- Дата и час: 05 Дек 2024, 00:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАПЛАХА,ОБИДА,КЛЕВЕТА ПОМОЩ!!СПЕШНО!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: ЗАПЛАХА,ОБИДА,КЛЕВЕТА ПОМОЩ!!СПЕШНО!
лекси според мен има доказване смисълът на думата,че е използвана в обидна форма защото самият контекст на разговора предполага да я използва само в тази форма а именно лъжец и измамник,защото тогава спорехме,че той иска да му бъде платено за нещо което изрично не е казал предварително и го беше яд,че не съм на негова страна,и свидетелите могат да потвърдят всяка дума на разговора,така че съдията трябва да има мн странно мислене,за да не проуме в какъв смисъл е използвана.
- paruchev_
- Потребител
Както Ви написах и преди - изборът си е Ваш, парите също Каквото и да предприемете - успех!
-
lexy21 - Активен потребител
miriam написа:смятам че този и да не те набие , следващия няма да те пропусне :
просто си има такива хора като теб , които ходят и сами си създават проблемите-с липса на разумен разсъдък , с прекомерно гледане на филми , с липса на запаметяване на житейските уроци-т.е. ще повтаряш едни и същи грешни модели и накрая верно некой ще ти нашока ряпата....
Тва го приеми напълно безплатно като съвет , ако рязко и спешно не почнеш да мислиш с главата си! Ей така , аз днес върша това , правя го защото ето така , възможно е да последва еди кое си-за това ще се презастраховам по еди кой си начин.Причинно-следствена връзка демек.
По правното ти питане нито можеш доказа как те е заплашил , нито как ти си възприел заплахата-в бг има поговорка дума дупка не прави.Ти разбира се можеш да опиташ с некое и друго НЧХД , но така и ще си останеш с пържения вятър на керемиди.Още не си се обвързал с нея , а ще помъкнеш роднините и по съдилища да ти лекуват болния мозък като свидетели -ами ти си една бита карта като мъж още от сега.На всичкото отгоре ако те натопят че вербуваш за работа без трудови договори кой знае накъде могат да те накиснат.
Изобщо не се съмнявам че ще изядеш боя не защото е хубаво някой да бъде напердашен , а защото виждам че вършееш на клюкарско /битово / интригантско ниво , така че по добре изчакай съставомерно деяние от общ характер и тогава действай.
Здравей miriam,
наблюдавам отвреме-навреме постовете и мога съвсем отговорно да заявя,
че ти си *отвратителен* човек. Дано не упражняваш правото като професия
под каквато и да е му форма - това е ще е ужасно. Гледам, че раздаваш
наляво и надясно съвети, затова приеми и ти от мен нещо подобно на съвет,
по-скоро разсъждение - в един нормален свят, не толкова демократичен, колкото справедлив, родители като твоите би следвало да бъдат кастрирани.
-
teogeo - Активен потребител
за твоите не мога да препоръчам нищо подобно-вече си се пръкнал т ъ п , късно е за кастрация; ще мине време и ще установиш , че моите съвети са изключително практически насочени и до един нестимулиращи адвокатски приходи, а напротив-пестящи ви нерви , главоболия , разходи и неприятности.
Та така , драги ми тъ-па-ко, със здраве и късмет
- miriam
- Потребител
teogeo написа:
Здравей miriam,
наблюдавам отвреме-навреме постовете и мога съвсем отговорно да заявя,
че ти си *отвратителен* човек. Дано не упражняваш правото като професия
под каквато и да е му форма - това е ще е ужасно. Гледам, че раздаваш
наляво и надясно съвети, затова приеми и ти от мен нещо подобно на съвет,
по-скоро разсъждение - в един нормален свят, не толкова демократичен, колкото справедлив, родители като твоите би следвало да бъдат кастрирани.
Аз също не я харесвам. Защото не цепи никому басма и си казва всичко "право куме, та в очи". Понякога ме ядосва, като й чета постовете. Само че ако имаше малко повече такива като miriam да съветват такива като тебе, teogeo и питащия, много от проблемите не само в правосъдието, но и в обществото, просто нямаше да ги има.
Надявам се събереш това, което предполагам, но се съмнявам, че имаш вместо интелект, и да се опиташ да разбереш какво ти казвам. най-вече какво ти казват miriam и останалите колеги.
Успех !
- balance
- Потребител
Жега е. А не е август- пик и бум на психичните заболявания...
Сега чета нечия форумна история/ ама и ти си прекалила със съветите там /- кой нормален прокурор има нужда от чужда непрофесионална помощ по отношение квалификацията с оглед изложените факти?!?
Сега чета нечия форумна история/ ама и ти си прекалила със съветите там /- кой нормален прокурор има нужда от чужда непрофесионална помощ по отношение квалификацията с оглед изложените факти?!?
- Гост.
- Старши потребител
Приятели, искам да кажа колеги, чета внимателно и се опитвам да вникна между редовете - защото много от вас като poli_g /чиято деликатност мн ми харесва/ "говорят повече с мълчанието си, отколкото с думите". Свързвам това със скорошния форум - КАКВО Е ДА СИ ДОБЪР ГРАЖДАНИН, с очакванията на над 80% от населението, че със социално-икономическата криза престъпността ще се развихри, с призива на изпълнителя Дони отпреди повече от 10 - мисля 14 г. "не на страха"...
Не се съмнявам, че мнението на колегите miriam и balance има здрава житейска основа и съветите са изключително "практически насочени". Така е, най-вероятно едно оплакване в полицията може би ще даде много по-голям ефект отколкото съдебно производство - аз практически опит почти нямам, но виждаме от новините какво става в момента на местно и национално ниво - вчерашния случай със свидетеля Ивайло Серафимов, на когото била оказана защита по ЗЗащита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство - впоследствие изтича информация относно местонахождението му и детето му изчезва, което го принуждава да се откаже да свидетелства.
Аз лично имам подобен случай, но скъпи колеги, не обезсмисля ли това волята ни за борба срещу насилието, срещу несправедливости, извършени върху нас, наши приятели, някой от семейството ни - не дай Боже!?
Не се съмнявам, че мнението на колегите miriam и balance има здрава житейска основа и съветите са изключително "практически насочени". Така е, най-вероятно едно оплакване в полицията може би ще даде много по-голям ефект отколкото съдебно производство - аз практически опит почти нямам, но виждаме от новините какво става в момента на местно и национално ниво - вчерашния случай със свидетеля Ивайло Серафимов, на когото била оказана защита по ЗЗащита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство - впоследствие изтича информация относно местонахождението му и детето му изчезва, което го принуждава да се откаже да свидетелства.
Аз лично имам подобен случай, но скъпи колеги, не обезсмисля ли това волята ни за борба срещу насилието, срещу несправедливости, извършени върху нас, наши приятели, някой от семейството ни - не дай Боже!?
- d_nikolova
- Младши потребител
Е, та "принципно", както се изразява poli_g или
Далеч съм обаче от мисълта, че прокурорите, натоварени с толкова голяма отговорност по НОХД са някакви свръхестествени суперсилни същества, които не се страхуват за живота и здравето на семейството си и своите собствени в днешните "мътни води", не са принудени да правят компромиси или да изпълняват приятелски или политически поръчки - не подлагам под съмнение доблестта им, но понякога безумната смелост е безсмислена, ако би коствала едва ли не всичко. Пък и всеки конкретен случай зависи от ПРЕСТАЦИЯТА - какво ще вложиш като усилия, пари/що се отнася до потърпевшия/ и т.н. и какъв ще бъде евентуално резутатът.
Не е възможно всичко да се каже по въпроса, но ако човек не вярва в успеха си, няма смисъл да се захваща с каквото и да било.
или просто по смисъла на закона сп. чл.48 ал 1 НПК "Когато пострадалият поради безпомощно състояние или зависимост от извършителя на престъплението не може да защити своите права и законни интереси, прокурорът може да встъпи в производството, образувано по тъжба на пострадалия, във всяко положение на делото и да поеме обвинението..." И чл. 49 ал. 1 НПК "В изключителни случаи, когато пострадалият от престъпление, което се преследва по тъжба на пострадалия, не може да защити своите права и законни интереси поради безпомощно състояние или зависимост от извършителя на престъплението, прокурорът може служебно да образува наказателно производство, ако не е изтекъл срокът по чл.81, ал.3 и не са налице някои от пречките за образуване на наказателното производство, посочени в чл. 24, ал.1, т. 1-8,10 и 11..."и ост. алинеихипотетично
Далеч съм обаче от мисълта, че прокурорите, натоварени с толкова голяма отговорност по НОХД са някакви свръхестествени суперсилни същества, които не се страхуват за живота и здравето на семейството си и своите собствени в днешните "мътни води", не са принудени да правят компромиси или да изпълняват приятелски или политически поръчки - не подлагам под съмнение доблестта им, но понякога безумната смелост е безсмислена, ако би коствала едва ли не всичко. Пък и всеки конкретен случай зависи от ПРЕСТАЦИЯТА - какво ще вложиш като усилия, пари/що се отнася до потърпевшия/ и т.н. и какъв ще бъде евентуално резутатът.
Не е възможно всичко да се каже по въпроса, но ако човек не вярва в успеха си, няма смисъл да се захваща с каквото и да било.
- d_nikolova
- Младши потребител
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|