Колега, опитвали ли сте да доказвате хулигански подбуди? Хич не е лесно...
Според мен най-добрия вариант е тъжбата от частен характер. Другото я излезе, я- не, но губи време със сигурност и през това време може да изтече срока.
Айде стига сме си изсмуквали от пръстите наказателна отговорност за всичко! Вярно, че там такси не се дължат и е най-удобно за тъжителя. Но замислете се, че от подобни разследващите не могат да вършат доста по-належаща работа
- Дата и час: 04 Дек 2024, 16:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възрастен човек пребива едно дете на детска площадка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Дайте ми съвет
T.A.R.A. на 17 Ное 2008, 22:16
Искрено се извинявам за грешката .Наистина в първия момент си помислих, че е ОХ, но... .Подведох се от подобен случай.
E, няма смисъл да се извиняваш.. поне аз не познавам безгрешни хора Всички грешим
Искрено се извинявам за грешката .Наистина в първия момент си помислих, че е ОХ, но... .Подведох се от подобен случай.
E, няма смисъл да се извиняваш.. поне аз не познавам безгрешни хора Всички грешим
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Re: Дайте ми съвет
При тъжба не е нужно пострадалият да квалифицира деянието. Ще го квалифицира съдът.
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
Re: възрастен човек пребива едно дете на детска площадка
Здравейте колеги, включвам се малко късно по темата. Като прочетох изложените от питащата факти, си позволявам да изкажа мнение, че можем да мислим за хулиганство. Пребиване на дете на публично място, пред други хора - това са си непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - чл. 325 ал. 1 от НК. Фактът, че е пребито дете, може да квалифицира действията на извършителя като изключително дръзки по смисъла на чл. 325 ал. 2 предл. последно от НК. Така че - едно уведомяване на прокуратурата не е лишено от смисъл.
Успех на питащата.
Успех на питащата.
- system
- Активен потребител
Re: възрастен човек пребива едно дете на детска площадка
Въпреки, че в предното си изказване адски се изложих, все пак искам да добавя, че хулиганство трудно ще мине, много по-голяма е вероятността да има успех производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди.Наскоро имах подобен случай, както споменах, но съдът не се е произнесъл още.Като се стигне до последното заседание и присъда, ще ви уведомя какво е станало.
- T.A.R.A.
- Потребител
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|