начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

АУАН по чл.55 ал.1 ЗМВР, моля спешно за отговор

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АУАН по чл.55 ал.1 ЗМВР, моля спешно за отговор

Мнениеот ves4eto » 31 Юли 2008, 02:44

Днес на пътя ме спряха служители на МВР Сигма СДП. Поискаха ми лични документи, но аз отказах да им дам такива, защото не бяха в мене. След това ми беше съставен АУАН по чл.55 ал.1 от ЗМВР, а в самия акт като нарушение пише, че съм отказала да представя такива документи (как да ги представя като не ги нося). Не трябва ли в акта да пише, че лицето не носи в себе си документи, вместо това, че отказвам да ги представя? И може ли това да бъде основателна причина за възражения на акта в допустимия 3-дневен срок? Защото доколкото знам глобата при липса на документи е 10лв., а при непредставяне от 50 до 200лв.
Предварително благодаря за помощта!
ves4eto
Нов потребител

Мнениеот pokerman » 31 Юли 2008, 15:03

"Поискаха ми лични документи, но аз ОТКАЗАХ да им дам такива, защото не бяха в мене."

Вие какво им казахте " Няма да ви дам документите си " или " Не си нося документите" ?
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот sunrise » 31 Юли 2008, 15:21

Все едно всъщност дали сте отказали , или не сте ги носили. Подлежите на глоба.
съгласно Закон за българските документи за самоличност,защото не сте представили такъв.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ves4eto » 31 Юли 2008, 21:38

Казах, че не мога да им ги дам, защото не са в мен
ves4eto
Нов потребител

Назад към Наказателно право