- Дата и час: 04 Дек 2024, 16:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изнасилване на съпругата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Изнасилване на съпругата
Точка за Пламена.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
с кой точно орган едната жена ще се сноши с другата
Е... малко ли филми има на тая тематика
Е... малко ли филми има на тая тематика
- RinTimTim
- Потребител
ама ..... заради негодното средство ще да са несъставомерни като сношения
То и оригиналното средство може да е негодно да се съвкуплява .Някакво решение бях чела по 152 :
защитна теза: поради разбираемото липсващо съдействие на пострадалата така , че на подс.да ..му настъпи онова ...рефлексното несъзнателно явление ...че да е в състояние да довърши състава, опитът е негоден.
В решението на ВКс пишеше, че ако по биологична причина средството не може ...да осъществи съзнателните и целенасочени движения... може да се обсъжда негоден опит. Та явно не сига само орган за деянието
То и оригиналното средство може да е негодно да се съвкуплява .Някакво решение бях чела по 152 :
защитна теза: поради разбираемото липсващо съдействие на пострадалата така , че на подс.да ..му настъпи онова ...рефлексното несъзнателно явление ...че да е в състояние да довърши състава, опитът е негоден.
В решението на ВКс пишеше, че ако по биологична причина средството не може ...да осъществи съзнателните и целенасочени движения... може да се обсъжда негоден опит. Та явно не сига само орган за деянието
- kpavlova
- Активен потребител
Да продължим по темата вече с риск убием, не само детската аудитория .
Подобно нещо като цитираното решение съм чела в една книжка "Проблеми на изнасилването" или нещо от такова-не помня заглавието.Автора е действащ адвокат.Та там беше застъпена много интересна идея.Ако "оригиналното средство" може да реагира рефлекторно и бъде приведено в нужната готовност за извършване на деятелността, ако по болестни причини е изгубило ерекционната си способност, отново имаме негоден опит.
Доста спорна теза защото при загуба на тази му най-съществена способност, най-много да не може да възбуди или удовлетвори полово желание.Тоест няма да може да е налице състава на блудството, но пък за изнасилване се иска само съвкупление.
Подобно нещо като цитираното решение съм чела в една книжка "Проблеми на изнасилването" или нещо от такова-не помня заглавието.Автора е действащ адвокат.Та там беше застъпена много интересна идея.Ако "оригиналното средство" може да реагира рефлекторно и бъде приведено в нужната готовност за извършване на деятелността, ако по болестни причини е изгубило ерекционната си способност, отново имаме негоден опит.
Доста спорна теза защото при загуба на тази му най-съществена способност, най-много да не може да възбуди или удовлетвори полово желание.Тоест няма да може да е налице състава на блудството, но пък за изнасилване се иска само съвкупление.
- plamena26
- Потребител
....при загуба на тази му най-съществена способност, най-много да не може да възбуди или удовлетвори полово желание.Тоест няма да може да е налице състава на блудството, но пък за изнасилване се иска само съвкупление.
Като оригиналният орган не може да изпълнява присъщата си функция под контрола на съзнанието или безконтролно... някак си няма как да стане съвкуплението, субектът-титуляр на "средството" излиза да не е годен да го осъществи:lol: Стига му една принуда .Иначе ще се получи принуждаване към обективно невъзможно съвкупление ...пък и деецът сигурно си знае, че е невъзможно да му се получи съвкуплението ....по принцип, анатомично, не в конкретния случай...
А,... блудството може да си му седи.../ ако има такива действия /...щом ги е вършил, дали си е постигнал целта, може ли да я постигне...няма значение.Не може присъда за блудство само ако му е било ... хубаво
- kpavlova
- Активен потребител
Е колеги правния ви анализ е железен. Тези подробностти за вегетативната нервна система и прочие , честно казано тук ги чета за първи път.
Просто исках лафове и бъзик . Но ако наистина това е научно доказан факт, не съм лекар и не мога да изразя компетентно становище.
Мисля че има нещо вярно, от личен опит. Има случаи които въобще не ми е до "някои работи", но когато се започне професионално "подготовката и приготовлението за изпълнителното деяние" ОЛЕ, губи се разсъдък и се действа първосингнално.
Винаги човек може да научи нещо ново
Аргументите за и против , редакция на чл.152 , която да включва и защита и на мъжката полова неприкосновеност , са еднакво силни.
Много се смях , но това е и идеята на закачката "Изнасилване на мъж колега от жена - при това колежка?!?"
Просто исках лафове и бъзик . Но ако наистина това е научно доказан факт, не съм лекар и не мога да изразя компетентно становище.
Мисля че има нещо вярно, от личен опит. Има случаи които въобще не ми е до "някои работи", но когато се започне професионално "подготовката и приготовлението за изпълнителното деяние" ОЛЕ, губи се разсъдък и се действа първосингнално.
Винаги човек може да научи нещо ново
Аргументите за и против , редакция на чл.152 , която да включва и защита и на мъжката полова неприкосновеност , са еднакво силни.
Много се смях , но това е и идеята на закачката "Изнасилване на мъж колега от жена - при това колежка?!?"
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
Който е имал удоволствието да се явява на тестовете на Стойнов, може да му е попадал и на него въпросът за довършеността на изнасилването, при който единият възможен отговор беше "Когато актът е физиологически завършен" или нещо от сорта
Не може присъда за блудство само ако му е било ... хубаво
Не може присъда за блудство само ако му е било ... хубаво
- RinTimTim
- Потребител
За довършеността на престъплението по чл. 152 - довършено е с първото имисио. Що се отнася до рефлекторността, вегетативната нервна система и ако не се лъжа нейния парасимпатиков дял - не мога да посоча литература. Просто преди време имах една приятелка - биоложка.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
-
Inspector_MBP - Потребител
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|