на веднъж.Все пак е започнало плащането.
- dallaz
- Нов потребител
Re: Покана за доброволно изпълнение на наказателно постановл
dallaz написа: Не Какво съм виновен аз , че на корумпираните полицаи постоянно им трябват пари и защо точно от мене ще ги взимат.Предполагам за банкети и друти.
Не е лошо да си мерите думите, а и като цяло, не е лошо да мислите преди да кажете нещо.
Първо, полицаят си е свършил работата - изпълнил е закона. Той не може да постъпи друго яче, дори да иска. Не е негово решението дали да наложи глоба в случая, а е ЗАДЪЛЖЕН ДА ГО СТОРИ.
Второ, ако не ви харесва как е устроен закона, информирам Ви че законите в тази страна са приемат от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Полицията ги изпълнява, не ги измисля. Често и на нас не ни харесва как господа депутатите са решили да бъдат уредени нещата, но полицията не е НИТО ЗАКОНОДАТЕЛЕН, НИТО ПРАВОРАЗДАВАТЕЛЕН ОРГАН.
Трето, как стигнахте заключението, че колегите ми са корумпирани ? Районният инспектор Ви е поискал пари ли, или как ?
Четвърто, парите събрани от глоби от МВР постъпват по сметка на РЕПУБЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ. В последствие с тези пари се разпорежда парламента, чрез закон за бюджета. Нито МВР, нито кварталния полицай "виждат" нещо от вашите 50 лв. За банкетите, няма да коментирам.
Пето постът Ви, не е за този раздел, има раздел взаимопомощ.
ШЕСТО И ПО СЪЩЕСТВО: накателното постановление издадено на посоченото от Вас основание, е напълно редовно издадено, в изпълнение на буквата на закона и не виждам нито какво точно ще обжалвате, нито кой съд и на какво основание би отменил същото.
- kursant_amvr
- Потребител
И седмо - за 50 лв в Агенцията няма да си мръднат и малкия пръст и осмо - ЗАНН - Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
Това са нещата, заради които пък аз се пенявя! Причините, поради които НК става все по-дебел. Друг е въпросът, че по света има държави, които не задължават гражданите си да си вадят документи за самоличност.
И полицаите, юристите, адвокатите ... не са виновни за това съттояние на нещата.
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
Това са нещата, заради които пък аз се пенявя! Причините, поради които НК става все по-дебел. Друг е въпросът, че по света има държави, които не задължават гражданите си да си вадят документи за самоличност.
И полицаите, юристите, адвокатите ... не са виновни за това съттояние на нещата.
- Star_doznatel
- Потребител
І.
Аз лично изпитвам известни съмнения, доколко е материално законосъобразно НП във връзка с правната квалификация
14-годишен не е подал документи за първата си лична карта.
А наведените основания са:
По чл. 10 невръщане, различни хипотези. "[Н]ередовност"- та по чл. 10 е определена в § 1., т. 2и според б. "ж" включва изтеклия срок на валидност.
Посочената като установяваща адм. наказание норма (об. в р-бата на чл 81, ал. 1, т. наистина установява такова, но за неподменяне..
В случая би трябвало да е т. 9 или чл. 82 (за неиздаването???).
ІІ.
А България? (Освен косвено, чрез задължението да си ги представяш за проверка?) Сериозно питам (В смисъл, над 14 г., но нямаш лична карта... Или я връщаш и не искаш нова....)
ІІІ.
ІV. Знаете постулата, че "незнанието на закона не е оправдание", тъй като вие по своя воля не сте го прочел. Тогава какво имате предвид с това, че не сте виновен?
Аз лично изпитвам известни съмнения, доколко е материално законосъобразно НП във връзка с правната квалификация
чл. 10. Българските документи за самоличност се предават на органа, който ги е издал, при:
1. смърт на притежателя;
2. загубване на българско гражданство;
3. установяване, че документът е нередовен;
4. отпадане на основанието за тяхното издаване или ползване.
чл 81, ал. 1, т. 8 - Наказва се който:
не подмени документите си за самоличност в срок от 30 дни при промяна в имената, персоналните данни, постоянния адрес или трайни и съществени изменения на образа;
14-годишен не е подал документи за първата си лична карта.
А наведените основания са:
По чл. 10 невръщане, различни хипотези. "[Н]ередовност"- та по чл. 10 е определена в § 1., т. 2и според б. "ж" включва изтеклия срок на валидност.
Посочената като установяваща адм. наказание норма (об. в р-бата на чл 81, ал. 1, т. наистина установява такова, но за неподменяне..
В случая би трябвало да е т. 9 или чл. 82 (за неиздаването???).
ІІ.
Star_doznatel написа:по света има държави, които не задължават гражданите си да си вадят документи за самоличност.
А България? (Освен косвено, чрез задължението да си ги представяш за проверка?) Сериозно питам (В смисъл, над 14 г., но нямаш лична карта... Или я връщаш и не искаш нова....)
ІІІ.
Я кажете, ако знаете, нещо повече за 6-те %-а на КАТ и спорът за заприходяването?kursant_amvr написа:Четвърто, парите събрани от глоби от МВР постъпват по сметка на РЕПУБЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ. В последствие с тези пари се разпорежда парламента, чрез закон за бюджета.
ІV. Знаете постулата, че "незнанието на закона не е оправдание", тъй като вие по своя воля не сте го прочел. Тогава какво имате предвид с това, че не сте виновен?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
За kontrol – ЗБДС – Чл. 29. (1) Всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта.
За размисъл - ЗБДС - Чл. 2. Българските документи за самоличност са собственост на държавата.
-Чл. 13. (1) На българските граждани се издават следните документи за самоличност:
1. лична карта;
2. (доп. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г., доп. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., в сила от 02.09.2003 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 111 от 2004 г.) паспорт, дипломатически паспорт, служебен паспорт, моряшки паспорт, военна карта за самоличност;
3. свидетелство за управление на моторно превозно средство
-Чл. 50. (2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.) Свидетелството за управление на моторно превозно средство служи като идентификационен документ за самоличност на територията на Република България.
Аз въобще не съм фен на българския законотворец. За България, римското правило за закона трябва да се чете така: по-добре никакъв закон отколкото български закон.
За размисъл - ЗБДС - Чл. 2. Българските документи за самоличност са собственост на държавата.
-Чл. 13. (1) На българските граждани се издават следните документи за самоличност:
1. лична карта;
2. (доп. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г., доп. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., в сила от 02.09.2003 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 111 от 2004 г.) паспорт, дипломатически паспорт, служебен паспорт, моряшки паспорт, военна карта за самоличност;
3. свидетелство за управление на моторно превозно средство
-Чл. 50. (2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2000 г., в сила от 29.12.2000 г.) Свидетелството за управление на моторно превозно средство служи като идентификационен документ за самоличност на територията на Република България.
Аз въобще не съм фен на българския законотворец. За България, римското правило за закона трябва да се чете така: по-добре никакъв закон отколкото български закон.
- Star_doznatel
- Потребител
dallaz написа:............
Детето ми навърши на 13.12.2006г 14 години и трябваше да си извади лична карта.... Кварталният полицай ми състави акт на 06.03.2007г затова че сме просрочили срока за вадене на л.карта. ...
dallaz написа:......
Колкото до членовете в постановлението - цитирам:"Горопосоченото лице не си е сменило личната карта в законоустановения срок с което виновно е нарушил чл.10 от ЗБДС поради което и на основание чл.53(22) от ЗАНН и чл.81, ал.1,т8 от ЗБДС ПОСТАНОВЯВАМ......
следва моето има.и 50 лева глоба.
Здравейте,
Така както сте описали фактите остават известни неясноти, които са от съществено значение. Отначало казвате, че кварталния полицай - сега районен инспектор Ви е съставил акт, а след това цитирате текст от наказателното постановление, от който се разбира, че като нарушител е посочен синът ви, независимо, че спрямо вас е наложено наказание.
Именно поради горното когато се иска правна помощ трябва този, който ви япредоставя да се запознае обстойно с фактите. Само по този начин Вие ще получите защита, от която се нуждаете....
В случай, че правилно съм Ви разбрал, то ситуацията е следната /ТРАГИКОМИЧНА/:
В НП, което са Ви съставили, са описали, че синът Ви не си е сменил личната карта и поради това е виновно е нарушил член 10 ЗБДС.
Ако във Вас се намира акта, който са Ви издали преди това сравнете, дали обстоятелствата са едни и същи с тези по НП / нак.постановление/. Ако това е така е добре / за вас /, ако съдържанието не е едно и също - отново е добре / за вас/.
На първо място, както актосъставителя, така и административно-наказващия орган са " проспали " / с извинение / една ВАЖНА ОСОБЕНОСТ - лицата навършили 14 год, извършват правни действия със съгласието на своите родители. Родителят е този, който е законен представител на своите деца до навършване на 18 год, освен ако се касае за дребни сдели - пазаруване от хранителен магазин от квартала и т.н. Освен това, непълнолетните ненавършили 16 год. не са наказателно отговорни. Това се дължи на тяхното умствено и психическо развитие, което все още не ми позволя да да формират виновно поведение. ИМЕННО ПОРАДИ ТОВА, в чл. 81 ал.1 т.9 ЗБДС е предвидена наказателна отговорност за родителя - законен представител, когато не е оказал дължимото съдействие за издаване на лична карта на детето си / чл. 29 ЗБДС връзка чл. 4 ЗЛС/.
Дори и актосъставителят, респективно административнонаказващия орган да са приели, че това непълнолетно лице носи адм.нак.отговорност / съгласно чл. 26 ал. 3 ЗАНН/, това не е налице, тъй като липсва извършено АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ от това непълнолетно лице. Това е така, защото спрямо това лице, не е предвидена адм.нак.отговорност в специалния закон - ЗБДС.
Следователно при издаване на акта и нак.постановление са допъснати съществени нарушения. Не е обосновано и законосъобразно да се твърди, че едно непълнолетно дете на 14год. е виновно нарушило ...............Нещо повече налице е и още важно несъответствие със закона - в НП е описано, че лицето не си е сменило личната карта, каквато няма!!!!
Не на последно място, независимо от всичко казано от мен по-горе, размерът на наложената глоба не съответства на обществената опасност и значимост на извършеното деяние. В ЗБДС минималната граница за това адм.нарушение, ако въобще приемем че има такова е 20 лв. Предвид обстоятелството, че е извършено за първи път и ако имате " чисто минало " е следвало да Ви наложат този минимум.....
Ето защо ще се съглася с колегата " kontrol ", относно инвокираните от него пороци на издаденото НП..
В резултат на горното следва да организирате Вашата защита по следния начин:
1. Подавате жалба в 14 срок, считано от получаване на НП, чрез съответното РПУ, до АС / административния съд / , във формата по-солу или по Ваше желание можете да добавите нещо друго.....
ЧРЕЗ Н-КА НА РПУ ..................
ДО Административен съд - ....................
ВЪЗЗИВНА ЖАЛБА
от
.............................................
............................................
адрес..................................
СРЕЩУ НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № .............../......дата
на Н-ка на РПУ ...........................
УВАЖАЕМИ АДМИНИСТРАТИВНИ СЪДИИ,
Оспорвам НП .................................издадено от .................................
Същото е незаконосъобразно, необосновано, страдащо от ред пороци на материалния и процесуален закон, които са основание за неговата отмяна. Мотивите ми за това са следните :
........................................................../ тук излагата защо считате това НП за незаконосъораззно. МОжете да напишете това, което съм посочил по-горе и да добавите нещо друго.../.
..........................................................................
ПРЕДВИД ГОРНОТО, МОЛЯ да постановите решение, с което да ОТМЕНИТЕ НП ...................................като незаконосъоразно.
Да ми присъдите сторените разноски.
Евентуално МОЛЯ да намалите наложената глоба тъй като ..................
......................................../ финасова затрудненост, първо нарушение, над минималната граница посочена в закона ..../
Най-накрая ще си позволя да направя една констатация - всиччки ние станахме свидетели, как е възможно една елементарна ситуация за налагане на адм. наказание, може да бъде опорочена по един необясним за мен начин. Разбира се, в случая ще бъде " печеливш " този срещу който е издадено НП и разбира се, адвокатът му / ако ползва такъв / ще има с един клиент повече. Но нарушението си е факт, макар и неправилно установено и при съществени нарушения. Затова един съвет към dallaz -Спазвайте законите.
Ако АС в състав от един съдия не уважи жалбата ви, то вие имате рпаво да подадете касационна жалба до ВАС в състав от трима съдии.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Да бе, да! Сестра ти не е ....! Правото е на твоя страна - просто трябва да обжалваш, за докажеш че ..... нямаш сестра!
- Star_doznatel
- Потребител
Не е изключено обаче Далаз да е преписал грешно правното основание от НП и там да пише т. 9. Тогава всички "инвокирани от Контрол пороци" падат.
Стари дознателю, аз имах предвид следната хипотеза, в която по някакви причини Х е на 19 г. и досега не му е издавана лк. Но при по-внимателно зачитане виждам, че подаванео на заявление е задължително и за титуляра на картата. Така че въпросът отпада.
А за това, че са собственост на държавата, има логика поне във връзка със забраната за даване в залог. Обаче чл 7 говори не за приносители или държатели, а за притежатели .
Стари дознателю, аз имах предвид следната хипотеза, в която по някакви причини Х е на 19 г. и досега не му е издавана лк. Но при по-внимателно зачитане виждам, че подаванео на заявление е задължително и за титуляра на картата. Така че въпросът отпада.
А за това, че са собственост на държавата, има логика поне във връзка със забраната за даване в залог. Обаче чл 7 говори не за приносители или държатели, а за притежатели .
- kontrol
- Активен потребител
[quote="kontrol"]Не е изключено обаче Далаз да е преписал грешно правното основание от НП и там да пише т. 9. Тогава всички "инвокирани от Контрол пороци" падат.
Здравейте отново.Проверих дали вярно съм преписал члена и алинеята-нямам грешка.Ето отново описание на НП -"Наказателно постановление №84/Заповед за прилагане на принудителна административна мярка/Подписаният Началник на РПУ.....като взех предвид , че Мл.ПИ....е съставил акт №..против...затова ,че горепосоченото лице не си е сменило личната карта в законоустановения срок с което виновно е нарушил чл.10 от ЗБДС поради което и на основание чл.53/22/ от ЗАНН и чл.81,ал.1,т.8 от ЗБДС налагам глоба от 50.00лв.Глобата следва да се плати по банкова сметка....Постановлението може да се обжалва в 7 дневен срок....пред Районен съд.
Това е. Личната ми карта е издадена 2000 година и е до 2010г - няма какво да подменям , нито съм си сменял адресната регистрация,нищо.
Говорих с една позната /адвокат от дълги години/ и ме посъветва да не се занимавам с обжалване защото в 99% делото ще го загуба че отгоре на това ще трябва да платя хонорара на техния адвокат.
Никога не съм бягал от отговорност и съм съвестен родител-но тая ситуация адски ме подразни.Затова Ви питам следното - ако не внеса на един път цялата сума , а на вноски - какви ще са последиците.Виждам че вие сте много запознати със законите и затова се обръщам съм вас.Преди няколко години един циганин /търговец/ закупи пшеница от една земеделска кооперация,но ги върза с обещание че ще плати на другия ден след сделката, а пшеницата вече беше извозена.Дадоха го на съд , яви се циганина и обеща да им плати парите.На следващия месец в банковата им сметка бяха приведени само 10 лв. вместо сумата за плащане.Когато адвоката на кооперацията попита адвоката на циганина защо само 10 лв - къде са другите , той му отговори че плащането е започнало и ще чакат.И още чакат , а той им внася по 10 лв.Това било законно.Дължи им пари от порядъка на 10000лв.Тоест те няма никога да ги видят.
Та пи там законно ли е и аз да си внасям по глобата по малко вместо цялата сума , или това може би важи само за циганина?
Здравейте отново.Проверих дали вярно съм преписал члена и алинеята-нямам грешка.Ето отново описание на НП -"Наказателно постановление №84/Заповед за прилагане на принудителна административна мярка/Подписаният Началник на РПУ.....като взех предвид , че Мл.ПИ....е съставил акт №..против...затова ,че горепосоченото лице не си е сменило личната карта в законоустановения срок с което виновно е нарушил чл.10 от ЗБДС поради което и на основание чл.53/22/ от ЗАНН и чл.81,ал.1,т.8 от ЗБДС налагам глоба от 50.00лв.Глобата следва да се плати по банкова сметка....Постановлението може да се обжалва в 7 дневен срок....пред Районен съд.
Това е. Личната ми карта е издадена 2000 година и е до 2010г - няма какво да подменям , нито съм си сменял адресната регистрация,нищо.
Говорих с една позната /адвокат от дълги години/ и ме посъветва да не се занимавам с обжалване защото в 99% делото ще го загуба че отгоре на това ще трябва да платя хонорара на техния адвокат.
Никога не съм бягал от отговорност и съм съвестен родител-но тая ситуация адски ме подразни.Затова Ви питам следното - ако не внеса на един път цялата сума , а на вноски - какви ще са последиците.Виждам че вие сте много запознати със законите и затова се обръщам съм вас.Преди няколко години един циганин /търговец/ закупи пшеница от една земеделска кооперация,но ги върза с обещание че ще плати на другия ден след сделката, а пшеницата вече беше извозена.Дадоха го на съд , яви се циганина и обеща да им плати парите.На следващия месец в банковата им сметка бяха приведени само 10 лв. вместо сумата за плащане.Когато адвоката на кооперацията попита адвоката на циганина защо само 10 лв - къде са другите , той му отговори че плащането е започнало и ще чакат.И още чакат , а той им внася по 10 лв.Това било законно.Дължи им пари от порядъка на 10000лв.Тоест те няма никога да ги видят.
Та пи там законно ли е и аз да си внасям по глобата по малко вместо цялата сума , или това може би важи само за циганина?
- dallaz
- Нов потребител
Монтескьо, не обърквай хората къде и в какъ в срок да обжалват наказателно постановление.Същото се обжалва като въззивна инстанция пред съответният районен съд и то в седемдневен срок-справка чл.59 до чл.61 вкл. ЗАНН.Решението на районният съде вече чрез касационна жалба се обжалва пред съответният Административен Съд -справка чл.63 ал.2 ЗАНН .Е, това ако го не знаеш , какъв адвокат си ....... !?!?!?!!?!?!?!?!???????????!!!!!!!?
- denim
- Младши потребител
Чл.63 ал.1 ЗАНН по точно е редът за касационно обжалване пред съответният административен съд ,говоря по памет , но май почти познах....
- denim
- Младши потребител
denim написа: Монтескьо, не обърквай хората къде и в какъ в срок да обжалват наказателно постановление.Същото се обжалва като въззивна инстанция пред съответният районен съд и то в седемдневен срок-справка чл.59 до чл.61 вкл. ЗАНН.Решението на районният съде вече чрез касационна жалба се обжалва пред съответният Административен Съд -справка чл.63 ал.2 ЗАНН.
Е, това ако го не знаеш , какъв адвокат си ....... !?!?!?!!?!?!?!?!???????????!!!!!!!?
Ще си позволя да запазя добрия тон и да Ви отговоря така.....
Редът за установяване, издаване, оспорване на актове, респективно НП се определя в самия нормативен акт или чрез препращати норми към друг акт. В тази връзка ще Ви разкажа една приказка .....
Имало един закон - Закон за Българските документи за самоличност. В този закон има раздел II именуван Административнонаказателни разпоредби. Чл.84 ал. 3 от този раздел ни указва нещо много важно, а именно- (3) (Изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г.) Установяването на нарушенията и издаването на наказателните постановления се извършват по реда, определен в Закона за административните нарушения и наказания , а обжалването им - по Административнопроцесуалния кодекс ..
Във връзка с горното, няма да Ви задавам този въпрос -
, защото същият e най-малко no comment, а и Вие сам ще можете да си отговорите - какъв юрист сте.....denim написа:Е, това ако го не знаеш , какъв адвокат си ....... !?!?!?!!?!?!?!?!???????????!!!!!!!?
По-горе ми дадохте " указания ", за да си направя справка към определена норма, закрепена в законодателна разпоредба. Поради това и аз ще последвам Вашия пример - за сравка виж чл.233 ал. 3 ЗЗП.
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|